Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Ace Just Nu // Ace Right Now

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag tänkte att Ace skulle få sitt eget återkommande inlägg varje vecka från och med nu. Det är så mycket som händer när de är i den här åldern att jag knappt själv hänger med i svängarna. Himla roligt och spännande är det i alla fall!

Ålder – 6 månader och 3 veckor.

Längd & Vikt – ca 8 kg och 74 cm.

Äter – Bröstmjölk, ersättning, gröt, ägg gula, yoghurt, torsk, lax, kyckling och alla grönsaker och frukt utom spenat, tomat och kål.

Favoritsysselsättning – Att försöka krypa. Just nu drar han sig framåt med armar och händer och då och då åker rumpan upp i vädret. Han gör plankan ibland, men har inte riktigt fattat det där med att lyfta huvudet samtidigt. Så det blir plogen, men framåt kommer han i alla fall.

Bäst för Mamma – Han har börjat gosa och blivit lite mer försiktig med att slita mig i ansiktet med sina vassa små naglar.

Sämst för Mamma – Rullandet på natten. Han sover på sidan, tippar över och fastnar på mage. Så då ylar han till jag kommer och vänder på honom, detta sker minst 6 ggr per natt just nu.

Framsteg – Numera äter vi inte på natten längre. Vi lyckades även få ett gäng 1.5h tupplurar på dagen ett tag, fram till nattrullandet började och övertröttheten tog över.

Favoritleksak – Olive, som alltid. Efter det kommer nog krypleksaken som åker runt i cirklar runt honom med blinkande lampor och rolig musik från Skip Hop. (Ni kan ha sett den på min Instastory). Jag har även skaffat en bebisdator och en leksaksfjärrkontroll till honom, så att jag får ha mina ifred. Hans ”mobil” är ett skal som han fick på Ideal of Sweden eventet. Är man en micro influencer så är man…

Veckans kluris – Hur byter man blöja på en unge som snurrar vilt på skötbordet utan att få bajs på allt och alla?

Veckan motto – Sleeping is for suckers!

Veckans bebis WTF Baby Jake ”Jacki jacki yoggi”. Han sitter som klistrad i sin stol när jag häller upp badet och fixar allting inför natten och behöver ha händerna fria. Men alltså, bebis LSD….och kaninens röst, jag dör!

Veckans smått pinsamma – Han har ett ord… som betyder något… men givetvis förstår han inte vad det betyder utan har bara lyckats sätta ihop vokaler och konsonanter. Så nu ropar han ”gay!” hela tiden. Givetvis i ordets allra bästa och vänligaste mening.

Veckans händelse – Att gå på event med massor med trevliga tjejer som ville gulla med honom. Lilla charmtrollet!

Veckans Tips – Galltvål till gula fläckar (Tack Embla!)

Veckans fråga

Hej! Kör ni Gina Ford metoden? Läser boken just nu och tänker testa det när vi fått barn. I Sverige känns det så förbjudet men vill verkligen prova för verkar som barnet blir mer harmoniskt.

Vi har baserat saker som när han ska sova och hur länge lite smått på Gina Ford. Jag kör inte ”cry it out” . Istället om han gråter vid läggning så lyssnar jag på typen av gråt. Om han gnäller lite så väntar jag i 5 minuter innan jag går in, sätter i nappen och stryker honom lite över håret. Om han fortsätter gnälla ger jag det 15 minuter och sedan går jag in igen och så fortsätter det i 15 minuters intervaller tills han har somnat.

Om han gråt gråter så går jag in direkt. Då är det riktiga tårar och man hör att han är ordentligt ledsen. jag skulle inte kunna lämna honom att gråta på det sättet. Dock är jag bra på att höra skillnaden och låter honom alltid få chansen att somna om själv innan jag går in. Just nu har han problem med rullandet, så det blir mycket gnäll. Men jag hoppas att de kommer att gå över snart.

For the English version, please click below.

From now on Ace with have his own post once a week. There is so much happening at this age, I can barely keep up myself. It’s really fun and exciting!

Age – 6 months and 3 weeks.

Lenght & Weight – ca 8 kg and 74 cm.

Food – Breastmilk, formula, porridge, egg, yogurt, cod, salmon, chicken and all vegetable and fruit except tomato, spinach, and kale.

Favorite thing to do right now – Crawl-practice! At the moment he is pulling himself forward with his hands and arms, but now and then he manages to get his knees down and butt up in the air. He also does the plank but has a hard time getting his head up too, so he is basically plowing forward, head first.

Best for Mom – I’m finally getting cuddles! And he doesn’t scratch me as much in the face anymore. My wild baby is becoming a bit more of a gentle soul.

Worst for Mom -Sämst för Mamma – This damn night rolling malarkey… He sleeps on his side, tips over to his belly and gets stuck. So he howls until Mom comes and saves him and tips him back again. This happens at least 6 times a night…

Progress – We have stopped all the night feeds. And for a while, we also had nice long 1.5 h naps in the middle of the day. And then the rolling begun and he got overtired.

Favorite toy – Olive, as always. Second is his skip hop crawl toy. It drives around him in circles with flashing lights and fun music and he is meant to try to catch it. ( You might have seen it on my instantly) It’s quite loud and annoying for Mom but Ace loves it! He also has a baby laptop, a toy remote control and his ”phone” is a case from Ideal of Sweden that he got at the event the other day. The life of a micro-influencer…

The conundrum of the week – How on earth do I change a diaper without getting poop everywhere when your baby is wildly spinning on the changing table?

This week’s motto – Sleeping is for suckers!

Baby WTFBaby Jake ”Jacki jacki yoggi”. He absolutely loves it! It’s like LSD for babies…the rabbit’s voice!! He gets to watch it after his porridge, sitting in his high chair at night whilst I get his bath and bed ready.

Something slightly embarrassing – He has a word.. that actually means something. Of course, he doesn’t understand the meaning, it’s just consonants and vowels to him. So now he shouts ”Gay!” all day long. Of course in the most respectful and positive sense of the word.

Event of the week – The Ideal of Sweden brunch where he got to charm lots of lovely bloggers and got tons of attention.

Tip of the week – Gall soap to remove yellow stains on clothes (Thank you Embla!)

Question of the week – 

Hi! Are you using Gina Ford’s method? I’m reading the book now and I’m keen to give it a try when we have our baby. In Sweden, it seems frowned upon, but I really like to try since it seems to make the baby more harmonic. 

We have taken a few things from Gina Ford, like when and how long he should be sleeping. I woudnät personally ”cry it out”. It’s not for us, instead, I do a softer version where I listen to the kind of crying it is. If he is just fussing I will leave him for 5 minutes to see if he settles himself. If not I go in, reset the dummy and stoke his hair for a minute. Next time I wait 15 minutes before I go in and if he hasn’t settled by then I keep going at 15-minute intervals.

If he is properly crying I will go to him straight away. Then we are talking proper tears and I wouldn’t be able to leave him like that. I know the differences in his crying and I always make sure I will allow him the opportunity to self-soothe before I go to him. Right now we have the rolling problem, so there is a lot of fussing, but I really think it will pass soon and we will get our sleepy baby back.

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Den här har jag sett reklam för o tänkt köpa själv:
  https://www.amazon.co.uk/Diaper-Changing-Clutch-Portable-Folding/dp/B07B9622QK

  Loppan 2018-04-20 07:13:52
  Svara
 • Hej!
  Jag har aldrig tidigare kommenterat, varit en av de som smyger i vassen i 10 år , men kände att nu jäklar kör vi. 🙂
  Båda mina barns första ord var ”Ego”.
  Högt, tydligt och med olika betoningar på ordet beroende på situation kändes det som just då. Tex
  -När det kom fram en tant till vagnen: ett glatt ”E go” (Jag är god/ gullig.)
  -Sliten, trött mamma i kassakön: Ett ilsket ”Ego”klart riktat till mig. 🙂 visst förekom det några treats till mig på rullbandet men det var mellan alla blöjor, wipes och zinksalva.

  Keep up the good work! Det har varit en fröjd att få följa ditt och numera även era liv!
  Jag ser fram emot fler år” tillsammans ”.
  Kram!

  Karin 2018-04-14 02:36:23
  Svara
 • Hej Tess! Jag tror att en sidokudde skulle vara bra för Ace! då kan han inte rulla 🙂 bifogar länk! https://www.jollyroom.se/barnrummet/barnsangar-tillbehor/sangtillbehor/tacken-kuddar/doomoo-basic-babysleep-sidokudde?gclid=EAIaIQobChMIt6_Pi9622gIVkcmyCh36qABYEAQYASABEgJvD_D_BwE

  Linn 2018-04-13 09:33:39 http://nouw.com/linnotterbeck
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!