Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Guide Till Kapstaden // Cape Town Guide

For the English version, please go to the bottom of the post.

Vi var precis i Kapstaden i två veckor och därför tänkte jag slänga ihop en liten guide med hotellen vi bodde på, restauranger vi gillade och roliga aktiviteter.

Nu hade vi en liten 3-månaders skrutt med oss, så det var absolut mycket roligt vi inte riktigt kunde göra med honom ännu, så det är värt att ha i åtanke. Men jag har ju varit där 7 gånger nu, så jag la till ett par tips från tidigare resor med.

Hotell

The Cape Standard Guesthouse i Greenpoint –

Det här lilla hotellet ligger gömt på en sidogata i ett område som är up and coming med mycket bra restauranger nära och bara en liten bit från The Waterfront. Från utsidan ser man bara en dörr och det ser inte så mycket ut för världen, men väl inne så hittade vi en oas med tropiska växter, en stor mysig veranda att äta frukost på, pool och lugn. Egentlgen tar de inte emot barn under 9 år, men de gjorde ett undantag för oss.

Vi hyrde ett rum i ”the villa” som ligger bredvid huvudbyggnaden. Rummet är stort och modernt inrett med referenser till 60 talet, rent och fint, men inte super fancy. Den största fördelen är att poolen är precis utanför dörren. Frukosten är toppen, personalen hur härliga som helst och de enda vi saknade var möjligheten att äta lunch eller middag på hotellet.

De bokade riktiga toppenrestuaranger till oss och Margot kom förbi varje morgon under frukosten och frågade om vi behövde tips på saker att göra under dagen. Även alla andra gästerna var hur trevliga som helst och då hotellet är litet så blev det att vi pratade med många av de andra under frukosten.

Vi bodde på Cape Standard i lite drygt en vecka och skulle absolut boka in oss igen.

Rickety Bridge Winery i Franschoek –

Det var här Graham och Carlys bröllop hölls och vi bodde enbart på Rickety bridge i en natt eftersom att de var fullbokade för andra bröllop både före och efter. En rustik vingård som ligger superskyddat mot vind precis bakom en kulle. Här var det minst 5 grader varmare än i Kapstaden och när vi var där gick det knappt att vara utomhus under dagen på grund av värmen.

Det finns vissa rum i huvudbyggnaden, där vi och brudparet bodde (så att vår babymonitor skulle nå ut till tältet och vi både kunde vara mad under kvällen, tack för det snälla brudpar). resten av gästerna bodde 10 minuter med bil längre bort.

Här finns det ingen restaurang utan bara vinprovning. Rummen är stora, rustika och lyxiga och på morgonen lagar de supergulliga tjejerna i köket frukost. Det finns en pool att svalka av sig i om det blir för varmt, men mest är det här ett toppenställe för ett bröllop eller en vinpriovning. Vi drack deras vin under bröllopet och det var verkligen super gott.

Asara Wine Estate and Hotel i Stellenbosch

Det här är en enormt stor vingård som ligger i Stellenbosch, halvvägs mellan Franschoek och Kapstaden. Vi bodde här i 5 dagar i slutet av resan och det var det dyraste hotellet vi valde att bo på under den här resan.

Rummen på Asara är enorma med stora balkonger eller altaner att ligga och sola på. Det är lyxigt inrett i en ganska typisk elegant understated stil. Jag skulle gärna ha sett lite mer personlig inredning, men det har nog med att göra att jag älskar boutiqe hotell och sällan bor på större anläggningar.

Asara är enormt vackert, vinfält så långt ögat når, bergstoppar i bakgrunden och en liten sjö mitt i allt. Alla 3 restaurangerna och poolen ligger vid sjön och utsikten från frukosten var inte att leka med. De har även an av de bästa hotellfrukostarna jag har ätit. Vi satt i flera timmar varje morgon… Det finns även en lunchrestaurang som heter ”Zanzibar” med ett litet urval av helt ok maträtter och den fantastiska fine dining restaurangen ”Mise en Place” där jag åt en langoustineravioli som kan vara den bästa jag har ätit.

Asara är väldigt barnvänligt och personalen gullade med Ace mest hela tiden. De har inget eget spa, men har ett treatment room och hyr in massörer och hudteraputer om man förbokar. Jag tog en massage, ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr under en av dagarna och det var underbart. Kan vara topp 5 bästa spa-upplevelserna jag har hft och det var bara för att teraputen var så duktig.

Asara är dyrt, men otroligt vackert. Om inte annat är det värt att åka förbi och ta en vinprovning eller äta på Mise en Place eller varför inte ta en macaron eller glass i det lilla delit som även det finns i hotellet. Super mysigt! De har även världens andra största gin-bar, så om du ska dricka en G&T så är det här rätt ställe.

Restauranger i Kapstaden

Il Leone

Första kvällen åt vi på den här underbara italienska restaurangen. Maten var så fräsch och råvaraorna så färska att det blev en riktig matsensation. Att komma från London rakt ner till den här restaurangen gav härliga semestervibbar.

Vi bokade in tidigt eftersom att vi hade en liten med oss, så i början var det nästan tomt, men restaurangen fylldes upp under kvällen. Det var lite för tyst i början, så om Ace gnällde lite så hördes det verkligen.

La Perla

Det här känns lite som ett jetset ställe med en stor terass precis vid vattnet fyllt av glamourösa solbrända människor och chanelväskor. Maten var riktigt god, men servicen lite lustig. Det är lite som att de väldigt gärna vill vara silver service, men inte riktigt har hunnit utbilda kyparna. Vi fick 2 skaldjursplatåer som var menade till andra bord innan vi fick vår… och sen tappade en kypare en slev ner på Ace i vagnen när han låg och sov. Helt ok (sleven var inte varm) och ganska komiskt. Tänk två kypare som cermoniellt presenterar en skaldjursplatå med ordet ”seaaafooodpaltteeeer”, inser sitt misstag, snappar tillbaka tallriken, hoppar ett bord ner och cermoniellt presenterar maten ”seaaafooodpaltteeeer” till dem istället.

Stället är toppenfint, maten är god och så länge man kan hantera lite klumpig service så är det absolut värt ett besök innan solen går ner.

La Parada

Kanske de bästa tapasen jag har ätit.

Det finns 3 La Paradas i Kapstaden, vi åt på den på Bree street. Maten är galet god, servicen riktigt bra och lokalen är härligt eklektisk. Vi åt tidigt som vanligt, men när vi gick var ljudvolymen på topp och mycket skratt och stoj. Ace älskar ljud, så det var perfekt för honom och han sov sött i vagnen under hela besöket.

Deras kötträtt var helt underbart god och helt enorm. Vi smugglade ut resterna i en macka och gav till en hemlös man runt hörnet. Det kändes så synd att de skulle slänga bort så god mat av bra kvalité.

Societi Bistro

En charmig restaurang med lite hit and miss mat. Servicen var riktigt toppen och väldigt personlig, vår kypare var ett riktigt charmtroll. Garth älskade sin maträtt, men min fisk var lite småtråkig. Däremot var förrätten och desserten riktigt goda (kyparen beskrev efterrätten som att änglar skulle dansa och sjunga i munnen…  underbart!).

The Codfather

Nu hann vi inte hit den här gången, men jag har besökt The Codfather och ätit deras underbara sushi förr. Missa inte denna toppenrestaurang om du är sugen på fisk och sushi när du är i Camps Bay.

Skippa

Jag skulle helt hoppa över att äta i The Waterfront. Vi hamnade på The Grand Café en av kvällarna och min mat var helt oätlig. Nej, gå till en av de andra restaurangerna jag rekommenderar över.

Aktiviteter

Zeitz MOCAA – Museum of contemporary art

Inte bara för de coola utställningarna, utan även för att lokalen är en gammal omgjord silo. Arkitekturen är fantastisk och konsten är nytänkande och spännande. Ett riktigt roligt museum att gå på, så missa det inte!

Tips – Efter museumet, ta er upp till Silo hotells rooftop bar. Det är lite klurigt eftersom att man måste ha förbokat (gör det om det går) eller bo på hotellet, men vi lyckades glida in med vagnen och såg väl ut som att vi skulle flytta in och blev uppskickade till taket av en anställd. Utsikten är fantastisk och de har några av mina favoritchampagner på glas. Det finns även en pool att ta ett litet dopp i, så ta med badkläder.

Se solnedgången från Table mountain

Det blev ingen för oss den här gången eftersom att det är klurigt med vädret där uppe på toppen och en liten bebis, men jag har varit flera gånger förr. Ta liften upp, eller gör som jag gjorde senaste gången jag var där och klättra upp för berget istället. Oavsett så är utsikten och solnedgången helt magisk.

Gå till stranden

Cliftonstränderna är lite lugnare medan Camps bay är mer av en partystrand. Vattnet är dock rysligt kallt…

Gå på vinprovning

Det finns så galet många vingårdar att välja mellan och det beror helt på vilka typer av vin ni föredrar. De flesta ligger i Stellenbosch och Franschoek. Glöm inte att boka om det är högsäsong. Den här gången testade vi vin på Asara, Rickety bridge, Jordan och Klein Roosbom. Tidigare har jag varit på Haute Cabriere, Boschendal och Constantia Utsig.

Vårt bröllopsvin kom från Boschendal, Beyerscloof och Kleine Zalze, så dessa tre rekommenderar jag lite extra mycket.

Boulders Beach och Godahoppsudden

Om du gillar söta pingviner så bege dig till Boulders beach, försök inte klappa dem bara, min vän Gia fick ett fint bett på handen som minne… Runt hörnet ligger Godahoppsudden som även är värt ett besök.

Rid på stranden

Det finns ett par ställen att rida på stranden, vi var i Noordhook och red när jag var i Kapstaden för Bailees bröllop och det var en fantastisk upplevelse.

Skippa

The Waterfront är ett stort shoppingcenter som är trevligt, men sjukt fullt med folk under högsäsongen. Restaurangerna här är sådär och om du inte behöver köpa något så skulle jag personligen välja att gör någonting annat än att trängas med folk här.

Ni får jättegärna lägga till era egna hotell, restauranger och aktiviteter i kommentarerna. Det är alltid mycket roligare att gå på tips från andra än att chansa när man väl är där.

Har ni varit i Sydafrika eller är ni sugna på att åka dit?

For the English version, please click below. 

We just spent 2 weeks in Cape Town, so I thought I would put together a little guide to the hotels we stayed in and restaurants we ate at and liked. 

Of course, we had a little 3-month Bubba with us, so there were quite a few things we couldn’t do, so it’s worth keeping in mind. I have however been there 7 times now, so I added a few things from my earlier trips too.

Hotel

The Cape Standard Guesthouse in Greenpoint –

This little hotel is situated on a hidden side street in an up and coming area close to loads of good restaurants and only a short journey from The Waterfront. From the outside, this hotel doesn’t seem much, but inside it’s like an oasis with loads of greenery, a big veranda to have breakfast on and a lovely pool to hang out in. They actually don’t allow children under 9 years of age, but they made an exception for us luckily.

We chose a room in ”the villa” next to the main building. The rooms are large and decorated with 60-s influences, it’s clean and tidy, but not super fancy. The biggest plus is the pool right outside our door. The breakfast is lovely, staff are super friendly and really helpful and the only thing we missed was the opportunity to have lunch or dinner at the guesthouse.

They booked us some amazing restaurants and Margot came by every day at breakfast to ask if we needed any advice on where to go and what to do that day. Since the hotel is really small we ended up talking to all the other guests too.

We stayed at the Cape Standard a bit over a week and would love to stay there again.

Rickety Bridge Winery in Franschhoek –

This is where Graham and Carly had their wedding so we only stayed here for one night. They were fully booked by other weddings both the days before and after. This is a rustic wine farm situated on the side of a hill. It’s at least 5 degrees warmer in these areas than inside Capetown and we could barely go outside in the middle of the day because of the heat.

There are a few rooms in the main building and we got one of them so we could put Ace to bed inside and check on him with our baby monitor. The rest of the guests stayed a few minutes away by car.

 

They don’t have a restaurant, just winetasting. The rooms are large, rustic and very luxurious. The lovely ladies in the kitchen prepared our breakfast just to our likning in the morning.  There is also a pool to cool down in and loads of wine to sample. We had it at the wedding and it was super yum.

Asara Wine Estate and Hotel in Stellenbosch

This is a massive wine farm in Stellenbosch, halfway between Franschhoek and Cape Town. We stayed here for 5 days at the end of our trip and it was the most expensive hotel we chose to stay in during this trip.

The rooms at Asara are massive with huge balconies or patios to sunbathe on, with an amazing view. The rooms are luxurious and decorated in an understated style. I would have liked a little bit more personality in the decor, but it’s probably because I’m used to staying in small boutique hotels and rarely stay in big hotels.

Asara is incredibly beautiful, wine bushes as far as the eye can see with mountains as a backdrop and a small lake right next to the hotel. The 3 hotels and the pool overlook the lake and the view at breakfast is just something else. It was by far one of the best hotel breakfasts I have ever had. We sat for hours every morning and the ladies who served us always remembered exactly how we liked our coffee. There is also a lunch restaurant called ”Zanzibar” and an amazing dinner silver service restaurant called ”Mise en Place” where I had the most delicious langoustine ravioli.

Asara is very child friendly and the staff fussed over Ace wherever we went. They don’t have their own spa, but has a treatment room and gets therapists in if you pre-book. I had a massage, a facial, a manicure and a pedicure and they were lovely. I actually it’s one of the best spa experiences I have had in a long time, mainly because the therapist was really good.

Asara is expensive, but you understand why when you see it. It’s stunning! So if nothing else, I really recommend you to stop by for a wine tasting or a dinner at Mise en Place. Or why not get a macaroon or an ice cream at the tiny deli in the middle of the hotel square? Zanzibar also has the worlds second biggest gin bar, so if you fancy a G&T this is the place.

 

Restaurants in Cape Town

Il Leone

The first night we arrived we ate at a great Italian restaurant called Il Leone. The food was super yummy and the ingredients so fresh and tasty. To come straight from London to this restaurant gave proper holiday vibes.

We booked our table early in the evening since we have a little one, so in the beginning, it was almost empty but filled up the later it got. It was a bit too quiet in the beginning, so we had to try to keep Ace as quiet as possible. A bit of noise always helps in restaurants I have noticed.

La Perla

This is a bit of a jet-set place with a big terras next to the water filled with tanned beautiful people and Chanel bags. The food was really tasty, but the service was slightly weird. Like they really wanted it to be silver service, but haven’t really got it right. We had not one, but two seafood platters that were meant for other tables before we got ours… and then a waiter dropped a massive spoon down into Aces buggy when he was sleeping. It was ok, the spoon, fortunately, wasn’t hot and the whole thing was a bit comical. Imagine two fancy waiters ceremonially introducing a seafood platter by putting it down in front of us saying: ”seaaafooodpaltteeeer”, realising it’s the wrong table, snatching back the plate, taking one step down to the next table and ceremoniously saying ”seaaafooodpaltteeeer” again.

The place looks great, the food is really nice and if you can handle a slightly odd service, then it’s defo worth a visit for sunset.

La Parada

This could be some of the best tapas I have ever had.

There are 3 La Parada in Cape Town and we ate at the one on Bree street. The food is crazy good, service relaxed but great and the decor is eclectic in a good way. We ate early as usual, but when we left the place had a great vibe with loads of laughter and music. Ace loves sounds so he slept like a prince in his buggy.

They have a meat dish that is insanely good and massive. So big in fact we couldn’t finish it. It was such a shame for great food to go to waste, so we smuggled out the rest of it and gave it to a homeless person on the street outside.

 

Societi Bistro

A charming restaurant with ok food. The service was really good, our waiter was a charming dude. Garth loved his food, my fish was slighly bland, but both the starter and the dessert was really lovely. (The waiter described it as angels would be singing in our mouths if we ordered that particular dessert.. amazing!

The Codfather

Unfortunately, we didn’t make it to this restaurant this time, but I have been in the past and I looove their sushi. So don’t miss to book this restaurant if you fancy seafood or sushi in Camps Bay.

Don’t bother with…

I would skip eating at The Waterfront. We enede up at The grand Café one of the nights and my food was actaully unedible. So make sure to eat at one of the other restaurants I recommended instead.

Activities

Zeitz MOCAA – Museum of contemporary art

Not just for the cool exhibitions, but also for the museum itself. It’s an old converted grain silo and it’s such a stunning building. This is a really fun museum, so make sure not to miss out!

Tips – Efter museumet, ta er upp till Silo hotells rooftop bar. Det är lite klurigt eftersom att man måste ha förbokat (gör det om det går) eller bo på hotellet, men vi lyckades glida in med vagnen och såg väl ut som att vi skulle flytta in och blev uppskickade till taket av en anställd. Utsikten är fantastisk och de har några av mina favoritchampagner på glas. Det finns även en pool att ta ett litet dopp i, så ta med badkläder.

Se solnedgången från Table mountain

Det blev ingen för oss den här gången eftersom att det är klurigt med vädret där uppe på toppen och en liten bebis, men jag har varit flera gånger förr. Ta liften upp, eller gör som jag gjorde senaste gången jag var där och klättra upp för berget istället. Oavsett så är utsikten och solnedgången helt magisk.

Gå till stranden

Cliftonstränderna är lite lugnare medan Camps bay är mer av en partystrand. Vattnet är dock rysligt kallt…

Gå på vinprovning

Det finns så galet många vingårdar att välja mellan och det beror helt på vilka typer av vin ni föredrar. De flesta ligger i Stellenbosch och Franschoek. Glöm inte att boka om det är högsäsong. Den här gången testade vi vin på Asara, Rickety bridge, Jordan och Klein Roosbom. Tidigare har jag varit på Haute Cabriere, Boschendal och Constantia Utsig.

Vårt bröllopsvin kom från Boschendal, Beyerscloof och Kleine Zalze, så dessa tre rekommenderar jag lite extra mycket.

Boulders Beach och Godahoppsudden

Om du gillar söta pingviner så bege dig till Boulders beach, försök inte klappa dem bara, min vän Gia fick ett fint bett på handen som minne… Runt hörnet ligger Godahoppsudden som även är värt ett besök.

Rid på stranden

Det finns ett par ställen att rida på stranden, vi var i Noordhook och red när jag var i Kapstaden för Bailees bröllop och det var en fantastisk upplevelse.

Skippa

The Waterfront är ett stort shoppingcenter som är trevligt, men sjukt fullt med folk under högsäsongen. Restaurangerna här är sådär och om du inte behöver köpa något så skulle jag personligen välja att gör någonting annat än att trängas med folk här.

Ni får jättegärna lägga till era egna hotell, restauranger och aktiviteter i kommentarerna. Det är alltid mycket roligare att gå på tips från andra än att chansa när man väl är där.

Har ni varit i Sydafrika eller är ni sugna på att åka dit?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Tess! Tack för en bra guide!
  Jag och min pojkvän är jättesugna på att åka till Kapstaden och har funderat lite över säkerheten? Var det något särskilt ni tänkte på när ni reste? Och bör man hyra bil?

  Kram!

  Viktoria 2018-01-20 10:34:05
  Svara
 • Låter magiskt! Vi var på Rickety Bridge på vinprovning när vi var i SA och deras rosévin var gudomligt (köpte med oss 1,5 liter hem haha)! Lite fler tips följer nedan till ni som önskar 🙂
  Jag rekommenderar (om man har råd) att bo på Mont Rochelle i Franschhoek om inte så bara besöka det för vinprovning och lunch – så makalöst vackert och underbar personal. Le Lude (uteslutande bubbel) och Holden Manz är också riktigt mysiga/fina vingårdar i Franschhoek.

  Sedan tycker jag ett besök uppe på Table Bay Mountain för utsikten är ett måste i Cape Town. Vi åkte till Godahoppsudden och Cape Point via Chapmans Peak drive med en egen privat chaufför/guide och det blev stopp på Boulders Beach/Simons Town, Hout Bay, Grand Constantia och några foto-stopp – det var inte alls särskilt dyrt, ca tusen kronor per person. Sedan hade jag bokat bord på restaurangen vid Cape Point och överraskande nog så var maten de serverade faktiskt bra – brukar vara sådana turistfällor annars som bara lever på läget.
  Jag gillade V&A Waterfront även om det var rätt turistigt – vi var där i november, precis innan den värsta högsäsongen drar igång – tycker ändå man ska ha sett det 🙂
  Kommer bo i Clifton eller Camps Bay när jag åker tillbaka men mest vill jag tillbaka till vindistriktet.
  Några vänner har tipsat om Delaire Graff Estste men misstänker att det kommer med en riktigt häftig prislapp… Men får nog unna sig 1-2 nätter där kanske…
  Nobu i Cape Town var dock ett riktigt bottennapp tyvärr – dyraste och sämsta middagen.
  Rekommenderar att köra längs kusten till Hermanus och bort till Knyssna och Port Elizabeth och stanna längs vägen. Vi hade en natt i Hermanus, tre i Knyssna och en i Port Elizabeth innan vi fölg till J-Burg och vidare till en private game reserve – vilket var det häftigaste och mest magiska jag någonsin upplevt!
  Åååå nu längtar jag tillbaka – får bli en visit i år eller nästa år tror jag!
  Tack för massa bra tips!!

  Johanna 2018-01-16 15:39:21
  Svara
 • Hey Tess, we ended up booking Asara Wine Estate, after I asked you about it on IG, it looks amazing!!
  Do you have any specific areas you would recommend staying in while in Cape Town? We’ve booked 3 nights in Greenpoint, and were thinking of booking maybe Camps Bay/Sea Point for the remaining days after we get back from Stellenbosch. Some people seem to like Camps Bay, some not…

  Marianna 2018-01-16 12:08:41
  Svara
  • Svar på Mariannas kommentar.

   Camps bay is very “clubby” but there are some nice houses around. Clifton is the “fancy” area with the best beaches and a short walk to Camps bay. However there are no restaurants around there. It sounds like you will have a lovely trip! Don’t forget to book Mise an Place at Asara.

   Tess 2018-01-16 14:13:02 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Mise en place is already booked 😉
    Thank you for the tips, ”clubby” doesn’t sound too tempting though…

    Marianna 2018-01-17 19:02:03
    Svara
 • Åh vad bra tips! Vi planerar bröllopsresa till Sydafrika och Seychellerna över jul och nyår nästa år. Bokmärker genast denna 🙂

  Tove 2018-01-16 08:07:04
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson