Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Pushing Buggy & My New Coat

For the English version, please go to the bottom of the post.

Vem behöver en handväska när man har en vagn? Så galet praktiskt, jag kan ta med mig hur mycket saker som helst!

I dag var vi och registrerade att Ace är född, fick födelsebevis, registrerade hans namn och ansökte om ett pass. Jag tänkte försöka se om vi kan göra samma sak i Sverige så att han får dubbelt medborgarskap. Vissa av er har frågat om jag tänker prata svenska med honom och min plan är att prata Engelska när Garth är med och Svenska på dagarna när vi är ensamma hemma. Det vore toppen om han kunde lära sig båda språken samtidigt.

I dag är det förretsen två veckor sedan vår lilla skrutt föddes och Garth överraskade mig med en fin present, en ny kappa från Elizabeth and James! Jag såg den på Vestaire Collective när jag var gravid och tyckte att det var såååå fin, men sedan såldes den ganska direkt till min stora besvikelse. Jag har verkligen ångrat att jag inte köpte den när jag kunde.

Men sen så visar det sig att det var världens bästa Garth som i smyg köpte den till mig som en push present. Helt perfekt för när jag ska ut och rulla vagn i höst! Ace älskar förresten vagnen, han somnar som en stock så fort vi börjar promenera.

Jag är så himla nöjd med vår vagn från Egg, den är galet lättrullad och vänder på en 5-öring. Extra glad är jag att vi valde den ljusare färgen, även om det är lite minde praktiskt så känns det helt rätt.

Outfit – Kappa från Elizabeth and James, gravidjeans från Seraphine, cashmeretröja från Uniqlo, Chloé over-knee boots och vagn från Egg.

For the English version, please click below. 

Who needs a handbag when you have a buggy? It’s incredibly practical, I can bring everything and their grandmother in this thing.

Today we went to the registry office to make Ace legal. He got his birth certificate, his name is formally registered and we also made sure to apply for a passport for him.

I think I will do the same thing in Sweden, a dual citizenship seems pretty useful, so why not? A few of you have asked if I’m going to teach Ace Swedish and my plan is to speak English when Garth is around and Swedish when we are on our own at home. It would be great if he could learn both languages at the same time.

Today it’s exactly 2 weeks since Ace was born and Garth surprised me with a lovely gift – A coat by Elizabeth and James.  I spotted it on Vestaire Collective when I was pregnant and really loved it, but it sold super fast and I have regretted not buying it ever since.

Little did I know that it was my sneaky husband who bought it for me as a push present. It’s perfect for when I push the buggy in the autumn sun. Ace loves the buggy, he sleeps like a log as soon as we start walking.

I’m really happy with our choice of buggy. The Egg is really easy to push and turns on a 5p coin. I’m glad we went for the lighter colour even though it’s slightly more impractical.

Outfit – Coat from Elizabeth and James, pregnancy jeans from Seraphine, cashmere jumper from Uniqlo, Chloé over-knee boots and buggy by Egg.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Helt underbar kappa! Du passar så bra i den!

  Angelica 2017-10-10 14:24:37 http://angelicascloset.se
  Svara
 • Tänkte att jag skulle tipsa om ”SMUL – Svenska som modersmål utomlands”, en grupp på Facebook som varit väldigt bra för mig när jag haft funderingar kring flerspråkighet och små barn – finns mycket kunskap där eftersom alla befinner sig i samma situation – och det finns naturligtvis lika många lösningar som det finns medlemmar i gruppen! Man kan alltså få många bra tips kring hur man kan hjälpa sitt barn till att bli flerspråkig utan att det ska vara jobbigt för både föräldrarna och barnet. Kanske kan vara intressant att kolla upp? 🙂

  Emma 2017-10-10 08:13:36
  Svara
 • Här blev det besserwissrigt direkt språkfrågan kom på tal! Vad jag vet har Tess aldrig påstått att planen är att göra barnet helt tvåspråkigt, kanske hon är nöjd med att Ace förstår en del svenska och kan ta sig fram på det någotsånär, i vilket fall hennes plan är helt gångbar. Hälsn. en finlandssvensk som inte har en pinne i röven. 😀

  Jenny 2017-10-08 10:17:57
  Svara
 • Vilken fantastisk uppmärksam man Garth är ❤ Det värmer mitt hjärta att du ser så lycklig ut. Du När alltid fräsch och fin. Och att se kärleken mellan dig och Garth och nu lilla underverket Ace gör mig så glad.
  Syrran bor i London och pratar svenska med sina barn. Hon pratar engelska med sin man. Och han pratar portugisiska med barnen. Idag är de 6 och 8 år. Och de förstår allt på alla språk. De pratar flytande engelska och pratar så gott de kan på svenska och portugisiska 💪
  Men vilka fantastiska språkskatter de har ❤
  Stor kram

  Maria 2017-10-07 21:37:18
  Svara
 • Grattis till lille Ace! Tess du strålar! Du är så himla vacker. Helt klart en naturlig skönhet:)

  Ferdous 2017-10-07 21:23:34
  Svara
 • Hejsan!
  Grattis till nya familjemedlemmen!!
  Alltid lika vacker ,jag bara älskade din nya kappa vet du. Möjligen vad den heter? Sitter pälskragen på eller tillhör den inte jackan?

  Med vänlig hälsning, Jeanette

  Jeanette 2017-10-07 20:42:34
  Svara
 • Tycker vissa kommentarer är lite neggiga här. Det är såklart bra att prata så mycket svenska som möjligt, men du måste inte vara konsekvent, det ska vara kul också inte kännas som man är en språktjatare. Min mamma har annat modersmål än svenska som jag och min syrra talar flytande men hon blandade ibland språk o.s.v. Pappa pratade bara svenska. Är jätteglad att jag pratar min mammas modersmål och tror det gjorde det enklare för mig att lära mig fler nya språk. Pratar idag 4 språk flytande.

  Anna 2017-10-07 19:20:52
  Svara
 • Barnens pappa är från o jag från sverige o han har alltid prata engelska med barnen sen de var små o jag alltid svenska. Vi bor i Sverige o det roliga var att när barnen blev större o man såg att de förstod så när papoan prata engelska så svara de på svenska för de visste att han förstod det men när vi var i London o träffa släkt o vänner så prara dom engelska med dom utan problem. Barn fattar på något underligt sätt vilket språk de ska svara på. Däremot fick vår äldsta påbakning i högstadiet att han prata engelska med cockneydialekt😂. I vad hade det egentligen för betydelse. Så var konsekvent du pratar svenska o han engelsja så lär han sig båda.

  Anna 2017-10-07 18:58:18
  Svara
 • grattis till sonen! dock lite sent bara <3

  mela 2017-10-07 17:01:46 http://nouw.com/melastar
  Svara
 • Hej Tess! Det är oerhört viktigt att man är konsekvent då det kommer till språk,det är absolut inte bra att blanda. Är själv finlandssvensk och har vuxit upp med både finska och svenska. Även min son växer upp med båda finska och svenska men man måste faktiskt vara konsekvent. Det var oerhört svårt för min man att hålla sig till finskan i början då vi talar svenska sinsemellan, men nu är han van vid det och kan inte ens tänka sig att tala annat än finska. Vår son går även på enengelskspråkig förskola eftersom vi bor utomlands och det fungerar med alla dessa tre språk då han kan koppla språken till vissa personer. Det lönar sig att läsa så mycket som möjligt,vår kille har som 2,5-åring redan ett enormt ordförråd på både finska och svenska och det är helt klart tack vare alla böcker. Eftersom svenskan blir er killes svagare språk är det viktigt att ni verkligen anstänger er för att den även ska bli stark. Men att blanda två språk är nog inte bra med tanke på hans språkliga utveckling. Kan kännas lite jobbigt för er då Garth inte förstår svenska men kanske han också lär sig lite med samma?:D Men tycker att ni verkligen ska ge Ace svenskan också, det kommer han verkligen att tacka er för. Det kräver en viss ansträngning men är absolut värt det.

  i 2017-10-07 17:00:47
  Svara
 • Snyggaste mamman i London for sure! <3 Gud vad Garth är gullig! Vilken man du har!

  Leni 2017-10-07 15:59:47
  Svara
 • Konsekvent med språket är super viktigt och som sagts att man kör med1 språk och inte blandar. En familj körde ett språk med mamman och när pappan kom hem från jobbet typ 18 pratade man engelska. Tror det är en bra lösning. Syrrans barn pratar italienska, svenska och engelska. Men sämst svenska eftersom hon inte är konsekvent, det språket blir ju också svårare att lära sig eftersom de bor i italien och de flesta barnkanaler är på engelska.

  Loppan 2017-10-07 14:23:29
  Svara
 • Jag bor i Finland som är tvåspråkigt land och kommer från en tvåspråkig familj. Jättebra att Ace lär sig två språk men obs! blanda inte med språken så att du pratar två olika. Viktigt att den ena förälderns håller sig till ETT språk och den andra håller sig till det ANDRA. Det poängteras här på BVC just för att det finns så många tvåspråkiga familjer i landet. Garth kommer ju att få ett perfekt språkbad på köpet 🙂

  Julia 2017-10-07 14:05:54
  Svara
 • Min mamma pratade svenska med mig och min syster – vi bada föddes i Schweiz och pappan pratade engelska eller tyska med oss 🙂 Nu pratar vi bada tre sprak flytande och tycker det var inga problem alls med svenskan 🙂 Klart vi inte kan skriva perfekt och vi märkar att det inte är var första sprak när vi är i sverige och pratar ekonomi eller skatteverket typ hahah 😀 men i grunden skulle jag säga jag har nästan blivit flytande bara med mamma som pratade svenska hemma, läste bamse och bloggläsandet pa svenska som började när jag var 14 ar 🙂

  Catherine 2017-10-07 10:26:43
  Svara
 • Vad annorlunda du ser ut. Kan inte säga vad det är men du ser ut som sångerskan Zara Larsson..

  Malin 2017-10-07 10:18:15
  Svara
 • Ett tips när det kommer till språket är att verkligen vara konsekvent med svenskan – man får höra från så många håll att de lär sig så lätt osv men det är inte så lätt om de bara får svenskan från en enda person och hör ett annat språk runt omkring sig hela tiden. Jag bor i Italien med min 5-åring och tycker fortfarande att det känns superkonstigt att prata svenska med henne tex ute på stan eller när jag hämtar på förskolan (mycket naturligare när vi är hemma även om hennes pappa inte pratar svenska)… Men är så glad att jag kämpat på med svenskan – har väldigt sällan pratat med henne på italienska – för nu pratar hon jättebra svenska! Fortfarande inte lika bra som italienskan, men absolut en tillräckligt bra grund för att det ska funka i fall hon nån gång vill gå i en svensk skola eller så. Lycka till – det är så spännande att vara med och se hur de små lär sig nya saker och just i språkutvecklingen är det så lätt att se när saker helt plötsligt faller på plats! 🙂

  Em 2017-10-07 09:53:43
  Svara
 • Oroa dig inte över språken, han kommer att lära sig! Jag planerar att prata svenska med kommande barn, min mans modersmål är spanska vilket han såklart vill prata med barnet… Men min man och jag pratar engelska tillsammans och vi bor i Frankrike och barnet kommer att växa upp i ett fransktalande samhälle. Många språk blir det men vi är inte oroliga 🙂

  Bella 2017-10-07 09:45:16
  Svara
 • Ace är automatiskt svensk medborgare eftersom du är det. Samordningsnummer behövs endast om man ska ansöka om pass vilket ju inte behövs om han har engelskt pass. Finns en blankett man kan skicka in så hans namn står under ditt i svenska folkbokföringen (även om är avskriven). Tänker att efter brexit kanske det skulle vara bra med svenskt pass för min son men annars känns det onödigt, kostar ju ganska mycket speciellt om man gör det på ambassaden. Grattis till super fin pojke!

  Stina 2017-10-07 08:57:17
  Svara
 • Härliga bilder!
  Jag är psykologistudent så vad vi har lärt oss är att, om man kan, ska man verkligen exponera barnet för flera språk när det är litet, för de kommer gå in så mycket lättare och de kommer kunna använda sig bättre av språken när de blir äldre. 🙂
  Hejja er!

  linn 2017-10-07 08:39:28
  Svara
 • För tvåspråkighet behövs mer arbete och medvetenhet än så. En person- ett språk. Du och G sinsemellan paratar förstås engelska. Med A ska du prata bara svenska. Typ: G, let´s take A for a walk. Kom A, vi ska gå en prommis.
  Jag är ledsen men annars kommer det inte gå. Det låter så enkelt att lära ut sitt modersmål men tänk på var ni bor. Mycket svårt för en lite äldre A att inse nyttan av svenska då ALLT är bara på engelska. Speciellt om du visar att svenska är lite dåligt då man inte får prata det om pappa är med.
  A kommer att prata engelska med dig som liten, men du ska inte ge upp utan fortsätta svara på svenska. Om du orkar detta genom småbarnsåren borde det gå bra. Och så svenska filmer, ljudböcker, böcker, tv-program, hälsa på svenska släkten i massor.
  Är lärare med stor erfarenhet av tvåspråkighetsfostran. Det finns en massa litteratur och forskning som jag antar att du inte nu orkar sätta dig in i. Men välj att lyssna på folk från t.ex Kanada och Finland där det finns genuin tvåspråkighet. Talar du med engelsmän eller svenskar så har de ingen vetenskapsbaserad erfarenhet av saken och kommer inte ge dig några bra tips.
  Jag håller verkligen tummarna för er, jobbet börjar nu!

  Lärare 2017-10-07 08:34:12
  Svara
 • hej Tess! Och grattis till världens sötaste Ace 😍 Så himla bra att du ska prata både svenska och engelska med honom! Pluggar till logoped och under barnkurserna pratas det jättemycket om alla fördelar med flerspråkighet! Exempelvis främjar det alla hans kognitiva förmågor och motverkar risken för alzheimers, så bra?! 💁 Tips är att köpa en massa böcker och liknande på svenska så han lär sig både svenska och engelska samtidigt! Iom att ni bor i London kommer hans dominanta språk vara just engelskan och då är det super om man främjar den svenska språkutvecklingen extra mycket 👏👏 låter säkert jättenördigt allt detta, men har träffat föräldrar som inte lärt sina barn sina modersmål och det är så himla synd! Så vill bara peppa extra mycket för det är sån bra grej! ❤️ Kram!

  Sara 2017-10-07 08:24:27
  Svara
 • Wow du strålar verkligen 😊 lycklig mamma!

  Mickan 2017-10-06 23:45:51
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!