Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Zwischen

For the English version, please go to the bottom of the post.

En fot i det gamla livet, en i det nya. De sista dagarna precis innan födseln är väldigt speciella.

Man är redo och väntar, men inte riktigt där ännu. Graviditeten är egentligen över mentalt, men magen och kroppen säger någonting annat. Dagarna är otroligt långa, men energin är för låg för att göra någonting produktivt med dem. Mest är man less på att ingenting händer…

De smarta tyskarna har till och med ett ord för just den här tiden – ”Zwischen”, som betyder ungefär mittemellan.

Just nu lever jag i en värld där en långsam promenad med Olive gör mig både anfådd och krampig. Där tanken på att vara social får mig att vilja rulla ihop i en boll på soffan och där två tupplurer om dagen är norm. Jag slukar böcker medan jag sitter på min pilatesboll och drömmer upp min nya garderob när jag lyssnar på hypnobirthing.

Olive är rolig, hon tror att jag numera bor i sängen, så hon lämnar den knappt. I morse var jag tvungen att gå och hämta henne två gånger om innan hon tillslut gick med på att ligga på soffan. Hon vet att något är på gång och vill ligga nära precis hela tiden, helst i ett litet bo av kuddar och täcken. Hon sover inte, utan ligger mest och tittar på mig med sina stora bruna ögon. Min lilla dogxytocin!

I dag är det dags att åka till sjukhuset för vår BF koll, egentligen är det inte förrän på lördag Froggy är beräknad, men de ville kolla hur det står till där inne redan nu. Jag hoppas på att komma därifrån med någon typ av information om hur långt kroppen har kommit i hela processen. Just nu lever jag med en konstant mensvärk som sitter i lägre delen av ryggen, men som aldrig blir till några riktiga värkar. I går var det extra intensivt, så därför blev det tyst här inne i ett dygn.

Stackars Garth går som på nålar och försöker att inte fråga för ofta hur jag känner mig. Det märkas att det är skräckblandad förtjusning och han gör sitt bästa för att inte bli allt för uppspelt så fort jag ringer eller gör en snabbare rörelse. (Som när jag försöker fånga Olive när hon ramlar ner från soffan med huvudet före… hon misslyckas en smula med att vara hund ibland).

Zwischen verkar påverka alla här i vår lilla familj just nu.

Senaste bästa – Mina Facebook grupper. Jag är med i ”BF September”, ”Preggo-Gruppen” och givetvis min egen grupp ”Framtida Föräldrar” där man får så mycket stöd och pepp. 

Vi har haft så många plus på senaste i Framtida Föräldrar att det nästan börjar bli lite tomt där inne nu. Så om ni försöker att få barn och vill ha ett helt hemligt ställe att prata av er lite med andra i liknande situation, lämna ett meddelande under det här inlägget (det kan vara anonymt, så länge du fyller i email adress fältet) så lägger jag till er (gruppen är privat/hemlig, så ingen kan se att du är med om de inte är medlemmar själva).

Senaste misstaget – Inte så illa, men varför lär jag mig aldrig att det inte är en bra idé att gnaga bort det sista fruktköttet från kärnan efter att jag har skurit upp mango? Hallå mangotänder!

Senaste preggo-brain moment – När jag trycker på knappen på Nespresso maskinen och glömmer att ställa en kopp under…

For the English version, please click below. 

One foot in my old life and one foot in the new. The last days before birth are truly very different and a bit weird.

You are ready and waiting, but not really there yet. The pregnancy is over in your mind, but your body and bump say something completely different. The days are unbelievably long, but you have no energy to do anything useful with them. Most of the time is spent trying to feel if anything at all is going on and looking for clues that labour is closing in…

The clever Germans even have a word for this particular time – ”Zwischen”, it roughly translates to ”in between”.

At the moment I’m living in a world where a slow walk with Olive gets me completely out of breath and very crampy, where the thought of being social want me to curl up in a ball on the sofa and where two naps a day feels pretty reasonable. I read lots of books sitting on my pilates ball and dream up my ultimate wardrobe whilst listening to hypnobirthing.

Olive is funny. These days she believes we should live in the bed and barely want to leave at all. This morning I had to go and fetch her twice before she settled on the sofa. She knows something is going on and want to be very close, preferably in a little nest made of pillows and blankets. She doesn’t actually sleep much, just watches me with those big brown eyes of hers. My little dogxytocin!

Today we are off to the hospital to have our due date check. I’m actually not due until on Saturday, but they wanted to make sure everything is fine with Froggy. I’m hoping to walk out of there with some kind of idea of how far along I am. I have had a constant period-pain, like a backache for the last two days but it never seems to translate into any real contractions. Yesterday it was extra intense, so that’s why there was a 24h of radio silence here on the blog.

Poor Garth is walking around on needles and trying not to ask how I’m feeling all the time. I can see that he is both very excited, but also slightly scared and he does his best not to get too animated if I call him during the day or even just do a movement that is slightly faster than usual (like trying to catch Olive when she falls head first off the sofa…she forgets how to dog sometimes…)

Zwischen seems to affect our whole little family at the moment.

Latest best –  My Facebook groups! I’m in one for us with a due date in September, one called the ”preggo-group” and also my own one ”The art of conception” and I love the feeling of support and sisterhood. 

We have had a lot of success in ”The Art of Conception” lately and lots of the ladies have moved on to the pregnancy groups. So if you are trying for a baby and would like to just chat and vent with people in the same situation. Feel free to leave me a comment and I will add you to the group. It’s all hidden and secret, no one will know that you have joined unless they are already in the group themselves. Your comment can be anonymous too, just make sure to fill in your email (that only I can see) in the email box. 

Latest mistake – Not a particularly bad one, but why do I never learn not to try to chew off the last bit of mango from the stone after cutting it? Hello, mango-teeth!

Latest preggo-moment – Pressing the button on my nespresso machine and forgetting to put an actual cup under…

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej!
  Jag har följt dig i flera år och vill tacka för att du delar med dig av livet! ? Ser fram emot att följa dig och er i ert nya kommande kapitel när bebisen kommer! ⭐️
  Jag önskar också att bli gravid och vill gärna vara med i Framtida föräldrar gruppen ?
  Kram

  Malin 2017-09-11 21:30:53
  Svara
 • Åh, hoppas bebisen kommer snart! Förstår att du är otålig och spänd nu! Fysisk aktivitet verkar vara det mest effektiva. Innan min lillasyster föddes drog mamma mig runt på en kälke i flera timmar haha. 🙂

  Maria 2017-09-10 13:32:43
  Svara
 • Hej, jag vill gärna vara med i Framtida föräldrar-gruppen! Och gärna att min kommentar är anonym om det går ?

  L 2017-09-08 11:15:19
  Svara
 • Hej! Jag vill gärna vara med i framtida föräldrar gruppen. Tack!

  Cecilia 2017-09-08 07:48:16
  Svara
 • Hej Tess!
  Lägg gärna till mig? oxå

  Alexandra 2017-09-07 22:37:10
  Svara
 • Hej, jag vill gärna vara med i Framtida föräldrar-gruppen! Och gärna att min kommentar är anonym om det går 🙂

  T 2017-09-07 21:56:39
  Svara
 • Hej, lägg gärna till mig:)

  Maria 2017-09-07 21:18:08
  Svara
 • Jag vill gärna vara med i Framtida föräldrar gruppen!

  T 2017-09-07 17:57:34
  Svara
 • Så söt liten vovve!

  Josefine 2017-09-07 14:48:17 http://www.sotningstjanstsverige.se/
  Svara
 • Åh jag tänkte på dig tidigare idag när jag gungade min lilla tjej i parken. Jag var själv så otålig i slutet av min graviditet och nu slog det mig att det har inte ens gått ett år sedan dess, och nu jag har världens goaste lilla stora bebis som nästan kan gå, som pekar på mamma om man frågar var jag är och som kan säga flera ord. Alltså, om du tänker ett år in i framtiden kommer du inte att ha en pyttebebis utan en liten person liksom. Sådan fin tanke. Jag önskar att jag hade tänkt så för att få lite perspektiv <3 Lycka till med allt Tess, du gör det suveränt! Kram

  Alexandra Eriksson 2017-09-07 14:15:38
  Svara
 • Ohhh… getting so so excited for you now. Hopefully it will be very soon! Who is going to look after Olive when you go into hospital? I’m sure she will absolutely fine with little Froggy (can’t wait to find out the real name when he/she is born!). Olive seems very caring towards you so I’m sure she will be very loving towards your little bub too! She will be a great big sister 🙂

  Harriet 2017-09-07 13:51:40
  Svara
 • Så spännande att läsa, snart är Froggy här! 🙂
  Kan du lägga till mig i Framtida Föräldrar-gruppen?

  C 2017-09-07 13:10:21
  Svara
 • Jag blir nästan lite besviken varje gång du uppdaterar nu, för jag tänker alltid att tystnad=bebis på g 🙂
  Lycka till!!

  B 2017-09-07 11:48:27
  Svara
 • Hej från en nygammal läsare! Jag läste din blogg för längesen medan du bloggade för Stureplansportalen. Har återupptäckt din blogg nyligen och vill bara säga att du verkar vara en så fantastiskt fin och trygg människa. Och klok. Så kul att få följa din graviditet. Vi väntar också vårt första barn om bara några veckor (efter en låååång längtan). Tack för att du väljer att dela med dig av så mycket. För mig är din blogg mer än bara slö underhållningsläsning. Det är en källa till inspiration och reflektion. Lycka till nu!

  Cecilia 2017-09-07 11:44:55
  Svara
 • Hej Tess. Kan du lägga till mig i framtida föräldrar gruppen? Tack så mycket! Xx

  Nina 2017-09-07 11:22:29
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!