Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

There Is A Special Place In Hell For…

I had to make this post in English because, well it just sounds a lot better (and it’s a Friday night, I had a glass of wine and I’m tired).

…people who sneeze or cough on infants or buggys. (The Mom will worry sick about that virus.. see what I did there?)

…those who moan about babies on flights. (Believe me, the parents will be doing their best to keep the little one content, we like silence too).

…when someone touches your babies hands without asking (or your baby at all in general, but the hands…they go straight in the mouth.)

…older people who tell you that you ”spoil” your child when you pick them up to soothe them when they are crying. (seriously?! He is 4 months old! He doesn’t know how to manipulate)

…the person who dares to touch your sleeping child. (Sleep is sacred, babies DO NOT SLEEP OFTEN and Mamma seriously need a break, hands off lady!).

…those who tell a new mom she looks tired. ( We know… believe me, we KNOW).

…the dads who say ”babysitting” when watching their own kids. (It’s called parenting!)

…young guys who think breastfeeding is ”gross”. (You suck on boobs don’t you? Or at least you did when you were a baby. So why should my baby starve? And btw I think your face is ”gross” and I still have to look at it…)

… the childless friend who complains they are tired. (If it’s from dancing all night, suck it up and buy me a glass of wine)*

…mothers who judge other mothers. ( We are all doing our best, it’s not easy, so be supportive, not judgy!)

If you can think of anything to add, go to town! Now I’m going to have the rest of that glass of wine…

* This is just meant to be a bit of fun, let’s not take this post too seriously if you don’t mind. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
54kommentarer
 • Tess, låt inte dessa kommentarer påverka hur du vill skriva i bloggen.
  Kvinnor som måste påpeka hur stötta de blir eller hur de totaldissar dig för att du kanske använder ett annat sätt att skriva kommer jag aldrig förstå! Så trött på att kvinnor hela tiden måste häva ur sig elakheter till andra kvinnor. Bläddra förbi istället och håll era sunkna pikar för er själva!

  Helena 2018-02-08 21:41:30
  Svara
 • Hahaha! Underbar lista! Särskilt det där med ”I think your face is gross….” haha.

  Herregud. Jag trodde inte att folk kunde ta illa upp av den här listan?

  Och det där med folk som inte har barn och säger att de är trötta. Du satte t.o.m en liten förklaring till det att det är på skämt. Kul att du måste betona det.

  Det här låter väldigt drygt att säga – men när de kommer få barn så kommer de förstå. Innan dess så får vi ha överseende muahahaha.

  Unni 2018-02-06 10:31:46
  Svara
  • Svar på Unnis kommentar.

   Hahahaha ’när de kommer att få barn’. Just såna här kommentarer och attityd får mig verkligen att ALDRIG vilja skaffa barn. Enjoy the mama life. Jag älskar mitt liv. Hoppas verkligen du gör detsamma!! 🙂

   Linnea 2018-02-07 00:37:54
   Svara
 • Hahah! Klockren! 😂🙌🏻 Mammalivet är sjukt jobbigt, det är inte alltid guld och gröna skogar! Det är så viktigt att dela med sig av ALLA aspekter, speciellt eftersom jag tror vi är många där ute som kämpar och känner sig ensamma. Och inte minst får dåligt samvete över när man känner det du skriver om! Så heja dig! Hoppas det kommer fler liknande inlägg! 💪🏻

  Louise 2018-02-04 21:57:29
  Svara
 • Jag förstår att den här texten var gjord med tro om att den skulle vara rolig, men nej det blev ju bara helt fel och jag tycker att du låter missnöjd och bitter i dina inlägg och din blogg har blivit väldigt flat.. Även jag som är småbarnsförälder har helt tappat intresset även om du inte vill ge en ”rosaskimrande verson” så är dom få uppdateringarna som kommer upp varken inspirerande roliga eller intressanta. Så med det sagt så tackar jag för mej!

  Maria 2018-02-04 21:43:49
  Svara
 • Stackars dig Tess som får utstå alla kommentarer på detta inlägg. ÄNNU mer synd måste det ju ändå vara om de humorbefriade människor som tagit illa upp av ett blogginlägg. Herregud, man tar sig för pannan.
  Kram

  Hannah 2018-02-04 20:26:41
  Svara
 • I love this post! It is spot on;) from one mother to another.

  Sofi 2018-02-04 18:22:23
  Svara
 • … herregud! Alla kan inte släppa sina liv för att ngn väljer att få barn, alla har rätt att leva sina liv… och om du vill bli respekterad som mamma måste du respektera det! If I had a dollar for every time a mother informed me that I shouldn’t be tired because I don’t have children then I would be rich, luckly I don’t give a f*ck… your choice – my choice – everyone has a right to be tired and say so no matter the reason!

  MN 2018-02-04 18:11:53
  Svara
 • Alltså nej Tess. Du framstår som hatisk, bitter och som att du ogillar att vara förälder. Allt är så himla jobbigt och svårt för dig. Det är den bild jag får av dina texter nu förtiden.

  Natalie 2018-02-04 16:32:35
  Svara
 • I like the list!! Except for the second last point, it’s totally misleading and goes against the last point. Which should be “women who judge other women”. Childless or not, it doesn’t matter. Just stick up for each other!

  Amy 2018-02-04 15:02:41
  Svara
 • Haha I loved this post!!! Spot on Tess 👍😆although my little one is now nearly eight … eek time is flying … I remember these days all too well! Xxx

  Jade Ashleigh 2018-02-04 14:58:26
  Svara
 • Alltså, oj. Jag tyckte det var skojigt, tog inte illa upp och såg att det var skrivet med glimten i ögat. Enormt mkt oförtjänta kommentarer måste jag säga, hur man ens kan drömma en människas personlighet utifrån en blogpost kommer jag aldrig förstå.
  Stor kram Tess <3

  Sofie 2018-02-04 14:52:28
  Svara
 • Best post ever! I don’t read any of your post because I’m 20 and not interested. But when I saw this in your insta stories, I couldn’t resist. Read the whole thing. Loved it! 🙌 Your good at this 🙂

  Notinterested 2018-02-04 14:42:23
  Svara
 • Jag tolkar det som en lista gjord med glimten i ögat och en dos humor. För självklart har alla rätt att vara trötta oavsett om det beror på el bebis eller att man jobbar tidiga morgnar t ex. Att många tolkar det annorlunda tror jag dock beror på att du sällan skriver humoristiskt eller med glimten i ögat, utan oftast är allvarlig och även känns som en allvarlig person.

  Johanna 2018-02-04 12:11:27
  Svara
 • för övrigt så blir det extremt underhållande när du skriver ”special place in hell for….” och så en bild på ace. Du missade det va? hahaha

  yaya 2018-02-04 11:31:31
  Svara
 • I agree with you Tess! I didn’t even know what properly tired was before I had children. I mean I knew what it felt like to be tired but it’s amazing how your body has another level of tiredness that you don’t know about until after you have kids. People without children can of course be tired and have reasons to not sleep properly but with a child that is fully dependent on you 24/7 you don’t have a choice of when you can sleep or plan your sleep, like child-free people can do, at least rest with your eyes closed!

  Anna 2018-02-04 01:37:12
  Svara
 • For people who can’t read between the lines and get offended at just about everything…..

  Malin 2018-02-03 21:25:21
  Svara
 • Hehe, rolig lista! Förutom det där med tröttheten.. att ha barn är minst lika självvalt som mycket annat som kan ligga till grund för att vara trött. Att sömnbrist kommer med småbarnslivet är det väl ingen som inte har koll på innan man väljer att skaffa kiddos? Men jag förstår att listan var skriven lite skämtsamt och med glimten i ögat. Kram kram!

  S 2018-02-03 19:08:30
  Svara
 • Um, Tess? Jag utgår från att du menar det här tongue in cheek och med en glimt i ögat och det där, men delar av det där, särskilt den om folk som inte har barn var inte jätteschyst. Förstår att man bara inte orkar och känner sig dömd och orkar-inte-mer-av-folks-åsikter, eller bara orkar-inte-bry-sig och det är _helt okej_ för så känner alla. Men kanske inte göra det på din offentliga plattform – om du såklart inte vill att bara föräldrar ska läsa din blogg. Jag som inte har barn kanske ska sluta med det, jag vet inte. Jag kände bara att det här kanske blev lite fel och lät lite hårdare än vad det var planerat. Aja. Hoppas du har en bra dag i alla fall.

  Christine 2018-02-03 16:31:16
  Svara
 • Första gången jag inte håller med dig Tess… ”There is a special place in hell for the childless friend who complains they are tired.” – Fy vad illa av dig att säga så. Blir på riktigt ledsen, för jag har fått höra detta tidigare. Ända sedan min pappa gick bort för 2 år sedan har jag haft svårt för att somna, många tankar som virrvlar runt i huvudet. Jag är nyexad kvinnlig ingenjör inom en mansdominerad branch och har höga krav på mig själv och vill prestera. Jag försöker ha ett socialt liv vilket ibland innebär sena kvällar. Jag_är_trött. Sjukt jävla trött i perioder. Jag skulle aldrig få för mig att säga till en mamma att ”ta en tupplur om du nu är så trött, barnet har väl en pappa/mormor/morfar som kan kolla till ungen i en timme?”. Varför är det OK för dig som mamma att säga detta om personer som inte har barn? Jag skulle aldrig säga något så okänsligt till någon.

  I övrigt – tack för din fina blogg och jobbet du lägger ner på den! Kram!

  Elin O 2018-02-03 16:28:42
  Svara
 • …people who tell you off when your baby is crying. Happened to me in Tesco the other day, baby is crying and I’m swiftly trying to make my way out of the shop to pick her up. Older lady comes up and says ”your baby is obviously not well, you should do something”. Evil.

  Johanna 2018-02-03 15:52:58
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Evil indeed!! I had that too on a bus home from the breast feeding clinic. My nipples were so savaged and damaged after my los inability to latch (tounge tie) that the decision was taken to formula feed him. I was heartbroken. On the way home this woman was shouting from the back of the bus “give
   The babeee de breas woman, him hungry”.

   Almost Hallucinating from lack of sleep and with tears streaming I went up to her and asked if she wanted to see my nipples or if not to leave me the fuck alone.

   Caroline 2018-02-04 12:38:51
   Svara
 • Ja precis! Speciellt folk utan barn som gnäller över att de är trötta. Shut up and tanke a nap then liksom! Haha…..man får så stor respekt och förståelse för föräldrar när man själv har blivit det och man har INTE tålamod med dumma/okunniga människor och deras kommentarer om saker de inte har en aning om, typ föräldraskap.

  Elisabeth 2018-02-03 14:57:00
  Svara
  • Svar på Elisabeths kommentar.

   Äh! Självklart får man större förståelse för föräldrar när man får barn, det betyder INTE att det är ok att tappa förståelse för ens vänner utan barn. Måste de censurera sig framför er!? Isåfall kommer de snart känna sig ovälkomna i era liv, fy att ha en kompis som tycket man ska åt helvete för att man råkar dela med sig att man är trött! Jag har 2 små, båda under 4, och vet du vad, jag tar nog fler ”naps” nu än jag gjorde som pary gueen… och det är med hjälp av mina barnlösa vänner som gärna tar ungarna till parken själva när de hänger hos oss,,,kanske är de glada att göra det för att jag inte irriterar mig på att de råkar vara trött ibland!

   Sabina 2018-02-03 15:57:39
   Svara
 • Håller med om allt förutom ”… the childless friend who complains they are tired. (If it’s from dancing all night, suck it up and buy me a glass of wine)” – oavsett om man har barn eller inte har man rätt till att känna sig trött…

  Tove 2018-02-03 12:28:53
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Fast man har valet att ta en tupplur….

   Tess 2018-02-03 15:07:36 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Och du har valet att inte skaffa barn!? Du verkar vara vidrigt kall och empatilös, så fruktansvärt det måste vara att vara din vän och gå på tå runt dig.

    Anna 2018-02-04 13:40:58
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     Det här var svar på Tess, inte S kommentar. Konstigt kommentarsfält, syns inte vad man svarar på.

     Anna 2018-02-04 13:41:59
     Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Haha men det valet har ju du också? Snälla sluta låtsas om att du inte lever ett extremt privilegierat liv. Jag fick barn några månader innan dig (haha om du klagar på sömn nu när han är 4 månader…just WAIT for it :P) och jag ser verkligen inte vad du stör dig på? Dessutom har du ju själv sagt att ace ”sover SÅ bra” och hela nätter så vad fan har du att klaga på? Jag är så extremt glad att jag inte har vänner som dig, och hade jag haft det hade jag dumpat dom snabbare än blixten. Det är så toxic med såna som dig som ska gå runt o va bittra så fort dom får en 4 månaders bebis, du ser liksom inte hur du framställer dig själv tror jag.
    Mitt tips isåfall är att försöka vara lite mer ödmjuk och öva på att sätta dig in i andras situationer och faktiskt sträcka ut en hand. Jag har en vän som är ensamstående med en snart 1-åring utan familj eller vänner i Sverige (hon är från australien o gifte sig svenskt). Men jag ska kanske klaga lite på sömnbrist framför henne eftersom enligt din lista så får bara föräldrar göra sånt…. LOL.

    i övrigt, Sofi you nailed it!!! Couldnt have said it better.

    yaya 2018-02-04 11:30:17
    Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Exakt. Man kan ta en tupplur. Jag blir absolut vansinnig På personer som konstant klagar över att dom är trötta om det är pga val man gör. Självklart är det ett val att skaffa barn också men när någon varenda dag klagar över att dom är trötta och det är för att de stannat uppe för att se en film eller va ute ned kompisar så blir jag såå less!!! Min son sov så jäkla kasst att jag var glad om jag fixk sova 5 h per natt, då pratar vi inte sammanhängande sömn utan upphackat, i över 2 år (han ska operera bort svullna körtlar på onsdag som gör att han inte kan andas ordentligt och kommer därför inte ner i djupsömn). När jag då kommer till jobbet som en zombie och min kära kollega va på dejt kvällen innan och klagar över hur trött hon är så kokar Jag!!

    Och som Tove skrev, du har valet att ta en tupplur om du önskar men det är inte möjligt med barn.

    Självklart har du rätt att känna dig trött men om det är självförvållat så tycker jag inte det minsta synd om dig och tänker inte lyssna på ditt gnäll.

    Jag har dock nära vänner som har stora sovproblem och då är det självklart en annan sak.

    Erika 2018-02-03 16:41:03
    Svara
    • Svar på Erikas kommentar.

     I thought that having a child is a choice you make? So don’t complain when that choice makes you tired. Having children is not for everyone (who realises they value other things in life) and there are 1 million reasons why a childless person is tired. Just because their reason seems less ”hard” does not mean it is less tiring. This seems like an answer from someone who is JEALOUS of someone who live their loves. Only bitter ppl would say like this. This kind of ”I have a child so I can feel whatever I want” just makes me gag. Seriously! Your choice, you live with the sleepless nights. And don’t be so jealous of your friend who is tired because of date nights. Pathetic!

     Sofi 2018-02-03 17:45:58
     Svara
     • Svar på Sofis kommentar.

      Agreed!!! I suffer from insomnia from a young age and my sleeping patterns are horrible. Should I just shut up and take a nap since I dont have any kids? You made a choice to have childen so a lack of sleep can´t come as a surprise to you. I didn´t choose my insomnia.

      Marieh 2018-02-03 20:03:14
      Svara
     • Svar på Sofis kommentar.

      I think you missed about half of what I said through google translate….
      I wrote that of course its a choice to have children but when the reason you are tired every single day at work because you constantly went to bed too late because you watched a movie or went out on a day it makes me furious! Ive had that period in my life and yes, sometimes I miss it, but when you are complaining that you are tired because you cant manage your time you have NO sympathy from me now adays. I know that there are other things in life that can make you sleep dreprived, I have close friends who suffer from insomnia and that is HARD and that is a completely different story. But when you CHOOSE to go to bed late and then complain that you are tired, nope, Im not buying it.

      And calling me jealous and bitter? THATS pathetic!

      Erika 2018-02-03 19:24:07
      Svara
      • Svar på Erikas kommentar.

       Jag förstod vartenda ord du skrev. Valde att svara på eng så alla kunde läsa. Jag tycker det är patetiskt att klaga. Jag klagar inte på att mina kompisar som har barn eller personer utan barn om de är trötta. Men din TRÖTTA kommentar, sån som jag läser hela tiden i andra sammanhang bara dryper av bitterhet. Tycker du ska fortsättningsvis hålla dig till dina andra bittra mammakompisar som inte heller kan vara ute och leva livet så kan ni sitta tillsammans och hata på andra. För då känns ens egna val lättare eller hur??

       Sofi 2018-02-04 07:50:16
       Svara
      • Svar på Erikas kommentar.

       Lol- time management?! My time management has nerver been worse the it is now ( with 2 kids) we are ALWAYS late to see our friends- they still Love us and would nerver say ”they Cant stand us”, we ALWAYS go to bed too late, becuse we still want to spend time togahter as grown up – yes we will be tired, we will complain , but OMG it’s so worth it!!! So I am tired ”by choice” as well as any party girl.. do you want your childless friends to be annoyed at you for always talking abt your baby (as we do- it’s our life)? Sounds like you are a winning friend rather then having winning friends!

       Sabina 2018-02-03 19:34:42
       Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Nja, de allra flesta jobbar ju och då kan man sällan bara ”ta en tupplur”.. Gillar dig Tess men tycker du är lite tokigt ute här.

    Edit 2018-02-03 16:17:24
    Svara
    • Svar på Edits kommentar.

     Det är klart att man får klaga när man är trött oavsett, det är bara lite osmidigt att klaga om trötthet efter en utenatt till en småbarnsmamma. Det är liksom inte bara att man aktivt har valt bort sömn utan även att mamman själv kanske gärna skulle ha haft en utekväll. Så det blir dubbelt. Sen är det här meningen att vara på skoj, så jag tycker inte att vi ska lägga för mycket vikt vid det här inlägget.

     Tess 2018-02-04 00:24:52 http://tessm.metromode.se/
     Svara
 • Apropå att tycka amning är något snuskigt så läste jag i en av mina preggo-grupper att en tjej inte vill amma för att hon känner att det är för sexuellt. Hur snett har det inte gått då när man tycker att bröst är något som finns för killar och inte de nyfödda barnen! Nä fy för att ens uttala sig negativt om någon som matar sitt barn på ett högst naturligt sätt.

  Anna 2018-02-03 11:03:04
  Svara
 • Oh yes! And the people who breathe or kiss your baby with their fag breath?! Uuuugh

  Or people that touch newborns without washing their hands or take offence when you ask them to wash their hands.

  Or the studen paediatric nurse who touched my newborns private parts with her super long sharp dirty acrylic nails 😰

  Caroline 2018-02-03 10:55:13
  Svara
 • Hoho! Mammor, vi älskar er! Men att ens barnfria vänner inte får ventilitera att de är trötta håller jag inte med om, jag är fortfarande intresserade av deras liv och vill höra allt om deras crazy nights out, och tröttheten som kommer därefter. Jag pratar så mkt om mina barn, både glada grejor men även de jobbiga, gnäller att jag är trött etc, att de i sin tur inte skulle få göra samma till mig känns ego.

  Sabin 2018-02-03 10:54:37
  Svara
  • Svar på Sabins kommentar.

   Håller verkligen med Tove och Sabin. Det här med nyblivna föräldrar som tycker att ingen har rätt att ventilera ngt som är jobbigt för de själva har det alltid sååå mycket värre.. förstår absolut att det kan vara tufft men precis som Anna säger, att skaffa barn är också självvalt!

   Edit 2018-02-03 16:14:51
   Svara
  • Svar på Sabins kommentar.

   Haha håller med! Om mammor får gnälla för att de är trötta får väl jag också göra det. Orsaken är självald oavsett barn eller inte 😂

   Anna 2018-02-03 13:53:17
   Svara
 • Underbar lista!! Jag hade velat lägga till ”personer som ställer sig precis brevid barnet/barnvagnen och tänder en cigarett”. Igår när jag och bebis väntade på bussen i en busskur så kom det en man och började röka inne i busskuren 😡

  Mia 2018-02-03 08:10:42
  Svara
 • I’m not even a Mum yet, and I think this post is brilliant! The worst is when a baby is crying on the bus and the mum is doing everything to soothe their baby, but everyone still turns around and stares! Drives me crazy! So judgemental!

  Harriet 2018-02-03 07:06:57
  Svara
 • Kan inte annat än hålla med. Människor som har behov av att påpeka det självklara är jobbigast. Skulle ist vilja att folk sa ”jag ser att du är trött, ska jag ta med hen på promenad så du får sova en stund?”.

  Hillevi 2018-02-03 05:02:37 https://www.warnecke.se
  Svara
 • 👌💪😎🥂

  Gabriella - mammaledig med första barnet 2018-02-03 00:05:13
  Svara
 • Så klockren! Håller med på alla punkter. Haha…seriöst vad är det för fel på folk som hostar rätt ut etc etc. 😉

  Johanna 2018-02-02 23:04:18
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Men, det gäller ju oavsett om det är på ett barn eller en vuxen… en gång nös ett barn rakt på mig och jag blev sjuk (feber och förkylning) – så om ett barn inte lär sig att inte nysa rakt ut så gör det inte det som vuxen alltså måste du uppfostra ditt barn!

   Mickan 2018-02-04 18:14:58
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind