Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Resa Med Barn Till Thailand? // Travel With Babies To Thailand?

For the English version, please go to the bottom of the post.

Ok, nu behöver jag er hjälp! Ni har alltid så bra koll på allt.

Vi håller på att boka resa för jul och nyår nästa år (varför inte vara ute i god tid liksom) och tänkte oss Thailand. Jag har inte varit på länge och det känns som ett hyfsat barnvänligt resmål. Ace kommer att vara 1 år och 4 månader och det ser även ut som att min syrra Steffi och Nalle kommer och tar med sig Harry som kommer att vara nästan 1.5 år. Kan ni tänka er vad kul de kommer att ha! Vi ska även fråga ett par andra vänner med barn i samma ålder, så att vi kanske blir 3-4 par som åker.

Så vi tänkte att vi skulle hyra en stor villa med en kock, nära en riktigt fin strand inte allt för långt från Bangkok. Så min fråga är om någon av er har gjort något liknande i Thailand och har ett område att rekommendera?

Vi åker bort varje år över nyår och det är en himla mysig tradition, speciallt eftersom att det även är vår bröllopsdag. Bilderna över är från förra året när vi var i Karibien. En riktig drömresa, jag vill absolut åka dit igen när Ace är lite äldre. Ett annat drömresmål är Australien, men resan är så himla lång för små barn, så det får nog vänta ett tag.

Vilka andra resmål är bra med små barn? Vi var precis i Kapstaden och det gick hur bra som helst så vi är inte rädda för att hoppa på ett plan med Ace igen snart.

For the English version, please click below. 

Ok, guys, I need your help! You always know everything, like my very own super-google.  

We are planning our holiday for Christmas and New years (look at us planning properly and all for once!) and we thought Thailand would be a good child-friendly place to go. Ace will be 1 year 3 months and I also think my sister Steffi, Nalle and their little Harry will join us. Harry and Ace are the same age, so they will have loads of fun together. We are actually thinking of asking another couple or two, so there will be a whole bunch of kiddos.

So we are looking to find a nice big house, preferably with a chef, close to a good beach and not too far from Bangkok. Do any of you guys have a place to recommend? Maybe you have travelled with a baby in Thailand and can give us some advice?

We go away on a nice trip every new years eve, it’s such a lovely tradition, especially since it’s our wedding anniversary. The pictures above are from our trip to the Caribbean last year. It was such a perfect dreamy trip, I would really love to go back again when Ace is a bit older. Another dream trip is Australia, but that is one long flight and I don’t think we would dare to take it on for a good few years.

Do you have any other baby-friendly destinations to recommend? We just got back from Cape town, and it was such a great fun trip, so we are not too worried about getting on a plane with Ace soon again. 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Själv skulle jag inte vilja åka längre än Gran Canaria typ (6h från Sverige).

  Men nr. 1 skulle vara att det finns bra sjukhusvård. Dock är MRSA utspritt på många sjukhus t.ex. men då får man bara hålla koll på personalen och se så de är noga med handhygien osv. Mexico och Bali känns väl också sådär gällande risker med mat. Fast 1.5 -åringar kanske får hålla sig till barnmatsburkar osv. hehe.

  Bebisarna kommer ju inte leka sådär jättemycket med varandra men de kommer ändå säkert kännas tryggt och mysigt för dem att ha en annan liten minimänniska bredvid sig i babypoolen. 🙂

  Unni 2018-02-06 10:37:42
  Svara
 • Jag skulle rekommendera Playa del Carmen, Mexiko, eller Aruba alla dagar i veckan framför Thailand. Tror verkligen inte att ni skulle bli besvikna på något av dessa resmål om ni valde dem framför Thailand. Kan även varmt rekommendera kryssning i Karibien och sen en vecka på destination. Funkar finfint även med små barn!

  Emilia 2018-02-03 18:12:58
  Svara
 • Att flyga är ett av de sämsta resvalen med tanke på den negativa miljöpåverkan det har för vår planet. Och med en semester kommer mer konsumtion av kläder och mat…och ni ska säkert bo på ett all inclusive för det är så smidigt med barn, som inte gynnar den lokala ekonomin på något sätt…Du gör profit av en livsstil som är ohållbar…du beter dig som om vi har 4 planeter-det har vi inte. Ta ansvar.

  Linda Nilsson 2018-02-03 16:53:45
  Svara
  • Svar på Linda Nilssons kommentar.

   Här måste jag hålla med. Tänk gärna ett varv extra kring resande, alla som läser det här. Ens egen bekvämlighet går inte före att ha en planet att bo på. Var ska Ace och övriga som ärver en misskött värld bo när de blir vuxna? På Mars?

   Anna 2018-02-05 13:31:13
   Svara
 • Vi åkte till Thailand (Koh Lanta) med vår då 1 åriga dotter. Kan verkligen rekommendera Thailand med små barn. Flygresan är helt ok också tycker jag. Har tyvärr inga tips på
  villor etc men ni kommer säkerligen hitta något toppenhärligt!

  Tilde 2018-02-03 11:52:51
  Svara
 • Älskar thailand bara man undviker de mest turistiga ställena. Och thailändare är så gulliga med barn. Flyg med thai airways.

  Anna 2018-02-02 20:35:03
  Svara
 • Hi Tess, sounds like such a fun trip to plan! I know you said it would be ideal to find somewhere near to Bangkok, but I would really recommend Koh Samui island. Yes, it’s another flight (maybe 1 hour). But when you’ve already travelled that far you want to find the perfect place! It is probably the best of the Thai islands for families, lovely villas, restaurants, beaches etc. It’s been a while since I went, but the main tourist area is the North East (Bo Phut), and then the north and south coast are a bit quieter where the bigger villas are. I would really consider Bali as well though. It’s much smaller than Thailand, and so easier to get around. You could rent a villa in the south (somewhere like Uluwatu or Jimbaran), and then easily do trips to Seminyak and Kuta (the busier tourist towns) for the restaurants and beach resorts. Having said that, there are some incredible villas in the heart of Kuta and Seminyak too, amazing luxurious villas with private pools and chefs, hidden away down private roads, but then only a few mins away from the hustle and bustle. Thailand is just as fantastic though so I’m sure it’ll be an amazing trip! XX

  Harriet 2018-02-02 11:16:40
  Svara
 • Hua Hin could be an option for you. On the downside, you wont find any paradise beaches there.
  Koh Samui has a lot of luxury villas (go for the areas Choeng Mon, Mae Nam or Bophut.. stay away from Chaweng). Koh Lanta is also gorgeous with pristine beaches and a VERY relaxed atmosphere.
  As for other countries, Vietnam and Malaysia (Langkawi amongst others) are rumoured to be quite nice!

  Good luck – and keep us updated on your travel plans 🙂

  Amy 2018-02-02 09:10:23
  Svara
 • Jag har haft kompisar som varit i SriLanka med barn och de har rekommenderat det varmt 🙂

  Angelica 2018-02-02 05:53:39
  Svara
 • Bali! Balineser älskar barn och passar dem gärna på resturanger och hotell, de är så vänliga och ofarliga 😊

  Jennifer 2018-02-02 03:04:07
  Svara
 • Mauritius! Eller Mexico, båda dom alla gånger över Thailand…
  Är inte lika billigt som Thailand dock.

  Maria 2018-02-02 00:27:12
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind