Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

How To Be Comfortable In Your Own Skin

For the English version, please go to the bottom of the post.

Lustigt att det är just nu när jag ligger på 16 kg + med en enorm mage och bristningar både här och där som jag är mest tillfreds med mitt utseende.

Jag tror att det har mycket med att göra att det bara gäller att gilla läget och acceptera, det finns inte så mycket att göra åt. Man lär sig titta på det positiva först och strunta i resten. Jag gör något galet coolt med min kropp som är så mycket större än någonting annat jag kommer att göra i hela livet.

Men även innan så har jag faktiskt känt att jag har blivit mer och mer bekväm i min egen hud med åren. Lustigt egentligen när det är meningen att man ska vara som ”snyggast” någonstans i 20-årsåldern. Då var jag nog faktiskt som mest kritisk och var dum nog att jämföra mig med andra hela tiden. Det hjälpte förstås inte att jag jobbade som modell, var konstant omgiven av väldigt vackra människor och blev ofta öppet kritiserad för både det ena och det andra som hade att göra med mitt utseende av klienter. När jag tittar tillbaka på bilder så önskar jag att jag hade haft vettet att uppskattat mig själv så mycket mer.

Problemet är att bry sig för mycket.

Om man letar fel så kommer man garanterat att hitta dem och om man väljer att lägga fokus på det som är negativt så är det vad man kommer att se det först när man tittar sig själv i spegeln.

Jag har märkt att några av de ”snyggaste” personerna jag känner utan tvekan är de som är mest osäkra när det kommer till utseende. Jag tror helt enkelt att det handlar om att de bryr sig för mycket och strävar efter någon form av perfektion som inte existerar. Det är som med så mycket annat i livet så lätt att titta på någon annan och tycka att vad de har är bättre.

Men vi kommer aldrig att vara någon annan, vi kommer att vara vi.

Därför är det viktigt att vara shysst mot sig själv och inte låta den där lilla kritiska ”..om bara”-rösten få ta för mycket plats.

Det är klart att man inte behöver gå runt och känna sig som Cindy Crawford alla dagar, men istället för att titta i spegeln och leta efter fel, så kan vi lära oss själva att leta efter det positiva först.

Som med mycket annat så går det att öva upp sin förmåga att vara nöjd i sin egen hud.

Sätt som mål varje dag att säga någonting positivt och snällt om dig själv när du tittar i spegeln på morgonen, låt inte de negativa tankarna hinna dit först. Så småningom så kommer hjärnan att ha lärt sig att fokusera på det vi är nöjda med först och strunta i resten. Om någon skulle fråga mig om jag har några komplex i dag så skulle jag med handen på hjärtat kunna säga nej och vara helt 100% ärlig. Inte för att jag är perfekt, utan för att jag helt enkelt har blivit så mycket bättre på att inte titta på min utsida på det sättet.

Mycket har kommit med åren, man lär sig hur mycket viktigare insidan är än utsidan och även hur olycklig man blir om man konstant ska racka ner på sig själv. Istället för att tänka ”vad jag önskar att min näsa var mindre”, välj istället att tänk ”vad lyckligt lottad jag är som har så vackra ögon”. Byt fokuset från att leta fel till att vara tacksam istället.

Nu är det klart att det här bara handlar om yta, men det är svårt att se förbi även fast vi vet att det inte är där vårt värde ligger. Jag försöker tänka på hur mycket roligare det är att vara den där trevliga, smarta tjejen än hon som är snygg att titta på. Insidan kan vi kultivera, utsidan är vad det är.

Vi blir så mycket lyckligare av att vara tillfreds och nöjda med oss själva istället för att sträva efter någon form av ideal, som ändå ändras hela tiden. Och är inte lycka det ultimata målet i livet?

Ett litet knep om man nu har en finne mitt på näsan, bad hairday eller en enorm jättemage är att komma ihåg att folk faktiskt inte tittar så mycket på oss som vi tror, de har fullt upp med att bry sig om sig själva.

Om du gillade det här inlägget, kolla även in dessa;

Please Remember To Be Nice To Yourself
10 Things To Do Every Day To Make You Happier
The Art of Believing In Yourself

 

For the English version, please click below.

Isn’t it funny that it’s now when I’m at 16 kg +, with a ginormous belly and stretchmarks in all kinds of places that I’m the most at ease with how I look?

I think it has mostly to do with the fact that there is really nothing I can do about it and I just have to accept my body for what it is at the moment. I choose to look at the positive aspects and really not give a crap about the rest. I’m doing something insanely cool with my body, by far the biggest and most important thing I have ever done in my life.

But to be honest I have started feeling a lot more comfortable in my own skin way before this point. I guess it has come with maturity and realising what’s important in life.

Isn’t it funny that we are meant to be the most good looking in our 20s and at least for me I know that was the time when I felt the least happy with the way I looked? I was way too critical and I compared myself to other people all the time. Of course, the fact that I was modelling full-time didn’t help either. I was constantly surrounded by beautiful people and clients who felt like they could say anything about the way I looked. When I look back at the photos now I really wish that I would have had the wisdom to appreciate myself and my body a whole lot more.

The problems start when you care too much.

If you are nitpicking and looking for faults you will find them. And if you choose to put the focus on something negative when you look in the mirror, then that is what you will see first thing every day.

Some of the most good looking people I know are by far the most insecure about their looks. It’s just because they care too much and are constantly chasing some kind of perfection that doesn’t exist. As with everything else in life, it’s too easy to look at someone else and think that they have got it better.

But we are not someone else, we are we.

That’s why it’s incredibly important to be nice to ourselves and not let the ”..if only” take up too much of our brainpower.

Of course, we don’t have to walk around feeling like Cindy Crawford every day, but instead of looking at ourselves and thinking about the negatives, we can choose to look at what is positive first.

Just as with most other things, we can practice on how to be comfortable in our own skin.

Make sure that every morning from now on choose to start off by focusing on something you like about the way you look. It can be anything, just don’t let the negative thoughts get there first. Slowly but surely we will condition our brains to look for that positive first and after a while, we might not even be bothered with anything negative that might come after.

If someone asked me now, I could hand on heart say that I have nothing negative to say about the way I look. I’m not claiming to be perfect, but I’m content.

A lot of this confidence has come with getting older, you do learn that what’s on the outside fades and it’s the inside that really counts. I know it sounds like such a cliché, but isn’t it so much nicer to be that ”fun, lovely person” instead of the one that just looks nice? The outside is kind of what it is, but the inside we can truly cultivate.

And just do your best to teach yourself to think ”I’m so lucky to have such pretty eyes” than ”my nose looks big” when you look in the mirror. Just switch the focus and be grateful for what you got instead of comparing yourself with other people.

Of course, this is all about surface and looks, but I do know how hard it can be to look past it, even though we are fully aware that this is not where our value lies. We will be so much happier if we chose to be happy about the way we look instead of striving for some kind of ideal that seems to change with trends anyway. And isn’t happiness the ultimate goal in life?

If all things fail and you have a massive red spot on your nose, a terrible hair day or a massive belly, just remember that people actually don’t look at us as much as we think, they are way too busy thinking about their own stuff.

 

If you like this post, why not check out these on the same topic? 

Please Remember To Be Nice To Yourself
10 Things To Do Every Day To Make You Happier
The Art of Believing In Yourself

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Alltså det här inlägget var precis vad jag behövde läsa! Har gått upp lite i vikt de senaste veckorna och haft det lite motigt. Dumt nog är det som att hela mitt liv går nedför när jag känner att mitt utseende är misslyckat. Men mådde lite bättre idag, att läsa det här födde en bra känsla. Kollade mig i spegeln imorse och tänkte i morse att jag ger upp. Jag kommer aldrig se perfekt ut, men ser ändå ganska okej ut. Jag orkar inte slösa sån jäkla mycket tid på ångest och självhat.

  Laura 2017-09-13 21:14:42
  Svara
 • Det är som att gamla Tess är tillbaka, så härligt! Ett välskrivet inlägg om dagen kanske passar dig bättre överlag? Och jag läser 1000 ggr hellre om bebisbajs än tittar på stylade bilder i framtiden, även om jag själv inte har barn eller riktigt intresse för det nu. Det är i de personliga inläggen som du glänser!

  Helena 2017-09-13 13:30:07
  Svara
 • Vilka underbara bilder!! Hoppas lilla bebben kikar ut snart.. tror på imorgon (14:e september) <3

  Tessan 2017-09-13 08:12:47
  Svara
 • Tack för ännu ett bra inlägg på bloggen! Har sagt det förr men säger det igen: du är den bästa på att skriva inlägg som har med självkänsla och självförtroende att göra. Du är som en storasyster som förklarar hur saker och ting ligger till. Du får mig att må bra så tack för det.

  Dock undrar jag hur man ska göra om man inte är helt nöjd med insidan? Jag själv vet tex inte vad jag själv är bra på och tycker att jag är sämst på ungefär allt. Hur hittar man något som man själv tycker att man är bra på? Jag tror verkligen att det hade höjt mitt självförtroende.

  Kram och lycka till med bebisen!

  vickan 2017-09-12 15:18:20
  Svara
 • Det är sa roligt, varje gang jag tittar in pa din blogg sa tänker jag, nu maste den väl ända vara född. men nej, du ser fantastisk ut! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

  sofia 2017-09-12 10:16:19 https://sofiacm.com/
  Svara
 • Idag händer det Tess! Du vet var du hörde det först 😉

  Malin 2017-09-12 07:50:59
  Svara
 • Wow- vilka vackra bilder på dig, magen och Olive!

  Ida 2017-09-11 23:28:36
  Svara
 • Och framför allt vara t a c k s a m över sin baby bump för alla har inte ens lyxen att bli gravida…

  Camilla 2017-09-11 21:25:21
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Det där är så otroligt onödigt. Givetvis är man tacksam över att vara gravid men varför ska man behöva vara det för att alla inte kan bli gravida?
   Jag kan bli så trött på att man aldrig kan göra rätt. Är man trött och gnällig under sin graviditet då ska man vad tyst och tacksam eftersom det finns de som inte kan bli gravid. Det är fruktansvärt tragiskt men man måste ha rätt till sin egen upplevelse oavsett.

   Annica 2017-09-13 10:59:37
   Svara
   • Svar på Annicas kommentar.

    Jag ser inte att de utesluter varandra utan tacksamheten hjälper en just att förminska dessa eventuella negativa känslor om kroppen.

    Camilla 2017-09-14 09:41:29
    Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!