Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Världen Bästa Alla Hjärtans Dags Present // The World’s Best Valentines Gift

For the English version, please go to the bottom of the post.

För 3 år sedan fick jag den allra bästa alla hjärtans dags presenten som jag (antagligen) någonsin kommer att få – Olive.

Vi hade precis gift oss i Zimbabwe och jag låg veckan inne på sjukhus med ett riktigt elak magsår, så timingen för att få en så fin present var helt perfekt. Olive var som mitt eget lilla magsårsplåster, hon har en förmåga att göra mig lugn och avslappnad och hon ser även till att jag går ut i friska luften varje dag. Det gjorde verkligen under för mina stressnivåer och vips mådde jag så mycket bättre!

Sedan fick jag en liten tokrolig och trogen kompis för livet.

Hon är som ett första barn till oss och även om alla inte skulle se det på det sättet så ser jag henne som Aces äldre syster. Hon är mer än ett husdjur och tillför så mycket till vår lilla familj.

Jag har tyvärr lite mindre tid med Olive på dagarna nu när Ace är född, men Garth ser till att kompensera med extra mycket gos. Sedan sitter hon i mitt knä hela kvällen när Ace har gått och lagt sig. Så vi toppar upp hennes gosnivåer då.

Olive är så himla duktig och snäll med Ace och jag är väldigt noga med att lära honom hur man klappar försiktigt. I dag var faktiskt första dagen då Ace blev riktigt glad över att se henne när vi kom hem. Han log stort och sprattlade med armar och ben när hon kom för att hälsa i dörren och lugnade sig inte förrän han fick klappa på henne en stund.

Jag var så fokuserad på att hans små händer inte skulle grabba tag i henne hårt att jag helt missade att han sög på toppen av hennes öra. …jaja, det skulle väl hända någongång och Olive verkade inte bry sig nämnvärt.

Alltås gullighetsnivåerna på de två tillsammans är helt galna!

Om jag hade en självisk önskan så skulle det vara att Olive skulle få leva lika länge som en människa. Jag kan inte tänka mig att ha en annan hund och vet inte hur jag ska klara av det den dagen hon inte är med oss längre. Förhoppningsvis är det väääldigt långt till dess. (och vid det laget har de ett piller som gör att hundar kan leva för alltid).

Jag kommer helt enkelt aldrig att kunna matcha den här presenten någonsin, så Garth vann presenttävlingen för livet <3

I kväll händer dock någonting väldigt stort, för oss i alla fall…

…vi ska gå ut och äta och gå på bio BARNFRIA! Vi har barnvakt ikväll som kommer och tar över efter att Ace har somnat vid 7.30. Det är första gången på nästan 5 månader som vi kommer att gå ut som par, bara Garth och jag. Det känns som ett väldigt stort steg!

Firar ni alla hjärtans dag, i så fall hur?

For the English version, please click below.

 

3 years ago I got the best Valentines gift I could ever have imagined – Olive!

We had just gotten married in Zimbabwe and the week before Valentines I spent in hospital with a particularly nasty stomach ulcer. So the timing to recieve such a sprectaular gift was pretty perfect. Olive ended up being like my own personal stomach medicine. She always makes me calm and relaxed and since having her I’m always out walking in nature every day. It made such a difference to have her an her routines in my stressful life, I felt better almost straight away.

Dr Olive for the win!

I also got a funny and very loving best friend for life.

Honeslty, she is like a first chld to me, I know people say they don’t compare, but I feel very deeply for Olive and see her almost like Ace’s older sister. She is sooo much more than just a pet and brings lots of joy to our little family.

I’m sad that I have less time for Olive during the days at the moment, but we make sure to spend lots of cuddle time in the evenings when Ace is asleep. garth is also making an extra effort so Olive won’t feel left out now when Ace is small and need most of our attention.

She is soooo good with him and lets him ”pet” her whenever he wants. I always make sure they are both very gentle with each other and so far no one has hurt the other. Today was actually the first day Ace looked properly happy to see Olive when we got home. He kicked out his arms and legs and smiled when she came to greet us at the door and didn’t calm down until he got to pet her. I was focusing so much on his hands not grabbing her too hard that I completley missed that he was suckling on the tip of her ear! It was going to happen at some point…

 

seriously, they are just soo cute together.

If I could have one selfish wish, it would be for Olive to live as long as we do. I don’t know how I will be able to cope the day she leaves us and I would never want to have another dog than her. Hopefully, this is a looong time from now and by then they will have come up with some kind of pill to make her live forever…

I will never ever be able to match such an amazing gift, Garth has won the gift giving competition for all eternity.

 

Today something pretty big is happening though…

…we are going out sans baby! We actually have a babysitter to come and look after him when we go to dinner and a movie. He will be sleeping the whole time, so hopefully, it won’t be any problems at all. It has been 5 months since Garth and I had a night out together, so it’s about time. It’s a big step for us as new parents for sure!

Do you celebrate Valentines?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Fint att läsa, hundar är verkligen fantastiska familjemedlemmar. Jag fick en labrador som barn (är ensambarn) och hon var verkligen min bästa vän. Var helt förkrossad när hon somnade in. Vi behövde flera år att sörja henne men till slut köpte mina föräldrar en ny hund, men en annan ras. Vi ville inte försöka få en ny version av vår gamla hund utan verkligen ge denna nya familjemedlem en egen roll. Och oj så glada vi är! Det sker fortfarande att vi ropar fel namn och såklart börjar tårarna rinna när vi pratar om vår labrador. Men kan berätta att tiden läker sår och har man en gång skaffat hund så är oddsen stora att man gör det igen. För de är ju bäst!

  Clara 2018-02-15 07:13:00
  Svara
 • Åh. Jag blev verkligen både glad och ledsen av detta inlägg. Min bästis somnade in för 1,5 vecka sen och livet kommer aldrig bli sig likt. Det är som du säger – det är mer än en vovve. Han var min eminenta sidekick, vi gjorde allt tillsammans – även mitt jobb. Han älskade alla, och de flesta älskade honom. Livet är oerhört tomt nu, och varje gång jag kommer innanför dörren hemma börjar jag gråta. Ingen som möter mig i dörren, studsandes, leende och överlycklig. Usch. Jag hoppas att olive alltid får vara kvar, även om det kanske är lite orimligt. Denna smärta som jag känner nu önskar jag inte ens min värsta fiende.

  Tack för en fin blogg.

  Emma 2018-02-15 00:01:57
  Svara
 • Åh vilket fint inlägg! Hundar är underbara små familjemedlemmar <3 Hoppas er kväll varit fantastik! 🙂

  Therese 2018-02-14 21:13:57
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Hanna Elfast
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Fridsell
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che