Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Diana: Her Fashion Story – Kensington Palace

For the English version, please go to the bottom of the post.

Josefina, Bex och jag har sagt att vi ska göra en turistig sak i veckan nu när vi är Mammalediga. Förra veckan blev det Tate Modern och i dag gick vi till Kensington Palace och tittade på Diana: Her Fashion Story.

Tyvärr mådde Josefina inte helt hundra, så det blev jag, Bex, Ace och Milo som gick den här gången. Jag säger det om och om igen, men jag är sååå glad att flera av mina närmaste vänner har fått barn precis samtidigt som jag. Ace och Milo är till och med födda på samma dag i samma sjukhus och har känt varandra sedan de var en dag gamla. Det kommer att vara så coolt för dem sen när de är lite äldre.

Jag har alltid varit en stor fan av Lady Di. Både för att hon är en så stor modeikon, men även för allt gott hon har gjort för välgörenhet. Hon känns som glamour och ödmjukhet personifierad.

Utställningen är liten men naggande god.

Det är ett gäng av Dianas klänningar med tillhörande historier om hur de är gjorda, av vem och vilket tillfälle hon bar dem. Det är väldigt kul att se utvecklingen från en blyg och mer konservativ stil i början av 80-talet till hennes mer sexiga och glamourösa 90-tals outfits.

Det som slog mig var hur lång hon faktiskt var och även att väldigt få kvinnor hade klarat av att bära upp många av de här lookerna. Det är några riktigt vackra klänningar och ett par som var mindre populära hos kritikerna.

Jag älskar att hon inte var en size zero modell utan en helt vanlig kvinna som bar upp alla dessa kreationer med en fantastisk stil och elegans. Det visar verkligen att glamour framförallt kommer inifrån

Det som gjorde mig positivt överraskad är vilket jobb och tanke som låg bakom varenda outfit. Som att hon ville ha allting en storlek större när hon var ledig mot när hon var på officiella uppdrag. Samt hur hon och designerna jobbade med detaljerna när hon skulle på stadsbesök och alltid vävde in lite kultur från landet hon besökte i sin outfit.

Jag älskar även storyn om hur hon tog av sig handskarna (en big nono etikettsmässigt) för att skaka hand med en AIDS patient. Den typen av gester är små saker som betyder mycket och hon känns verkligen som en genuint omtänksam och godhjärtad människa.

Den vita klänningen med de broderade fåglarna är min favorit, detaljerna är otroligt välsydda och så himla vackert placerade. Tänk vilken dröm att få jobba med designers på det här sättet.

Även om det vore häftigt att vara kunglig för alla dessa orsaker så har jag en känsla av att det negativa väger minst lika tyngt.

I Dianas fall ledde det tragiskt nog till hennes alldeles för tidiga död. En otrolig förlust både för hennes familj, men även för alla de som hon nådde ut till genom sin välgörenhet och små subtila, men ack så viktiga gester.

Jag rekommenderar absolut alla er Diana fans att ta er till Kensington Palace och kika in. Det är en mysig promenad genom Hyde park från Knightsbridge, så man kan passa på att besöka Harrods i samma veva.

Nu är frågan, vad ska vi göra nästa vecka? 

For the English version, please click below.

Josefina, Bex and I have as you know decided to do something touristy every week now when we are all on maternity leave. Last week we went to  Tate Modern and today we headed to Kensington Palace to see ”Diana: Her fashion story”.

Unfortunately, Josefina wasn’t feeling very well, so this time it was only Bex, Ace, Milo and I who went. I keep on mentioning it, but I’m so happy that some of my closest friends had their babies at the same time as I had Ace. Milo and he are even born on the same day in the same hospital and has known each other since they were 1 day old. I can’t wait to tell them all about it when they are old enough to understand.

I have always been a big fan of Lady Di. Both because she is a big fashion icon, but more importantly for her humanitarian work. She was literally glamour and humility personified.

This exhibit is small but perfectly formed.

There are a bunch of Dianas dresses with accompanying stories on how they are made, by who and for what occasion. It’s amazing to see the progression of her more subtle and conservative style in the early 80s to the more glamourous sexy outfits of the 90s.

I’m surprised to see how tall she was and I honestly don’t think a lot of women could have worn these pieces and made them look as amazing as Diana did. Most of the dresses are gorgeous, but there are also a few items that were less liked by the critics of the time.

I love that she wasn’t a size zero model, but just a regular woman ho carried off all of these outfits with an amazing sense of style an glamour. It really proves that elegance comes from the inside.

I was positivly surprised with all the effort and hard work behind each item. She really though trhough all of her outfits and even had her ”everyday” clothes made a size bigger than her formal wear, so she could move better. I also really liked how she worked closely with the designers when she was to go on state visits, to make sure she incorporated some specific details from the countries culture in her outfit.

I also love the story how she took her gloves off (a big etiquette no-no apparently) to shake the hand of a AIDS patient. These kinds of gestures, although small, make such a big difference. She really seem like a genuinly humble and goodhearted person.

This white dress with the embroidered birds is my favourite in the collection. The details are so well made and beautiful places. Imagine getting to work with talented designers like this.

Although it would be amazing to be a part of the rotal family and have opportunities like she had, it came with a whole lot of negatives aswell. The biggest one obviously her tragic death. Such a loss not only for her family but also for all the people she helped and lives she touched with her small and subtle but yet so important gestures.

 

If you too are a Lady Di fan I really recommend you to go and see the exhibit. It’s a lovely walk through Hyde Park from Knightsbridge, and an excellent outing to pair with a visit to Harrods for an all English day out.

Now, what should we do next week?

For the English version, please click below.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Tess! Tack för det här inlägget! Vilka underbara kläder Diana hade! Det är faktiskt en vana i brittiska kungahuset att visa uppmärksamhet mot de länder man besöker genom att att t.ex bära kläder från det landets modeskapare: William och Catherine bar t.ex. vissa svenska plagg under sitt besök i Stockholm. Drottningen och de övriga kungliga damerna bär ofta smycken som de fått i present från landet ifråga, eller som visar en symbol för landet (fyrklövern för Irland, ormbunke för New Zeeland osv).
    Det finns en superintressant blogg om bl a berättar om detta: http://orderofsplendor.blogspot.it/ Hoppas du och Garth (och Ace och Olive) har en riktigt Happy Valentine Day! Stella

    Stella i Italien 2018-02-14 17:53:45
    Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Hanna Elfast
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Fridsell
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che