Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Post Birth Body – 1 Month Later

For the English version, please go to the bottom of the post.

Nu har det gått lite över en månad sedan förlossningen och jag vet att flera av er har undrat hur det går med återhämtningen efter, så det känns som att det är dags för en update. 

Ni hittar min 2-veckorsupdate här.

Nu är det viktigt att komma ihåg att jag födde med akut kejsarsnitt, så då blir det en lite annan grej än en vaginal födsel. Det är ett stort ingrepp och det är lätt att glömma bort att kroppen behöver återhämta sig på ett helt annat sätt efter.

Jag hade dock hoppats på att vara mag-fri vid det här laget, men icke! Det ser fortfarande ut som att jag är 2-3 månader gravid och jag börjar bli otålig nu. Den krymper absolut, men det går väldigt långsamt… Men jag får väl ha i åtanke att jag växte under 42 veckor, så att förvänta sig att det ska ta 4 veckor att gå tillbaka är nog lite väl optimistiskt.

Jag har efterkontroll vid 6 veckor, så vi får se vad statusen är då.

I övrigt står vågen numera på 53 kg, så jag har 5 kg kvar till min ursprungsvikt på 47 kg. För att vara helt ärlig så skulle det kännas bäst att hamna på 50 kg nu såhär innan jag får börja träna, jag vill ju ha lite hull kvar till amningen med.
Jag hoppas dock på att få gå tillbaka till yogan efter min 6-veckorskontroll, det beror lite på hur bra snittet har läkt.

Annars börjar jag känna mig som mig själv igen. Whoop whoop!

Jag insåg nog inte riktigt hur svullen jag var i ansiktet, fötter, anklar och armar när jag var gravid. Det skedde i steg, så jag blev nog lite hemmablind. Nu när jag tittar mig i spegeln så känns det som att jag ser mig själv för första gången på länge och det känns underbart.

Så även om det går långsamt, så går det. Nu behöver jag bara bli av med den där jäkla mjölkstockingen som jag har tampats med i två veckor. Antibiotikan verkar inte göra mer än att få Ace att prutta som en hel karl…

Någon som har några riktigt bra tips för mjölkstockning? Jag har testat värme, massage, pumpa och mata extra mycket på det bröstet. Jag har som en halv tennisboll i övre bröstet som är helt hårt och ömt.

Fler liknande inlägg hittar du här;

Ace 1 Month
My Body – 2 Weeks Post Birth
My Birthstory

For the English version, please click below.

I know a few of you are interested in recovery after birth, so I thought I would do another update. 

You can find the one I did at 2 weeks here, for comparison.

It’s important to remember that I had an emergency c-section, so the recovery is quite different than with a regular vaginal birth. It’s a pretty big procedure and it’s easy to forget that it will take a bit longer to heal.

However I was hoping to be bump-free by now, but no. I still look like I’m 2-3 months pregnant and I would lie if I said I’m not starting to grow quite impatient. I want my old wardrobe back! It’s defo going down, but slowly slowly… I guess I have to remember that the bump grew for 42 weeks, so to expect it to go away in 4 weeks is pretty optimistic.

I’m going back for a check at 6 weeks, so I should know a bit more about what’s normal and not recovery wise by then.

The scales now show 53 kg, so I have 5 more kg until I’m back to my pre-pregnancy weight. To be honest I Wouldnt mind ending up on 50 kg, especially before I’m allowed to work out. I would like to keep a little bit extra for breastfeeding.

If I’m allowed to I will go back to yoga after my 6 weeks checkup, it all depends on how well I have recovered and I can’t wait to stretch out properly again.

Apart from the bump, I’m actually starting to feel like my old self again.

I don’t think I realised how swollen my face, feet, ankles and arms were when I was pregnant. It happened so gradually that I didn’t really take notice. But now when I look in the mirror it’s like seeing myself for the first time in a very long time and the feeling is glorious.

Even tough recovery is slow, it’s happening and I will be back to normal sometime pretty soon. No wI just have to get rid of this silly mastitis I have been fighting for the last two weeks. The penicillin isn’t really working and only makes poor Ace fart like a grown man…

Do you have any great tricks to get rid of mastitis? I have tried heat, massage, pumping and feeding loads on that side. It’s the size of half a tennis ball on the top of my right boob and it’s hard and really tender. 

Find more similar posts to this one here;

Ace 1 Month
My Body – 2 Weeks Post Birth
My Birthstory (English version to come soon)

For the English version, please click below.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Glömde skriva att brösten absolut inte får bli kalla! Jag gick ut 5 min i 15 grader men det blåste och fick mjölkstockning direkt!! Nu har jag bröstvärmare när jag går ut haha det går så fort när de blir minsta kalla!

  Hannah 2017-10-26 22:31:44
  Svara
 • Mitt bästa tips mot mjölkstockning är att stå lääänge i duschen (passa på när pappa är hemma) och rikta duschstrålen mot det hårda samtidigt som du stryker/drar fingrarna mjukt mot bröstvårtan. Lugnt och försiktigt utan stress. Försök handmjölka i duschen efter ett tag med vattnet strilande. Lycka till!

  Johanna 2017-10-26 20:33:05
  Svara
 • Åh mjölkstockning kan ju vara det värsta som finns, lider med dig. Du har ju redan fått massa bra tips som jag bara kan hålla med om(värme, pumpa och amma i olika ställningar. Helt krasst måste Infektionen ut.

  Gällande minibulan tycker jag att du ser fantastisk ut! Som du nämner är ju nästan all vikt borta. Nu måste bara alla organ och muskler hitta tillbaka till sin forna plats, det tar ju lite tid. Som hjälp på traven kan man använda någon form av gördel för att hjälpa magmusklerna, funkade för mig iaf.
  Men som sagt, tycker att du strålar! No stress 🙂

  Sanna 2017-10-26 20:27:41
  Svara
 • När jag hade mjölkstockning fick jag tipset att ställa mig i duschen och spola varmt på bröstet. Då syntes små vita prickar på bröstvårtan vilket var mjölken i de täppta gångarna. Jag skrapade på prickarna med nageln (fick ta i rätt så rejält) och det gick inte att missa när mjölkgången blev öppen, sprutade bara mjölk 😂. Hoppas verkligen det släpper för dig snart, gör ju så ont!
  Trevlig kväll!

  Stina 2017-10-26 20:08:24
  Svara
 • Prova att lägga fetvadd i bh-kuporna. Ett gammalt knep.

  Lotta albinson 2017-10-26 18:39:52
  Svara
 • Åh jag minns hur mitt ansikte kom tillbaka redan på BB. Ovant att se!

  Carro 2017-10-26 17:55:10
  Svara
 • Usch vad tråkigt med mjölkstockningen. I min mammagrupp var det en mamma som fick lov att ta sin sambo till hjälp en gång. Hon fick en fruktansvärd mjölkstockning och de var på typ ”camping” bodde väldigt primitiv över en helg och hade inte tillgång till hur mycket värme och vatten som helst. bebisen orkade inte ”suga bort” mjölkstockningen och när de ringde vården för att få råd, fick de rådet att pappan skulle ”suga bort” det värsta så bebisen fick ta över sen. Sagt och gjort, pappan fick lov att hjälpa till. Vi blev vänner när vi var i samma mammagrupp och än idag några år senare har vi ganska roligt åt detta.

  Helen 2017-10-26 14:19:52
  Svara
 • Testa SPC-flakes. Det är specialbehandlade havregryn som verkar inflammationshämmande. Jag hade återkommande mjölkstockningar i början när jag ammade mitt andra barn (troligen pga hans alltför korta tungband), men när jag började äta SPC-flakes slapp jag det problemet. Däremot minns jag inte om SPC-flakes kan bota en pågående mjölkstockning eller om det bara verkar förebyggande.
  ”Kossan” som någon annan tipsade om var det som till slut räddade mig vid första mjölkstockningen, när jag hade 40 graders feber mitt i högsommarvärmen.

  Cathrin 2017-10-26 13:26:05
  Svara
 • Ah mjolkstocknings tips glomde jag. Vitals blad, kalla fran Kylen. Ocksa massera under en varm dusch ar bra.

  Caroline Ericsson 2017-10-26 09:15:53
  Svara
 • ALltsa, your skin!!! 😍😍😍😍😍
  Det ser ju helg fantastiskt glowy och pigg ut. How? Jag var askgra I ansiktet I ett ar efter min forlossning. Spill the secret!

  Caroline Ericsson 2017-10-26 09:13:17
  Svara
 • Usch för mjölkstockning, jag hade det som tur var bara det 2 gånger. Min läkare rekommenderade lecitin tabletter, värme, massera med vasilin och elektrisk tandborste/clarisonic… Jag har en vän som använde säg av en glestandad kam och vaselin, hon ”kammade” knölen nedåt mot bröstvårtan. Har också hört att ”dangle feeding” fungerar, du står på all fyra och matar bebisen och bebisens haka ska vara riktad mot knölen. Jag hittade massor av bra ammnings information på den här sajten när jag hade spädbarn https://kellymom.com hoppas att det går över snart.

  Mdln M 2017-10-25 22:48:55
  Svara
 • Fy tusan för mjölkstockning! Svårt att sova med så ömma bröst med ju.
  Jag säger precis som övriga, testa massa positioner. Sen gjorde jag faktiskt så att jag ammade på ena bröstet och samtidigt tömde det andra i en handduk. Lättade på trycket och var jätteskönt! Att se till att min bebis verkligen suger rakt ut från bröstvårtan var också jättebra! För mig innebär det att alltid amma med en kudde under bebis och lite mer åt vänster än innan.

  Lycka till!

  Hannah 2017-10-25 22:09:05
  Svara
 • hej Tess! Jag har väääärldens bästa tips som garanterat kommer hjälpa dig!! Jag har använt det varje gång ( ammat 2 kids och fått mjölkstockning flera ggr). Köp vitkål och ta några blad och liksom lindra dem runt bröstet. Precis där ”mjölkknölen” sitter. Ha det runt bröstet och tätt instoppat i BH några timmar ler helst under natten. Det tar bort själva infektionen och smärtan helt! Efter två dagar känner du inte av mjölkstockningen alls! Jag lovar! Visst luktar det inte så fräscht but hey, it works! Kram!

  minna 2017-10-25 21:35:32
  Svara
 • Det låter som att antibiotikan behöver ”hjälp” av bättre tömning av bröstet (vet att det kan vara vansinnigt svårt). Jag har lärt mig genom amningshjälpen att mjölken rinner till mycket bättre i en riktigt varm dusch. Så testa att handmjölka/ pumpa i duschen, eller duscha varmt och sedan amma. Du nämnde värme, hårtork ska vara väldigt bra om du inte redan testat. Och som Anna säger, byt position på bebis. Tydligen ska ”kossan” vara bra, dvs Ace på rygg och du på alla fyra över. Då kommer han åt att tömma jättebra ur alla olika vinklar. Lol jag vet att det låter vansinnigt, men igen, tips från amningshjälpen! Lycka till!

  Alexandra Eriksson 2017-10-25 21:05:44
  Svara
 • Ett knep som jag lärde mig med min förstfödde av min barnmorska i Tyskland var att hålla bebisen åt olika håll när jag ammade för att tömma hela bröstet. Oftast håller man bara bebisen åt ett håll när man ammar, men om man vrider runt bebisen och låter den ligga på olika sätt töms bröstet på ett annat sätt. Det funkade kanon för mig. Jag vet att min förklaring inte var den bästa, men jag tror att du fattar 🙂
  Lycka till!

  Anna 2017-10-25 20:24:57
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!