Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Gå På Bröllop i Sydafrika Med Bebis // Going To A Wedding in South Africa With A Baby

For the English version, please go to the bottom of the post.

Sedan jag skrev det senaste inlägget har vi hunnit flytta ut från Cape Standard i Kapstaden, varit på bröllop och sovit över på Rickety Bridge vingård i Franschoek innan vi tillslut landade här på Asara vingård i Stellenbosch där vi ska stanna till vi åker hem den 9e.

Det var vår underbara vän Graham som gifte sig med sin Carly här nere i Sydafrika.

En mer omtyckt och gladare person än Graham är svårt att hitta, han är helt enkelt vad min pappa skulle kalla för ”en glad skit”. Nån som tar livet med en klackspark, allting har något snällt att säga och som sprider glädje vart han än går. Det var en ära att få vara med på hans stora dag och vi är så glada att vi reste ner hit till Sydafrika.  Ni som följde oss när vi gifte oss kanske minns att han var vår toastmaster på vårt bröllop i Zimbabwe för 3 år sedan? Då var han singel och bodde i UK, nu är han gift, bor i Australien och har en 9 månader gammal son som är så söt att man smälter. Livet!

Carly känner jag inte så väl än, men det känns som att hon är en kvinnlig version av Graham, så ni kan tänka er vilket härligt gäng människor det var på det här bröllopet. Det blev massor med skratt, de hade fixat fantastiskt fint och fick verkligen sitt drömbröllop.

Det var otroligt varmt i Franschoek så Acie kunde inte vara utomhus alls förrän runt 7 på kvällen. 33 °C stod termometern på och även vi vuxna tyckte att det var ganska jobbigt mitt på dagen. Så vi körde pass i vårt rum med ACn på och jag fick se ceremonin, Garth fick vara med på cocktailtimman och sedan fick Ace vara med ute i tältet en stund under middagen innan det var läggdags.

Brudparet hade gett oss ett rum precis bredvid där bröllopet höll hus, så lyckan när vår babymonitor räckte hela vägen ut var enorm. Vår första ”vuxna” kväll utan barn! Vi tog tillochmed en svängom på dansgolvet.

Jag kom på mig själv att gapskratta åt ett tal och insåg att det var första gången på ett långt tag. Inte för att jag har varit deprimerad eller något utan bara för att det har varit ett par stressiga månader. Vi har gått från att känna att ”pjuh, han överlevde ännu en dag och det gjorde vi med” till att känna att ”vi har det här”. Vår skrutt är större och mindre känslig, plus att vi är mycket mer bekväma i föräldrarrollen och oroar oss inte lika mycket längre.

Jag är ju som ni vet ganska neurotisk av mig, så att ha en liten filur att rå om lägger ganska mycket stress på mitt redan oroliga sinne.Jag har gått från att vilja att han ska växa snabbt, till att känna att det nästan går lite väl fort nu. Det är så galet roligt att vara Mamma till den här lilla killen! Livet har helt enkelt hittat ett nytt normalt stadie att rulla i och det känns helt otroligt bra.

Föräldrar är såna jäkla hjältar, jag har verkligen aldrig uppskattat det förrän nu när jag är där själv.

En av mina coolate tjejkompisar fick barn för bara någon vecka sedan och häromdagen fick jag ett meddelande från henne där det stod ”Soooo, when am I meant to sleep?”. Det enda jag kunde svara var ”Whenever you get a chance” och att hålla fast vid mantrat ”It will get better”. De första veckorna är kaos, men sen vinner man tillbaka lite självförtroende varje dag tills man når till stadiet vi är nu då livet börjar kännas lätt igen.

I början oroar man sig ofta mycket för hur man ska kunna göra någonting alls, ja ens lämna hemmet. Nu är Ace med oss på fine dining restauranger och sitter antingen i ett av våra knän och jollrar eller sover i vagnen. Så länge han har mat och en ren blöja är han hur nöjd som helst och tycker bara att det är kul att vara med. Man hittar sina sätt att skapa en ny vardag som funkar för hela familjen, det viktigaste är att faktiskt våga.

Jag är så glad att vi tog chansen och bokade in den här resan trots att vi har en 3 månaders bebis. Det har hittills gått över all förväntan och även om det absolut är saker vi inte kan göra, så är det mycket färre än vad jag hade föreställt mig. 

For the English version, please click below.

Since I wrote the last post we have moved out from Cape Standard in central Cape Town, been to a wedding and stayed over at Rickety Bridge wine farm in Franschhoek and have finally landed at Asara Wine Farm in Stellenbosch where we are staying until we go back to the UK on the 9th.

It was our wonderful friend Graham who married his Carly here in South Africa.

A more loved and happier person than Graham is hard to find, he is what my dad would call a ”happy shit”. Ie someone who enjoys life to the fullest doesn’t take it to seriously and spread joy wherever he goes. It was an honour to be invited to celebrate his special day and I’m so glad we made it. You might remember that Graham was the toastmaster at our own wedding in Zimbabwe 3 years ago. Then he was single travelling the world, now he is married and lives in Australia with his wife and their 9-month-old son. Life!

I don’t really know Carly yet, but she seems to be a female version of Graham. So you can imagine the group of people at this wedding, we had so much fun and the vlocation couldn’t have been more beautiful. The perfect wedding

It was very hot though, so Acie couldn’t go outside at all until closer to 7 at night. It was 33°c during the ceremony, so Garth and I took shifts with him inside our room with the AC on. I got to go to the ceremony and he got the cocktail hour. Then Acie joined for an hour during dinner before it was time for him to go to bed. The bride and groom had generously given us a room right next to the tent, so our baby monitor was within range all night long and we go to have our first grown-up night out out.

We even had a quick boogie on the dancefloor!

I found myself laughing out loud at some of the speeches and realised it was a long time ago I had been this relaxed. Not that I have been depressed or anything like that, it has just been a hectic few months. We have gone from feeling ”pjuh, he survived another day and so did we” to feeling like ”we got this”. Our little dude is a lot bigger and less fragile these days and we are so much more confident as parents than before.

I’m quite a neurotic person, so to add a baby to worry about has been heavy on my poor nerves, but now I’m finally at the stage where I don’t really want him to grow too quickly and I’m just really enjoying being his Mum! Life had found a new normal and it’s starting to feel natural and easy again.

Parents are bloody heroes! I have never truly appreciated this fact until now.

On of my cooest girlfriend had a baby last week and just sent me a message asking ”sooo, when am I meant to sleep?”, I could only answer with ”whenever you get a chance” and to repeat the amntar ”it will get better”. The first few weeks with a newborn is chaos, but for every day it gets easier and you win a bit more confidence until you hit the spot where we are now and life is beginning to feel a bit easier again.

In the beginning, you worry a lot about doing, well, anyhting, Like leaving the house even! Now Ace comes with us to fine dining restaurants where he spends his time either chatting away in one of our laps or in his buggy sleeping. As long as he has a full belly and empty nappy, he is happy luttle chappy. You find your ways to make it work for your family so you can all be happy togehter. I find that you just have to dare to try.

I’m so glad we dared to go on this trip even though we have a 3 moth old baby. It has really been amazing and even though there, of course, are things we can’t do with him, they are far fewer than we expected. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Tess! Läste precis dina förra inlägg på bloggen och vill bara skicka massa kärlek till dig!!! Kom ihåg att människor som vill hacka/leta fel/ är missnöjda kommer alltid tolka vad du skriver beroeende på deras eget humör just då . Man kan inte rädda dessa människor utan kom ihåg hur stark du är /varit som krigar på med bebben och fått tillbaka din fina kropp ,varit authentic och är stabil i själen. Ta hand om er Xxx

  Emilia 2018-01-07 11:47:34
  Svara
 • Hej,
  Vilken fin familj ni är verkligen 🙂
  Jag är själv gravid med första och undrar hur du förberedde dig inför allt man måste veta med bebis?
  Jag hade tex nog inte tänkt på att bebis inte kan vara ute i om det är 35 grader (inte så i solen såklart). Blir så stressad över sådana här saker och att det är ngt jag ska ”glömma”..

  Lie 2018-01-07 07:49:41
  Svara
 • Hur har ni gjort med vaccinationer som behövs för utlandssemester till ”exotiska” länder?

  Anna 2018-01-06 21:21:45
  Svara
 • Åh vilken fin klänning, får man önska ett outfit-inlägg? Ni är en så fin familj!

  Jennifer 2018-01-06 17:14:34
  Svara
 • Hej, jag undrar hur det funkar med en 3-månaders i värmen? Vi kollar på att resa med vår bebis i den åldern. Går det bra att bo på Guesthouses med bebis eller underlättar det med tillgång till kök? Hur känns säkerheten i Sydafrika? Ha en härlig resa!

  Sofia W 2018-01-06 13:58:10
  Svara
 • Är nyfiken på din klänning, jag älskar gult och mönstrat så skulle bli glad om du villlägga upp en bild på den, här eller på insta 😊

  Emilia 2018-01-06 13:55:22
  Svara
 • Sa fina ni ar. Ace ar sa lik Garth😍

  Caroline 2018-01-06 13:12:53
  Svara
 • Vi valde att vaccinera vår dotter strax efter 6 månader när vi skulle ut och resa. Hon fick inga biverkningar men fick ta om vaccinet vid 18 månader. Två doser innebär ju större risker men vi tyckte det var värt det. Nu ska vi åka med nästa bebis innan den har fyllt 6 månader och kommer därför inte vaccinera (man gör det inte innan 6 månader i Sverige eftersom bebisen har antikroppar från föräldern som kan reagera på vaccinet). Känn efter hur ni själva känner är mitt tips. Folk födda i Sverige innan 80-talet har inte vaccinerats eller har bara fått en dos och har därför inte fullgott skydd. Det är alltså stora delar av befolkningen även här hemma som inte är vaccinerade. Givetvis kan mässling påverka ett spädbarn mer men kan vara värt att tänka på. Vi är inte så skyddade här hemma som vi gärna vill tro. Lycka till och hoppas ni hittar en lösning som passar er!

  C 2018-01-06 10:31:25
  Svara
 • Får jag fråga hur ni har gjort med Ace och mässlingvaccin inför resan? Vi ska nämligen ut och resa med vår yngsta på ett halvår och jag är väldigt osäker på hur vi ska göra. Folkhälsomyndigheten här i Sverige rekommenderar att vaccinera i förtid om man ska till riskområden (och man anser att mässling finns på alla flygplatser i Europa), men jag är väldigt skeptisk till att ge en så liten plutt ett levande vaccin i förtid. Skulle vara intressant att höra hur ni tänkt och gjort, kanske finns inga liknande rekommendationer i UK – och vill ju inte oroa mig i onödan.

  Olivia 2018-01-06 02:38:01
  Svara
 • Hur söt är inte Ace i hängslena! (Och du i gult!)

  Astrid 2018-01-05 22:42:21
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson