Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Min Kille Kollar På Andra // My Boyfriend Looks At Other Girls

Hej Tess! Jag skriver till dig eftersom du tidigare hjälpt mig med relationsproblem och alltid kommit med klockrena svar! Jag håller på att explodera av ilska på min pojkvän. Jag skäms över att jag bryr mig och kan inte ta upp det med någon vän. Min pojkvän kollar in andra tjejer på stan. Jag vet att det inte är ett stort problem egentligen men det stör mig nåt så in i…jag känner att jag inte duger och jag blir väldigt osäker på mig själv. Jag har pratat med honom om det och han säger att han inte gör det. Jag har märkt att han fortsätter snegla men nu lite mer diskret. Samtidigt kan jag inte kontrollera vart någon ska kolla men kan inte hjälpa att detta stör mig. Tänker på det varje dag och jag håller på att bli bitter. Allt annat är jättebra men denna detaljen får mig att bli osäker, ledsen och börjat jämföra mig med de andra tjejerna. Hur tänker du kring sånt här? Kram

Jag måste erkänna att jag alltid har velat ha min egen relations-kolumn i en veckotidning, jag tycker att det är så himla intressant och kul att prata om förhållanden. Så jag blir superglad att få chansen nu, tack för förtroendet!

Nu är det här givetvis min åsikt och jag är ingen relationsexpert, så jag kanske inte har rätt. MEN jag personligen känner att man är ute lite på hal is om man försöker styra vad eller vem ens partner får och inte får titta på.

Det är så himla svårt att sätta sig in i någon annans tankar och veta precis varför han tittar på den där tjejen på stan. Det kanske inte alls är för att han tycker att hon är snygg, det kan lika gärna vara att han tänker att du är mycket snyggare, att hon har ett par skor på sig som skulle passa dig eller så är han så orolig för att titta och du ska se att han blir nervös och tittar ändå.

Vem vet? Bara han!

Du kommer att må dåligt om du försöker läsa in precis vad han tänker när han kollar på andra tjejer på stan. Sedan är frågan, kollar du någonsin på andra killar? Jag kan titta både på tjejer och killar på stan, det är så kul att se andras personliga stil, om någon är snygg så kan jag uppskatta det oavsett kön och det betyder absolut inte att jag vill vara med dem på något sätt. Om Garth var orolig över att jag tittade på folk på stan så hade han blivit knasig, för jag är en riktig peoplewatcher.

Om det nu skulle vara så att han tyckte att de här tjejerna var snygga, vad gör det egentligen? Bara för att någon är snygg så betyder det inte någonting mer. Man faller ju inte bara för utseenden utan för personer och om han är din pojkvän så tycker han antagligen att du både är snygg och att du har en bra personlighet. Varför är han med dig annars? Alla kan lämna en partner och om han ville vara med någon annan så skulle han vara det.

Det är knappast så att han kommer att springa fram till någon tjej på stan och säga ”Du är snygg! Dig vill jag ha!”.

Det finns galet många snygga tjejer i världen, om vi ska oroa oss för alla dem så skulle vi inte göra någonting annat. Vi får helt enkelt lita på att våra partners är med oss för att de älskar just oss. Och även om det skulle visa sig att våra partners inte förtjänar vår tillit så finns det ingen mening med att ta ut någonting i förskott.

Vi skadar bara oss själva med svartsjuka. Jag känner mig hellre som en sucker som var ”the big person” senare än går runt och plågar mig själv med att vara orolig över otrohet. Om någon är otrogen så är det inte den andras fel, alla gör sina egna val och det är den otrogna som förlorar i alla lägen.

Sedan finns förstås chansen att han gör det för att försöka göra dig svartsjuk, men det är en helt annan femma.

Jag vet att det här antagligen inte är svaret du ville höra, men det är så jag tänker med Garth. Jag vet att det kan vara svårt att släppa svartsjuka tankar, men det är absolut värt att försöka.

Vad tycker ni andra?

For the English version, please click below. 

English version is on the way, the translation elves are hard at work…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Tack för ditt svar Tess! Jag tror att jag mår dåligt över detta pga att jag hade en pojkvän tidigare som var otrogen och behandlade mig illa, blandat med att jag har lite låg självkänsla och jämför mig hela tiden med andra. Jag vet att jag behöver jobba på detta själv och jag vill ju absolut inte styra vart min kille ska kolla. Han är världens bästa pojkvän och jag vet att han inte skulle vara otrogen. Jag bara stör mig när han kollar eftersom jag då jämför mig med tjejerna och känner då att jag inte duger. Men jag ska jobba på detta. Tack återigen för ditt svar det var klockrent som vanligt! Kram!

  Elin 2018-02-15 15:43:04
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Hej . Kände att jag ville ge dig lite respons , hoppas det är ok ? Jag har varit precis i din situation. Dåliga relationer med otrohet. När jag träffade min sambo fortsatte mönstret.. svartsjuka, ifrågasättande och jämförelser med andra tjejer . Kulmen nåddes i ett jättebråk på en fest. Han pratade med en tjej för att mingla och va trevlig. Jag blev tokig och skämde ut mig totalt. Eftee det lovade jag mig själv och honom att aldrig göra så igen, samt lita på honom. Precis som du skriver så har jag ochså världens bästa kille som aldrig skulle vara otrogen. Nu har det gått 7 år , 2 barn och hus. Höll vad jag lovade oxh tänker aldrig mer på att han skulle titta. Jag bryr mig heller inte om det. Med handen på hjärtat så ser ju vi snygga människor med. Både killar och tjejer. Men det är stopp där. Idag kan vi båda säga rakt ut : han/hon va snygg. Hoppas du finner styrkan och tilliten till både honom och dig själv. Att du är finast och bäst för honom! Kram en före detta svartsjuk och osäker tjej

   Annika 2018-02-16 13:17:14
   Svara
 • Jag håller med och bryr mig inte om vem min pojkvän tittar på. Svartsjuka beror oftast på att den svartsjuka är osäker, har låg självkänsla och ser på sig själv som mindre attraktiv än andra. Då får man jobba med sig själv så inte svartsjukan förpestar båda förhållandet och livet.
  Men det kan också bero på att själva relationen är osäker. Tex att killen ger väldigt lite bekräftelse, har visat sig opålitlig tidigare, döljer att han har kontakt med ex, hotar med att göra slut för minsta lilla grej, kör push away pull back hela tiden osv. Det kan bryta ner även den starkaste och då är det inte ens egna issues som är problemet utan partnern som är ett kryp. Så fundera på hur relationen är i övrigt och om han har gett dig andra orsaker till att tvivla på att han älskar dig eller om det är ett spöke i ditt huvud.

  Maria 2018-02-14 18:47:08
  Svara
 • Mycket klokt svar och fint formulerat!

  Caroline 2018-02-13 21:45:29
  Svara
 • Intressant fraga o tror att detta ar ganska vanligt… Haller med dig i ditt svar. Man ar ju inte endast med en person pga utseendet samt bara for att man ar i ett forhallande slutar ju inte andra manniskor vara attraktiva! 🙂

  Elli 2018-02-13 21:13:21
  Svara
 • Håller helt med i ditt svar, så klokt formulerat!

  Jennifer 2018-02-13 19:36:09
  Svara
 • Jag tänker som dig Tess! Och bara för att min kulle tycker andra tjejer är snygga betyder inte det att han inte tycker jag är det, det ena utesluter inte det andra.
  Jag tror att tjejen som skrivit inlägget har lite låg självkänsla och då tar det hårdare än nödvändigt att killen tittar på andra. Hoppas hon kan jobba på den o slipper må dåligt över en annars bra relation <3

  Hannah 2018-02-13 18:21:52
  Svara
 • Håller med dig Tess. Jag tittar också mycket på folk och man kan ju notera att folk ser bra ut osv. Liksom
  En saklig utvärdering som inte betyder någonting särskilt. Jag skulle aldrig lämna min man även om jag såg någon på stan som tex skulle kunna jobba som modell.

  Cecilia 2018-02-13 17:09:44
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!