Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Hur Man Inte Reser Med En Baby // How To Not Travel With a Baby

For the English version, please go to the bottom of the post.

Alltså oss och flighter just nu…

…Ace är som alltid helt underbart lätt att resa med, det är bara vi som tabbar oss!

Vi höll på att missa flyget till Stockholm i går. Först var vi typiskt 20 minuter sena att lämna hemmet, men vi hade räknat med lite buffert, så det var ok. Vi lämnade av Olive till vår kompis Amy och begav oss ut till Gatwick, bara för att mötas av massor med trafik som vi inte alls hade räknat med. 3 gator var avstängda och när vi väl kom ut på motorvägen så var det mindre än en timma till vårt plan gick. Shit!

Garth tänkte fort och lyckades ringa och boka en valet parking, så att vi slipper parkera själva utan bara kan springa in. Just då började bensinlampan att blinka. Vi googlade på hur länge man kan köra när lampan väl lyser röd och istället för att förlora 5 minuter på att tanka chansade vi och körde vidare.

…och det var på håret. Vi kommer till flygplatsen exakt 25 minuter före vårt flyg gick. Garth förberedde killen som skulle parkera bilen på att vi kommer att kasta oss ut och slängde över nycklarna till honom och sprang.

Givetvis hade vårt bagdrop stängt vid det laget och vi var nära på att ge upp där och då.

Fast då kom snilleblixten att packa om alla våra väskor lite snabbt, lägga allt som inte var super viktigt i den stora väskan och lämna den på förvar i lost luggage. Sagt och gjort, så med enbart handbagage har vi 15 minuter kvar till flyget lyfter och har precis blivit stoppade för att de ska kolla våra mjölkflaskor i säkerhetskontrollen. Smått stressade vid det här laget vill jag lova.

När vi väl kommer in så står det ”gate closed” på vår flight, men vi bestämmer oss för att chansa ändå. Givetvis är det gaten som är allra längst bort i hela flygplatsen (no 24). Så där kutar vi, Garth först med alla handbagagen och jag efter med vagnen, jag som inte har tränat sedan Ace föddes typ… snacka om att ha dåligt flås!

”Coooooming trough!!! Soooo soooorrrry, please mooove!” Ropar jag medan vi springer och folk dyker åt sidorna för att inte bli överkörda. 100 meter innan gaten måste jag stanna och andas lite och ropar till Garth ”Go ahead! Stop the plane”. Men som tur var så kommer vi fram precis när kön börjar ringla in på planet och lyckades komma med på håret enbart för att planet var 5 minuter försenat.

Alltså att göra en sån sprint är jobbigt i vanliga fall, men med en 4 månaders bebis… Ace tyckte visserligen att det var hur kul som helst och låg och skrattade i vagnen när jag sprang som en tok där i gångarna.

Nä, nästa gång så satsar vi på att vara i riktigt god tid. Det ska bli spännande att se om vi hinner fram till en mack innan bensinen tar slut i morgon och så får vi inte glömma att hämta upp vår stora väska.

Nu vet vi visserligen att vi kan åka med bebis över en helg med enbart handbagage!

Vi bor på Scandic Grand Central och som tur är har de bra barnsängar, för Aces lilla sleepyhead säng är en av de sakerna som fick stanna kvar på flygplatsen.

Åk till flygplatsen i tid kompisar!

For the English version, please click below.

 

We are not very good at flying at the moment. Not because of Ace, he is a little angel. No, WE are the screw-ups.

… we almost missed our flight to Sweden yesterday.

We started of badly by leaving the house 20 minutes late, dropped Olive off at our friend Amy’s house and headed out towards Gatwick. Only to be met by 3 closed off streets and tons of unexpected traffic. When we finally hit the motorway we were less than an hour away from the flight taking off.

Garth came up with the great idea of calling valet parking, to eliminate the time it takes to drop the car off at the garage. Very clever! But just as he hangs up the phone, the fuel light comes on…. instead of waiting 5 minutes on filling up gas, we google “how far can you drive after the light goes red” and decide to take a gamble.

We make it to the airport 25 minutes before our flight is due to leave. Throw the keys to the poor valet driver and head for the luggage drop. That is closed… at this point we almost gave up, but I had an idea. We repack all of our bags and put anything non essential in the big bag and leave it for storage at “lost luggage”, for us to pick up on our way back.

So with only hand luggage and a buggy we have 15 minutes until our plane leaves. We of course get stuck in security with our milk bottles. And when we get into the terminal our flight says “Boarding closed”. We hadn’t come this far to give up, so we decide to make a run for it. The gate is the one furthest away at the airport too (no 24).

So Garth runs first with all the luggage and me after with the buggy. I have to shout “Cooooming trough!!” “Sooo sorryyy, pleeeeease move” and people dive in all directions not to get hit by either bags or buggy. 100 meter before the gate my body decides to give up, I haven’t worked out since Ace was born and I literally couldn’t breathe anymore. I’m so out of shape. I shout to Garth to go and stop the plane.

Luckily for us the flight is 5 minutes delayed and we join the queue just as the last few people boards the plane. We made it! One bag less and I have a cramping lung, but it is possible to get to the airport less than 30 minutes before the plane leaves and still make it. I wouldt rscommend anyone trying though.

It’ll it would be hard enough to do any other time, but with a 4 month old, it’s just another dimension.

Ace actually had a blast, he was laughing as I was running with the buggy and really seemed to enjoy the ride. Lucky!

Now we hope we will make it to a gas station when we get back tomorrow and we can’t forget to pick up our big bag.

From now on we will be leaving in really good time for the airport. Lesson learnt!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • GUUUUD jag hade gråtit och svimmat efter en sån stress-spurt. Ni verkar ta det hela lite bättre än jag hade gjort 😀

  Frida 2018-02-01 07:19:18 https://putshuset.wordpress.com/
  Svara
 • Haha! Episkt! Tur att ni kom med 😂

  Emilia 2018-01-29 21:12:29
  Svara
 • Hahah 😂 älskar att läsa sånt här! 🙌🏻

  Louise 2018-01-28 21:57:47
  Svara
 • Wow go Tess & Garth (and baby Ace!), I would have panicked and given up before I even got to the airport if I was running that late with a baby! Too stressful! Well done you two, power couple right there! Xx

  Harriet 2018-01-28 17:32:49
  Svara
 • Haha men kul historia!

  Anna 2018-01-28 16:56:11
  Svara
 • Wow, vilken fighting spirit – tänk att ni klarade det! Imponerad! 🙂

  Mia 2018-01-28 10:13:40 http://miajohanna.blogspot.com
  Svara
 • Hahaha åh herregud! Blir stressad bara av att läsa om det 😀

  Elisabeth 2018-01-28 10:04:15
  Svara
 • Haha fantastiskt! 😀

  Anna 2018-01-27 23:32:03
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson