Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Ace 3 Weeks & Our First Lunch Out

For the English version, please go to the bottom of the post.

3 veckor gammal, så fort tiden har gått! 

Vi har ett litet delmål på 6 veckor som vi jobbar mot, mest för att alla vänner säger att det är då det ”värsta” är över och man kan börja påverka sin skrutt lite mer.

Jag hade förresten rätt när jag skrev att jag antagligen jinxade Ace när jag skrev att han sov så bra. Givetvis hade vi en riktig gråtnatt i natt. Som tur är sov han mellan 21-24 och jag har mjölkstockning och kände mig lite medtagen, så Garth hängde med honom och jag tog en 3 timmars tupplur. För sen när han vaknade så blev det max 20 minuter sömn på raken under hela natten.

Det var först när Garth föreslog miljöombyte (han jobbade hemifrån i dag) och vi begav oss till Flotsam & Jetsam för vår första riktiga lunch ute sedan Ace föddes som han slocknade. Han sov gott i vagnen under hela lunchen och promenaden i parken efter. Kom hem, åt ett rejält skrovmål och slocknade igen för kanske 2.5 timmar sedan. Nu kanske det betyder att han inte kommer att sova alls i natt…men jag har hunnit äta lunch, duscha, fixa lite hemma, dricka mitt allra första kvarts glas rödvin och till och med slänga in en tvätt. Det var så himla skönt att få känna sig lite ”normal” igen.

I morgon har vi dejt med Pappa och Aja som är över för att träffa Ace för första gången. Det ska bli så himla kul att se dem och för Ace att få hänga lite med sina svenska morföräldrar. 

Jag måste fråga er andra som har barn, jag har helt tappat aptiten sedan förlossningen och jag förstår inte varför? Jag ammar ju och då behöver man väl om något extra många kalorier, men nu får jag verkligen pressa för att kunna äta. En del av det är givetvis att jag sällan har tid att äta när maten är varm, men även som nu i dag på lunchen. Har det något med hormonerna att göra? Jag som älskar mat… hoppas det försvinner snart!

For the English version, please click below.

3 weeks old already, time is flying!

We have set our first goal at 6 weeks since this is the time most of our friends who have kids tell us it gets a bit easier. Apparently, it’s when you can start setting some kind of routine and just be able to influence the baby a bit more.

By the way, I was right when I said I probably jinxed Ace by telling you what a great sleeper he is. Of course, last night was a really proper baby-cry night. Luckily I had a 3-hour nap when he slept between 9-12 ( I have mastitis and I felt a bit crap) or I wouldn’t have had more than 20 minutes sleep in one go all night.

It was only when Garth suggested a change in scenery (he was working from home today) and we headed off to Flotsam & Jetsam for our first official lunch out since Ace was born, he fell asleep.

He slept like a log in the buggy during lunch, walk in the park and when we came home he had a quick feed and then passed out again until 9 at night. This might, however, mean that he won’t sleep at all tonight… but at least I got to shower, have a proper lunch, get some housework done and drink my first couple of sips of red wine in almost a year. It was great to feel somewhat ”normal” again.

Tomorrow we got a date with my Dad and stepmom who is in London to meet Ace for the first time. I’m really excited to see them and I can’t wait for Ace to get to meet his Swedish grandma and grandpa. 

BTW, I have to ask you guys who have kids. Since birth I have completely lost my appetite and I don’t understand why? I’m breastfeeding and should be really hungry from that, but I have to almost force myself to eat. Of course, a bit of it is the fact that my hot food always is cold when I get to it, but even like today at lunch, I could only finish about half. Is this normal? Does it maybe have with hormones to do? I love food… so I’m hoping to want to eat more of it soon!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Försök att inte hänga upp dig på särskilda åldrar då det ska lätta om du kan – bebisar är så olika och man kan bli väldigt stressad om de inte följer en mall. För oss började det jobbiga runt 3/4 veckor och höll på tills bebisen var 5 månader. För mina vänner var de tre första månaderna en dröm, sen var det jobbigt i ett år. För en tredje familj jag känner var det totalt olika med deras tre barn. Det jag tyckte hjälpte mest var att bara ”åka med”, rabbla ”det är snart bättre” och komma ut så mkt som möjligt. Nu är mitt barn 3+ och livet leker, och i ärlighetens namn saknar jag inte bebistiden ett endaste dugg! Det är ok att känna sig svag trött less medtagen och deppig. Man får det. Det måste inte vara härligt och gulligt. Kanske lite ”negativt” enligt vissa men för mig hjälpte det mig jättemkt att inte jaga nån sorts idyll, då hade jag bara känt mig misslyckad som tyckte första halvåret var så tufft. Önskar dig massor av sömn 🌸

  Fellow mum 2017-10-16 12:40:41
  Svara
 • Wow, har det redan gått 3 veckor! Vilken lycka med den lilla!

  Josefine 2017-10-16 07:38:18 http://direktflytt.se/
  Svara
 • Har inte fött barn, men blivit opererad med öppen bukoperation som ungefär motsvarar kejsarsnitt. Hade inte heller nån aptit första veckorna efter och fick jobba för att få i mig mat. Så kanske har det med snittet att göra?

  Mitt bästa tips är att helt enkelt försöka äta något, även om det bara blir en väldigt liten portion, med jämna mellanrum och äta allt man blir minsta lilla sugen på. Knäckebröd är min go to-grej! Och sen kan man köpa tex proteinshakes eller liknande som kan kännas lättare att få i sig.

  Lycka till! Och grattis till Ace, han ser supergosig ut!

  Malin 2017-10-15 22:35:33
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Enligt vad de sade på sjukhuset till mig så är det var vanligt med sämre aptit i början efter en operation!

   Malin 2017-10-15 22:37:27
   Svara
 • Grymma ni är! Heja er 🤗

  Moa 2017-10-15 19:40:03
  Svara
 • Hej, jag tappade också aptiten men den kom tillbaka efter några veckor. Min bebis är 8 v nu. Försök tvinga i dig, jag åt mycket frukt.

  Josefin 2017-10-15 10:07:11
  Svara
 • Googla ”D-mer” – jag hade precis samma symptom som du och rasade i vikt för att jag tappade all aptit och fick känslomässiga dippar varje gång jag ammade. Inget farligt i sig alls, bara en slags ”overload” av oxytociner/amningshormoner som gör att man blir ledsen istället för glad och t ex förlorar aptiten. Nu hade jag sedan tidigare bestämt att min son fick amma tills han själv ville sluta (min kropp var hans kropp för jag var hans mamma) och han slutade när han var lite drygt fem år – kan betrygga dig med att symptomen minskar gradvis och går över.

  Olivia 2017-10-15 03:51:00
  Svara
 • Hej!
  Tack för en bra blogg, så roligt att få följa dig och familjen 🙂
  Jag har en tremånaders här hemma och har lyckats ta mig igenom tre eller kanske fyra mjölkstockningar. Det absolut bästa tipset jag fick som funkade bra för mig var att ta hårtorken och blåsa på bröstet och samtidigt massera på de hårda delarna. Gjorde underverk för mig!
  Grattis till er fina Ace!

  Stina 2017-10-14 20:17:07
  Svara
 • Hej!
  Försök få i dig mat, men tvinga dig inte! Det löser sig vartefter ni ”landar” hemma. Men drick mycket vatten nu när du ammar! Se till att du alltid har ett stooort glas vatten (eller träningsflaska) till hands medan du ammar. Lycka till med allt och glöm inte att andas mellan varven 😀
  (Och se till att ”tjejerna” är skyddade från vind och kyla… lägg lite fetvadd i bh:n på sidorna mot armhålorna…värmer gott… behöver inte vara så tjockt lager… så slipper du kanske fler mjölkstockningar) 🙃

  Erika 2017-10-14 14:24:37
  Svara
 • Garth ser arg ut på bilden…

  Babbsan 2017-10-14 13:30:49
  Svara
 • Jag vet inte vad det beror på men jag var precis likadan i början och fick tvinga i mig mat som kändes som att den bara växte i munnen. Sen blev det bättre men jag upplevde aldrig någon sådan extrem hunger utan fick se till att jag åt helt enkelt. Kanske är det för att man är så trött både kroppsligt och mentalt. Mitt enda tips är att äta när du känner minsta sug och ät vad det än är du är sugen på. Du gör ett superjobb att vara mamma till Ace! Kram

  Tilde 2017-10-14 12:31:40
  Svara
 • Tappade också aptiten och var förvånad eftersom jag bara hört det motsatta. Var inte stressad och sov bra om nätterna. Däremot var jag väldigt törstig! Nu är lillan 3 månader (helammas) och aptiten har väl kommit tillbaka något men känner sällan sug efter något speciellt.

  Elle 2017-10-14 11:11:26
  Svara
 • För mig var det tvärtom. Jag var vrålhungrig hela tiden den första tiden och åt till och med mellanmål kl04 på natten. Har också hört att man behöver mer mat när man ammar och framförallt behöver man dricka mer vatten.

  Z 2017-10-14 09:05:58
  Svara
 • Hej, måste säga att jag hade helt motsatta upplevelsen. Första tre veckorna var jag konstant hungrig, och törstig framförallt. Nu fyra veckor senare tycker jag att det har stabiliserat sig något.

  Anna 2017-10-14 04:49:36
  Svara
 • Vet inget om hormoner men inre stress o oro dödar aptiten. Du är väl på helspänn hela tiden undermedvetet som ny mamma. Superviktig att du får i dig tillräckligt med mat o bra mat annars blir det en nedåtgående spiral. Slarva inte utan försök ät på bestämda tider börja med många små mellanmål, ngt som går att äta i farten så det är lättare att få i sig

  Malin 2017-10-14 04:36:04
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Vad fina ni är båda två! Tänkte det samma som Malin, stress dödar matlusten. Det gäller båda positiv (tex att vara nykär) och negativ stress. Du känner säkert båda och nu, lyckorus och oro att något ska hända. Det är viktigt att äta annars kommer du inte orka ta hand om lilla Ace, så försök hitta på något mumsigt du kan tänka dig att äta. Beställ take-away om du inte hinner/orkar laga. 🙂

   Maria 2017-10-14 12:17:02
   Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!