Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

90-talet Är Tillbaka // The 90s Are Back

Jeans, t-shirt, vit klänning, magväska, body, sneakers, kjol, jacka, topp & shorts och röd klänning. (annonslänkar)

Jag höll på att sätta kaffet i halsen när jag såg att Buffalo (annonslänk) skorna är tillbaka.

Vi gillar ju 90-talet för tillfället och det känns ändå ganska givet att just Buffalon ska vara höjdpunkten av hela den ”fula ”skotrenden som är så nu. För mig som minns dem från förr representerar de högstadiekorridorer, adidasbyxor med knappar på sidorna och tonårsångest.

Jag ägde faktiskt aldrig ett par Buffalo, mina föräldrar var enhälliga i något i alla fall. För visst är de helt galet fula och det är väl lite det som var grejen. Jag gillade dem inte nog för att ta fighten med mina föräldrar utan nöjde mig med Converses höga vita basketdojor istället. Jag är faktiskt inte så särskilt sugen på att plocka upp trenden andra varvet runt heller om jag ska vara helt ärlig. Men de kommer säkert att vara supercoola på vissa av er.

Ett annat märke som verkligen andas 90-tal för mig är Tommy Hilfiger, lite mer preppy, lite mer Tess. Jag älskar de nya kollektionerna som är ett samarbete med Gigi Hadid och nu senast släppte de en 90s kollektion. Jag minns att jag hade både rygga, collegetröjor och flera t-shirts under högstadietiden. Matchat med spikrak bena och två små gelade hårtestar som ”lugg”.

Jag tänkte springa förbi deras butik här i London snart och klämma på lite plagg (det randiga strand-setet…), de ligger bra i prisklass och är tidlösa. Ett bra alternativ för er liksom jag som är sugna på 90s nostalgi-light.

Vad minns ni modemässigt från er högstadietid? 

For the English version, please click below. 

Jeans, t-shirt, white dress, bumbag, body, sneakers, skirt, jacket, top & shorts and red dress (adlinks)

I almost spat my coffee out when I saw Buffalo shoes at Asos the other day (adlink) 

We like the 90s at the moment and considering the nostalgia it makes sense for the Buffalos to be the height of the ”ugly” shoe trend flourishing in blogs at the moment. For me who saw them the first time around, they represent high-school anxiety, school hallways and Adidas trousers with buttons on the side.

I actually never owned a pair of Buffalos, it was probably the only thing my parents ever agreed on. They were horrendously ugly and it was the whole point. I did however not like them enough to take the fight with my parents, so I settled for a pair of leather high top white Adidas basketball shoes instead. And to be completely honest I’m not too keen to pick up the trend second time around either. I’m sure some of you girls will rock them awesomely though.

Another brand that’s very 90s is Tommy Hilfiger.

A bit more preppy, a bit more Tess. I love the new collections with Gigi Hadid and also their new 90s collection. I remember wearing college jumpers, t-shirts and a backpack by Tommy. Matched with the straightest parting and two thin strands of hair, stiff with gel. I felt uber cool.

I’m going to head to the Tommy Hilfiger shop here in London and try on some stuff (the striped beach set, eh yes please). Their stuff is not too expensive and pretty timeless. A great alternative for us who fancy more of a 90s-light version.

What do you wear in high school?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Hanna Elfast
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Fridsell
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che