Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

My Weekend

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Nu när jag bloggar ett inlägg mindre om dagen så känns det som att jag inte hinner med att berätta vad jag faktiskt har för mig längre, så i dag tänkte jag låtsas att det är Måndag och berätta lite om min helg.

…fast för oss här i UK är det typ faktiskt måndag eftersom att vi hade bank holiday igår, det vill säga röd dag.

Tyvärr hade Garth ett stort projekt på jobbet som var tvunget att bli klart, de flyttar nämligen kontor och han har varit med och designat och byggt allt det nya. Så det blev mer en halvledig helg istället för 3 hela dagar, vilket var lite synd. Men vi tog tillvara på tiden mellan jobbtimmar, telefonsamtal och emails så gott vi kunde.

Vi började med att ta bilen över till Josefina och Matthew i Laytonstone för lite fika på lördagen. De har köpt ett hus med 3 sovrum där ute och håller på att renovera, så det var väldigt kul att se hur långt de hade kommit. Vi älskar ju byggprojekt och kan inte vänta på att få sätta tänderna i lägenheten ovanför vår, men det blir först i under 2018.

De har ett stort grönområde precis nära huset så vi tog hundarna och två vaggande preggosar på en härlig promenad efter alla kakor. Jag försöker att komma ut på minst 2 riktigt bra promenader i veckan nu, för att få bebisen att droppa lite. Gärna i skog och natur, eftersom att det påminer mig om att vara i Sverige.

Helt plötsligt har jag börjat få hemlängtan efter 12 år i London… Det måste väl vara hormonerna?

På vägen tillbaka kikade vi snabbt in på Garths jobb och Olive fick leva rövare mellan alla skrivbord och leksugna kollegor. Hon kan inte få nog av uppmärksamhet vår lilla tassfröken. Det nya kontoret ligger precis vid en av broarna och har stora panorama fönster ut mot Themsen och Olives lilla hundhjärna blev helt överväldigad av utsikten. Speciellt när de röda bussarna åkte över bron blev hon helt till sig, det där med perspektiv är inte hennes starka sida…

En annan härlig sak med Garths kontor är att det ligger precis nära Borough market, så vi promenerade över dit och åt middag på restaurangen Fish! Jag åt en underbar fisksoppa och vi njöt av att kunna sitta utomhus i värmen. Det kändes lite som att vara på semester.

Ni kanske känner igen Borough market som platsen för det senaste attentatet här i London. Det är viktigt för oss som bor här att inte vara rädda för att gå ut och ”ta tillbaka” de delarna av vår fina stad som har blivit utsatta. Att faktiskt gå dit och skapa nya och bättre minnen. Speciellt när det kommer till en riktig pärla som underbara Borough market faktiskt är, så jag kan inte rekommendera nog att åka dit för lunch eller middag när ni är här på besök.

Söndagen överraskade oss med 27°C och jag parkerade mig själv med en Jo Nesbo bok i solstolen i trädgården medan Garth skulle ge sig på att åka och storhandla själv. Vi beställer alltid mat hem genom tjänsten Ocado vanligtvis, men Garth har en sån extrem nesting-hjärna just nu att han bara var tvungen att se all mat med egna ögon.

…fast sen ringde han efter en halvtimma och erkände att det kanske inte var en så himla bra idé ändå. Han kom hem med en salig blanding av saker och inte en enda hel måltid. Men det är lite kul det med, jag hittar nya lustiga saker varenda gång jag öppnar kylen haha. Han hade gått bananas i delikatessen och köpt med sig alla saker som han vet att jag längtar efter att äta efter graviditeten. Härliga franska korvar, kycklinglever paté och goda ostar, allt med utgångsdatum först i Oktober. Gulle!

I går passade vi på att köra över till vårt favvocafé Flotsam & Jetsam för en härlig lunch och så tog vi en promenad med Olive i Wandsworth Common. Det var riktigt varmt och härligt och parken var full av solande och picnickande Londonbor. Det är riktigt kultur här att hänga i parker, så det gäller att passa på när det är fint väder.

När vi kom hem fick Garth nesting-dille och började tvätta alla kuddöverdragen i soffan (fjädrar överallt), organisera saker i källaren (konstiga bra-att-ha bygggrejer överallt) och satte ihop en ny stor Ikea garderob till barnrummet (kartongbitar överallt) på en gång. Vi kom i säng först vid klockan 2 i natt! Jag satt och läste bok i amningshörnan och hjälpte till med de små sakerna som jag kunde.

Det är en smula frustrerande att Garth är så himla i fixartagen och jag själv knappt orkar lyfta en fena. Det är lite som att han är en orkan som bara vill fixa och greja med allt just nu och jag är mer av en stillastående damm med en liten näckros som bara vill ha lugn och ro och ta allting extremt långsamt.

Jag undrar hur länge det kommer att hålla innan en av oss blir irriterad… det är en väldigt fin linje mellan zen och storm i den här lilla dammen för tillfället.

Som ni ser är min to-do lista och mitt veckoschema helt tomt. Det enda jag har vågat boka in är min yoga på torsdag och så ska jag kolla runt lite efter ett bra ställe för en ansiktsbehandling. Resten får bli spontant och det känns faktiskt galet härligt.

Jag börjar fundera på hur länge jag vågar ha på mig mina ringar? Händerna kan ju svullna en del så här på slutet och jag har hört hur de ibland måste klippa av ringar om man måste in på akut kejsarsnitt. 

Nog om mig, hur var er helg?

For the English version, please click below. 

Now when I only do one post a day here on the blog, I feel a bit like I miss out on my day-to-day connection with you guys. 

…so I thought I would share my weekend with you since it was a Bank Holiday and all.

Garth actually had a big project on at work, they are moving offices and he has been a part of the whole design and build. So he had to work quite a lot, but we made sure to have some fun in-between too.

Saturday we took the car over to see Matthew and Josefina in their new house in Leytonstone. They have been renovating and it was awesome to get to see the progress. We had cakes, raspberry leaf tea and after we took a long walk in the park just next to their house with the doggies. Well, a walk is a bit of an exaggeration, more like a waddle for the two preggos…

To see their place made me really excited to do up the flat we just bought upstairs. But we will have to wait until 2018 when we are not 9 months pregnant or have an infant to care for.

On the way back we stopped by Garth’s new office and Olive got to play with all his work colleagues. She loves the attention this little doggie madam and was on her best form. The new offices are right on the river and it has big panoramic windows overlooking the Thames. I can tell you that Olive’s little doggie mind was blown! Especially when the buses went over the bridge, she couldn’t contain her excitement. I don’t think perspective really is her thing…

Another great thing about the new office is that it’s super close to Borough market. So we popped over to the lovely restaurant Fish! for dinner. We sat outside, enjoyed the warm air, a great fish soup and it almost felt like we were on holiday.

I think it’s super important to not be afraid to go back to the places where attacks have happened here in London. It’s important to re-claim and make new good memories from these places. Especially when it comes to such great spots as Borough market!

 

Sunday surprised us with 27°C and I parked my pregnant butt on a sun lounger in the garden with a Jo Nesbo book whilst Garth decided he wanted to go to the store for a big food shop. The thing is, we always use Ocado and I’m usually the one who deals with the food shopping in the house. But I let him go since he desperately wanted to see the food ”with his own eyes” and not on a website.

…it took 30 mins before he called and admit he made a mistake and had no idea what to buy. He came home with an amazing mix of all kinds of random foods. I’m not sure there was actually one complete meal in there but I love going in the fridge and just finding random stuff in there. We will just have to use our imagination for a few days.

Actually, he went bananas in the delicatessen and got me loads of things I have been craving for after pregnancy. Lovely french cheeses and sausages, chicken liver paté and lots of other loveliness. All with long expiry dates, ready for me to inhale after Froggy is born. I have a very sweet hubby!

Then yesterday Garth had to go to work for a bit, but we still managed to have a nice lunch at our favourite café Flotsam & Jetsam and a nice walk in Wandsworth park with Olive. I love how busy the parks get when it’s nice weather. It’s such a London thing to hang in parks.

When we got home Garth turned into nest-zilla. He washed the covers for the sofa (feathers everywhere), organised stuff to go down in the basement (could-be-useful bits and bobs everywhere) and put together a massive new wardrobe from Ikea in the baby room (boxes, tools and screws everywhere) all in one go. We didn’t get to bed until 2 in the morning! I have to admit I mainly sat with my feet up reading in the glider chair and only helped with small things. But hey, I’m 9 months pregnant, what use am I really?

I have to admit that it’s a tad bit frustrating that my beloved hubby is in such a fixing frenzy and I can barely think of emptying the dishwasher without feeling tired. He is like a hurricane of DIY and I’m more of a little serene pond with a water lily floating top, not really wanting to do anything else than having peace and quiet and go extremely slow.

I’m wondering how long it will take before one of us will get annoyed… there is a fine line between zen and storm in this little pond at the moment.

As you can see in the photos, my to-do list and schedule this week is empty. The only think I have dared to book in is my pregnancy yoga on Thursday and I will also try to get a facial before then. But the rest will just have to go with the flow and that’s pretty liberating. The baby is in charge now and it’s completely up to Froggy what my next few weeks will look like.

I wonder how long I will dare to wear my rings? Hands can get quite swollen now towards the end and I have heard horror stories of hospitals cutting them if you need an emergency c-section… 

Ok, enough about me, how was your weekend?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej!

  Jag brukar bara kommentera lite sporadiskt, men läser din blogg varje dag. Tycker det varit så roligt att följa din graviditet och är själv gravid i vecka 22. Eftersom det inte går planera när den lilla tänkt komma ville jag passa på och önska er lycka till såhär i förväg. Det kommer gå bra och jag är övertygad om att er bäbis får de bästa föräldrarna han eller hon kunnat få!

  Om Garth arbetar nära Borough market kan jag tipsa om en tapas & kött restaurang som heter Lobos Meat and Tapas. Jag brukade äta där för något år sedan då jag bodde i London & tyckte det var jättegott & mysigt.

  Kram!

  Lotta 2017-08-30 16:49:04
  Svara
 • Ingen fara med ringarna, jag fick göra akut C-section på samma sjukhus som du ska föda på och ringarna fick sitta kvar, blå tejp på bara. Lycka till med förlossningen!

  Maria 2017-08-29 23:46:54
  Svara
 • Åh ta av dem snart! Jag hade mina på mig, tänkte inte alls på att det kunde bli ett problem men vid ett besök hos barnmorskan i v 39 upptäckte de att jag hade början till havandeskapsförgiftning (ingen fara, vår son föddes några dagar senare hur perfekt som helst!) och jag svullnade upp snabbt i både ansiktet och fingrarna och det var verkligen på gränsen att jag skulle få klippa bort ringarna på sjukhuset men efter att ha spolat händerna i iskallt vatten och oljat in ringfinget så kunde min man dra loss dem medan jag skrek och trodde fingret skulle gå av haha. Drama men det löste sig tack och lov! Även om man kan köpa nya ringar är det ju just dem man vill ha 🙂 det här gick på några timmar bara så ta av dem snart! Lycka till med babyn! Kram!

  Malin 2017-08-29 21:46:45
  Svara
 • Mitt första barn föddes med kejsarsnitt (akut, men inte så brådskande – han visade sig ligga i säte fastän alla trodde tvärtom) och jag fick faktiskt behålla mina ringar på när jag inte fick av dem pga svullna fingrar… men jag antar att olika sjukhus kan ha olika policy!

  Ni ska ha det så bra i er lilla damm – hoppas ni hittar rätt balans så alla kan vara harmoniska och nöjda. 🙂

  Mia 2017-08-29 19:38:13 http://miajohanna.blogspot.com
  Svara
 • Hej! Tror inte att du har berättat vilken bil ni köpte till sist? Egentligen helt ointressant men man blir väl lite knäpp i huvudet och intresserad av konstiga saker om man följer en person varje dag 😉

  Johanna 2017-08-29 19:09:55
  Svara
 • Haha gillar verkligen sättet du skriver på, du borde skriva en bok! Tycker du är riktigt duktig på att skriva i en berättande form som är målande men även humoristiskt.

  Jag har en fråga, och om den är för privat så förstår jag, men vet inte riktigt vem annars jag ska fråga och kommenterar anonymt denna gång, ifall någon jag känner råkar läsa 🙂

  I alla fall min jag träffat någon i ett annat land och det har blivit så pass seriöst att jag kommer flytta dit om ett tag. Vi pratar även om barn, något vi båda vill men vi vill så klart bo ihop ett tag innan. Men jag kommer vara i situationen att hela hans familj bor där och min bor kvar i Sverige. Så min ”oro” är lite att om vi får barn hur de ska få samma nära relation till mina föräldrar som de inte kommer se lika ofta som hans. Nu är det ju en bit kvar tills jag är där, men jag är en övertänkare och jag har en väldigt nära relation till mina föräldrar och det skulle kännas jobbigt om inte mitt barn fick det.
  Har du tänkt kring något kring hur man kan bygga den relationen? Jag tänker eftersom dina föräldrar/syskon också bor i ett annat land. Eller om det finns någon av dina läsare som har tips här på hur man gör? Är orolig över att jag kommer få dåligt samvete mot mina föräldrar, även om man så klart inte ska ha det. Men som sagt övertänkare..

  Anonym 2017-08-29 18:04:27
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Foodjunkie
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand