Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Bästa Barnmatstolen? // Best Highchair?

For the English version, please go to the bottom of the post.


Det här inlägget innehåller annonslänkar.

Nu händer det mycket spännade i Aces värld, han har både börjat kunna sitta upp lite smått och har fått börja smaka på lite riktigt mat.

Så det är dags för vår yngsta familjemedlem att få sin egen plats vid matbordet. Olive sitter alltid på soffkanten när vi äter och vi skojar att det är hennes plats vid bordet och nu är det dags för Ace att få sin.

Men vilken barnmatstol är bäst? Det är lätt att gå på utseende för att få stolen att passa in i resten av inredningen, men den ska ju vara stabil och säker med. Förhoppningsvis kan vi hitta en som har allt

Personligen gillar jag den klassiska Stokke tripp trapp (3) och lookaliken Leander (8). Flexa play (1) är himla snygg och Ovo (6) ser bekvämast ut.

Vad jag förstår så är selen i stolen mest till för att barnet inte ska ”rymma” och mindre om säkerheten för de lite mindre. Så sele är bra, men inte livsviktigt ännu eftersom att Ace inte är så äventyrlig i den här åldern. Det är viktigast att stolen är stadig, även om den lilla lyckas pressa med fötterna på bordet, så får den absolut inte falla bakåt.

Det skulle vara praktiskt om den gick att skjuta in under bordet en smula när den inte används och så vill vi givetvis att den ska vara så bra som möjligt ergonomiskt så att han sitter stadigt och bra. Dessutom vore det toppen om stolen kunde växa med honom, så att vi inte behöver byta ut den om något år. Sist kommer utseendet, den får gärna vara vit, grå eller i pastell, för att passa in i resten av vårt skandi-hem.

Många krav här, men det måste finnas en stol som uppfyller alla våra önskemål? Har ni som har barn någon att rekommendera?Mina favoriter
1- Flexa Play
2. – Done by Deer
3. – Stokke Tripp Trapp
4. – Design Letters
5. – Stokke Steps
6. – Micuna Ovo
7. – Babybjörn
8. – Leander
9. – Childhome EvoluHitta liknande inlägg här;

Welcome To Our Nursery
The Big Baby Buggy Decision
Nursery Wanties

For the English version, please click below.


This post contains adlinks.

A lot is happening in Ace’s world at the moment, he has started being able to (wobbly) sit up for short stints and he has also had the pleasure of tasting some real food.

So it’s officially time for the youngest member of our family to get his very own seat at the table. Olive always sits on the edge of the sofa when we eat and we joke that it’s her spot at the table, so it’s only right for Ace to get one too.

But what chair to choose?It’s easy to pick one just based on looks to make it fit in with the rest of the decor. But we also want it to be safe, stable and functional too. Hopefully, we will find one that ticks all of these boxes.

Personally I quite like the classic Stokke tripp trap chair (3) and the look-a-like by Leander (8). Flexa play (1) looks great and Ovo (6) looks really comfy.

Having done some reading into chairs I understand the harness mainly is for little escapists and not as much for the ergonomic function of the chair. So it’s something that will be important later when Ace is a bit more mobile, but we can do without now. The main importance is stability. Even if the baby pushes his or her feet on the table, it should not under any circumstances fall backwards.

It would be really practical if we could push it in a bit under the dining table when the chair is not in use and of course we want it to be as comfy and ergonomically built as possible. On top of this it would be great if the chair could grow with him, so we don’t need to change to another one in a year or so. Last is the whole looks aspect, I would love one in white, grey or pastel, so it fits in with the rest of our scandi decor.

A lot of requirements I know, but we should be able to find the perfect one don’t you think? Actually, if you guys have a recommendation or two, please leave a comment!My Favs

1- Flexa Play
2. – Done by Deer
3. – Stokke Tripp Trapp
4. – Design Letters
5. – Stokke Steps
6. – Micuna Ovo
7. – Babybjörn
8. – Leander
9. – Childhome EvoluFind Similar posts here;

Welcome To Our Nursery
The Big Baby Buggy Decision
Nursery Wanties

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Jag har precis slängt varan Leander efter 9 ar och 2 barn – highly recommended!

  catharina skyllberg 2018-03-01 17:56:11 http://www.catscompilation.blogspot.co.uk
  Svara
 • Det skulle vara intressant att veta nu i efterhand vilka prylar som du använt minst/mest till Ace so far? Jag är i v 30 o har precis som du köpfeber på allt gulligt o sött. Läste just ditt inlägg om ert barnrum, det e så fint! har ni varit där mkt? Använt amningsstolen? Det e ngt jag inte tänkt skaffa, tänkte kanske snarare sitta i soffan….? O hur gjorde ni med sömnen? Jag har fått en crib, sen beställt ett babynest, men e väldigt sugen på att beställa en bedside crib så att man kan ”förlänga” sängen men ändå slipper samsova… Kanske du redan bloggat om detta?

  Jonna 2018-02-14 05:58:59
  Svara
  • Svar på Jonnas kommentar.

   Jag skulle absolut skaffa en bedside crib. Tycker det är ovärdeligt att ”slippa” ha bebisen i sängen så att man själv har ordentlig plats, men ändå ha lillen nära.

   Ellen 2018-02-15 15:18:36
   Svara
 • ALLA stolar kan tippa om barnet sätter fötterna mot bordet. Sen finns det ju dem som är mer stabila än andra men man kan aldrig lämna ett barn själv i stolen om den står vid ett bord.

  Skulle verkligen rekommendera stokkes tripptrapp eller Steps. De har en hel platta till fötterna vilket gör att barnet sitter ergonomiskt korrekt från början (med hela foten emot som man gör när man når ner till golvet). Köper du en av de andra stolarna kommer du dessutom behöva köpa en stol till när Ace blir större. Det enda negativa med Stokke är att de är lite jobbigare att torka av en de med mer släta ytor. Hamnar lätt mat mellan alla ribbor.

  C 2018-02-13 05:23:15
  Svara
 • Vi har Tripp trapp, mest för designen men sen även att man kan ha den länge. Satte vår dotter i den med babybygeln+riggstödet när hon var typ 5 mån. Hon har fortfarande bygeln kvar (15 mån nu) så tänk på att den sitter kvar ett bra tag. Personligen tycker jag att stolen är bra men ganska jobbig att rengöra då det liksom går ut och in i träet och maten fastnar på alla möjliga ställen. Tror vi gjorde en miss som inte köpte brickan till… Nu sitter hon vid bordet vilket är trevligt men stackars stolen täcks ganska ofta i mat (och sen ligger jag där på golvet och torkar och skrubbar både golv och stol… ). Om ni kör på en stol med remmar så kolla att de ksn tas av och tvätta. De håller sig inte vita och fina så jättelänge…

  Matilda 2018-02-12 21:58:37
  Svara
 • BabyBjörn! Våra tvillingar satt stadigt, säkert och upprätt (istället för att säcka ihop eller glida ned) i dem. Lätta att torka av och hålla rena. Väldigt smidiga och lätta att fälla ihop och tog därmed inte så mycket plats. Också bra om man t ex ville äta på balkongen/terrassen ta med stolen/stolarna dit.

  Katharina 2018-02-12 17:36:08
  Svara
 • Det är så roligt när de börjar äta 🙂 vår lille kille på 7 månader har en tripp trapp och vi är nöjda med den. Den första stolen vi köpte var den vita från Ikea och den fungerade också bra. Dessutom perfekt att kunna ta fram när vi får andra småttingar på besök!

  Helena 2018-02-12 14:33:32
  Svara
 • Vi köpte en Stokke och det är klart den är snygg och bra och så där men klumpig i vårt trånga engelska hem ;-). Köpte en sån där jättebillig vit plast på ikea som extra när vi har besök och det har blivit att jag använde den mest bara för att den är så lätt att ta fram och ställa undan. Gick förbi iCandys highchair på John Lewis för nån vecka sedan och blev lite nyfiken. Har du sett den? Om den är bra, säker osv har jag ingen aning om men benen gick att ta av och göra om till en liten stol när de blir äldre.

  Sandra 2018-02-12 12:45:27
  Svara
 • Stokke trip trap. Bra med bricka på stoleb, man snubblar inte över stolsbenen och den växer med barnen.

  Erika 2018-02-12 12:26:14
  Svara
 • Vi har en stokke tripp trapp då den kan användas många år. Hade själv en som barn:)

  Elle 2018-02-12 11:09:32
  Svara
 • Vi har Stokke Tripp trapp och jag tycker den är perfekt. Dottern sitter jättebra och kommer kunna ha den i många år när vi plockar bort bygeln. Storasyster hade stolen innan fram till hon nästan var 5 år.

  Anna 2018-02-12 09:14:30
  Svara
 • Vi har en tripptrapp med bebisbygel (lite mer ryggstöd, mindre plats) och är väldigt nöjda. Förutom just att jag tycker att den inte är helt stabil när den lilla skjuter ifrån med fötterna på bordet.

  Amanda 2018-02-12 07:50:37
  Svara
 • Nomi – är så himla glad för den och den har vunnit en massa bäst-i-test 🙂

  Anna 2018-02-11 23:26:36
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!