Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Sömnträning & En Blå Kostym // Sleep Training & A Blue Suit

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

I dag har det varit en superspännande dag… not.

Jag håller på att träna Ace på att sova bättre på dagen och har varit hemma med honom. Han ska helst sova 30 minuter på morgonen, 2 timmar mitt på dagen och 30 minuter på eftermiddagen. I dag har han legat i sin säng i säkert 3 timmar och har sovit 2 x 30 minuter. Jag får krupp!

Han sover nämligen nästan alltid i vagnen på dagen, men jag kan inte alltid bara vara ute och gå i 3 timmar med honom för att han ska sova. För det första får jag ingenting gjort under den tiden och för det andra så är jag såååå trött på att promenera i parken nu. Han är 6.5 månader och nu måste han lära sig att sova middag i sin säng.

Jag har en känsla av att det kommer att ta några dagar innan den omtalade 2 timmars tuppluren kommer att infinna sig, men jag ger inte upp. Jag ska få till det, både för att mina dagar ska kunna bli mer produktiva och för att han ska kunna vara en utvilad och glad liten kille.

Han har alltid sovit ganska bra på natten, men äter fortfarande en gång runt 2-3 och när jag ändå sömntränar så tänkte jag börja fasa ut nattmaten. Så de närmaste dagarna och nätterna kommer att vara lite kaotiska, men resultatet blir förhoppningsvis en glad bebis som sover hela nätter och tar rejäla tupplurar i sin säng istället för 30 minuter här och där.

Wish me luck!

Det enda jag har hunnit med i dag (mellan att stoppa in nappen 100 ggr) är att laga en rejäl sats av lax med potatis, morot och palsternacka till honom.

Jag tycker att det är riktigt kul att laga mat till Ace, mycket roligare än till mig själv. Jag lagar och fryser in, så just nu äter han torsk med potatis och ärtor, kyckling med sötpotatis och morot, lever med sötpotatis och morot och så lax nu med. På morgonen blir det en löskokt äggula och en liten skål grekisk yoghurt med katrinplommon i (för att hålla igång magen). Kvällsmål består av gröt med mango, päron eller banan och däremellan får han smaka på grönsaker och frukt i sin smaknapp.

Det är så kul att se hur de upptäcker nya smaker och han äter bara mer och mer. Han droppade lite i vikt när han var sjuk, men har gått upp allting igen bara på någon vecka. Jag hade en känsla av att Ace behövde mer än bara bröstmjölk för att kunna lägga på sig lite och jag hade rätt, han älskar mat nu.

Något som är riktigt spännande är att vi har satt igång med renoveringen av lägenheten ovanför. Om ni kikar in på min Instastory så visar jag hur det såg ut innan killarna gick in och rev allting i dag.

Som ni ser har tyvärr inte bildproblemet blivit fixat än, men de jobbar för fullt på att få tillbaka mina stora fina bilder igen. Det började snöa här i London häromdagen och jag var bara tvungen att springa ut och bara vara ett tag. Jag fick riktigt rejäl hemlängtan vill jag lova, det är någonting speciellt med små kalla tussar av snö som sakta faller mot marken.

Hur är vädret hemma i Sverige nu? Har ni fortfarande snö? Här i London är det 14°C.

Min kostym kommer från Gestuz och ni hittar den här, den randiga tröjan är från Miss Selfridge och finns här. Klackarna är gamla från J.Crew. Foto – Ida Zander

Fler outfits hittar ni här;

Min nya favoritklänning
Londons Finaste Broar
Ny header & ny start

For the English version, please click below.

This post contains adlinks.

Today has been a terribly exciting day…or not.

I’m trying to nap-train Ace, so I have been at home with him all day. He is meant to sleep 30 minutes in the morning, 2 hours at lunch and 30 minutes in the afternoon. Today he has spent 3 hours in his bed but has only slept 2 x 30 minutes. Shoot me!

 

Normally he sleeps in his buggy for at least 2 hours around lunchtime, but I just can’t keep on walking around for 3 hours every day. I don’t get anything else done and I’m terribly tired of our local parks by now. He is 6.5 months and it’s time he learns to nap in his bed.

I have a feeling that this will be a bit of a battle, but I will stick with it. I will have that elusive 2-hour nap and I won’t give up until he gives in. I need my days to be more productive and he needs his sleep to be a happy healthy little boy.

He has always been a pretty good night sleeper, but he still has a feed around 2-3 at night. So since I’m sleep training him during the day, I might as well do it at night too. So the next few days and nights will be a bit chaotic, but it will be all worth it as soon as he sleeps through the night and hopefully has a good daytime nap too.

Wish me luck!

 

The only productive thing I have managed today is to make him a big batch of salmon, potato, carrot and suede. I really enjoy cooking baby food, loads more than cooking for myself. I make big batches and freeze in suitable portions. At the moment he is having cod, potato and peas, chicken, carrot and sweet potato and liver carrot and sweet potato.

In the mornings he has a soft boiled egg yolk and a small bowl of greek yoghurt with prune (to keep that belly moving). His evening meal consists of porridge with mango, banana or pear. In-between meals he tries lots of veg and fruit in his little tasting net thingie.

It’s amazing to see them discover different flavours and he is having bigger and bigger portions. I had a feeling that Ace needed more than just breastmilk to gain weight and I was right He dropped a bit on his curve when he was sick, but now he has gained it all back and some in less than two weeks.

Something else really exciting is the renovation of our flat upstairs. Check out my Instastory to see what it looked like before the guys went in and started demolishing today. I can’t wait to see it all come together!

As you can see the pic problem is still there, but they are working hard on solving it so I can have my lovely big pictures back. The day we shot these photos it all of a sudden started snowing and I got super excited. It really feels like home to see thick white flakes slowly fall through the air. I miss it loads and had to run outside to enjoy for a moment.

Well no more snow here in London now, it’s 14°C out. Whats the weather like where you are?

My suit is by Gestuz, get it here  and my striped jumper is by Miss Selfridge and you can find it here. My heels are old by J.Crew and photographer is Ida Zander.

Want to see more of my outfits?

My new favourite dress
Londons prettiest bridges

New header & a new start

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Moa som snart är 10 månader nu sover oftast max en halvtimme två-tre gånger om dagen. Om hon sover på oss kan hon sova ganska länge. Men. Jag vill att hon ska kunna sova ett par timmar själv, så att jag hinner vila eller få något gjort. Vet inte hur man gör..

  Carro 2018-04-06 09:46:19
  Svara
 • Bara en tanke – kanske kan det gå att han sover inomhus, men i sin vagn? Det har faktiskt varit lösningen för oss vid kvällsnattningarna någon stökig period när sömnen inte velat infinna sig… då gungade vi honom till sömns och lät honom sova början av natten i vagnen i ett nedsläckt rum. Gick mycket bättre än att somna i en stillastående säng!

  Mia 2018-04-05 19:53:29 http://miajohanna.blogspot.com
  Svara
 • Hej
  Mitt namn är Julia, jag håller på och gör ett examensarbete och skulle bli jätteglad om ni skulle vilja hjälpa mig genom att svara på några frågor.
  Du är givetvis anonym.
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfBKH4eFYbEXJXWGR2rWXR-h7KGm8rOk2JLZSKbDACXlCRt-A/viewform?usp=sf_link
  Tack på förhand
  Julia

  Julia 2018-04-05 11:19:01
  Svara
 • Här i Stockholm är det lite halvtråkig väder just nu, väldigt disigt och ingen snö MEN imorse sopade de gatorna utanför mig! Det ger mig vårkänslor 😊

  Angelica 2018-04-05 08:05:57
  Svara
 • Hej! Kör ni Gina Ford metoden? Läser boken just nu och tänker testa det när vi fått barn. I Sverige känns det så förbjudet men vill verkligen prova för verkar som barnet blir mer harmoniskt.

  Ulrika 2018-04-05 00:09:06
  Svara
 • Sover han ute I vagnen på er gård? Då kan du fixa egna grejer inne under den tiden 🙂

  Hanna 2018-04-04 20:36:56
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jag önskar att det gick att göra det här i London, men det är för farligt för bebisar att sova ute själva med alla rävar. 🙁

   Tess 2018-04-04 21:06:11 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Aj då. Min yngsta ville aldrig sova dagtid inomhus i sin säng – hon sov alltid i vagnen utanför köksfönstret. Trist att det inte går att göra så i London…

    Emma 2018-04-05 15:21:27
    Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

     Jag har inga barn, men bor som Tess i London.

     Jag ar medveten om att det finns halsofordelar med att lata sma barn sova ute (forutom att det ocksa kanske hjalper barn att sova), men blotta tanken pa att stalla en vagn med ett barn ens i tradgarden har och ha uppsikt in ifran ger kalla karar och framkallar hysteriskt fniss pa samma gang. Ser tidningsrubrikerna framfor mig: ‘Ravattakerat/bortrovat/skadat barn! Mamman: men jag lamnade ju hen bara i tradgarden’

     Ratta mig om jag har fel (har som sagt inga barn), men barn har ar under hela sin uppvaxt mycket mer papassade. Forutom att inte sova i tradgarden, inte heller direkt tal om att lata barn ga sjalv till parken for att leka, eller ga sjalv till/fran en kompis for att leka.

     Det ar ju sjalvklart fantastiskt att komma lata barn sova ute/ leka sjalva ute, etc. Menar mest att skillnaderna ar intressanta, och tanker att det ar samhallsskillnader, snarare an att London ar en storstad.

     Caroline 2018-04-05 23:08:07
     Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Hanna Elfast
Home
Jannike Ebbing
Mode
Emma Fridsell
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che