Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Clinique Fresh Pressed

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det här inlägget innehåller en annonslänk.

Som jag skrev i det senaste inlägget så har det varit ett stort och ganska tufft år, både psykiskt, men även givetvis fysiskt.

Jag känner att min stackars hud har tagit stryk av graviditeten, viktuppgång med nedgång igen, hormoner och nu senast brist på sömn. Man får ju inte göra alla skönhetsbehandlingar eller använda starkare produkter när man är gravid. Visst är det en del saker man måste undvika när man ammar med, men absolut inte lika många.

Så nu ska jag ta tag i min hud ordentligt och jag börjar med en 7-dagars C-vitamin kur från Clinique. Det är bara två steg, ett puder som blir till en ansiktstvätt med vatten och ett serum som ska blandas ner i min vanliga dag och nattkräm, så enkelt!

Jag började idag och tvätten måste vara exfolierande, för min hud blev helt len efter. Det ska bli väldigt spännande att se om jag ser någon skillnad om 6 dagar, jag lovar att uppdatera er nästa vecka.

Men jag är även sugen på att gå till en dermatolog som jobbar med laser och syror. Hittills har mina behandlingar sträckt sig så långt som microdermabrasion, så det är på tiden att jag testar något lite mer på djupet.

Jag vet inte riktigt vad ännu och jag måste researcha vad jag får göra när jag ammar. Men i huvusak vill jag ha hjälp med att jämna ut lite pigment och återfukta huden ordentligt.

Kanske kan ni komma med några bra förslag?

Du kan hitta Clinique ”Fresh Pressed” här.

Fler skönhetsinlägg finnes här;

YouTube – Min 10 Minuter Mamma Makeup
Ny Favoritparfym
Pregnancyfriendly Haircare

For the English version, please click below.

This post contains an adlink.

As I mentioned in my last post, I have had a big heavy year, both mentally, but also physically. 

I have noticed that my poor skin has taken quite the beating from pregnancy, Jgaining weight, losing it again, hormones and now lack of sleep. You are not allowed to do hardly any treatments when you are pregnant, and you have to be a bit careful when breastfeeding too. But there are still loads of stuff I can do now already.

My plan is to really start taking care of my skin again and I’m kicking off with a 7-day vitamin c treatment by Clinique. There are only two steps, a powder that becomes a cleanser and a serum to mix with my regular day and night creme, simple!

I started today and the cleanser must be exfoliating, my skin got all soft after using it. I’m really excited to see if there will be any difference in 6 days, I promise to keep you updated.

 

I’m also keen to go to get some proper laser and acid peels done. So far I have only tried microdermabrasion, but I think it’s time for something a bit stronger.

I’m not really sure exactly what I want to have done and I need to research what treatments are sade to do when breastfeeding. But I’m looking to even out my skin tone a bit and also give a big moisture boost.

Maybe you have some good suggestions?

 

You can find Clinique ”Fresh Pressed” here.

Fancy more beauty posts? 

YouTube – My 10-Minuter Mom Makeup
New Favorite Perfumey
Pregnancy-friendly Haircare

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Det enda som har vetenskaplig evidens är tretinoin/Retin A. Det bygger upp kollagenet, förnyar huden och har en uppstramande och utjämnande verkan och det bleker pigmentering. Vet inte om det kan användas när du ammar men du ska ju inte göra det så länge till. Tretinoin kräm kan och ska använda i åratal för att ge bäst effekt. Den finns i olika styrkor, börja mycket försiktigt med den lägsta 0.025% några kvällar per vecka och öka frekvens och potens efterhand. Vitamin C kan ha en upplysande och blekande effekt men då är det viktigt att den är stabil och det krävs en hög koncentration för att det ska ge någon effekt. Det är också en mycket bra antioxidant – om den inte redan oxiderat i burken, vilket tyvärr många produkter gör. 7 dagar räcker tyvärr inte, det handlar om månader och år innan det verkligen blir skillnad så det gäller att ha tålamod och inte ge upp för tidigt. Du ser ut att ha fått lite melasma och då ska man absolut inte använda någon laser eftersom det kan göra det mycket sämre (enligt dermatologer). Superviktigt med högt fysikalisk solskydd såklart, särskilt när man använder tretinoin och syror. Jag har spf 50 (året om) så fort jag sticker näsan utanför dörren. Även om det regnar och är vinter! 🙂
  Jag är i din ålder, torr och känslig hud med lite solskador från barndomen. Jag använder tretinoin, 20% vitamin C serum, Matrixyl, niacinamide, massor med mild fuktkräm och ansiktsolja (marula oil) varje dag. Rensar enbart med micellar water och vatten. Ibland använder jag ALA som är en snäll men mycket effektiv syra eller någon mask, jag gillar dem från P T Roth. Om man inte har fet hud och acne lönar det sig att vara försiktig med starka syror, de skadar ofta mer än de hjälper när man har en tunnare hudtyp pga att de förstör skyddsbarriären. Det leder till uttorkning och irritation.

  M 2018-03-15 18:23:58
  Svara
 • Spännande att se ifall C-vitaminkuren ger resultat! Jag är gravid i vecka 32 och har såklart uteslutit alla starka, aktiva produkter under graviditeten men vad är det man ska undvika när man ammar sedan? Har och har haft väldigt fin hy sedan andra trimestern men man saknar ju ändå att nörda ner sig lite bland produkter :-).

  Therése 2018-03-15 17:18:15
  Svara
  • Svar på Theréses kommentar.

   Jaa, jag har en dag kvar, så jag ska titta noga i speglen i morgon. Vad spännnande att du är gravid, grattis! Du har världens äventyr framför dig! Jag vet att man ska undvika vitamin A och retinol till man har slutat amma helt. Sedan är det upp till läkaren om de vill använda laser och syror på vår hud med tanke på att vi fortfarande har stora hormonsvägningar när vi ammar.

   Tess 2018-03-19 21:52:02 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Kan tipsa om Lumenes C-vitamin serum. Aldrig fått så mycket resultat av någon produkt någonsin.

  Sanna 2018-03-15 16:07:52
  Svara
 • Ska bli spännande att se om du känner någon skillnad!

  Josefine 2018-03-15 14:44:41 https://hefitness.se/
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson