Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

#OurBoysInPink & Engelska Mors Dag // #OurBoysInPink & Mother’s Day

Hej fina ni!

Jag har precis vaknat upp till en mysig frukost efter en sovmorgon och på schemat står mani/pedi och massage som Garth har fixat. Anledning är för att det är Engelska Mors Dag idag <3

Det betyder även att det har börjat dyka upp bilder under #OurBoysInPink på Instagram. Så kul! Ni kan läsa mer om initiativet här och jag hoppas innerligt att jag kommer att få se bilder från er som har söner under dagen. Det är en viktig fråga och om vi håller i åtake att vi är en del av lösningen så kan vi göra skillnad på riktigt.

Vi samlar alltså inte in pengar eller något liknandet, det handlar enbart om att påminna och inspirera andra Mammor att vi faktiskt kan påverka.

Jag älskar det här klippet, självklart eller hur?

Nu ska jag gosa lite med min skrutt och sen ska jag få lyxa resten av dagen! 

Ni kan förresten hitta en intervju med mig om första tiden som mamma på Rulla Vagn här. 

For the English version, please click below.

Hello lovelies!

I just woke up after a lovely sleepy morning, to a big breakfast and a schedule of mani /pedis and even a massage. All because it’s Mothers Day here in the UK. My boys are truly spoiling me!

I’m so happy to see that my fellow Mums have started posting photos of their boys in something pink under #OurBoysInPink on Instagram. You can read more about this campaign here.  This is such an important issue and I really hope that you will join us since it’s one of the few times where we actually can make a difference.

We are not fundraising, just posting pictures to raise awareness and to promise to be a part of the solution. The next generation doesn’t have to grow up with a gender pay gap or gender bias. But it’s up to us to make this happen!

I love this clip, It’s really this easy!

Now, this Mom is going to have a good cuddle with my boys and then head off to be pampered for the rest of the day! Whoop!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Fy för er som hackar på Tess och detta initiativ! Hur mycket gör ni för att göra skillnad? Det är inte själva färgen rosa som är vad detta handlar om, det är bara symbolen! Symbolen för hur hon som mamma till en son, och likaså jag, kommer uppfostra våra pojkar till att jämställdhet är en självklarhet, och att respektera alla. Titta bara på samhället idag.. många mammor hade behövt tänka som Tess för att vi skulle ha en mer jämställd värld med mer respekt. Majoriteten i världen (mycket mer så i England där vi bor, än Sverige som redan är lite före resten av världen i denna fråga) klär endast flickor i rosa, så att trotsa detta är något som fångar uppmärksamhet och kan lyfta fram en mycket viktigare debatt. Hon har läsare från hela världen, och är en stark kvinnlig förebild som pushar för detta. (ps. bara för hon lyfter fram mammor till söner, betyder såklart inte att hon förminskar pappor eller mammor till flickor. Hon lyfter bara fram ett av tusentals problem i världen) Tänk innan ni kritiserar. Go Tess!

  Josefina Boston 2018-03-12 13:23:45 http://boston.atribecalledlife.com
  Svara
 • Men ser verkligen inte storheten i det här initiativet. På flera ställen har du nu skrivit att mammor ska påverka genom att sätta på sina pojkar rosa kläder, att mammor ska uppfostra sina pojkar osv. Men det är ju minst lika viktigt, om inte viktigare, att pojkarna ser hur deras manliga föräldrar behandlar dem, uppfostrar dem, visar sunda värderingar osv. Det är viktigare att min son ser hur min man behandlar mig och kvinnor i samhället, än vad det är att jag sätter på honom en rosa body en dag om året. Herregud vilket oerhört förminskande intiativ kan jag känna. Den dag en stor rörelse män går ut med hur de uppfostrar sina söner, och när de uppmanar andra män till att göra på samma sätt, då jäklar har vi kommit någonstans.

  S 2018-03-11 18:33:44
  Svara
  • Svar på Ss kommentar.

   Ja, fy på mig som försöker göra skillnad och påminna andra Mammor om att vi har en chans till förändring. Att jag inte skäms! Speciellt eftersom att hela grejen givetvis handlar om färgen rosa….

   Tess 2018-03-11 20:44:38 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Det hade varit så mycket bättre med ett konstruktivt svar där du förtydligar det hela ännu mer. Även om du säger att det hela inte handlar om färgen rosa så blir det ju det läsare ser mest eftersom det är ”ett himla prat” om just färgen rosa på pojkar för en dag.

    S 2018-03-11 22:09:36
    Svara
    • Svar på Ss kommentar.

     Är det bättre att någon gör något än att ingen gör något? Att hacka på positiva initiativ är lågt.

     Tess 2018-03-11 23:04:11 http://tessm.metromode.se/
     Svara
     • Svar på Tesss kommentar.

      Men hon hackade aldrig på dig. Jag har läst din blogg i flera år och det sista året upplever jag att du verkligen inte kan svara på kritik eller när någon ifrågasätter? Varför svarar du så bitskt varje gång? Du vill ha en blogg..och du vill ha läsare, då måste du samtidigt lunna för en diskussion. Visst förstår jag om du svarar mindre snällt på personliga påhopp, men har inte sett några sådana här. MVH

      Minna 2018-03-11 23:35:24
      Svara
     • Svar på Tesss kommentar.

      Jag hackar ju inte på ett för mig positivt initiativ, jag ifrågasätter ett initiativ som jag inte ser storheten i. För mig är det tydligt att män måste lära sina söner att inte våldta. Inte tafsa. Inte skada. Inte hota. Inte trakassera. Inte förvänta sig att kvinnor tar hand om hem och barn. Inte tro att kvinnor är mindre kompetenta för chefsposter. Inte springer långsammare, dansar bättre osv osv. Det för mig är så mycket viktigare än en grupp mammor som talar om hur de ska uppfostra sina pojkar. Redan där är det ju en patriarkalisk struktur, det är just mammor som ska uppfostra barnen…

      S 2018-03-11 23:08:39
      Svara
 • such wonderful article:)

  dejana 2018-03-11 15:59:03 http://wearingcasual.com/
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Emma Danielsson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson