Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Faux Fur & A Buggy

For the English version, please go to the bottom of the post.

Detta inlägg innehåller annonslänkar.

Fredag! Whoop whoop! Jag ser faktiskt mer fram emot helgen nu än vad jag gjorde förr. Mest för att Garth kommer att vara hemma och det är så himla mysigt att spendera tid hela lilla familjen.

Jag tycker synd om honom som måste åka till jobbet istället för att få gosa med bebis på dagarna. Tänk om vi hade samma pappaledighet här i UK som hemma i Sverige, det vore något! Men Garth ser alltid till att ta ett par timmar med Ace på morgonen och sedan badar och byter han på honom innan läggdags. Han har även tagit ledigt nu varje onsdag fram till jul, för att bryta upp veckan lite för mig och ta tillvara på tiden när Ace är liten. Det går så fort!

Många frågar hur vi delar upp hushållsarbete nu när vi har en liten skrutt.

Vi har inget speciellt system, men Garth lagar mer mat medan jag grejar mer med tvätt och liknande. Vi har en väldigt duktig städerska som kommer varje fredag vilket avlastar något enormt. Jag promenerar Olive alla dagar utonm tisdagar och torsdagar då hon går till parken med sin doggiwalker och pälsiga kompisar.

Så förutom att jag är den som i huvudsak tar hand om Ace så är vi nog ganska så jämlika här hemma faktiskt. Jag gör det jag hinner och resen tar Garth hand om. Jag hoppas på att få mer tid för både hemmet och jobb när lillen är lite äldre, just nu är han ett (väldigt givande) heltidsjobb.

Jag är inte typen att skaffa mig en nanny, även om det givetvis skulle göra allting lite lättare. Men det skulle kännas fel att inte vara den som Ace växer upp med till 100%. Kanske senare när jag behöver gå på möten och liknande, men just nu så vill jag vara där för honom på alla sätt. Det räcker med städerska och doggiewalker känner jag.

Jag tror att det viktigaste är att hitta en rutin som passar för en egen familj och försöka att inte dömma andra. Vi har alla våra orsaker till att göra på ett eller annat sätt och speciellt när man har en nyfödd så kör man på det som funkar bäst helt enkelt.

Hur gör ni där hemma? Känns det jämlikt och bra?

Outfit

Faux fur väst – Ebay
Jumper – Nelly.com
Jeans – Seraphine maternity
Boots – Alexander Wang
Vagn – Egg

Foto – Ida Zander

Fler liknande inlägg hittar ni här;

A Good Hat Can Hide Many Sins
I’m Finally In Normal Clothes After Pregnancy
Preggo Style – Do You Have A Fav?

For the English version, please click below. 

This post contains adlinks.

It’s Friday, whoop whoop! I actually look forward to the weekend more now than before when I was working. Mainly because Garth will be home and it’s so nice to spend time together as a family. 

I feel bad for him who has to go to work when I get to stay at home and cuddle Ace. Imagine if we had the same paternity leave as in Sweden, that would be the dream. But Garth makes sure to spend a couple of hours with Ace every morning and then he will bathe and cuddle him before bedtime at night.

He has also taken all Wednesdays off from now until Christmas, to break my week up a bit and to make sure to spend some quality time with Ace whilst he is so little. Time flies so quickly!

A few of you have asked how we divide our housework now that we have a baby.

We don’t really have a system, but Garth tends to do more of the cooking whilst I tend to wash clothes and tidy up. We have an excellent cleaner who comes every Friday and that makes a massive difference. I also walk Olive all days except for Tuesdays and Thursdays when she gets to go with her lovely walker Cathy and her furry friends to the park.

So except for being Ace’s main carer, we are actually pretty equal at home when it comes to chores. I do what I can fit into my day and Garth does the rest. I am hoping to get some more time for the house and work when the little one grows up, right now he is a (lovely) full-time job.

I’m not really the type to get a nanny, even though that would be quite uselful. But it wouldn’t feel right not to be the person that cares for Ace during the days. I might try to get some help a bit later when I need to go to meetings and similar, but for now I want to be here for him in all ways possible. It’s enough with cleaning and doggie walking help.

The most important thing is to find a routine that works for your family and try not to judge others. We all have our reasons to do things in one way or another. Especially when you have a newborn you have to just do what works for you.

How do you divide the chores at home? Do you feel like it’s equal?

Outfit

Faux fur vest – Ebay
Jumper – Nelly.com
Jeans – Seraphine maternity
Boots – Alexander Wang
Buggy – Egg

 

 

 

Find some similar posts here;

A Good Hat Can Hide Many Sins
I’m Finally In Normal Clothes After Pregnancy
Preggo Style – Do You Have A Fav?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Men GUD vad snygg päls LOVE IT 🙂 du är verkligen jättevacker som en prinsessa 🙂

  Inredningstrender 2018 idag på bloggen:)

  Ha en kanon vecka! LOVE Maria på Inredningsvis

  Maria at Inredningsvis 2017-11-12 19:12:07 http://inredningsvis.se/
  Svara
 • Har inte barn så för vår del är det rätt enkelt att leva jämställt och principen att vi bidrar efter förmåga, dvs om någon är sjuk/inne i en hektisk jobbperiod eller liknande så skalar vi antingen ner måstena eller så tar den andra lite extra. Sedan får vi väl se om hur det kvarstår eller ändras om utifall att vi får kids någon dag 🙂

  Clara, Bossbloggen 2017-11-12 10:39:55 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Älskar att svara på dessa frågor – antar att det är perfekt ämne för mig just nu i livet eftersom jag alltid skriver när bebis har ammats till sömns i min famn… Gissar också att inte någon i hela världen är intresserad av min situation, men det är ett roligt tidsfördriv för mig. 🙂 Anyhow, vår situation är nog inte så vanlig. Vi har eget företag och kan styra arbetstiden fritt, så även om jag har 100% av föräldraledigheten på pappret så delar vi lika i praktiken. Det är vårt andra barn, och tycker min man har tagit sig enormt denna andra gång. Det är som att han förstår mycket mer och tar egna initiativ nu. Jag friammar och tar nätterna med bebis. Min man tar alltid första passet när barnen vaknar och låter mig sova. Sedan delar vi lika resten av dagen, min man leker mer aktivt med äldsta barnet. Jag gör de flesta utflykter med barnen och hittar på fler aktiviteter hemifrån med dem. Gällande hemarbete sköter jag tvätt och han kök. Resten gör vi gemensamt. Jag är helt klart projektledare och har accepterat den rollen. Tror inte att man kan ha två som har ansvaret, en måste leda…och eftersom att jag är kontrollfreak och gillar att få det på mitt (perfekta) sätt så är det jag. 😉 Förutom köket då. Jag planerar vårt sociala liv och köper presenter, betalar alla räkningar, fixar med försäkringar etc. Vi har 100% gemensam ekonomi. Bestämde mig när vi träffades att jag inte ville bråka om pengar eller hushållsarbete…och det har vi lyckats undvika i 10 år. Oftast nattar han stora och jag lilla, ibland byter vi, ibland tar jag båda. Försöker att ge varandra så mycket vi kan, och behoven ser olika ut. Jag blir nöjdast och tacksammast för de extra timmarna jag får sova på morgonen – han för ensamtid på eftermiddag/kväll när jag sticker iväg med barnen. När de somnat har vi hemmadejting och sitter och pratar i några timmar innan vi lägger oss. Okej, förstår att intresseklubben antecknar. Slutar här. Hejdå.

  Olivia 2017-11-11 19:44:50
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Jag kunde skrivit det där själv i princip. Har två barn, 2 år och 4 månadrr. Jag tar all mat och tvätt, min man tar all städning, disk och bil. . Jagg tar i princip hela nätterna men han tar alltid morgonen då barnen nästan alltid går upp runt 05. Han leker mer med barnen samtidig som jag sköter all markservice.Precis som du hadr jag aldrig kunnat eller velat släppa taget så jag har också projektedarrollen.

   Erika 2017-11-11 21:22:24
   Svara
   • Svar på Erikas kommentar.

    Hehe, man ska ju göra det man är bäst till. 🙂 Roligt att någon annan har det som vi! Med den lilla skillnaden att våra barn vaknar runt kl 12. Men de lägger sig också runt 24… ¯\_(ツ)_/¯

    Olivia 2017-11-12 03:57:19
    Svara
 • Alltså detta med jämnställdhet har vi tappat helt efter 2:a barnet till min stora frustration…….jag gör i princip allt hemma (mat,städ,plock,handling)eftersom jag är ”ledig” på dagarna. vet inte hur det blev såhär egentligen haha, för det var någorlunda jämt fördelat efter 1:a barnet. Fast det känns ändå okej eftersom det bara kommer vara såhär under föräldraledigheten, sen när jag börjar jobba igen måste vi dela mer på sysslorna……..och inköpt städhjälp hade ju varit guld så det blir nog så framöver 🙂

  Elisabeth 2017-11-11 14:02:26
  Svara
 • Hej!
  Kommentaren har inget med detta inlägg att göra. Men du skrev att du ville få in Afrika i uppfostran.
  På youtube finns de ”Arne alligator” med massa rolig musik och djur i djungeln! Min dotter på 10 månader älskar dansa till programmet!

  Emmy 2017-11-11 12:15:04
  Svara
 • Har mormor och morfar redan fått träffa Ace? Jo den tiden kommer ofta lite senare om man inte har en nära vuxen som känner babyn bra och vill passa.

  Hanna 2017-11-11 12:12:16
  Svara
 • I know this is off topic but just had to say I love your hair!! Would you ever consider going back to your natural colour for a while or doing the ombré effect? Xxx

  Jade Ashleigh 2017-11-11 09:01:50
  Svara
  • Svar på Jade Ashleighs kommentar.

   I was thinking the exact same thing, I had no idea you were this dark haired (based on what I can see from the roots) but you would look great in a balayage or maybe going all dark!

   Kristin 2017-11-11 17:32:10
   Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson