Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

Q&A – Our New Car

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej! Tror inte att du har berättat vilken bil ni köpte till sist? Egentligen helt ointressant men man blir väl lite knäpp i huvudet och intresserad av konstiga saker om man följer en person varje dag. – Johanna

Hej Johanna! Jag skyller på preggo brain! Jag har ju helt glömt att dela med mig av vad det är för bil som vi har köpt. 

Vi visste att vi ville ha en SUV, av ett par anledningar. Först för att vi planerar att behålla bilen ett bra tag, så vi tänker två barn och en hund + resväskor och liknande. Men en av de största anledningarna är för att vi äger framsidan av vårt hus och har gjort så att vi kan ställa bilen där, dock bor vi för nära en korsning för att få sänka trottoarkanten, så vi behövde stora hjul och en bil som är hög nog för att komma upp över kanten. Den här bilen klarar det precis och det är väldigt skönt att slippa leta parkering och vi slipper betala, så det är en win-win.

Sedan valde vi mellan diesel och bensin. Diesel är billigare, men bensin mer miljövänligt, så vi bestämde oss för att köra på det. Även om modellen är väldigt ny (från i år) så har vi lyckats hitta den second hand. Det känns så himla onödigt att köpa en bil rakt från fabriken när den bara kommer att gå ner i värde så fort man kör iväg med den. Det är många beslut att ta när man köper bil och det är lätt att det snurrar iväg med alla extragrejer. 

Så vad blev det då? Jo, min favorit – En Jaguar F-Pace! 

Det stod mellan den, en Lexus, Range Rover eller Maseratis SUV. 

Det är kul att det är en ganska ovanlig bil och den är så himla bekväm att åka i, till och med Olive som annars hatar att åka bil hoppar glatt in när vi ska ut på äventyr. En favoritgrej är det stora panoramafönstret i taket som gör att hela bilen blir väldigt ljus och att man kan se himlen, hus och allt annat över.

Vår bil är svart med svarta detaljer. Garth ville egentligen även ha svarta fälgar, men jag har en känsla att jag kommer att repa dem en del i början när jag lär mig köra bilen. Så tills vidare så fick han vara lite gangster och göra en de-badge istället. Det vill säga ta bort själva Jaguar texten, sport märket och bara behålla själva Jaguaren. En killgrej som jag inte riktigt fattar, men så länge han är glad. 

Vi har haft bilen i några veckor hittills och vi är så himla nöjda. Jag vet inte hur bilintresserade vi alla är här inne, men om det är något mer om bilen ni vill veta så kan jag svara i kommentarerna. 

Jag förstår inte varför vi inte har köpt bil tidigare, det har verkligen givit oss en enorm frihet. London är inte litet och med vänner utspridda i alla vädersträck och Garths familj i Cambridge har det verkligen öppnat upp en ny värld. Sen hjälper det såklart massor nu när jag är 9 månader preggo och knappt orkar promenera till yogan längre…

For the English version, please click below.

Hi! I cant recall you telling us what car you ended up buying in the end? Maybe not really an interesting question, but you start wondering about these things when you follow a person every day – Johanna

Hi, Johanna! I will blame preggo brain, I completely forgot to share any information about our new car!

So we knew we wanted an SUV for a few reasons1. We plan to keep this car for a good while s

1. We plan to keep this car for a good while so we needed something big enough for a doggo and two kiddos (+ all my suitcases of course…)

2. We own the front of our house and have made it into a parking spot for convenience. But we live close to a crossing, so we are unfortunately not allowed to drop the actual curb. So then the only option was to get a car that was high enough with big wheels to get over the curb. Our new car does this brilliantly and now we neither have to look for parking or pay for it. So it’s a win-win. 

We also chose between a diesel and a petrol engine. The diesel one is a bit cheaper, but petrol is better for the environment, so we chose to get the latter. Even though this model is very new and was only released this year, we managed to get a pre-owned one. It felt incredibly silly to buy a car from the factory when it will depreciate as soon as we drive off. 

There really are quite a few options to consider when you get a car and it’s so easy that it gets really expensive as soon as you start adding all the extras. 

So what car did we buy then? Well, I’m happy to say we chose my favourite – A Jaguar F-Pace.

We chose between a Lexus, a Range Rover or the Maserati SUV and I think the F-pace is spot on for us.

It’s fun with a slightly unusual car and it’s sooo incredibly comfortable! Even Olive who normally hates cars is super happy to jump in when we are off on our adventures.

Another favourite thing is the massive panoramic roof window. It makes the car really light and bright and you can see the sky, houses and anything else above. I bet our kids will love it.

Our car is black with black details, Garth really wanted black rims on the wheels too. But since I’ going to have to learn how to drive it and most likely would scratch them in the beginning, we decided I told him he can wait and change that later. Until then he got to be a gangster and de-badged it instead. It apparently means to remove the actual ”Jaguar” and ”sport” text and only keep the ”leap” (the cat). I guess it’s a boy’s thing I don’t really get, but if it makes him happy. 

We have had our car for a few weeks now and could not be happier with our purchase. I don’t know how interested you guys are in cars, but if there is anything you want to know about it, just ask and I will answer in the comments. 

Honestly, I don’t know why we waited so long to get a car, the freedom it has given us is amazing! Especially since we have friends spread out all over London (and Garth’s family in Cambridge) and even more now when I’m 9 months pregnant and struggle just walking to yoga…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Godmorgon! Hoppas att du har haft en bra natt.
  Jag ville bara lämna ett avtryck och tacka för dina fina blogg. Jag har haft svårt att sova i natt och passade på att läsa i kapp här inne.
  Tänker på dig och väntar med spänning på ert lilla mirakel! Att bli förälder är magiskt!
  Min lilla tjej (3,5 år) ligger här brevid och sover sött.
  Dags att försöka somna om med en bra känsla i magen, tack vare din blogg. : )
  Kramar från Göteborg

  Stina 2017-09-03 05:12:51
  Svara
 • My father has recently bought this exact car after selling his Range Rover. So you’ve definitely made the right decision. Of course Range Rover’s are great, but this car is so cool. I used to drive alot in London when I was younger (a much smaller car), but I haven’t driven in a good few years as I haven’t needed to. Apparently you can get ‘refresher lessons’ with an instructor, in your own car. I’ll definitely get at least one of those, rather than have my boyfriend guide me. Driving is second-nature to our guys and I’m not sure how good he would be as a teacher to me – it may end in an argument ;)!

  Harriet 2017-09-02 10:43:45
  Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!