Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Happy New Year!

For the English version, please go to the bottom of the post.

Gott nytt år mina fina vänner!

Hur firade ni? Vi åt en mysig middag med vänner innan vi begav oss till Graham och Carlys hus i Camps baby för att skåla in det nya året. Ace fick gå och lägga sig i ett sovrum vid 9 och så kunde vi ha lite vuxentid fram till strax efter tolvslaget då vi körde hem igen.

Jag har inte körkort så det är alltså inte jag som kör utan Garth. Vi båda dricker max ett halvt glas champagne var oavsett eftersom att han kör och jag ammar. Så ni behöver inte vara oroliga för någon fyllekörning här inte.

Ace sov till 10! I morse, jag har nog aldrig varit så utvilad efter ett nyår förut. Så lyxigt!

Som ni ser så vägrar jag att gömma kroppen trots bristningar och putmage. Där inne låg ju Ace och bakade i 10 månader. Hur fantastiskt är inte det?! Tack kroppen för att du är så magisk, jag är så enormt stolt!!

Min bikini kommer från Zimmermann.

For the English version, please click below.

Happy New Year friends!

How was your New Year’s Eve? We had a calm one with a bit of dinner with friends before we headed to Graham and Carly’s house in Camps bay to ring in the new year.

Ace went to bed in one of the bedrooms at 8ish and we got to have grown-up time until we headed home a little after midnight.

I don’t have a drivers license, so Garth is the one doing all the driving and we had half a glass of champagne each last night, so you never have to worry about us drink driving. When we go wine tasting you either spit or literally just wet your lips to feel the taste. I’m so grateful that Garth is just as careful with alcohol as I am.

As you can see I’m wearing a bikini as I refuse to hide my belly. It’s a bit wrinkly and pouty, but also the most magical thing in earth. I’m so proud of my body! Thank you belly for carrying Ace for 10 months and giving me the most precious gift of all.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • God fortsättning Tess!
  Vill bara säga att jag tycker att du är grym och gillar din öppenhet i både bild och text här på bloggen!
  Förstår inte varför vissa reagerar negativt på din post-birth bild du tycker din kropp rockar för vad den gjort och klart att alla vill komma tillbaka i form efter graviditet man vill ju känna sig trygg och bekväm och stark för sina barn och är väl det som spelar roll

  Line 2018-01-03 23:23:06
  Svara
 • Ja men sluta blogga då? Din blogg är ändå så jävla ytlig numera och ändå har du blivit mamma… Och vet du vad? Jag tror inte ett DYFT på att du inte tjänar så mycket på bloggen för det enda du visar upp är reklam, reklam eller hemskickade produkter som du fått hem. Hur ska du försöja dig utan modellandet? Bloggen? Garth? Jag gissar på båda men då behöver du ju inte hänga ut dina läsare och- ja debatten var onödig. Hade f.ö inte sett att du varit gravid på bilden om jag inte visste du blivit mamma. Men något jag lärt mig är att kvinnlighet, kroppar och skönhetshets går ihop. Din kropp är snygg och stark men debatten är väldigt känslig! Handlar inte om dig utan om andras uppfattning ofta om sig själva. That’s all. Läs bara nedanför tjejen som ha anorexi. Kanske dags att vi kvinnor börjar vara helt ärliga istället?

  Jag har inte ens fött barn och har MASSOR och då menar jag MASSOR av bristningar på mage, höft, bröst etc. Och det har med och göra när jag blivit sjuk och fick medicin som gjorde att jag just gick upp i vikt. Sen har jag behåring lite överallt med. Ingen är perfekt. Ingen kropp är perfekt. Men i dagens värld ska tydligen ALLA kvinnor vara det? Doesn’t make any sense.

  Spongey 2018-01-03 21:45:29
  Svara
 • Fast hur resonerar du undrar jag. Jag förstår att det inte är lätt att handskas med negativa kommentarer. Men i detta fall tänker jag att du borde granska dig själv UTIFRÅN hur du kan uppfattas.Från att ha gått till att älska dig själv, tjatar du ofta hur jobbigt det är att inte kunna ha passande kläder och i detta inlägg att du ska minsann inte gömma din kropp för att du har fött Ace. Du påstår ena stunden att du älskar din kropp precis som den är men i dom senaste inläggen du har postat skriver du att du längtar tills den bli normal. Vet du vad? Den kommer aldrig bli detsamma, det är precis som att vara sjuk i utmattning, man ska aldrig sträva efter den man var innan sina barn eller utmattning av något slag utan utgå från den man är idag, i detta fall den kropp man har idag. Jag håller med vissa här, du har sjunkit i mina ögon. Att bli så utseendefixerad fast du påstår att hur du ser ut nu inte har någon betydelse. Var tacksam för den kropp du har, det du kan göra med den än fokusera på dom kläderna du inte kan ha. Förstå att du är i bättre form än många mammor.

  Martina Bergvall 2018-01-03 15:34:34
  Svara
 • Men herrejisses så många negativa kommentarer! Tess gör ett toppenjobb som kämpar på med bloggen samtidigt som allt annat och det är ju helt uppenbart att hon inte försöker bidra till någon utseendets med detta inlägg, tvärtom. Jag önskar att alla kunde betänka att man har massor av hormoner som nybliven mamma, speciellt när man ammar, och man blir väldigt känslig. Jag skulle själv bli jätteledsen efter feedbacken på detta inlägg. Har du inget snällt att säga, låt då bli…

  Alexandra Eriksson 2018-01-03 12:12:17
  Svara
 • Förresten, till er som verkar ha förstått det här inlägget annorlunda än mig och som är väldigt negativa – det handlar inte om tjock eller smal – lång eller kort.. Det handlar om att acceptera att kroppen som man har levt med hela sitt liv helt plötsligt har förändrats.
  Det är jättesvårt att vänja sig vid i början!

  Jessica 2018-01-03 10:37:25
  Svara
 • Hej Tess,

  Förutom några bristningar så gick min mage tillbaka till vanligt rätt så snabbt. Men efter att jag slutat amma hade mina bröst förändrats väldigt mycket vilket gjorde att jag kände mig väldigt osäker. Och även om mina bröst i andra personers ögon antagligen skulle ha sett helt normala ut (vilket de såklart var/är) så hade jag jätte svårt att själv acceptera att min kropp förändrats så mycket. (Ja, jag gömde mig i baddräkt hela förra sommaren).
  Men nu 1.5 år efter så har självförtroendet kommit tillbaka och jag älskar min kropp! (Det hjälper nog också att jag får mer sömn och det inte är lika mycket hormoner som far runt i kroppen och gör mig känsligare hehe).

  Så att du vill dela med dig av dina känslor och din vardag som ny mamma är otroligt modigt och inspirerande! Tack! 😘

  Jessica 2018-01-03 10:22:00
  Svara
 • Det är förresten absolut inget fel med din kropp, den ser fantastisk ut!

  D 2018-01-02 23:26:54
  Svara
 • Som MAN förstår jag inte hur det alltid skall kommenteras, klagas på, döma andra, ha synpunkter på och alltid utifrån perspektivet att det ALLTID skall vara så vansinnigt politiskt korrekt i dialogen som förs på alla typer av sociala medier kvinnor emellan!
  De sociala medierna inom Sverige, oavsett om det är insta, facebook, bloggar, vloggar, twitter, har totalt gått överstyr, ingen får på något sätt sticka ut eller ha en åsikt som ligger utanför den politiska korrektheten!!!
  Det är upp till alla och envars individer att tycka och tänka kring sin egen person!
  Jag tycker du är fantastisk och fortsätt att stå för dina tankar, ideér och ideal som är dina
  Kramar

  Peter 2018-01-02 22:36:32
  Svara
 • Jag undrar om de som kommenterat på någon nivå (medvetet eller omedvetet) är avundsjuka på hur snabbt din kropp i övrigt ser ut att ha återgått till hur den tidigare sett ut? Du kanske inte tycker det själv förstås men utifrån ser du helt fantastisk ut.

  För mig tog det 9 månader första gången att återgå till min tidigare form. Andra gången skedde det inte till 100%.

  Jag förstår absolut att du Tess, själv fortfarande känner att det är en process att acceptera hur din kropp ser ut nu. Förmodligen är det ännu svårare pga av ditt arbete som modell!

  Med allt det sagt så tror jag problemet är: du ser helt fantastisk ut redan. Vare sig du känner det eller inte. Förutom magen (som knappt syns för oss andra på bild) så syns det inte att du har varit gravid. Därmed bidrar du till utseende hetsen överlag som existerar med dina kommentarer, men framför allt den extremt jobbiga hets som existerar efter att man har fött barn. Det blir uppenbarligen upprörande för många som känt att du varit en förebild tidigare (kanske även för några nyinkomna till bloggen). De har däremot inte uttryckt sig det allra minsta konstruktivt utan ganska aggressivt.

  Du har inget personligt ansvar att inte bidra till den här hetsen. Framför allt är du bara människa, precis som vi andra, och du utgår ifrån DIN kropp. Det är ditt val hur du kommenterar din kropp. Vill du däremot låta bli att bidra till hetsen kring post-birth kroppen.. då behöver du tänka ett varv till hur du uttrycker dig. Men som sagt. Du är bara människa, precis som vi andra! Jag har definitivt också sagt puckade saker om mig själv till mina större vänner, och jag har sett i deras blickar hur de tänkt: är du seriös just nu? Tyst med dig.
  Typ.

  Det blev långt. Jag ville bara försöka vara konstruktiv för att framföra den andra sidan av myntet utan att vara aggressiv som flertalet andra. Njut av din semester nu 🙂

  Annica 2018-01-02 21:34:44
  Svara
  • Svar på Annicas kommentar.

   Jag kan bara tala för mig själv. Tre veckor efter förlossningen var jag tillbaka till mitt smala jag och inte ett spår fanns efter att jag fött barn. Jag ser ändå det problematiska i Tess sätt att formulera sig. Det har absolut inget med avundsjuka att göra utan ett ifrågasättande av vilka ideal hon väljer att reproducera. Som en mamma till en dotter är jag det som väldigt problematiskt. Att bli ifrågasatt på ett sakligt sätt och ta det som påhopp är nog snäppet mer problematiskt.

   C 2018-01-02 23:50:13
   Svara
   • Svar på Cs kommentar.

    Men C, flera av de andra kommentarerna var verkligen inte sakliga. Inte på något vis.

    Annica 2018-01-03 04:12:33
    Svara
    • Svar på Annicas kommentar.

     Antingen väljer man att inte svara på dem alls eller så bemöter man det sakligt. Detta är Tess jobb och något hon sysslar med professionellt. Att då välja att bemöta kritik (hur onyanserad den än må vara) med ”sluta läs bloggen då” känns väldigt barnsligt. Då kanske det är bättre att inte säga något alls? Jag hade föredragit att lyfta ämnet på ett öppet sätt och reflektera kring varför många reagerar så negativt. Tyvärr väljer Tess som så många andra gånger att gå till attack, istället för att lyfta frågan, så fort någon kommentar inte håller med henne.

     C 2018-01-03 16:37:52
     Svara
 • Jag tycker det är tråkigt att du känner att du måste skriva att du vägrar gömma din kropp/mage nu efter att du fått barn. Hade du inte kommenterat det hade jag inte ens reagerat, förmodligen bara tänkt: ser härligt ut i solen och snygg bikini, vilket jag gjorde innan jag läste texten.

  Jag har inte fött barn och är långt ifrån ”idealet” men skulle ALDRIG komma på tanken att gömma min kropp som har bristningar på både lår och bröst samt putmage.

  Kroppen ÄR fantastisk och det är inte alltid utsidan speglar vad som finns på insidan, jag vet tex att jag lyfter mer på gymmet än många som SER vältränade ut och det tackar jag min kropp för att den orkar. Tyck om kroppen för vad den gör för dig!

  Emilia 2018-01-02 19:43:32
  Svara
 • Gott nytt år!

  Josefine 2018-01-02 09:30:54 https://luckytarot.se/
  Svara
 • Men snälla sluta tjata om din kropp i vartannat inlägg.. Har gillat din blogg men din kroppshets lyser igenom dina ”jag älskar min mage för det den gjort”-inlägg. Ska man inte älska sin mage om den är större men INTE fött ett barn menar du? DÅ ska man gömma den?

  Alexandra 2018-01-02 06:12:06
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Men lägg ner! Alltid ska det hittas nåt att klaga på. Det kanske har undgått dig att överallt på sociala medier så är det helt plötsligt normalt att vara pinnsmal en vecka efter att man fött eller att ha magrutor när man är gravid. Ett ideal som är helt absurt och orealistiskt. Det Tess menar är att hon inte tänker dölja sin fullkomligt normala kropp som den ser ut efter att ha fött barn men som så mång andra kvinnor verkar vilja dölja. Blir så glad av att se en kvinna visa upp en realistisk kropp efter att fött barn istället för alla dessa photoshoppade kroppar. Hade hon dolt sin kropp ist hade folk klagat på det med ! Så snälla sluta att hitta fel i denna text och ta den för vad den är ist!

   Michaela 2018-01-02 18:00:08
   Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Håller med dig. Sorgligt att Tess är så utseendefixerad och dömande 🙁

   Camilla 2018-01-02 09:15:22
   Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Om du blir så irriterad så kanske du bör sluta läsa just den här bloggen? Ett negativt moment mindre i vardagen?

   Tess 2018-01-02 08:40:09 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Varför går du till attack direkt och ber folk sluta läsa bloggen? Jag håller också med kommentaren. Du borde tänka på hur du uttrycker dig.

    A 2018-01-02 20:12:04
    Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Du kanske ska fundera ett varv till kring hur du formulerar dig istället? Jag håller fullständigt med de två andra här över.

    C 2018-01-02 14:03:27
    Svara
    • Svar på Cs kommentar.

     Håller också med er! Jättekonstigt att göra en stor grej av att man inte vill dölja sin mage, vem bryr sig liksom. Dessutom tycker jag att du Tess har börjat bemöta ifrågasättande kommentarer på ett tråkigt och omoget sätt.

     Johanna 2018-01-02 20:21:22
     Svara
     • Svar på Johannas kommentar.

      Håller med det senare – det blir ibland en väldigt tråkig ton i kommentarsfältet och istället för att lyfta och föra dialog så är det ”shut down” som gäller…
      Tess du är grym, jag älskar din blogg, vill *inte* sluta läsa, vill typ vara din kompis haha, men då måste man också kunna vara en person som man kan närma och ha diskussioner med. Det är det bästa med att kommentera bloggar – att få gensvar, man kanske förändrar en åsikt, upplyser om något, inspirerar (se Elaine Eksvärds kommentarsfält tex).
      Och orkar du inte det, med bebis och allt vad det är, så ta en paus! Helt ok! Du har ingen skyldighet gentemot oss! Gör precis det du vill! På samma sätt som du tycker att vi kan ”sluta läsa” kan du även ”sluta blogga” (jag menar såklart inte för evigt, men för den tid du känner att du behöver). Det är alltid svårt att förmedla tonläge i text, men hoppas du förstår att vissa av oss inte attackerar dig <3 kram

      D 2018-01-02 23:21:05
      Svara
 • Men varför i världen skulle man gömma sin mage oavsett? Du ser ju helt normal ut och fast du inte skulle göra det är det ändå ingen orsak att gömma sig. Kvinnor ser ändå alla olika ut – långa, korta, tjocka, smala och ALLA är lika bra och likvärda.

  Hanna 2018-01-01 15:05:03
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Fast nej, jag ser fortfarande ett par månader gravid ut och många i min situation skulle gömma sin mage. Det ÄR inte kul att titta sig i spegeln varje dag, men det är en del av processen för vissa av oss och det är bara att acceptera.

   Tess 2018-01-02 08:43:59 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Men vilket tråkigt sätt du svarar på. Nästan som att du är en osäker 18 åring. Herregud, kommentaren var inte på nåt sätt negativ eller elak mot dig?

    Minna 2018-01-03 09:08:25
    Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

     Tycker inte tess svarar det minsta som en omogen 18 åring . Tycker snarare ditt mothugg pekar lite åt det hållet. Hoppas du finner något mer givande att göra än att bli irriterad på en bloggerska. Önskar dig en fin kväll

     Annika 2018-01-04 21:02:05
     Svara
    • Svar på Minnas kommentar.

     Har ni, era negativa nättroll hört talas om passiv aggressivitet? Om inte så slå upp det så finner ni nog era namn där. Gott nytt år

     Lizette E 2018-01-03 15:57:48
     Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Alla som inte fött barn och har betydligt mer putmage än dig ska de skämmas då eller? Varför problematisera en fullt normal kropp? Man ser ju inte att du precis fött barn (givet att man inte vet hur din mage såg ut innan) utan du ser ut som vilken normal kvinna som helst.

    C 2018-01-02 14:06:47
    Svara
    • Svar på Cs kommentar.

     Hehe, Tess har ju frågat x antal gånger om vi vill följa hennes graviditet och nu senast om vi vill följa hennes ‘post-birth-body’ utveckling, och det ville vi ju! Så ser ingen kroppshets i det, snarare inspirerande!!

     Mos 2018-01-02 14:11:17
     Svara
     • Svar på Moss kommentar.

      Du tycker inte det är något problem med att hon säger att: ”många i min situation skulle gömma sin mage”? Ursäkta mig men vem är dessa ”många”? Tess modellkompisar? Sen när har det blivit förbjudet för kvinnor med putmage att visa kroppen vid stranden/poolen?

      Camilla 2018-01-02 15:15:30
      Svara
      • Svar på Camillas kommentar.

       Alla mina vänner och bekanta som fött barn döljer sin mage i baddräkt eller en stor sarong på badstranden, även de som ej fött barn. Tycker att flera av er spelar dumma faktiskt och nog tror jag att de flesta av oss skulle älska vår mage mer om det har legat en liten bebis där, det säger väl sig självt. Min putmage är ett resultat av för mycket fikabröd och alkoholhaltiga drycker, inget att vara stolt över direkt hehe.
       Gott nytt år Tess!

       H 2018-01-02 16:04:15
       Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Varför i världen skulle man gömma sig för att man har en liten putmage? Det låter ju helt sjukt…

    Camilla 2018-01-02 09:13:56
    Svara
 • Du ser helt fantastisk ut! Ligger själv här och har gått en vecka över tiden nu med en stor kille i magen, längtar så tills jag får hålla honom i mina armar.
  Gott nytt år till dig!

  Sara 2018-01-01 13:18:09
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson