Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Om Jag Fick Leva Mitt Liv Om Igen… // If I Got To Live My Life Over Again…

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det blev inte mycket bättre sömn den här natten heller… Ace vaknade säkert 6 gånger, rullade över på rygg, kröp runt och kunde inte vända sig igen. Så han ylade och jag vände, stackars honom och stackars mig med!

Jag tror att han sover på sidan och tippar över. Om någon har ett bra tips på hur man löser problemet, hojta till! Till dess dricker jag kaffe..mycket kaffe.

Jag fick förresten en rolig fråga häromdagen som jag tänkte att jag ville fråga er;

”Vad skulle jag jobba med om jag fick leva om mitt liv igen? Man får inte välja samma som nu.”

Själv hade jag gärna jobbat med inredning om jag fick börja om igen.

Det är så himla kul att sätta ihop moodboards, concept och komma på kluriga lösningar. Jag älskar att titta på färger, texturer och design. Det är precis det vi gör för lägenheten över just nu och jag tycker att det är urkul. Jag sitter varje ledig stund jag har och klurar på hur jag ska få in mer förvaring, hur sängen ska funka i det mindre sovrummet, vad vi kan göra för att utnyttja att det finns ett skorsten, men ingen öppen spis osv.

Det är ren problemlösning och jättekul tycker jag! Just att visualisera är något som jag är väldigt bra på och det hjälper verkligen. Jag tror att det var därför jag tyckte att det var så kul att planera vårt bröllop med. Kreativt och estetiskt.

Hur pluggar man till inredningsarkitekt förresten?

Ok er tur, vad skulle ni jobba med om ni fick leva om era liv igen (och inte får välja samma)? Berätt gärna vad ni jobbar med i dag.

Foto – Ida Zander.

For the English version, please click below.  

Not much sleep for this Mama last night either.. Ace woke up at least 6 times, rolled over to his back, crawled around and couldn’t turn back again. So he howled and I came to the rescue. Poor Acie and poor me!

I think he is sleeping on his side and then tips over. If anyone has any suggestions on how to help us, please leave a comment. Until then I drink coffee…lots of coffee…

Someone asked me a fun question the other day and I thought it would be interesting to ask you guys the same.

”What would you do for a living if you could re-live your life? You cannot choose the same profession as you have now. ”

I think I would have been a great interior designer. I love mood boarding, coming up with concepts, planning and solving all the issues. Colors, textures, and design are amazingly fun and interesting. All of this is exactly what we are doing at the moment in the flat upstairs and I’m having a blast. Every moment I got to spare I’m online researching and planning. I’m solving issues like how to fit a double bed in nicely in the smaller bedroom, where I can make more storage and how we could use the chimney stock when there is no fireplace etc.

This is basically just problem solving and I love it. I’m really good at visualizing and it comes very handily. I think this is why I loved planning our wedding too, it’s just as creative and fun.

How do you become an interior designer?

 

Ok, your turn! What would you do for a living if you could live your life again? You can’t choose what you do now. Don’t forget to include what profession you are in now.

Photo – Ida Zander

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Så roligt att läsa om allas drömjobb! Nu är jag mitt inne i att bygga upp mitt drömjobb som ledarskapsutvecklare och driver ledarskapsblogg för kvinnor som är eller vill bli chefer men om jag hade valt något helt annat så hade jag nog velat utbilda mig till och jobba som dansare som ung och sedan läst till psykolog 😃

  Clara, Bossbloggen 2018-04-17 08:41:04 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Men, halla det ar ju aldrig for sent att borja om pa nytt. Min morbror gick fran att vara revisor till att bli arkeolog nar han var over 40. Jobbade som det flera ar och nu ar han tillbaka som revisor igen. Hans fru borjade plugga till larare nar hon var 50! Min pojkvan har precis sagt upp sig fran det han trodde skulle bli hans karriar for att ta jobb i en coffee shop for lara sig allt om kaffe sa han kan fulfill hans drommar om att starta eget inom kaffe. Och, nej det ar absolut ingen bra timing for oss da vi samtidigt fick veta att vi ska ha barn…. Men poangen ar att ingenting ar nagonsin for sent!

  Anna 2018-04-15 11:49:56
  Svara
 • Arbetar som barnpsykolog och psykoterapeut och trivs utomordentligt bra med det! 🙂 Om jag skulle välja ett annat yrke så skulle jag utan tvekan välja att plugga till läkare eftersom det var mitt andrahands alternativ när jag valde universitetsutbildning för många år sedan. Älskar också arkitektur, trädgård och inredning men främst på hobbynivå för min del. Tycker absolut att du ska kolla upp utbildning eller kurs inom inredning om det känns lockande, tror definitivt att det skulle passa dig fint. Kram!

  Jonna 2018-04-12 23:49:20
  Svara
 • Jag valde Om för 5 år sedan och började plugga till polis. Idag skulle jag INTE vilja byta 🙂

  Det är väl inte försent för dig att bli inredningsarkitekt? Du har många år kvar och ett öga för inredning och styling av hem!

  Emilia 2018-04-12 22:13:30
  Svara
 • Jobbar som redovisningskonsult och trivs, men skulle jag göra om skulle jag lära mig så många intressanta språk jag bara orkade! Annat jobb däremot har jag ingen aning om, ekonom men i andra länder kanske. 🙂

  Cathrin 2018-04-12 20:36:17
  Svara
 • Hej! Jag jobbar nu som lärare men om jag fick drömma hade jag jobbat på Broadway och dansat i olika musikaler!

  Elin 2018-04-12 19:14:00
  Svara
 • Är projektledare inom byggsektorn men om jag skulle välja nå helt annat så författare eller utrikeskorrespondent 😊

  Angelica 2018-04-12 18:28:55
  Svara
 • Då hade jag valt att bli rekvisitör 🙂 Leta möbler och kläder etc för olika tv- och filminspelningar. Det hade varit jätteskoj dels för att jag är intresserad av både kläder, inredning och historia!

  Anna 2018-04-12 16:18:53
  Svara
 • Jag skulle bli fotograf så jag kunde ta med jobbet över hela världen! Jobbar idag som sjuksköterska 🙂

  Kristin 2018-04-12 15:11:04
  Svara
 • Det finns en ”sidokudde” som man kan lägga barnet i som vi köpte från jollyroom 🙂

  Ulrika 2018-04-12 10:01:43
  Svara
 • Jag har jobbat som simlärar/drivit en simskola i 16 år vilket aldrig riktigt var planen utan det blev bara så. Jag absolut älskar det och har verkligen känt mig lyckligt lottad som fått jobba med min stora passion. Nu har jag dock barn och känner att det inte funkar längre så nu ska jag börja jobba med administration på en stor myndighet och det ska bli skitskoj.

  Men. Om jag fick göra om så skulle jag pluggat till lärare och vem vet, det kanske blir så i framtiden, men just nu trivs jag väldig bra bakom mitt skrivbord.

  Erika 2018-04-12 09:56:23
  Svara
 • Smådjursvetrinär tror jag!

  Vi hade samma utmaning med vår dotter. Från början kunde hon bara rulla åt ett håll så jag la henne långt åt sidan i sängen. Inte full proof men funkade ok då hon inte kunde rulla. När jag var desperat så googlade jag och hittade en kudde som är som en ”wedge” som håller dem sovandes på sidan. Finns på Amazon – jag köpte den aldrig så kan inte säga att den funkar. Min dotter lärde sig rätt snabbt att rulla tillbaka vilket jag hört är vanligt.

  Håll ut och prova lägga honom in till sidan på sängen!

  Kristin 2018-04-12 09:11:48
  Svara
 • Jag har tyvärr inget bra tips, men ville bara säga att vi precis har haft exakt samma problem på nätterna. Typ 10 gånger på natt vaknade vi av att sonen gallskrek för att han vänt sig till mage och sen inte kunde vända tillbaka. Men det höll bara på ett par dagar, för sen kom han på att han kunde sova på mage 😀 så nu bökar han runt en stund vid läggningen men sen somnar han gott för natten…

  Gällande arbete så känns det ju nu lite tråkigt att säga samma sak som du, men jag skulle också vilja jobba med inredning. Letar alltid ny inspiration hem och har hjälpt kompisar med moodboards och färgpaletter till deras hem. Jag älskar framförallt att inreda med tavlor och stileben. I dagsläget jobbar jag som administratör inom fastighetsbranschen…

  Carolin 2018-04-12 07:45:36
  Svara
 • Mitt absolut bära tips är att samsova. Om de vaknar och bökar runt så kan man bara vända och flytta på dem lite medans man halvsover. Jag upplever också att min son inte blir ”upprörd” om han vaknar mitt i natten eftersom jag ligger precis bredvid!
  Håller tummarna att du får sova snart:)

  Kajsa 2018-04-11 23:58:43
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Hanna Elfast
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Fridsell
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che