Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

SS18 Trends – Florals, Ruffles & Victoriana

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

Nu är vi bara i början på modeveckorna, men det börjar redan ploppa upp lite röda trådar och trender bland visningarna.

Jag har varit väldigt förtjust i den romantiska trenden med mycket blommor, volanger, spets och victoriana nu i sommar, även om jag inte riktigt har kunnat bära så mycket av det. Men till min stora glädje så verkar den romantiska trenden hålla i sig till nästa vår och sommar med.

Så nu känner jag att jag verkligen kan ge mig hän i blommorna och silkets värld och köra romantiskt för hela slanten. Jag är sååå taggad på att rensa och hitta nya favoriter.

Jag började faktiskt med att gå igenom min garderob i dag och det blev en stor påse till välgörenhet, en annan i sopen och en ännu större en med saker som ska säljas. Då har jag inte ens börjat med skor, väskor, jeans och accessoarer ännu.

Det känns så bra att rensa ut.

Allt som var gammalt, noppigt och tråkigt försvann, likaså plagg som jag vet att jag redan har någonting liknande som jag hellre bär eller som helt enkelt inte blir tillräckligt använda.

Det här var dock bara fas 1. För jag kan ju inte prova någonting för tillfället, så det blev till att krafsa lite på ytan. Men redan nu känner jag att jag kan se vad jag har i garderoben så mycket bättre och hela känslan blir så mycket cleanare och lättare.

Fas 2. kommer när magen är borta och då ska jag nog försöka ta hjälp av en vän som ska få vara riktigt kritisk när det kommer till passform och snitt. Ibland kan det vara lätt att bli hemmablind och då är det bra att ha någon där som kan säga yay eller ney.

Någon annan som är på att rensa?

I så fall är det dags för fas 1. Gör dig av med allt som är missfärgat, noppigt, trasigt eller solkigt. Titta på alla onödiga dubletter och spar favoriten, samt gör dig av med de där plaggen som du tänker att de ”kanske kommer att bli använda någon gång senare”.

Då så mycket gammal fick flytta ut så blev även någonting nytt som fick flytta in – Ett par svarta ankelboots med kittenheels från Alexander Wang. Barnvänliga klackar är tanken, alla mina andra boots är antingen platta eller höga.

Ni kan se hur de ser ut på min Instastory från i dag.Mina Favoriter

1. Klänning – Hope & Ivy
2. Topp – Boohoo
3. Klänning – Missguided
4. Blus – Hunkydory
5. Klänning – Asos
6. Blus – Asos
7. Klänning – Rahi Cali
8. Topp – Style MafiaFör fler likande inlägg, kika in dessa;

Favorite Fall Colours – yellow & Purple
Brand to Love – Free people
I’m Planning A Wardrobe Overhaul

For the English version, please click below. 

 

This post contains adlinks.

We are only at the start of all the Fashion Weeks, but there are already a few trends to spot. 

I have been a massive fan of the romantic trend with all the florals, ruffles, lace and Victoriana this summer, even though I, unfortunately, haven’t been able to indulge very much. But to my great joy, this trend seems to be going strong even next year and I will get a chance to invest in a few key pieces I really love.

I can’t tell you have excited I am to be able to wear whatever I want again soon. There will be a few new favourite items moving into my closet very soon.

I actually gave my wardrobe a bit of a cleanse today. A big bag for charity, one for the bin and a massive one with stuff I’m going to sell. And I haven’t even touched my jeans, shoes, bags and accessories yet.

I can’t tell you how amazing it felt to just get rid of it all. Anything discoloured, too worn or washed out went in the bin. I also got rid of anything I haven’t worn in a while or items I have similar ones that I rather reach for.

I see this as my phase 1 of my big wardrobe overhaul.

Since I can’t try anything on at the moment, my cleanse was pretty superficial. But already I have a much better idea of what’s actually in my wardrobe and I can finally see my clothes again. Hooray! I actually feel physically lighter.

Phase 2 will be when the bump is gone and I can try things on properly again. I’m going to enlist some help from a friend to help me be really critical when it comes to fit and shape of the garment. It’s so easy to get stuck in old patterns and keep things for sentimental reasons, then it’s great to have someone who can go yay or nay.

Is anyone else keen on doing a closet clean?

In that case, start now with phase 1 – Get rid of anything that doesn’t look fresh, is old or discoloured. Also, make sure you don’t keep almost identical items (unless they are great basics) and just get rid of the least favourite. Last but not least, cut anything that you are saving because you ”might want to wear it later”. You won’t.

…and since so many items moved out, it felt only right to move something new in – A pair of black Alexander Wang kitten heel boots. The idea is child-friendly heels for meetings and events in the future. All my other boots are either completely flat or have quite high heels.

I put a photo up on my Instastory from today, if you would like to know what they look like.

 MyFavourites

1. Dress – Hope & Ivy
2. Top – Boohoo
3. Dress – Missguided
4. Blouse – Hunkydory
5. Dress – Asos
6. Blouse – Asos
7. Dress – Rahi Cali
8. Top – Style MafiaFor similar post, why not check these out?

Favorite Fall Colours – yellow & Purple
Brand to Love – Free people
I’m Planning A Wardrobe Overhaul

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Så mycket snyggt, men gillade den första lite extra!

  Josefine 2017-09-13 13:28:24 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • Jag är så på! 👊🏻 Behöver verkligen rensa bland mina kläder. Svårt bara att hitta tiden med två små barn och pågående renovering 🙈 Men om någon månad så ska vi flytta vårt sovrum till ett större rum (med mer och bättre förvaring) och DÅ tänker jag att garderoben ska få sig en ordentlig (och brutal) genomgång INNAN kläderna får flytta in i nya sovrummet.

  Sarah 2017-09-13 12:01:22
  Svara
 • Jag är på! Jag MÅSTE verkligen göra en rensning! Tack för inspon!

  Emilia 2017-09-13 09:02:28
  Svara
 • Alltså vilka vackra foton och plagg. Älskar Hunkydory-blusen 💛

  Seos Fotografi - Gravid & Bröllop 2017-09-13 07:12:41 http://seosfoto.se
  Svara
 • Om du ska kasta, kläder, snälla återvinn dem! Textilier kan återanvändas och större kedjor (ex HM) har återvinningskärl i sina butiker. Lycka till med rensningen 🙂

  Susanna 2017-09-13 07:00:16
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!