Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

En Lång Promenad & Trevligt Sällskap // A Long Walk & Great Company

Kicki på Sticks n Sushi för ett par år sedan.

For the English version, please go to the bottom of the post.

I dag hade jag en riktigt härlig dag. 

Jag packade ner Ace i vagnen, satte fast Olives koppel i väskkroken och begav mig ut på en riktig långpromenad i solen. När jag säger lång, menar jag lång. Clapham till Green Park , dvs 3 timmar retur med härligt häng i parken med kloka Kicki som är i stan för jobb i mitten.

Jag behövde verkligen att bara få gå med en podcast i öronen och tänka på något annat för en stund. Ace sov så sött och Olive travade på med glada steg. Det är något speciellt med att bara låta benen gå och hjärnan få engagera sig i något intressant.

Jag lyssnade på senaste influencerpodden med Emil ”HeatoN” Christensen. Jag hade noll koll på Esport och gaming innan i dag och även om jag inte är inne i den världen så tycker jag att avsnittet var riktigt intressant. Här har vi ännu en ”hobby”, något som många kanske såg som slöseri med tid, som har blivit ett riktigt yrke. Hur underbart är inte det?

Jag älskar att få en inblick i en ny värld och att få ta en titt in i någon annans liv då och då och genom poddar, vloggar, bloggar och böcker tycker jag att man får just det.

För tillfället så passar just poddformatet mig lite extra bra eftersom att jag är en vagnmorsa som går och går mest hela dagarna. Det är både för att Ace ska sova mitt på dagen, men även så att jag får en liten paus från hemmet. Man kan inte sitta inne och häcka, speciellt inte med småbarn, då blir man galen. Jag behöver få vara ensam med mina tankar även om jag aldrig är fysiskt ensam nuförtiden. Då är barnvagnspromenader ovärderliga.

Daisy Beauty galej på Hakkasan.

Det är alltid så intressant att hänga med Kicki, hon är väldigt vettig och rak, det gillar jag. Det är få personer som jag känner att jag kan prata jobb med som faktiskt förstår, men Kicki är en av dem. Sedan är hon inte rädd att prata jobb tillbaka och jag tycker att allting hon gör är galet intressant (tidning/events/podd etc). Hon är en av de få som har en fot i ”gammelmedia”, men som ändå förstår och verkar inom influenservärlden.

Här i UK är jag ju typ ett UFO – modell och bloggare? Jag kunde nog inte ha valt två jobb som är svårare att förstå sig på och lättare att ha fördomar mot för någon som inte kan brancherna. Inte ens Garth förstår helt och hållet vad det är jag egentligen sysslar med och varför. Då är det skönt att kunna ventilera med någon som verkligen förstår och Kicki är en av dem.

Bilderna över är inte från i dag, utan från en av Kickis tidigare London-häng. Hon har ju Daisy Beauty-helger och andra roligheter här, det har blivit en del skojiga events genom åren. Det är ju genom Daisy Beauty jag har träffat härliga tjejer som tex Linda. Jag har även plåtat för tidningen ett par gånger

For the English version, please click below.

Kicki at Sticks n Sushi a couple of years ago.

Today I had such a lovely day.

I took Acie in the buggy, strapped Olive’s lead to the bag hook and went on a long walk in the sunshine. And when I say long, I mean all the way from Clapham to Green Park and back long. 3-hour return with a stop in the middle to hang with my good friend Kicki who is in town for work.

I really neede just to get to walk with a podcast in my ears and get to think about something else for a while. Ace slept for the bigger part of the walk and Olive enjoyed being out and about. There is something magical about just taking one step after the other and let the brain really focus on something interesting.

I listened to the latest episode of a Swedish podcast about influencers. This time it was with gamer Emil ”HeatoN” Christensen and the focus was esport. I know nothing about this world and it was terribly interesting to listen to the inner workings of the business. Yet another hobby, probably one a lot of people would have dismissed as a ”waste of time” that has become an actual profession. How cool? I love it!

It’s so important to get to take sneak peeks into other people’s lives now and then and trough pods, vlogs, blogs and books I really feel like I do.

At the moment podcasts really works for me, since I need something handsfree and I’m always out pushing a pram. I do it both to make sure Ace gets enough sleep and stimulation, but also so I can have a break from being at home. You cn’t stay inside for a full day when you have small kids, you would go mental. I still need time to get to be alone with my thoughts, and that’s one of the main reasons why buggy walks are so important.

I always find it terribly interesting to hang out with Kicki. She is very straightforward and level-headed, two things I really appreciate in a friend. There are so few people I can talk business with who actually understands what I do for a living and Kicki is one of them. Also, she isn’t afraid to talk to me about her work and I think everything she does is incredibly interesting (she has her own magazines organizes beauty-events, have a podcast, blog etc). She is one of the few people who have one foot in ”old media” (magazines) and one in the influencer world and really understands both of them.

Here in the UK I sometimes feel a bit like a UFO, a model, and a blogger? Could I have picked two weirder and more misunderstood jobs to try to explain to anyone who isn’t in the business? Not even Garth understands completely what I do and why. Then it’s great to get to chat with someone like Kicki.

The photos above are from previous times when Kicki has been to London. She does Daisy Beauty-weekends and other fun stuff here at least a couple of times a year. It’s trough Daisy Beauty I have got to know people like Linda.  I have also done shoots for Daisy Beauty magazine a few times.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Gillar också att lyssna på poddar och få ta del av saker som vanligtvis inte är ”jag”, så intressant och inspirerande.

    Josefine 2018-05-16 08:38:28 https://varmepumpeshopen.no/
    Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson