Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Due Date, Baby Eviction & Post Pregnancy Shopping

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej fina ni! I dag är det ingen vanlig dag, för i dag är det Froggys beräknade födelsedag! Hurra Hurra Hurra!

Nu kommer väldigt få bebisar på sin BF, men det är lite kul att fira 40 veckor i magen oavsett. Jag har haft en hel del förvärkar under natten, men ingenting som har blivit till något, så det ska bli spännande att se om vi får en punktlig bebis eller inte.

Oavsett så hoppas jag givetvis på att inte behöva gå över allt för mycket och på Torsdag är jag inbokad för en ”Stretch & Sweep” + aromaterapi och reflexologi på vårt birth centre i sjukhuset. Lite coolt ändå att de kör lite alternativa metoder. Jag hoppas dock givetvis att Froggy ska ha tittat ut innna dess.

Jag firade att graviditeten snart är över med att klicka hem två härliga höstplagg, en midiklänning från Vanessa Bruno och ett par svarta knähöga stövlar från Chloé, båda från Vestiaire. Det känns bra att inte köpa allting nytt hela tiden och jag känner verkligen att jag får mer för pengarna på det här sättet. Dessa två plagg blir fina att rulla vagn i om några veckor.Men först har vi stora planer för dagen. Operation vräka bebis är påbörjad!

Först ska vi fira att det är vår Due Date med en härlig Brunch i Mayfair, sedan tänkte vi ge oss på operation vräka bebis. Vi ska helt enkelt testa ett helt gäng av de olika sätten som finns att få födseln att ta fart. Mycket är skrock, men det blir roligt oavsett.

Det vi tänkte testa är;

1. Gå någonstans fancy – Precis där man inte vill att vattnet ska gå.
2. Långpromenad i parken – Så att bebisen verkligen får bli tung neråt.
3. Hallonbladsté – Har jag visserligen redan druckit i mängder, men det skadar inte att dricka lite till.
4. Varm dusch – Egentligen ska det vara ett bad, men vi har inget badkar.
5. Massage med reflexologi – Garth ska ge sig på att trycka på alla punkterna som ska ha med livmodern att göra.
6. Äta ananas – Jag är inget jättefan, men vad gör man inte för konsten.
7. Gå i trappor sidlänges – Har en känsla av att den här kommer att se lite rolig ut.
8. Skrubba golvet i köket – Vårt golv är rent, så jag överästter det till att stå på alla fyra och göra höftrullningar på yogamatta istället. 
9. Studsa på pilatesbollen – Lite samma som med promanaden, vi hjälper gravitationen lite på vägen.
10. Sex – Den här är jag inte helt säker på om jag kan få Garth att gå med på, men om ingenting annat har funkat så kan det vara värt ett försök. Det blir det sista vi gör oavsett.Följ oss på Instastories om ni vill se hur det går för oss – @TessMontgomery & @GarthChamberlain. (Punkt 10 kommer ni dock inte att få se, så oroa er inte för något xxx…)

For the English version, please click below. 

 

Hello, lovelies! Today is no ordinary day because it’s Froggy’s due date. Hooray, Hooray Hooray!

Now as we already know, very few babies are punctual enough to actually arrive on their due date, but who knows! I have had a few pre-contractions during the night, but nothing regular, so I think it’s time we start operation ”baby eviction”.

No matter what happens I have a ”stretch & sweep” together with aromatherapy and reflexology booked at the birthing centre at the hospital on Thursday. I, of course, hope the baby will be out by then, but if not, it sounds like a pretty nice thing to get to do. I like that they are doing the alternative method thing in our actual hospital

I already started celebrating that the pregnancy soon is over by buying a couple of post-baby items on Vestiarie – A lovely dress from Vanessa Bruno and some over-knee boots from Chloé. I try my best not to buy new things all the time and this way I also feel like I get a lot more for my money. I’m looking forward to wearing this combo whilst out with the buggy in a few weeks.But first, we got grand plans for today!

We are starting our day with a celebratory brunch at a place in Mayfair before we work our way down the list of all the things that could bring on labour. Most of it is old wives tales, but it’s fun to try it nonetheless.

What we are aiming to try is;

1. Go somewhere fancy – Of course that’s where the water will break…
2. Long walk in the park – To help gravity along a bit. 
3. Raspberry leaf tea – I have had loads of this already, but more won’t hurt.
4. A hot shower – It’s meant to be a bath, but we don’t have a tub.
5. Massage and reflexology – Garth is going to try to get to the pressure points that are associated with the uterus.  
6. Eat pineapple – I’m not a big fan, but I will take one for the team. 
7. Walk up stairs sideways – This might look quite funny!
8. Scrub the kitchen floor – Our floor is pretty clean, so I will do some hip rolling on the yoga mat on all fours.   
9. Bounce on the Pilates ball – similar to the walk, this is meant to help the baby go down with gravity.
10. Sex – I’m not sure about this one, but it’s meant to work. Garth is not too keen, to be honest… so this will be our last option. Follow us on Instastories if you want to see how we get on – @TessMontgomery & @GarthChamberlain. (and don’t worry about point 10, there will be no x-rated stuff  lol)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej,
  Har följt din blogg sedan start och är så orimligt nervös för er skull haha. Går in på insta hela tiden för att se uppdateringar ang hens ankomst. Hoppas ni får en fantastisk förlossning! Ska bli så kul med en uppdatering efteråt! Stor kram / Linnea

  Linnea 2017-09-10 19:46:39
  Svara
 • Apropå sex, visst privat, men kan du inte berätta känslor kring sex och gravidet och även efter graviditeten. Du brukar ju vara rätt öppen och kan ta det mer sakligt.. Har sexlusten varierat under graviditeten? Känns förändrad? Har vänner som både tappat lusten helt, eller aldrig varit kåtare, samtidigt som deras respektive helt plötsligt sett dem som jungfru Maria och knappt vågat ta i dem.. Någon har även tappat all lust efter graviditeten och haft svårt att få tillbaka den fast man önskar att den fanns där.

  Malin 2017-09-09 20:13:08
  Svara
 • Min förlossning gick igång efter sex så i vårt fall fungerade det faktiskt 🙂

  i 2017-09-09 19:55:44
  Svara
 • Jag rensade köksskåpen under dagen och hade sex med min sambo på natten, då vi upptäckte att vattnet hade gått. Haha. Några timmar senare kom min son. Kör på!

  Matilda 2017-09-09 16:18:58
  Svara
 • Hej Tess och lasare, tror aldrig jag kommenterat forut – sa hej 🙂
  Kom att tanka pa det roligaste fran min graviditet angaende nr 10 pa din lista:
  Sa nar jag var 40 veckor och var hos community midwife (har i London) sa var det en vikarie (som sen checkade ut oss fran sjukhuset efter fodseln, hur gullig som helst) som tittade pa mig och sa: ”so, now you are overdue. Are you having intercourse?” Jag: ”ehhh what? Well, a little?” Midwife: ”you must have sex every night, and make sure to stay still so the sperm stays in”. Jag ”ehhhhhh, ok?” Midwide ”yes, it’s very good to get things going. Every night, and stay still after – yes?” Jag: ”?”
  Tillaggas bor att hon var lite aldre, kinesisk och sag sa himla strikt och serios ut. Jag holl pa att do av skratt!!!
  Vi korde pa (hehe) men bebis vantade fortfarande till 41+3. Jag hade sweep pa dagen och sen kom hon pa natten (pa 3.5 timmar!) sa alltid vart att prova. Lycka till, sa spannade!!!!

  Val 2017-09-09 13:54:18
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!