Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Att Sparka In En Öppen Dörr // To Kick In An Open Door

For the English version, please go to the bottom of the post.

Oj vad tråkigt det blev att blogga helt plötsligt.

Egentligen hade jag tänkt skriva om hur jag i dag kände att jag liksom ”landade” för första gången efter förlossningen och vilken skillnad det är. Hur vi för exakt ett år sedan fick plusset på stickan och hela världen förändrades. Hur tufft det har varit att försöka hålla igång en blogg samtidigt som man är helt lost i baby landet och många gånger bara har suttit och gråtit av uppgivenhet och trötthet…och att det faktiskt är precis så som alla säger, det blir bättre väldigt fort. Början är traumatisk, men nu efter 14 veckor så känns allting helt plötsligt bra igen. Som det var innan…nästan.

Istället blir jag påmind om att det finns mycket skit i världen, människor som inte gör annat än att leta fel och jag undrar varför tusan jag ens orkar med att driva en blogg. Det är så jävla otacksamt när man har suttit och lagt sin själ och hjärta under så många år,(10!) för väldigt lite pengar vill jag även tillägga. När man har slitit som ett jävla djur med en nyfödd och suttit på natten och pumpat och bloggat samtidigt för att få ihop det.

Då finns det folk som de som kommenterade på förra inlägget och det enda jag kan tänka är varför? Varför delar jag med mig när det skulle vara så mycket lättare att slippa? Varför lägger jag tiden när det skulle vara så mycket bättre för mig och min familj om jag sov istället? Om jag kunde få vara mammaledig på riktigt som alla andra? Det finns inte direkt någon motivation ekonomiskt för min del att blogga, jag har gjort det för att jag tycker att det är kul.

Men i dag kändes inte bloggen kul längre.

Jag förklara ofta för folk hur jag måste gå igenom varje inlägg och plocka isär det från alla vinklar för att om något kan missuppfattas så kommer det att hända. Det sitter så mycket människor där ute och letar fel!

Har ni aldrig hört om att sparka in en öppen dörr? En nybliven mamma som pratar om sin kropp är en öppen dörr… skäms som fan på er! Jag är så besviken på vissa av er just nu.

For the English version, please click below. 

Today being a blogger sucks.

I was going to post about how I for the first time since birth started feeling normal again, like yes, I got this. About how it was exactly 1 year ago we finally got that second line on the pregnancy test and how it’s true that everybody says that it’s mayhem in the beginning and then it only gets better.

But instead, the only thing I can think is why? Why do I blog? Why do I share my life and thoughts like this? Why do I subject myself to the scrutiny a blog comes with? I have worked my ass off with this blog for 10 years now and for the first time, I can honestly say I’m not enjoying it after the comments I had on my last post. I have been in baby land literally pumping and blogging at the same time at 5 in the morning to keep this blog alive. There are times when I have cried from tiredness but still posted to keep this blog alive.

I often explain to people how I have to pick apart every post before I press publish to make sure it cannot be misunderstood in any way. Because some people will only look for fault and bring negativity. If it can be misunderstood, those people will misunderstand.

I don’t blog for money, I do it because I like it, because it’s an outlet and I enjoy talking to you guys. But when I get comments like these I really don’t understand why I should continue. I could just be on maternity leave just like everyone else right now, put all my energy into my family and not have to worry about anything else.

Have you ever heard the expression ”to kick in an open door”? To criticise a new Mom who is talking honestly about her body is just that. Some of you should be really ashamed of yourself right now, I’m very disappointed and surprised by these comments and it makes me just want to stop blogging and have a normal life like everybody else.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
55kommentarer
 • Ja men sluta blogga då? Din blogg är ändå så jävla ytlig numera och ändå har du blivit mamma… Och vet du vad? Jag tror inte ett DYFT på att du inte tjänar så mycket på bloggen för det enda du visar upp är reklam, reklam eller hemskickade produkter som du fått hem. Hur ska du försöja dig utan modellandet? Bloggen? Garth? Jag gissar på båda men då behöver du ju inte hänga ut dina läsare och- ja debatten var onödig. Hade f.ö inte sett att du varit gravid på bilden om jag inte visste du blivit mamma. Men något jag lärt mig är att kvinnlighet, kroppar och skönhetshets går ihop. Din kropp är snygg och stark men debatten är väldigt känslig! Handlar inte om dig utan om andras uppfattning ofta om sig själva. That’s all. Läs bara nedanför tjejen som ha anorexi. Kanske dags att vi kvinnor börjar vara helt ärliga istället?

  Jag har inte ens fött barn och har MASSOR och då menar jag MASSOR av bristningar på mage, höft, bröst etc. Och det har med och göra när jag blivit sjuk och fick medicin som gjorde att jag just gick upp i vikt. Sen har jag behåring lite överallt med. Ingen är perfekt. Ingen kropp är perfekt. Men i dagens värld ska tydligen ALLA kvinnor vara det? Doesn’t make any sense.

  Spongey 2018-01-03 21:04:25
  Svara
 • Hej! Jag brukar heller aldrig kommentera men har följt din blogg i massa år. Jag skulle bli väldigt ledsen om du slutade blogga men förstår att det känns tungt när folk ska vända och vrida på dina ord. Jag älskar i alla fall din blogg och hoppas att du fortsätter blogga om det känns rätt för dig. <3 Gott nytt år!

  Kris 2018-01-03 21:03:58
  Svara
 • Förstår att du blir ledsen när andra letar fel och väljer att tolka allt så negativt som möjligt. Sedan tycker jag också att folk har orimliga pk-krav på dig. Det ställs hela tiden väldigt höga krav på ”förebilder”. De ska vara så himla perfekta och säga allt rätt hela tiden för annars blir det världens shitstorm.

  Om man som läsare nu är så känslig att man blir kränkt av förra inläggets ”kroppshysteri” bör man nog vara snäll mot sig själv och sluta med sociala medier alternativt göra en rejäl rensning och bara titta på klipp med gulliga kattungar.

  Vad kan man säga… folk är idioter. Jag vill avsluta med lite positivitet och säga att jag uppskattar verkligen din blogg och tycker du gör ett jättebra jobb. Massa kramar

  Kim 2018-01-03 17:42:09
  Svara
 • Tess, you are strong! That is what you have shown all along in all you do and all you say! Keep strong! Do not allow others to make you weak! The noisy, wrong thinkers are few … the quiet support for you is huge! All those, like me, who vote for you always and enjoy everything you post – we aren’t so loud (maybe because we don’t want attention) but we are out here. Keep fighting, Tess!

  Benthe 2018-01-03 16:06:51
  Svara
 • Brukar aldrig/väääldigt kommentera bloggar, men nu är det dags. Läste många negativa kommentarer i förra inlägget, vilket jag tyckte är väldigt synd. Du får väl tycka och tänka och skriva vad du känner, det är ju trots allt din blogg. Den vad för ”signaler” folk snappar upp är väl deras problem. Finns alltid folk som ger tolkningsföreträde och pekpinnar hur saker ska vara och formuleras. Livet är för kort för att bry sig för mycket om sånt 🙂

  nora 2018-01-03 15:58:58
  Svara
 • Tess! Blir så arg och ledsen när jag läser kommentarerna du fått och det skär i hjärtat att läsa ditt inlägg. Precis som många andra redan skrivit här är det du blir kritiserad för exakt vad jag uppskattar med dig! Du skriver öppet och ärligt om sådant som många andra inte skriver om, du delar med dig av delar av ditt liv som är ovärdeligt för mig som inom några veckor också ska bli mamma. Att följa din resa betyder mycket för mig och jag uppskattar allt du skriver! Sängliggande nu tyvärr pga av graviditeten och klickar in flera gånger om dagen för att se om du uppdaterat. 🙂 Så många andra bloggare som varit/är gravida visar upp en så plastig yta – du berättar hur det faktiskt är! Det spelar ingen roll hur man ser ut i jämförelse med andra, det handlar om hur man känner sig! Alla säger till mig att jag gått upp så lite etc, och det stämmer väl, men samtidigt känner jag mig helt fast i min kropp och vill bara att den ska se ut och kännas som vanligt. Är det inte okej för mig att känna så bara för att jag är smal och ”bara har kulan på magen”? Såklart att det är! Det är okej för alla att känna precis som de vill, och jag uppskattar din ärlighet. Tror att det handlar om att du är så vacker och har bättre grundförutsättningar än de flesta, gissar tyvärr att du skulle få samma respons som du la upp en bild i pyjamas osminkad och skrev att du kände att du såg sliten ut, många skulle rasa eftersom ditt ”slitna” jag är tusen gånger snyggare än deras mest piffade. Du ska inte behöva ta skit kopplat till något som har med ditt utseende att göra, oavsett, speciellt inte när du så ärligt berättar om hur din känsla är. Hoppas att du kan se förbi de negativa energierna här och känna kärleken från oss som verkligen uppskattar dig och det jobb du lägger ned! Du är fantastisk! <3

  Lisa 2018-01-03 15:48:13
  Svara
 • Läst din blogg länge men aldrig kommenterat förr. Är i exakt samma situation som dig. Andra sonen är nu 6 månader och vill få tillbaka min gamla kropp och komma i min garderob igen. Det handlar inte om hets eller viktjakt som mamma. Det handlar för mig om att få tillbaka styrkan i kroppen och orka med vardagen som man gjorde förr (+ de extra kilo man nu alltid bär på en arm). Många här verkar aldrig ha gått igenom detta eller inser hur man som mamma måste få sakna sin gamla kropp och vilja känna sig stark igen, utan att behöva skämmas för det? Försök att inte ta åt dig. Vilket jag förstår kan vara svårt här. Du är fantastisk som mamma och i allt du gör!

  Angelica 2018-01-03 15:37:04
  Svara
 • Jag har last din blogg lange, men kommenterar heller inte sa ofta. Jag tror folk reagerade pa din formulering i forra inlagget, men att be folk sluta lasa bloggen pga en kommentar kanns lite barnsligt. Det ar roligt att fa folja med pa din resa, men om det ar en sa pass stor uppoffring for ditt familjeliv och om det ar sa latt att ta illa upp av negativa kommentarer borde du kanske sluta blogga?

  Josefin 2018-01-03 15:01:36
  Svara
 • Gillar din blogg men någonstans måste du fråga dig själv varför du bloggar. Du vill ha en mammaledighet som alla andra, skaffa det då – låter som det är en stor uppoffring att blogga o bara du avgör om det är värt det.

  Annika 2018-01-03 14:58:21
  Svara
 • När jag läste ditt inlägg blev jag bara glad av att du inte tänkte gömma dig själv. Du skriver utifrån dig och din resa tillbaka efter en graviditet, du lägger ingen värdering i hur någon annan ser ut. Du frågade innan om vi ville läsa om kroppens resultat efter graviditeten och det ville ju folk här så jag förstår ärligt talat inte varför en del blir så upprörda. Det är så mycket kroppshets i samhället och det vågar du gå emot och du vägrar gömma dig som många andra hade gjort. Jag tycker att du är stark. Det kan inte vara lätt att se sin kropp förändras så mycket. Även om du ser helt fantastisk ut så tycker man ju själv att man förändrats eftersom att man bara utgår ifrån sig själv och ser sig själv i spegeln.

  vickan 2018-01-03 14:36:13
  Svara
 • Hej! Bry dig inte om tråkiga kommentarer som bara vill missförstå. Jag förstår precis vad du vill med dina bilder och din text, och tycker du är sjukt cool som visar upp dig precis som du är. Jag tror inte att alla skulle göra det, precis som du säger, och tycker att det är en uppfriskande bild att se.
  Hela du är sjukt vacker, bebismage eller inte spelar ingen roll 🙂 älskar din blogg, har alltid gjort, och tycker bara du sprider sunda ideal! Kramar Sofie

  Sofie 2018-01-03 13:02:28
  Svara
 • Tess, vad ledsen jag blir av att läsa detta! Jag personligen tycker absolut inte att du driver någon slags ”kroppshets”, du visar upp DIN verklighet! Jag är så trött på att folk skall bli kränkta och överanalysera saker. Det säger med om dom är dig. Jag som läsare är otroligt tacksam över alla dina inlägg, du är min favoritbloggare. Jag tycker snarare att vi läsare skall vara tacksamma för den tiden du lägger ner på oss! Jag tycker inte heller att bara för att man har en blogg och är känd i bloggvärlden ATT man skall få ta skit och negativa kommentarer. Om alla kunde rannsaka sig själva innan så vore det en bättre värld här på nätet. Känn efter själva hur det skulle känans för er som nybliven förälder? Nu får väl jag massa skit för denna kommentar, men vet ni vad? Det bryr jag mig fan inte om! . Du är fantastisk Tess, ta en paus nu när ni är på resan! Massa kärlek till er <3

  Maja 2018-01-03 12:52:49
  Svara
 • Tycker verkligen inte att det Tess skrev i förra inlägget hade något fel i sig. Meningen hon skrev om sin mage tolkade jag det som att även om hon kanske inte är så självsäker på hennes utseende (magen främst då i detta fall som hon skriver) så tänker hon inte gömma undan sig. Tess utgår väl ifrån hur hon vill se ut efter graviditeten eftersom hon vet hur hon såg ut innan kanske och vill tillbaka till det och hyr hon kände sig då! Jag tror verkligen inte att det spelar någon roll hur mans er ut (liten, stor, kort eller lång) men har man tidigare sett ut på ett visst sätt o vet att man mådde bra då o kände sig bekväm i sig själv varför ska man inte få vilja se ut/känna sig så igen? I detta fall så hade Tess förmodligen ingen putmage innan graviditeten o nu efter så har hon det (vilket är helt förståeligt) hon kanske inte känner sig helt bekväm. Thats it. Varför ska man alltid finna fel och jämföra sig med andra? Tess jämför sig med Tess och ingen annan det kan vi ju läsa om, så gör detsamma, om det hon skrev inte sitter rätt till så känns det som att de som kommenterade jämförde sig med Tess o hur hon ser ut och då kanske man borde kolla sig själv innan man skriver en negativ kommentar. Alla har ju rätt till en åsikt men jag tyvker verkligen att folk har Aldeles för lätt för sig att skriva nedlåtande kommentarer när det gäller kropp/vikt.

  Skickar massa kramar till dig Tess! Från en annan mamma som känner igen sig!

  Cassandra 2018-01-03 12:29:58
  Svara
 • Jag födde barn ungefär samtidigt som dig och du är helt klart den bästa blogg jag hittat som skildrar graviditet, föräldraskap och kroppens förändring. Jag tycker många av kommentarerna medvetet feltolkar dig och ditt budskap och förstår verkligen om det får dig att mista blogg-motivationen. Vill i alla fall säga att jag stöttar dig till 100% och att du bidragit till att göra min första tid som nybliven mamma lite enklare ❤️.

  My 2018-01-03 11:47:18
  Svara
 • Hej Tess,
  Jag kommenterar aldrig men känner att jag måste göra det nu. Jag började läsa din blogg i början av året och har själv en liten pojke på 8 veckor. Din blogg har betytt så otroligt mycket för mig! Jag älskar hur ärlig du är och hur mycket du väljer att dela med dig av. Jag tänker att det är svaret på ditt varför, att du gör en stor skillnad för många. Sen att det finns personer som väljer att tolka det negativt och vara elaka, jag kan tänka mig att det är svårt men försök att skita i det. Det är bara avundsjuka och elakhet.

  Ta hand om dig och fortsätt göra exakt det du gör!

  Madeleine 2018-01-03 11:01:02
  Svara
 • I motsats till många andra här kan jag nog tycka att du nog borde fundera på att kanske ta en paus alternativt lägga ned bloggen helt. Förstå mig rätt nu, jag tillhör skaran som har läst din blogg länge och uppskattat dina inlägg, din positivitet och hur du frikostigt delat med dig av dina tankar och liv. Men jag blir uppriktigt orolig för Dig när du insinuerar att bloggen tar upp värdefull tid från ditt liv som mamma och att du skulle må bättre av att inte behöva sitta uppe på nätterna för att exempelvis blogga. Det om något gör iallafall ont i mitt hjärta att läsa för det ska inte behöva vara eller kännas så den första tiden med sitt första högst efterlängtade och älskade barn. Snälla glöm inte att den här första tiden som ni har med Ace kommer att gå så oerhört snabbt och att den aldrig komma åter. Därför, om bloggen stjäler mer energi och glädje än vad den ger dig åter, sätt den på paus ett tag och istället njut av att enbart hänge dig åt att vara mamma till Ace, fru till Garth, Tess för bara Tess utan kommenterar och åsikter från människor som du/ni inte har en reell relation till. Det finns något så ömtåligt i den situation du befinner dig i och att riskera Ditt välmående för att blogga låter vansinnigt. Givetvis är vi många som kommer att sakna din blogg, men Ditt välmående är så mycket viktigare än att du fortsätter blogga. Ta hand om dig!

  Jonna 2018-01-03 10:41:32
  Svara
  • Svar på Jonnas kommentar.

   Har varit en aktiv följare av din super trevliga blogg i några år nu och är så glad för att du tagit tiden att skriva så engsgerande’för oss’. Samtidigt tänker jag att den här tiden med älskade små ungar aldrig kommer att komma åter. Själv valde jag att pausa i det och bara ‘vara’. Inte bästa beslutet för alla, men för mig gav det en oerhörd frihet att ha hela dagen att ägna med min familj – inget jobb, inga måsten i åtminstone ett år. Att vara ny mamma är inte alltid helt lätt. Kan inte tänka mig hur stressande det måste vara att lägga en stor blogg på det. I övrigt tycker jag att du ser super fin ut! Njut av din semester i solen och ta en riktig paus 🙂

   Emmely 2018-01-04 01:42:42
   Svara
 • Argumentet om avundsjuka är så gammalt. Kan man inte tycka olika utan att alltid vara avundsjuk? Vilken konstig och ohållbar tanke. Tess är otroligt vacker och säkert otroligt bra mamma till lilla Ace. Jag tycker bara vi borde ha kommit längre än så här år 2017. Att det är ”modigt” att vara i bikini med en pytteliten kula på magen känns bara otroligt, otroligt sorgligt.

  Camilla 2018-01-03 10:09:00
  Svara
 • Jag vill fortsätta läsa om din resa med kroppen efter graviditeten 🙂 Det är intressant. Tråkigt att du blev så påhoppad för att du delar med dig, det är ju omöjligt att skriva en blogg där alla är nöjda. Och det här är ju din blogg, så skit i dom och kör på. Du är ju fotomodell och smal och tränar mycket så du kan ju själv se skillnaden nu och är inte van med din nya kropp, så det är såklart att man kan förstå att du upplever det jobbigt med att kroppen har förändrats när du är van att vara i form. Du ser för övrigt skitsnygg ut i bikini 🙂 hur fin som helst och magen är nog det sista man tänker på, resten av du är supersnygg. Har läst din blogg i ca 8 år och vill inte att den ska ändras på något sätt. Njut av semestern. Kram på dig

  Helen 2018-01-03 09:57:33
  Svara
 • Happy New Year! Vilka underbara bilder pa dig och Ace. Jag tycker inte att folk gick loss, jag tog det som att en del tyckte att “jeez enough already” om vikt och kropp. For att de inte tycker att det ar sa kul att lasa om helt enkelt. Och det maste de ju fa tycka.

  Naturligtvis Kan man som (urtrott) skrivare tolka det som pahopp men jag tror inte att det var menat sa. Du har sa trogna lasare jag tror att de menade att det inte tycker det ar kul att lasa. Sedan kanske det kan vara sa att mar du Kaplan just din kropp (som ar helt jakla fantastisk) for putmage etc sa kanske det sticker I ogonen pa folk for att med “vanliga” matt matt sa ar den faktiskt helt Fantastiskt. Baby or no baby. Jag har aldrig sett ut sadar, inte ens Nar jag var 19arig elitgymnast let alone 14 v post delivery.

  Enjoy your holiday, get some sleep and enjoy your gorgeous boys. Och du, vi vill jattegarna lasa om tararna mitt I natten – om du orkar.

  Caroline Ericsson 2018-01-03 09:34:52
  Svara
 • Det handlar enbart om avundsjuka! Så tråkigt!

  Josefine 2018-01-03 09:28:07 https://svenskatrappsteg.se
  Svara
 • Det är avundsjuka Tess. Du är jättesnygg, har drömkroppen, snygg man och underbar son för att bara nämna lite.
  Jag förstår precis vilket budskap du vill förmedla och tycker att du är en förebild som borde hyllas men du är för snygg för enbart hyllningar- för vissa människor gör det ont att se andra som i deras ögon har allt.
  Du hjälper mig massor som förebild ska du veta. Är 5 månader gravid och långt ifrån bekväm med kroppens förändringar men läser här och ser din styrka och tänker jo det går. Jag ska klara detta.
  Stor kram!

  Angie 2018-01-03 09:11:50
  Svara
 • Hej Tess!

  Tråkigt att du känner så, verkligen onödiga kommentarer av läsare. Jag gillar din blogg mycket & tycker du ska fortsätta som vanligt för vi är många som uppskattar din öppenhet! Vi funderar på att åka till Sydafrika nästa jul, verkar fantastiskt! Kommer då ha en bebis på ca 7 månader. Är det säkert att åka dit med en bebis? Något specifikt man bör tänka på?

  Mvh, Louise

  Louise 2018-01-03 08:05:03
  Svara
 • Jag förstår att jag uttryckte mig lite taskigt (eller inte så snyggt) genom att skriva ”men snälla sluta tjata om din kropp” i början, det var ett uttryck i frustration. Jag själv kämpar mot en ätstörning och när ännu en favoritbloggare skriver om att dölja sin putmage så kan jag bara inte ta det. Man ska vara stolt över sin kropp som varit gravid, men inte om man har en putmage av för många mackor (eller gener eller what ever som inte är en baby..).
  Det handlar dock inte om ett personangrepp utan är faktiskt en viktig fråga som du borde fundera ett varv extra på och inte ta åt dig personligen på det här sättet.. Jisses vad du utmålar oss som de elakaste trollen? Ingen skrev något rakt av elakt vad jag kan se. Och ja jag ska lämna din blogg eftersom jag inte klarar av kroppshets just nu i min sjukdom, det var bara väldigt tråkigt att läsa detta från dig!

  Alexandra 2018-01-03 05:16:57
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Jätte tråkigt att höra om vad du kämpar med och fortsätt kämpa. Jag har haft vänner ned ätstörningar och sett hur de kämpat med att bli friska. Och jag förstår att det kan finnas triggerpunkter för dig.
   Men någon annan skrev att din kommentar var saklig och det håller jag inte med om. Och ingenstans skrev Tess om att man ska dölja NÅGON typ av kropp. Hon skrev att hon vägrar dölja sin kropp. Som i mångas ögon kan se helt perfekt ut redan nu, men det är hennes upplevelse och hennes kropp. Hennes utgångsläge är inte detsamma som mitt eller ditt, för det kan bara vara hennes.
   Oavsett hur hon ser ut så (och oavsett om andra tycker att hennes kropp är ”fullt normal”- vad är normalt?) så tycker jag det är starkt att se en kvinna som är nöjd över sin kropp och vad den utfört. Jag förstår att det kan vara en trigger för vissa, men ingenstans skrev hon att någon ska dölja sin kropp men faktum kvarstår att många gör det för att de inte är nöjda. Och här har vi en tjej som vågar säga att hon är tacksam över vad hennes kropp klarat av och hur den ser ut. Det tycker jag är peppade.

   Angelica 2018-01-03 07:47:46
   Svara
 • Men herre vilken trist reaktion till ett positivt inlägg! Jag tror det är viktigt att påpeka att 95% av dina läsare stöttar dig. Det är just de få antal som inte har bättre för sig än att reagera och kommentera! I övrigt som blivande mamma själv uppskattar jag verkligen dina ärliga inlägg kring mamma livet, kroppen och hur du upplevde att vara gravid. Keep it going, vi behöver fler bloggare som du. Och glöm bort kommentarerna nu och njut av din semester. Heja heja

  Ann 2018-01-03 03:45:54
  Svara
 • Folk är så himla lättkränkta nuförtiden. Så skit i dessa tråkiga kommentarer. Varför ens lägga ner energi på dessa folk. För precis som du skrev. Sluta läs. Vad är problemet liksom. Gillar de inte vad de får så stick. Som mamma och framförallt ammande är det mkt hormoner i kroppen och man blir extra känslig. Det är DIN blogg och du har rätt att skriva vad du vill och känner. 🙂 Om folk har problem med ngt så sluta läs. Lägg er energi någon annanstans. Jag förstår dig till fullo. Fortsätt precis som du är. 🙂 Kram.

  Johanna 2018-01-03 02:32:19
  Svara
 • Hi Tess, I read your blog often and think you are fab.
  Being an unintended role model/interest must be a hard cross to bear at times.. people reacted to your picture because they are not ready to love their bodies in the way you are capable of loving yours. It is such a rare and beautiful thing to be able to truly do this. I think you choose to blog because you find life magical and you want to share this wonder curiosity with others. Sometimes this backfires when people aren’t prepared to see things the way you do. Lots of people are just not ready to feel good about themselves – we can all relate to this feeling. We’re all on our own journey and you can please some of the people all of the time, and all of the people some of time, but you cannot please all of the people all of the time. Reactions can be nasty. But don’t take it personally. It’s never personal to you. The comments are simply reflective of certain readers and how they feel about themselves… today.

  Nia 2018-01-03 02:04:01
  Svara
 • Oavsett vilken kroppstyp man har, fött barn eller inte fött barn, bristningar eller inte så tycker jag att det är härligt att höra att du är stolt över din kropp. Fortsätt vara det. Och du frågade tidigare om folk ville följa dina förändringar efter födseln, vilket många vill. Jag tyckte ett av dina tidigare inlägg var inspirerande där du visade hur du såg ut några veckor efter förlossningen och det är fantastiskt att se ditt resultat idag. Din kropp ser stark ut. Det är det jag ser. Jag ser det inte som någon stress att folk ”måste” se likadana ut utan tyckte det var fint att du tackade din kropp för vad den klarat av och den återhämtning den gjort. Vad vi vet har du ju inte hårdtränat eller gått på diet för att komma dit utan kroppen har gjort jobbet. Hur det är att hetsa förstår jag inte.

  Förstår att du blir ledsen av den osakliga kritiken och att den tar. Men läs alla fina kommentarer du fått och får och kom ihåg att det är din kropp och att sekundärkränkt är ett av nyorden 2017, folk är extremt lättkränkta idag så skit i dom 🙂

  Angelica 2018-01-03 00:37:56
  Svara
 • Go Tess. Vad folk ska Frida och Banda pa allt… jag uppfattade det forra inlagget som uppmuntrande och motiverande. Tycker det va skrivet valdigt fint. Jag tror faktiskt manga kanner for att dolja sin kropp nar den inte ar som man ar van vid och man kanske legat fel his sig sjalv. Tycker da att ditt inlagg var inspirerande. Vill aka mig I pannan nar jag laser foregaende kommentarer. Hoppas du har det harligt I solen och du ser sa fin ut I bikini!

  Bella 2018-01-03 00:18:33
  Svara
 • Förstår att glädjen försvinner när något så personligt som ens egna ord och tankar kring sin egna kropp blir medvetet missförståt, tvistat och osakligt kritiserat. Jag personligen är ganska ointresserad av kroppen och dess utseende, tycker det finns så otroligt mycket mer intressanta och viktigare saker att lägga sin energi och fokus på – men jag uppskattar din ärlighet och personliga sätt att prata kring något som uppenbarligen är ett känsligt ämne. Jag har läst din blogg i måååånga år, för att du har ett otroligt driv, fantastisk inspirationskraft och är en sund och vettig förebild för kvinnor. Jag förstår egentligen inte hur personer som kritiserade dig i förra inlägget tänker. Din kropp och dess utseende har varit en central del av bloggen länge, det är ditt verktyg inom jobbet och du har haft och har ett stort intresse för träning och kost. Det är alltså OK att visa upp och diskutera kring en rippad mage men inte en mage med delade magmuskler som putar? Men det är ändå DU som bidrar till kroppshets?? Denna totala avsaknad av logik är varför jag aldrig kommer lägga större energi på sånt här.

  KRAM OCH GOTT NYTT ÅR DU FANTASTISKA KVINNA!

  Elin O 2018-01-03 00:16:31
  Svara
 • Tänk vad härligt det hade varit om folk ibland hade kunnat stoppa sig själva innan de öppnar munnen, tänka ett varv till. Jag har följt din blogg i så otroligt många år nu och jag har sagt det innan men säger det igen – dina inlägg är ärliga och det är det jag älskar med din blogg. Du håller alltid bra kvalité (sorry så formellt det lät) oavsett inlägg och jag vill hemskt gärna fortsätta läsa din blogg eftersom det är DU som skriver, ärligt om hur du har det. Ta en paus om du känner för det, jag kommer mer än gärna tillbaka när du är back on track 🙂

  Johanna 2018-01-03 00:11:42
  Svara
 • Det handlar inte om att vara elak utan om att fundera kring hur man formulerar sig och vilka signaler du sänder ut via din plattform. Känner man att det är jobbigt med saklig kritik bör man kanske, precis som du gör, de över om det är rätt val just nu. Ingen har varit elak Tess utan kommit med saklig kritik. Hur du väljer att ta emot den är upp till dig men jag är ärligt talat lite besviken. Att välja att se allt som personangrepp istället för att reflektera kring vilka ideal man reproducerar känns inte speciellt nyanserat.

  C 2018-01-02 23:46:02
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Ja, jag haller med. Jag tycker Tess tolkade
   kommentarerna lite tokigt. Men det ar inte helt latt Nar man ar trott och har somnbrist. Jag kommer ihag mar min chef gab mig feedback pa ngt och jag borjade grata och sade “jag far ball slut-shaming da, jag kan ju anda ingenting”. Hello sleep deprivation!!

   Caroline 2018-01-03 14:35:41
   Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Oj vad man kan uppfatta saker olika, jag tyckte inte att Alexandras kommentar var ett dugg saklig (den du för övrigt höll med om) utan tycker definitivt att den var väldigt osakligt skriven och personlig. Hur är ”men snälla sluta tjata om din kropp” och att anklaga henne för kroppshets sakligt?

   Angelica 2018-01-03 00:30:04
   Svara
   • Svar på Angelicas kommentar.

    Dåligt formulerad, ja, osaklig, nej. Att prata om hur kroppen förändras och att fokusera på kroppens utseende är två helt olika saker. Att dessutom prata om att gömma en fullt normal kropp är nästintill absurt i min mening. Tittar jag på kvinnor runt omkring mig, både de som har fött och inte, är det knappast så att Tess kropp sticker ut på något sätt.

    C 2018-01-03 00:49:46
    Svara
    • Svar på Cs kommentar.

     Men vem är du att tycka att hennes kropp är fullt normal? Vem bestämmer vad normalt är? Så för att jag är större än Tess så är jag onormal? Och trots det nöjd med min kropp. Får jag vara det? Fast jag inte är normal? Men är det okej då eftersom jag är större?
     Men jag har inte alltid varit nöjd. Ett tag hatade jag att ha bikini på mig men jag har med åren lärt mig att älska min kropp för vad den klarar av och för att den är frisk. Och för att den är jäkligt snygg som den är, extra kilon eller inte

     Angelica 2018-01-03 07:52:04
     Svara
    • Svar på Cs kommentar.

     Men vad är det du inte förstår, jättemånga kvinnor döljer ju sina kroppar för att dem tycker att kroppen förändrats mycket speciellt efter en graviditet. Jag tycker att det var ett bra inlägg och vet att många vänner till mig blir glada av att se att Tess som precis fött barn vågar har bikini på sig.

     H 2018-01-03 01:18:59
     Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Nu är det ju så att Tess blogg handlar om hennes liv och hennes relation till sin egen kropp. Ser absolut inga fel i hur hon formulerade sig i det inlägget. Tess kan ju endast utgå ifrån sin egen start och slutposition kroppsmässigt och det finns väl inget fel med att fira att en är okej med sin kropps trots att den inte ser ur som innan en fick barn? Tess inlägg var ju absolut inget påhopp på människor som är större än vad hon är nu utan handlade ju enbart om att fira hur fantastisk kvinnokroppen är. Skäms på dig, C – jag är ärligt talat besviken på dig.

   Cissi 2018-01-03 00:11:45
   Svara
   • Svar på Cissis kommentar.

    Jag skämmas inte det minsta. Tess har givetvis rätt att uttrycka vad hon vill på sin blogg men även hennes läsare har rätt att uttrycka sina åsikter i hennes öppna kommentarsfältet. Kan man inte hantera det kanske man antingen bör moderaterna sitt kommentarsfält, stänga det helt eller unna sig en riktig mammaledighet om det är vad man önskar. När jag skriver fullt normal syftar jag inte på vad jag anser vara ”snyggt” utan så som väldigt många kvinnor ser ut. Man brukar tala om normalpopulationer och det innefattar 95% av befolkningen. Skulle man göra ett sådant spann skulle Tess kropp absolut inte falla utanför normen på något sätt. Hur Tess känner kring sin kropp är en sak och i en personlig blogg kan det givetvis vara relevant att reflektera kring. Men man kan göra det på ett betydligt mer nyanserat sätt. Att skriva någon sorts pepp-inlägg där en massa kroppshets lyser igenom känns bara skevt. Sen är det nog inte jag som framstår som lättkränkt. Att reflektera kring sina inlägg och varför de tas emot på ett visst sätt är både utvecklande och ökar ena självinsikt. Tess väljer som så många andra gånger att avfärda det som personangrepp istället för att bemöta det på ett sakligt sätt. Hade varit så mycket enklare att bara förtydliga vad man menar och ha ett öppet resonemang kring varför läsarna kan tänkas reagera som de gör. Har man valt det yrket som Tess är det kanske inte så konstruktivt att dra på sig offerkoftan istället för att bemöta sina läsare på ett sakligt sätt?

    C 2018-01-03 09:11:20
    Svara
    • Svar på Cs kommentar.

     C, vad oerhört generöst av dig att gång på gång engagera dig i Tess liv med en himla massa negativa åsikter gällande hennes känslor och de val hon gör. Får jag fråga varför? Tycker du själv att du är nyanserad och saklig i dina kommentarer? ’Man brukar tala om normalpoplutionen’ – det har ju inte alls framgått i dina kommentarer, jag har ingen aning om vad det uttrycket betyder. Det kanske inte bara är Tess som behöver tänka på hur hon formulerar sig? ’Offerkofta’ – att Tess blir ledsen och utrycker den känslan på sin blogg verkar du inte ta hänsyn till alls? Känns inte jättenyanserat. Och hur kan hon inte ta det som personangrepp när du gång på gång på gång kommer tillbaka och ordbajsar en massa negativitet. Hur många gånger har du inte kommenterat bara på detta inlägg? Jag skulle rekommendera att du tar och reflekterar över dina egna val. God fortsättning.

     Cissi 2018-01-03 17:39:12
     Svara
    • Svar på Cs kommentar.

     Jag håller med dig, C. Håller även med Alexandra.

     A 2018-01-03 09:16:47
     Svara
     • Svar på As kommentar.

      Har läst bloggen i en massa år och Tess får ju väldigt sällan negativa kommentarer, så när hon för ovanlighetens skull blir ifrågasatt kan jag tycka att ett visst mått av självrannsakan vore på sin plats. Någon öm tå måste hon ju bevisligen ha trampat på och att bara visa självömkan och inte ens ett litet mått av förståelse för att hon uttryckt sig klumpigt känns omoget.

      Johanna 2018-01-03 21:06:31
      Svara
 • Jag vill läsa mer om att vara lost i babylandet och när du gråtit för att du känt att du velat ge upp – en annan vinkel av den nakna sanningen kring barnafödande så att säga. Älskar din blogg och att
  Läsa den men ärligt talat – ingen kommer klandra dig om du faktiskt sover och är med din familj om du känner för det! Och står det ekonomiska inte heller på spel, så gör det! 🙂 ta det lugnt och nya tag imorgon!

  D 2018-01-02 23:26:17
  Svara
 • Men åh vad elaka somliga är! Snälla sluta inte blogga! Du är en av 4 bloggar i världen jag följer sedan över 5 år tillbaka på grund av att den faktiskt handlar om det verkliga livet och de olika faser man går igenom men med inslag av allt möjligt annat. Så inspirerande! Seriöst jag hade aldrig upptäckt Sticks&Sushi, köpt snygga anteckningsblock och skrivit listor eller installerat en vattenfallsdusch om jag inte följt din blogg. Skämmes alla elaka läsare som missunnar dig! Du är fantastiskt – glöm inte det. Kram xx

  Sandra 2018-01-02 22:58:52
  Svara
 • Hej! Jag har aldrig kommenterat på en blogg förut, men tyckte att det var på tiden att säga hur mkt jag uppskattar din blogg! Läst i flera år nu och vill verkligen inte att du slutar. Hoppas verkligen du kan skaka av dig den negativa energin och fortsätta sprida din glädje:)

  Carolina 2018-01-02 22:51:19
  Svara
 • <3 heja dig!

  Nina 2018-01-02 22:48:08
  Svara
 • Men herreguuuddddd vad folk gick loss under förra inlägget! Jag fattade precis hur du menade med det du skrev (är byggd typ som du och har man alltid haft magrutor är det klart att det känns annorlunda direkt efter en gravidet, det kan man ju tycka utan att vilja att någon annan ska dölja sin mage så att säga). Jag tycker i alla fall det är kul att läsa dina post graviditet-inlägg! Det känns som få visar hur det ser ut på väg tillbaka – de som gör det brukar visa när de är ”klara”

  Frida 2018-01-02 22:21:17
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson