Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

To Sleep Like A Baby

For the English version, please go to the bottom of the post.

 

Den som har kommit på uttrycket ”att sova som en bebis” har ingen aning om vad de pratar om. Bebisar sover ju inte!

Garth har varit i Tyskland i 48h och jag har varit själv med Ace och Olive. Det har faktiskt gått förvånandsvärt bra. Men även om han sover hyfsat bra på nätterna så sover han inte alls på dagarna. Vi pratar 5 minuter tupplurer åt gången om han inte är i selen eller vagnen och i konstant rörelse. Så jag får ingenting alls gjort.

Jag han börjat sätta honom på ett schema nu för att kunna få till i alla fall en timma för mig själv på dagen. Vi har bara kört i två dagar, men det funkar redan. Han har börjat sova vissa specifika tider och är mycket nöjdare och gladare nu när jag har satt honom på ett matschema. Han blev som en helt annan bebis, hur coolt som helst. Det är fortfarande en bit kvar till jag leder honom istället för tvärtom, men det är ett bra första steg på vägen.

Så nu vet ni varför det blev lite tyst här inne på bloggen i går. Men nu är Garth tillbaka och jag kan få en timma på kvällen igen.

Nu när jag har börjat komma inordning lite mer så skulle jag väldigt gärna vilja få lite input från er. Vad tycker ni är kul att läsa om här på bloggen? Kanske någon önskerubrik?

Er feedback är otroligt viktig för mig och ni kommer alltid med grymma idéer och förslag.

Tack för att ni har haft så mycket tålamod med mitt lite mer sporadiska bloggande sedan Ace kom. Från och med nu så kommer det att börja gå tillbaka till vanligt igen.

For the English version, please click below.

 

Whoever came up with the expression “to sleep like a baby” had no idea what they were talking about. Babies don’t sleep!

 

Garth has been in Germany for the last 48h and I have been alone with Ace and Olive. It has gone surprisingly well, but Even though he sleeps pretty well at night, he doesn’t sleep at all during the day. We are taking 5 minute catnaps and that’s it unless he is in the baby carrier or the buggy and in constant motion. it leaves me absolutely no time to do anything.

So from yesterday I have started him on a bit of a shedule to try to carve out at least one hour during the day. Even though he is really young still he has already shown lots of progress since I started. He now start showing signs of sleepiness at certain times of the day and after putting him on a good schedule he is sooo much happier and more content. He is like a different baby, really cool!

So now you know why I don’t blog last night. Luckily Garth just got back, so I will be able to have my hour at night again.

Since I’m getting out of the baby bubble more and more and starting to find a bit more time for other things, I would like to ask you for some feedback. What do you want to see more of on the blog? Maybe you have a certain subject or question you would like me to write about?

Your opinions really matter to me and you always come up with really interesting ideas and suggestions.

Thank you for all your patience with me since Ace was born, I know the updates have been a bit more sporadic than usual. But now I’m planning to start getting back to my normal posting schedule again, slowly but surely

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej!

  Vi har tvärtomproblem, vår nyfödde sover bra på dagarna när det är liv och rörelse omkring men nätterna blir han orolig och vill bara vara nära inpå. Jag har i snitt fått typ 2,3 h sömn senaste 1,5 veckan och det är ju inte hållbart men vågar inte heller sandiga. Hur ser du på samsovning? Hur sover Ace på nätterna, i egen säng eller i er säng?

  Sara 2017-11-05 18:04:50
  Svara
 • Hur är tankarna kring jobb och mammaledighet?
  Har ni funderingar på att skaffa au pair eller nanny när du börjar jobba igen?

  Emma 2017-11-05 11:00:06
  Svara
 • Åh jag känner igen mig!! Har en 4v tjej här hemma som kör varannan dag ”sova bra på dagen”-dag, bättre än inget iaf! Kör ni napp?

  Jag läser gärna om ditt matochsovschema tex och din personliga resa kring mammalivet i London som jag lämnade för några år sedan men saknar så mkt!! Alla typer av London guider osv ÄLSKAR jag! <3
  Väldigt sugen på att få vara med när ni renoverar lägenheten med! Inredning är en favvo och eran stil gillar jag verkligen 🙂
  Kram

  Hannah 2017-11-05 05:30:26
  Svara
 • Tess where are you ? No posts for ages ! Withdrawl

  Jesska 2017-11-04 15:17:32
  Svara
 • Vill höra mer om mammalivet, har uppskattat alla dina inlägg om ämnet hittills! Hur tänker ni kring förskola, skola, kulturskillnader m.m. Och sen gillar jag även dina inlägg som är längre/debatterande. Kram!

  C 2017-11-04 14:38:45
  Svara
 • Hej!
  Först och främst, din blogg är en av de få bloggarna idag som har substans och ärlighet. Jag litar på rekommendationer du gör, vilket jag aldrig skulle göra av någon annan bloggare eller ”influencer”. Jag har gillat din blogg länge och tycker egentligen du kan fortsätta som du gör, gillar att läsa om ditt liv för det känns genuint rakt igenom och det är intressant att följa din ”livsresa” med Ace, Garth, hobb, Olive och allt däremellan.

  Men skulle jag få välja så gillar jag dina tips och listor bäst, tydligt och enkelt 🙂 Samt då du skriver mer ”krönikor”, alltså sätter ner foten på något sätt. Du har i mina ögon en bra omvärldsanalys och det är alldeles för få bloggare som ha substans idag. Men som sagt, keep going. Du har mig som läsare till du lägger av.

  All kärlek till dig och din lilla familj ❤️

  Emma Ingrid Linnéa 2017-11-04 10:18:33
  Svara
 • Takk for fin blogg! Skriv gjerne om mammalivet:)

  Lisa 2017-11-03 20:55:33
  Svara
 • Jag älskar dina skönhetstips och ”listor” där du skriver om dina skönhetsrutiner och behandlingar. Och gärna mer inredning! Älskar din blogg! Du känns så äkta och jordnära, och har en fin mix av personligt och ”ytligt” tycker jag.

  Caroline 2017-11-03 17:18:03
  Svara
 • En mindre dyp en; hudpleie og sminke for en travel mamma! Jeg ser trettere ut enn noensinne etter 7 måneder med min lille – enda jeg faktisk får en del søvn. Din hud ser fantastisk ut, du gløder, så del gjerne med deg din nåværende hud og sminkerutine!

  Ida 2017-11-03 17:07:22
  Svara
 • Hej och förstås stort grattis till tillskottet! Jag väntar själv min första son (v.35) och är inte alls så förberedd som jag borde vara. Med tanke på det, vilka baby produkter rekommenderar du hittills? Något särskilt man bör hålla utkik efter nu i de uppkommande reorna t ex?

  Cat 2017-11-03 13:09:47
  Svara
 • Har du provat en gunga/bouncer som går på batteri? Det funkade för mig!

  Som rätt nybliven mamma där jag är svensk och min man inte är det hade det varit intressant att höra hur ni delar upp saker nu och hur ni planerar att göra framöver när Ace blir större. Tänker på saker som vabba, hämta/lämna ex. Också uppfostran – har ni börjat diskutera och har ni hittat olikheter ? Också intressant att se hur du tror det är jämfört med en svensk kille. Jobb och karriär – hur göra framöver ?

  Mode ämne – vilka sorters kläder som passar olika kroppar

  Kristin 2017-11-03 12:43:42
  Svara
 • Jag hittade din blogg i våras när jag själv var gravid och det var så roligt att följa då jag var beräknad drygt 2 veckor efter dig.
  Jag gillar din blogg för att den känns ärlig. Det finns såå många andra bloggar där allt är så finslipat och gulligull(om du förstår hur jag menar). Livet med bebis är inte alltid en dans på rosor.

  Vår bebbe sover hyfsat på nätterna(om man ju inte jinxar det med att säga så ), men dagarna?! Hon sover korta stunder, då gärna på mig i samband med amning. Försöker man flytta på henne, ja då vaknar hon efter 5 min. Hon vill ligga vid bröstet hela tiden känns det som. Så det där med att sova när bebis sover, hur fasiken ska det gå till? Så känner verkligen igen mig i att inte få nånting gjort som typ kanske en dusch bara eller så. Så jag är jättenyfiken på vad det är för matschema du börjat med?
  Jag gillar bloggen som den är! Gillar variationen mellan mode, vardagliga betraktelser, bebis/familjeliv.
  Trevlig helg!

  Lovisa 2017-11-03 10:08:28
  Svara
 • Allt som har med familjelivet att göra! Min bebbe är bara 1 vecka yngre än Ace å det är såå roligt att läsa om dina upplevelser och Ace utveckling. <3

  Jos 2017-11-03 09:46:26
  Svara
 • Tack för en underbar blogg! Det har varit så fint att följa din graviditet och än mer spännande att följa NU. 🙂 Är själv gravid, gått halvtid, så vill gärna veta lite mer om dina upplevelser strax efter förlossning, första tiden hemma? Hur var det? Upplevde/kände du någonting oväntat? (fiskar efter: finns det någonting alla är med om men ingen pratar om?!?!). Undrar även hur era dagar ser ut nu? Från morgon till kväll. Tacksam för svar! Kram!

  Mia 2017-11-03 09:30:14
  Svara
 • Vad tycker Olive om Ace nu?

  Maria 2017-11-03 08:15:51
  Svara
 • Hej! Så spännande det verkar med ett helt nytt liv att upptäcka och anpassa sig efter, det är alltid intressant att läsa om! Jag hade gärna önskat (om man får hehe) att läsa mer om de lite djupare funderingarna och betraktelserna gällande skillnader i kulturer nu med barn (Självklart tar de inläggen längre tid, och jag tänker kanske sen i framtiden, när du har lite mer tid!). Men det hade varit jättekul då jag själv har en brittisk sambo. Ni valde vad jag förstår att bosätta er i London och England utifrån era preferenser och den livsstil ni lever! Men ni hade inga funderingar på skillnader att skaffa barn i t.ex. Sverige? Hur ser Garth på möjligheterna i Sverige, jämfört med England och Zimbabwe, att han hade haft möjlighet att vara hemma med er i början i flera månader t.ex. Tankar kring framtiden, dagis, vabb, senare skola, och andra förutsättningar i livet som är olika i olika länder. 🙂 Kram!

  Julia 2017-11-03 06:57:17
  Svara
 • Först och främst, tack för en väldigt bra blogg! Tycker det så intressant att läsa om ditt liv som mamma. Jag är själv en helt nybakad mamma, med min första son. Tycker dina inlägg om kroppens återhämtning efter graviditeten och vardagen med en bebis är så spännande. Till skillnad mot många andra bloggare gillar jag att dina inlägg är så ärliga och att det känns personligt det du skriver, vilket gör det väldigt lätt att relatera till. Det gör också att jag inte tycker det behövs så många inlägg varje vecka, för när du väl uppdaterar brukar det alltid vara intressant och välskrivet 😊 Mycket viktigare än hur ofta bloggen blir uppdaterat!

  Jag gillar även att läsa betraktelser om vardagslivet i London/England i jämförelse med Sverige. Och om dina och Garths olika bakgrunder, kulturer och syn på saker.

  Nu blev jag också nyfiken på schemat du har satt Ace på, hur fungerar det? Väljer du vissa tidspunkter han ska äta och sova? 😊 (min lille kille är helt oberäknelig, och sover ganska dåligt på nätterna än så länge 🤷‍♀️).

  Kram från My

  My 2017-11-03 03:11:28
  Svara
 • Känn ingen stress och press att blogga, Tess. Det går upp och ner med de små och i perioder är det kaosigt. Om du måste välja emellan att sova eller blogga, sov!:) Eller något annat välbehövligt. Dina läsare finns kvar, det är inget du behöver oroa dig över. Fantastiskt roligt att se bilderna på Ace och er som familj. Grattis än en gång! xx

  Camilla 2017-11-03 00:24:15
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
34 kvadrat
Mode
Emma Fridsell
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Imane Asry
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson