Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Fira Svensk Jul I London // How We Celebrate Swedish Christmas In London

For the English version, please go to the bottom of the post.

3 dagar kvar till julafton, det måste vara många av er som jobbar sista dagen innan ledigheten. 

Lilla Ace fick sin andra omgång vaccinationer i dag och jag blev helt chockad när han varken grät eller skrek när han fick sprutan. Han måste ha fått Garths gener… Själv hatar jag nålar!

Han har även börjat sova dagtid i sitt eget rum och på natten så nattar vi honom i vårt rum istället för på soffan som vi gjorde förr. Han är 3 månader den här veckan och man kan riktigt se hur han växer dag för dag. Vår lilla busunge har gått från att jollra sött till att riktigt skrika på mig. Tänk er typ fåren som låter som människor. Han är en liten människa som låter som ett får som låter som en människa. Han är inte ledsen heller utan bara bestämd och ibland lyckas jag få honom att le samtidigt som har hojtar. Det måste vara någon fas… förra veckan brummade han mer, som min bröstpump ungefär.

Det blir lite speciellt med julen här hemma eftersom att vi firar på två olika dagar. Så vi gör som förra året och jag organiserar middag och ”jul” den 24e, så tar Garth över den 25e. Vi öppnar presenter från den svenska familjen dagen innan de engelska presenterna dagen efter. Det skulle kännas fel om vi valde den ena eller den andra, så vi firar båda helt enkelt.

Jag tänkte laga mina favoriter från julbordet och skippa det som jag inte gillar, som sillen, jansson och sylta. Istället blir det skagenröra, lax och köttbullar. Och så har jag köpt glögg och pepparkakor till eftermiddagen. Vad Garth ska laga vet jag faktiskt inte, för han gör olika varje år.

I år kommer Acie inte att fatta allt för mycket, det blir nog mer intressant för honom nästa år. Men det är väldigt mysigt för oss oavsett. 99% av alla paket under granen är till honom…

Vad ser ni fram emot den här julen?Outfit

Klänning – The Fold
Kappa – Tara Jarmon
Klackar – NA-KD

Foto – Ida ZanderLiknade inlägg hittar du här;

Dressing Up & A Mom-Bun
A Statement Coat For Fall
I’m Finally In Normal Clothes After Pregnancy

For the English version, please click bleow. 

4 days until Christmas. I bet a few of you have your last day at work before the holidays tomorrow. 

Litlle Ace had his second round of vaccinations today, can you imagine how shocked I was when he didn’t scream or cry when he had the injection. It must be Garth’s superman genes… I hate needles myself.

He has also started taking his naps in his own room and at night I put him to bed in our bedroom instead of on the sofa (and then move him to our room). He is 3 months old this week and you can almost see him growing if you look really closely.

New for this week is that he has begun to shout at me. He used to cooo sweetly and new sounds like those sheep that sounds like people… He is not sad or upset, just demanding. Last week he made more of a grunting noise, kind of like my breast pump.

Our Christmases are slightly unusual since in Sweden we celebrate on the 24th. So to make sure we get a proper Xmas we make sure to celebrate both days. I cook and organise for the 24th and Garth the 25th. We open the gifts from the Swedish family one day and the ones from the English family the next day. It would be wrong to sacrifice one for the other so we just celebrate both.

I’m going to cook my favourites dishes like metaballs salmon and skagenröra. I also got gingerbread cookies and Swedish mulled wine. Yum!I’m not sure what Garth will cook, he seems to do different things every year, they are not really a turkey family.

This year Acie won’t understand much, but hopefully already by next year, he will be more involved in the celebrations. Now it’s mainly cosy for us to have him here. 99% of the gifts under the tree are for him…

What are you looking forward to the most this Christmas?

 

Outfit

Dress – The Fold
Coat – Tara Jarmon
Heels – NA-KD

Photo – Ida Zander

 

 

Find similar posts here;
Dressing Up & A Mom-Bun
A Statement Coat For Fall
I’m Finally In Normal Clothes After Pregnancy

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Tess, you look so well! It is not believable you had a child so recently! I read several Metro blogs each morning but yours I begin with because it is always a positive start to the day. How do you do it! God Jul!

  Benthe 2017-12-22 16:46:06
  Svara
 • Wooow, vilken vacker klänning!

  Josefine 2017-12-22 09:49:10 https://luckytarot.se/
  Svara
 • Vilken vacker klanning! I ar firar vi i dagarna tre! Ar for tillfallet I Sverige och firar jul med min familj. Pa juldagsmorgonen flyger vi hem till London och firar med familjen fran min mans sida och pa Boxing Day oppnar vi paketen som ligger hemma under granen som ar for stora for att ta med oss. Blir forsta julen for vara sma pojkar som foddes I mars. Onskar er en god jul!

  Susie 2017-12-22 09:20:46
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind