Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Ace 4 Månader // Ace 4 Months

For the English version, please go to the bottom of the post.

…2 veckor sent, men vad gör det! Bättre sent än aldrig.

Så den här lilla kisen är 4 (och en halv) månad redan och så himla mycket har hänt i hans lilla värld. Den senaste månaden har absolut utan tvekan varit den bästa, han har gått från att vara en liten bebis till min lilla kompis och trogna side-kick.

Det här var månaden han utvecklade ett sinne för humor, kan de ens ha humor när de är så här små? Jag svär att han är rolig på riktigt och vet om det. Han har ett speciellt litet leende som kommer fram när han busar och jag bara smälter.

Han är nästan 7 kg tung, drar strl 68 i kläder och kan rulla från mage till rygg. Gapskratten kommer som brev på posten och efter att leap 4 tog slut så har han varit världen gladaste lilla kille. Vart vi än går så ler han åt alla och jag får ofta höra vilken glad och snäll bebis jag har. Jag blir stolt som tusan, men extra glad i mammahjärtat när han ler åt mig.

Han har även börjat gosa, speciellt när han precis har vaknat och han sitter i mitt knä helt tyst och bara vill vara nära. Bästa stunden på dagen! Han förstår så smått hur man gör när man kramas och lägger gärna en arm runt halsen när han blir buren och när Garth matar honom tycker han om att pilla honom i skägget.

Olive är superrolig och det är mysigt att gosa in fingrar och tår i hennes mjuka päls. Även om han är riktigt bra på att greppa, så klappar han snällt än så länge. Jag håller uppsikt som en hök, för det är viktigt att han lär sig umgås med Olive på ett bra sätt. Jag har ett ansvar mot dem båda att de är försiktiga med varandra och om vi får till det rätt så kommer de förhoppningsvis att bli vänner för livet.

Lilla skrutten har fått börja med små smaksensationer och först ut var sötpotatis, som han tyckte var helt ok. Sedan fick vi ta en paus när jag åt antibiotika, för att inte störa magen allt för mycket. Men nu i veckan ska vi fortsätta med lite avokado och se vad han tycker om det.

Vi har även börjat vända honom så att han får hänga utåt i babybjörn-selen när vi går kortare promenader och han fullkomligt älskar att titta runt. En riktig lite sprattelgubbe! Snart är det dags att byta liggdelen i vagnen mot en sittdel och så ska han få en egen plats vid matbordet, det går fort nu!

Han kan sitta själv i någon minut, men vi är väldigt noga med att han inte ska bli för trött, han är fortfarande väldigt ung, så fokus ligger på att jobba med ”tummy time” så att hans rygg och nacke blir starka. Fast om du frågor honom så vill han allra helst stå upp…

Det dregglas, munpruttas, bebissnackas och ibland låter han som någon form av fågel. Alla hundar inom en mil kan höra hans gälla lilla röst. Han har även börjat prata när jag sjunger för honom, så jag inbillar mig att han försöker sjunga..typ bebis rapp.

Jag skulle kunna fortsätta att berätta om honom, men det skulle resultera i världens längsta blogginlägg. Jag är så himla Mamma-kär och Mamma-stolt över min lilla Acie-face.

Någon annan med barn i samma ålder? Kankse någon i leap 5 redan?

For the English version, please click below.

…2 weeks late, but who cares! Better late than ever.

So this little dude is already 4 (and a half ) month old and loads have happened in his little world. This last might has by far been the most eventful so far. He has gone from being a little baby to becoming my little buddy and side-kick.

This is also the month he developed a sense of humor, can they even know that they are being funny at this age? I swear he knows exactly how to be cheeky and has this special little grin on his face when doing something naughty. Melt!

He is almost 7 kg and wear size 68 in clothes, new this month is that he can now turn from his front to his back. He hates tummy time, so now it’s extra hard to get him to stay on his belly. He laughs out loud and loves people. Wherever I go he smiles at everyone and I always get loads of comments on what a happy little chappy he is. Since leap 4 finished he has truly just been such a little joy and it warms my heart when he directs one of these cheeky smiles my way.

 

He has started grasping the concept of snuggles, especially when he is just woken up and like to sit quietly in my lap. It could be my favourite time of the day. He kind of knows how to hug and always put one little arm around my neck when I carry him. When garth feeds him he likes to stroke his beard, it’s super cute!

Olive is loads of fun and he likes to snuggle his fingers and toes in her fur. Even though he knows how to grasp and can be pretty strong, he so far pets her very softly. I’m making sure to observe all their interaction, to make sure they are both being gentle with each other. If we get their relationship right, they could hopefully be friends for life.

Ace also got to start his ”taste sensations” and had a finger dipped in sweet potato the other week. I had to eat antibiotics last week, unfortunately, so we had to stop to make sure not to disturb his tummy too much. But this week he will get to try one of my favourites – avocado! Soon it’s time to switch the buggy carrycot to a seated insert and he is going to get his very own seat at the dinner table. Sooo much happening right now!

 

He can sit on his own for about a minute, but we are being very careful to not exhaust him, he is sooo young yet so the main focus is on ”tummy time” to strengthen his back and neck properly before he sits up. If you would ask him he would prefer to skip it all and go straight to standing instead…

He drools, blows raspberries, baby-talks and sometimes I swear he sounds like a parakeet. Every dog in the area can hear his little squeaky voice for sure. He also talks when I sing to him, so I have decided he is trying to sing along…. like a baby- rap!

I could keep telling you about him forever, but that would result in the worlds longest blog post. I’m so in love and proud of my Acie-face <3

Anyone else with kids of the same age? Anyone in leap 5?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vår son är 2 månader, så det är så härligt att träffa och läsa om bebisar som bara är lite äldre, för att se utvecklingen. Vi har också hund och jag ser fram emot när han fattar hennes existens, än så länge är det bara människoansikten som gäller men han smilar mer och mer. Och får fötterna slickade av vovven 🙂

  Emma 2018-02-07 10:40:54
  Svara
 • Ace is so cute, you can tell he is so happy! 🙂
  Magda

  https://www.gloryofthesnow.com/

  Glory of the Snow 2018-02-06 19:24:20 https://www.gloryofthesnow.com/
  Svara
 • Så mysigt att läsa om er update!! Jag har en dotter som är 4 mån imorgon. Vi har spenderat senaste veckan på sjukhus då jag spräckte blindtarmen, oturligt men vilken ängel hon har varit! Supersocial bebis som tar det mesta som ett äventyr <3 så roligt att se sidor som man känner igen från sig själv! Ex det sociala men också att vi båda skrattar tyst Hahha på sjukhuset rullade hon för första gången från mage till rygg och hon har precis upptäckt fötterna. Lika ovig som sin mamma så får bara tag i en i taget hahaha

  Hannah 2018-02-06 16:55:49
  Svara
 • Vår son är 1 vecka äldre än Ace. Jag älskar också att de har humor redan! Vår lilla kille har börjat skratta åt sig själv varje gång han nyser, eftersom hans pappa brukar låtsasnysa åt honom, vilket får honom att skratta så han kiknar. Världens härligaste ljud.

  Han är totalt ointresserad av att vända sig från mage till rygg, men kämpar däremot hårt för att vända sig från rygg till mage. Ena axeln är fortfarande i vägen och han blir så arg när han inte kommer runt!

  Annars tycker jag också att det nu blir roligare och roligare för varje dag eftersom det händer så mycket i utvecklingen från dag till dag…

  Carolin 2018-02-06 15:20:49
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind