Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Vår Påskhelg // Our Easter Weekend

For the English version, please go to the bottom of the post.

I fredags hoppade vi alltså in i bilen och begav oss iväg ut på landsbygden och The Cotswolds.

Det är ett område här i England som är väldigt vackert och jag älskar de små städerna (byarna? de tar några minuter att köra igenom). Vi hade bokat in oss i en liten stuga via Air BnB, som heter”Dairy Cottage” och ligger vid en hästgård.

Vi blev mötta av en otroligt trevlig engelsk gentleman vid namn Tom, hans fru Claudia, deras två schäfrar, en grå katt (som Olive jagade upp i ett träd..) och massor med hästar. Här i England är man inte lika bra på det där med isolering och ofta är den här typen av stugor väldigt kalla, så jag hade packat massor med varma kläder och till och med en värmeflaska. Men när vi kom fram visade det sig att hela stugan hade golvvärme och en härlig kakelugn, så det var varmt och gosigt som helst.

På kvällarna bubblade jag upp ett bad med mitt lyxiga nya Laura Mercier badskum och låg där och läste föräldrarböcker medan Garth nattade Ace. Efter blev det mjukkläder och ett glas vin framför brasan och det var precis så mysigt som det låter. Olive låg framför brasan på sin filt och snarkade med tungan hängade utanför, vår lilla prinsessa älskar att komma ut i naturen, speciellt om det finns en mysig brasa när hon kommer in.

På Lördagen var det riktigt regnigt, så vår planerade långpromenad blev bytt mot en biltur. När vi var ute och körde runt såg vi skyltar till en ”wildelife park” som vi blev lite nyfikna på. Vi tänkte oss typ några hjortar, grisar, åsnor och kaniner… men när vi väl hade betalat och packat ur bebis och hund ur bilen insåg vi att det var mer typ som ett stort zoo a la kolmården med allt från lejon och leoparder till  giraffer och noshörningar.

Nu är jag inte särskilt förtjust i zoon, jag tycker att vilda djur ska upplevas i naturen och det är så synd om lejon som bor i små inhägnader istället för fria i Afrika. Garth som är från Zimbabwe känner likadant, även om det gav honom lite pirr och hemlängtan när vi hörde lejonen ryta. Jag fick en riktig flashback till vårt bröllop…

Ace är lite för ung för att förstå djur, men gillade en av fågelhusen där det flög runt massor med färgglada fåglar. Vi har sagt att vi ska åka ner till Zim så fort han är gammal nog att uppskatta det. Vi visar honom mycket hellre djur i det vilda, speciellt eftersom att vi har massor med släkt i Afrika och det är hans pappas hem-kontinent.

Konstigt nog fick Olive följa med inne i parken och hon skrek lite på kamelerna och tyckte att lejonen var väldigt intressanta. Jag tror faktiskt att hundskrutten var den som hade roligast av oss alla, hon vred huvudet så mycket att jag trodde att det skulle trilla av.

På Söndagen kom våra vänner Ian och Candace med sin lilla tjej Summer som är en månad äldre än Ace. Garth och Ian satte ihop en äggjakt för oss tjejer (..övning till barnen är gamla nog) innan vi bokade in oss för en riktigt Engelsk pub lunch med en ”roast” framför brasan. Det är tradition att äta lamm på påsken, så de tre delade på en jättetallrik. Själv körde jag klassikern fish and chips, tricket är att bara äta det på riktigt bra gastropubar.

På måndagen klappade vi hästar och så var det dags att bege oss tillbaka till storstaden igen.

Vi var ganska trötta efter en kväll med ost och vin och läggdags vid midnatt (det är typ 5 på morgonen för oss som har bebisar). Såklart bestämde sig Ace för att ligga i sin säng och sjunga vackert för oss halva natten. Han gråter inte, utan ligger helt vaken och pratar och leker med rösten. Det låter typ som att han försöker sjunga opera och så rappar han ”gegegegege” i mitten. Sjukt gulligt, men inte 4 på morgonen…

Vi ska försöka boka fler liknande helger i framtiden, det är på tiden att vi turistar lite här i UK.

For the English version, please click below.

So this weekend we packed baby and doggie in the car and headed to The Cotswolds. 

I love all the little villages in The Cotswolds, they are so pretty and quaint. We booked a cottage trough Air BnB called ”Dairy Cottage” belonging to a horse farm.

A lovely gentleman named Tom met us at the gate, he and his wife Claudia, their two German shepherds a grey cat (that Olive chased up a tree…) and lots of horses lives on the farm.

The cottage was absolutely perfect, I expected it to be a bit chilly, so I packed loads of warm clothes and even a hot water bottle, but when we got there we found underfloor heating and a lovely log fire. It was almost too toasty!

I spent the evenings in a lovely hot bath (with my Laura Mercier bath products) reading parenting books and left the baby night time routine for Garth. He loves putting Ace to bed and I got a chance to chill out. After I joined Olive on the sofa in front of the fire with a glass of red wine. Our little puppy princess is a massive fan of the countryside, especially if it involves a log fire..

It was pouring with rain on Saturday, so we called off our long walk and got in the car instead, whilst driving we spotted signs for a ”wildlife park” and got a bit curious. We expected dear, goats, rabbits and maybe a donkey or two, but after we paid the entry fee and got all of us out of the car we realised it was more of a zoo. They had wolves, lions, zebras, rhinos and even giraffes and leopards.

Neither Garth or I am too keen on Zoos, we prefer animals to live in the wild and feel really bad to see lions in small spaces instead of roaming free in Africa. Garth is from Zimbabwe and used to see animals in their natural habitats and I could see he got a bit homesick when the lions roared in the distance. I got a massive flashback to our wedding…

Ace is too young to get animals and find Olive super exotic, so slept most of the time. Only in the bird area where they had really colourful birds flying around, he got a bit excited. We want to take him to Zim as soon as he is old enough to appreciate it. We prefer to introduce him to wild animals on his dad’s home continent instead of in captivity.

 

I found it really weird that Olive was allowed in the park. She shouted at the camels and found the lions intriguing. I think our little doggo actually enjoyed the zoo more than we did. Her head swivelled around to the point I was worried it would fall off.

On Sunday our friends Ian and Candace and their little girl Summer, who is a month older than Ace, joined us. Garth and Ian organised an Easter egg hunt for us girls (…most likely practice for when the kiddos are old enough). And after we found all the 18(!) pieces of chocolate we headed over to a lovely pub for a proper Easter roast.

On Monday we said hello to the horses, Ace got to try a swing for the first time and then we headed back to the big smoke again. We were pretty tired after a night filled with wine and cheese and we only got into bed at midnight (that’s like 5 in the morning when you have a baby). And of course Ace decided to serenade us all night long. He woke up at 3.30 and practiced singing opera with a few bits of ”gegegegege” rap bits in the middle. No crying, just singing and chatting. Super cute, but not early in the morning when Mom and Dad had a glass of wine or two.

It was all and all a lovley weekend and we have decided to try to get out of London a bit more often. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  Tess Montgomerys webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Hanna Elfast
  Home
  Jannike Ebbing
  Mode
  Emma Fridsell
  Hälsa
  Joanna Swica
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Imane Asry
  Lifestyle
  Mitra Javadi
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Lifestyle
  Sara Che