Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Let Me Introduce…

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej från den berömda bebisbubblan! 

Nu har vi varit hemma i lite över 24 timmar och precis som de säger är det galet speciellt och mysigt. Det kändes som att vi stal honom när vi tog med honom från sjukhuset, det känns så himla underligt att åka iväg som ett par och komma hem som en falmilj. Fantastiskt givetvis, men lite surrealistiskt ändå.

Alla undrar om man känner kärleken till sitt barn direkt och ja, jag skulle nog säga att det gör man.

MEN den växer för varje dag man lär känna sin lilla plutt. Det finns hela tiden nya ansiktsuttryck att titta på och små bebisars utseenden ändras helt galet under de första dagarna. De går från att vara rynkiga och svullna små farbröder med utslag till mysgosrunda ansikten med riktiga drag på bara ett par dagar. Det hade jag verkligen inte förväntat mig.

Alla bilderna i det här inlägget är dagarna från sjukhuset och han ser knappt ut så här längre alls.

En annan sak som jag inte hade en aning om var hur konstigt ett kejsarsnitt påverkar kroppen.

Jag väger precis lika mycket just nu som jag gjorde dagen innan jag födde (64 kg). Trots att jag har blivit av med 4 kg bebis + en hel massa annat. Istället har det blivit utbytt mot vätska och jag är dubbelt så stor på underkroppen än normalt.

Mina fötter är så svullna att jag inte ens kan få på mig ett par flipflops, anklarna existerar inte längre, knäna är som mina lår och låren ska vi inte prata om. Det är helt sjukt hur svullen jag är och det är absolt inte bekvämt. Jag äter smärtstillande för själva snittet, så som tur är så gör det inte ont, men jag kan inte ens få på mig mina mammatights längre. Då är det bannemig illa!

Jag hoppas innerligt att det ska försvinna inom de närmasta dagarna och ser till att röra riktigt mycket på mig just nu. Fram till dess bor jag i underkläder och morgonrock.

Min förlossning var väldigt krokig och ni som följde min Instastory vet stora delar av den, men eftersom att det både blev dramatiskt och riktigt jobbigt, så kunde vi inte dela riktigt så mycket som vi hade gjort om det hade varit mer rättfram.

Dock kommer en förlossningshistoria senare i veckan och jag funderar även på att be Garth skriva en ur sitt perspektiv. Jag kan tänka mig att de skulle se väldigt olika ut.

Det där med att sova då?

Ja, det stämmer, man får inte mycket sömn. Vår lilla kille är väldigt bra på att sova, för bra faktiskt. Om vi inte väcker honom för att äta var 3e timma så blir han för slö för att äta alls. Så även om han skulle vilja snarka vidare så får han inte göra det helt enkelt. Dock kan jag få 3 timmar helt ostört (förutom att man vaknar av varje ljud han gör och tror att han kommer att dö förstås) mellan matningarna.

Det sjuka är att även fast jag bara sov 3 timmar samanlagt i natt, så märker jag det inte. Jag blir fortfarande full av energi och glad av att bara titta på honom. Man är som förtrollad!

Innan jag väcker mitt lilla matvarak för den första nattmatningen så måste jag ju berätta att han faktiskt har fått ett namn. Vi hade valt det sedan länge, men ville känna efter att det verkligen passade honom innan vi spikade och det gör det verkligen

Låt mig presentera vår son – Ace Roy Monty Chamberlain.

—-

For the English version, please click below. 

Hello from the famous baby-bubble!

We have been home in our own house for a bit over 24 hours and it’s just every bit as amazing and cosy as they say. I honestly feel like we stole him from the hospital, it’s the stranges thing to leave as a couple and come back as a family.

Everyone asks if you feel the love for your child straight away. The answer is yes. BUT the love grows stronger and stronger for every day you get to know them. They go from these weird little swollen and wrinkly old men looking aliens with a rash all over to soft-skinned, plump little people with real facial features in only a few days.

I did not expect them to change that much in such a short time. All the photos in this post were taken in the hospital and he doesn’t even look like this anymore. Crazy!

 

Something else I didn’t know was how many weird ways a c-section affect the body.

I’m right now just as heavy as I was the day before I gave birth (64 kg). This is minus a 4 kg baby and the rest. Instead, all of this has been replaced with fluid and my lower body is double the size than before.

My feet are too swollen to even fit in a pair of flipflops, my ankles are nonexisting, my knees are more like things and let’s not start on the actual thighs… I have never ever seen anything like it before and I’m more uncomfortable by this than the actual cut. I’m on painkillers so it luckily doesn’t hurt but I can’t even get my maternity tights on my legs and live in a robe an underwear at the moment.

I’m trying to move as much as possible to get it to shift and I really hope it will in the next few days.

My labour was pretty eventful and you guys who followed us on our Instastories know most of the events, but since it got both a bit dark and complicated we couldn’t really show you as much as we wanted , so there will be a big old birth story coming up on the blog later in the week.

I might even as Garth to write his version to, mainly since I think our experiences were pretty different.

What about sleep?

True, you don’t get a lot of sleep with an infant.

Our little guy is actually a great sleeper, to great in fact. If we don’t wake him to feed every 3rd hour he becomes lethargic and can’t eat at all. So even though he would love to sleep for a full night, he is not allowed. I do however get up to 3 hours sleep in one go (except for all those times I’m waking up to check that he is alive.)

The crazy thing is that even though I only had 3 hours sleep last night, I don’t notice it. I’m still filled with energy and just looking at him makes me feel amazing. It’s like he has cast a magic awake-spell on me!

Before I wake up my little foodie of a son, I would like to share with you that he does, in fact, have a name now. We chose it a few months ago but wanted to make sure it suited him before we set it in stone and luckily it really does.

So without further ado, let me introduce our son – Ace Roy Monty Chamberlain.

 

—-

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • I CRIED TO YOUR BIRTH STORY AND I’m sooo brooody now.
  Gosh, you always make everything sounds interesting, you relate and everything.

  I hope you have a great time and can give us ”not-moms-yet” some good advice.

  mm

  maria 2017-10-11 15:44:20 http://www.mariscalxo.co.uk
  Svara
 • Grattis!!!

  Emil 2017-10-06 11:31:29 https://uitvaartgeregeld24.nl/
  Svara
 • Grattis! Gud vilken lite sötnöt <3 Vi ska också få en lite kille i januari, längtar så!

  Alexandra 2017-10-02 21:41:54 http://www.xn--kpaethereum-rfb.se/
  Svara
 • Så härligt.. så spännande tid ni har framför er!
  Och fint namn!

  Men… jag vill inte låta som en pekpinnetant för jag menar väl egentligen. Det där med ”Ja man känner kärlek direkt”. Borde bytas ut mot att DU gjorde det..
  Det är lite farligt att sätta det som en norm när det verkligen inte är det.
  Det är det som gör att många känner sig misslyckade just för att de inte känner kärleken.
  Jag kunde inte ens titta på min Moa direkt.

  Carro 2017-09-28 09:22:23
  Svara
 • Grattis!!!

  Angelica - En svensk kvinna och en mexikansk hund i London. 2017-09-27 23:27:31 https://mindthelondoner.blogspot.co.uk/
  Svara
 • Söt, fint namn och grattis 🙂

  jennie 2017-09-27 21:00:47 http://www.missjennie.se
  Svara
 • STORT GRATTIS till er! <3

  AnnaK 2017-09-27 09:15:13
  Svara
 • Såå fin!

  Josefine 2017-09-27 08:29:02 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • Grattis!! Han är ljuvligt söt! Och namnet Ace ser ut att passa honom som handen i handsken! Många lyckönskningar <3

  Bella 2017-09-27 08:02:52
  Svara
 • Stort grattis till er lilla kille!

  Malin 2017-09-26 22:02:10
  Svara
 • Coolt namn och vilken underbar liten kille ni
  verkar ha fått 💛 Grattis igen!

  Seos Fotografi - Gravid & Bröllop 2017-09-26 21:51:40 http://seosfoto.se
  Svara
 • Tjohooo så fantastiskt! Och grymt tufft och fint namn till lillkillen!

  Nilsson 2017-09-26 21:49:53
  Svara
 • Stort grattis till er! Han är helt perfekt och helt bedårande❤ Va skönt att väntan är över för er!:)
  Själv är jag i v 32, så det närmar sig för mig;)
  Njut av bäbisbubblan nu!
  Stor kram

  Emelie 2017-09-26 20:57:00
  Svara
 • Aww he’s totally adorable 🙌❤️absolutely love his name 😍If it’s not too personal could you tell us more of why and how you chose it? Does it run in either of your families or is it a name you’ve always loved etc? Xxx

  Jade Ashleigh 2017-09-26 18:41:09
  Svara
 • Av det lilla jag sett på Stories och du delat med dig av här känns våra förlossningar väldigt lika. Jag blev igångsatt vecka 41+6 och min dotter föddes med akutsnitt morgonen efter. Hon låg fel och trots att jag var helt öppen kom hon inte ut, antagligen låg hon fel. Jag var också sanslöst svullen på benen efter förlossningen, mammatights var helt kört. Det försvann dock inom några dagar. Jag ångrar dock att jag inte hade gördel eller Spanx i början, har hört att det ska hjälpa och ge en hel del stöd. Lycka till med allt och grattis! Superfint namn ni valt!

  Amanda 2017-09-26 18:23:55
  Svara
 • Åh vad roligt att få läsa om ett av det underbaraste ögonblicken i ert liv ❤
  Det känns som att jag känner dig bara för att jag följt dig så länge. Och vet hur ni har kämpat för ert underverk. Jag var så glad för er skull att jag skickade massa kommentarer på instastories 😂😂 Så det är jag om ni undrade 😍
  Kommer han heta Ace som tilltalsnamn?
  Och jag hoppas Garth vill skriva. Gillade hans svar på Q&A förut 😉👍
  Stor kram till er alla ❤

  Maria 2017-09-26 17:52:01
  Svara
 • Gratulerer så mye med en nydelig gutt! Kjenner igjen så mye av det du skriver – jeg fulgte med på hvert åndetak datteren min tok i begynnelsen.. Og takk for at du delte med deg så mye på instastories, det var så gøy og spennende å følge med! Nyt hvert sekund! Stor klem

  Ida 2017-09-26 17:44:26
  Svara
 • Så fina bilder, och så fint namn! Det är så mysigt att läsa om, ska bli kul att läsa själva förlossningsberättelsen längre fram också. Kram!

  Louise 2017-09-26 16:43:51
  Svara
 • Grattis till underbara pojken!! Men jag maste bara fraga er, visste ni verkligen inte att det var en pojke? 🙂 jag tycker rummet avslojade lite att det var mer at pojk-hallet eftersom majoriten av sakerna I rummet ar blatt. Jag vet att man sjalvklart kan kla en tjej I blatt ocksa och killer i rosa, men oftast med nyfodda blir det ju lite mer at det blaa hallet for en pojke och rosa for flickor 🙂 Du kommer bli en udnerbar mamma! Stort Grattis till er bada!!

  Linn Hansson 2017-09-26 12:43:53
  Svara
  • Svar på Linn Hanssons kommentar.

   De kanske visste och kände att de inte ville berätta, eller så visste de inte, vad spelar det för roll? Vi har valt att inte ta reda på kön och det är helt sjukt hur många som tror att vi ljuger, bara för att de själva tog reda på sina bebisars/inte kan tänka sig att inte ta reda på det.

   Också rätt sjukt hur ”neutral” inredning ses som ”pojkig”.

   Linn 2017-09-28 11:14:37
   Svara
 • Stort grattis!! Han är otroligt söt 🙂 Lycka till med allt 🙂

  Erica 2017-09-26 12:39:29
  Svara
 • Stort grattis! 🙂
  Det kan vara båda själva operationen och att de förstört lymfknutor och lymfbanor som gör dig så svullen.
  Du måste få på dig compression tights snarast, knästrumpor från vanlig affär räcker absolut inte, de stjälper cirkulationen vid knät och har inte tillräckligt tryck. Du behöver strumpbyxor eller stay ups med rejäl kompression. Ring ditt sjukhus och prata med dom! Det finns risk att huden spricker och du får infektioner om inte svullnaden hålls nere så det är jätteviktigt att du får på dig kompressionsbyxor snabbt. Bär dom hela tiden, ta endast av för dusch. Be om att få två par så du kan tvätta dem varje dag. Lycka till med allt <3

  Maria 2017-09-26 12:20:26
  Svara
 • Wow, vilken underbar liten kille! Stort grattis till er, ni är fantastiska! Ska bli så spännande att följa lilla Ace och er i framtiden 🙂

  Linnea 2017-09-26 12:16:44
  Svara
 • Grattis! Gud så söt!

  Anna 2017-09-26 12:04:10
  Svara
 • Åh stort grattis till er!! Han är så himla söt! <3
  Hoppas att ni mår bra alla tre!

  Vad jobbigt med vätskan men du ska se att det försvinner snart. Jag fick inget sådant efter mitt kejsarsnitt men det jobbigaste var nog att tänka på att inte göra några lyft.

  många kramar!

  Angelica 2017-09-26 12:02:20 http://angelicascloset.se
  Svara
 • Så söt han är:)

  Katja 2017-09-26 10:43:35
  Svara
 • Åh så underbart mysigt med lilla Ace 🙂 Jag minns precis hur det var! Adrenalin och amningshormoner är underbara haha. Men ta hand om dig själv också, ät och sov när du kan. Jag är säker på att du har fått höra om baby blues men se till att vara riktigt snäll mot dig själv om du är känslosam. Vore jätteroligt att läsa två förlossningsberättelser, speciellt som jag inte följde det hela på insta 🙂

  Alexandra Eriksson 2017-09-26 10:41:07
  Svara
 • Så fin han är! Vad blir tilltalsnamn ?

  Lina 2017-09-26 09:57:10
  Svara
 • Superstort GRATTIS!!

  Jag följde instastoryn och var helt inne i händelseförloppet, haha. Skönt att allt gick bra till slut!
  All lycka till er!

  Mici 2017-09-26 09:26:58
  Svara
 • Gud vad lik han är Garth 😍
  Snitt ställer till en del med kroppen. Se till att faktiskt inte lyfta för mkt, rör dig försiktigt. Jag var lite för optimistisk och snittet gick upp två ggr, mindre roligt.

  Amanda 2017-09-26 09:19:03
  Svara
 • Vilket fantastiskt fint namn 😍❤

  Gabs 2017-09-26 08:54:14
  Svara
 • Väldigt viktigt att använda stödstrumpor den första veckan efter snittet! Tre dagar efter mitt snitt kom läkaren som opererade mig in i rummet och jag fick en utskällning av henne eftersom jag tagit av mig mina stödstrumpor och hade fått otroligt uppsvullna anklar… Ooops!

  Julia 2017-09-26 08:46:35
  Svara
 • Stort grattis till er Tess! Vår kille är nu 10 dagar gammal och det är fortfarande en riktig bubbla att befinna sig i. Även vi hade hade en riktigt tuff förlossning men självklart älskar man sitt barn när han äntligen är ute. Jag råkade ut för precis samma sak som du, jag svullnade upp till en blåval EFTER förlossningen. Hade ingen aning om att det kunde bli så? Själv har jag fortfarande massa vätska kvar efter en dryg veckan men efter hjälp med att kränga på mig kompressionstrumpor så har svullnaden börjat vända och jag har tappat 4 kg vätska sen igår. Så mitt tips är att om du har någon möjlighet att få hjälp av Garth, försök med stödstrumpor eller kompressionstights, för hos mig verkar vattet inte vilja försvinna av sig självt. Lycka till med allt, och vilket fint namn ni valt!

  Carolin 2017-09-26 08:16:31
  Svara
 • Stort grattis! Va häftigt att han är här nu och spännande det ska bli att höra förlossningsberättelsen när du hinner skriva ner den 😄 Fortsätt Njut av bebisbubblan nu 👍🏻

  Elisabeth 2017-09-26 07:14:01
  Svara
 • Han är bedårande! Angående att du är svullen: jag vet inte vad du äter för snittet och det har säkert både du och dina läkare full koll på så du behöver inte redogöra för det här meeeeeeen de gånger jag ätit typ kortison och liknande så har jag också blivit svullen som ett ägg. Man samlar ju på sig vatten av vissa mediciner menar jag. Det går nog över snart!

  Frida 2017-09-26 07:11:00 https://husrappet.wordpress.com/
  Svara
 • Underbart och stort grattis! 😍 man orkar mer än vad man tror! Fick själv i v34+0 till en 1715g tjej på 40cm och då var tvungen att sondmata var tredje timme en lång tid framöver samt akut snitt här och om ca 2 veckor så har nog det mesta av svullnaden lagt sig på dig, rekommenderar stödstrumpor och sova med benen högt👌👍 väldigt fint namn på gossen😍

  hulda 2017-09-26 06:19:30
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!