Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Bumpdate Week 38 & The Frustration

For the English version, please go to the bottom of the post.

Nu förstår jag precis vad man menar med att de sista veckorna går otroligt långsamt.

Jag tänkte att det skulle vara skönt att bara kunna slappna av och låta Froggy komma när hen kommer efter v.37 och bara njuta av att veta att bebisen är färdigbakad. MEN man går ju runt och analyserar precis allting som händer i kroppen in i minsta detlaj.

Känns den här sammadragningen annorlunda än de tidigare? Vad händer om vattnet går när jag kissar eller står i duchen, märker jag det då? Har jag inte liiite mer värk i nedre delen av ryggen i dag? osv osv.

Så börjar man googla saker som ”tecken på att man ska föda snart” och ”hur får man igång en förlossning”. Inhandlar hallonblads té, dricker 1, 2, 3, 4 koppar om dagen av något som i princip smakar som vått hö. För att inte glömma alla promenader och timmar tittande på tv på pilatesbollen medan man guppar upp och ner och i cirklar.

Kommer det att bli en Septemberbebis, eller kanske kommer skrutten redan nu i veckan? Hinner jag kanske med att göra den där grejen på Onsdag, vågar jag göra planer? Bör jag vila/äta/läsa på mer?

Det känns som att leva i ett vaccum mellan en extrem längtan efter att få träffa barnet och skräckblandad förtjusning inför förlossningen. Jag är ett kontrollfreak, jag avskyr att jag inte vet när, var och hur det kommer att hända! Jag vill ju plaaaneeera för tusan!

Ja, så där är jag nu just nu, mitt i limbo.

Jag vet att det är helt upp till Froggy att bestämma när hen är redo att titta ut, men jag hoppas verkligen på att inte behöva gå över tiden. Inte bara för att det blir tyngre och jag blir tröttare för varje dag utan även för mitt stackars psykes skull.

Min ultimata födsel sätter igång på förmiddagen efter 10 timmars sömn och en stadig frukost. Vattnet går, så att jag vet att jag är i gång. Jag får köra så länge jag kan här hemma med hjälp av Olive (dogxytocin som jag har börjat kalla henne) och Garth och när vi är redo åker vi in till sjukhuset. Där beger vi oss raka vägen till birth centret, får ett av de där mysiga rummen med en pool och så kör jag några timmar där med lustgasen innan det är dags för att pusha. Allt går toppen, jag behöver inte sys och ut kommer en frisk och glad bebis.

Gärna typ runt den 1-2a September känns som en bra tid, helg och allt.

Fast så lär det ju knappast bli…

I vecka 36

?  Har jag varit hos min GP.

..och hade en ny kille som ni kan läsa allt om här. Komiskt är ordet som ploppar upp i mitt huvud när jag tänker på det där läkarbesöket.

?  Har jag varit inne på sjukhuset och fått en mini-scan.

Eftersom tokstollen till läkare trodde att bebisan hade vänt på sig, så fick jag åka in och dubbelkolla. Givetvis hade han helt fel, Froggy ligger huvud neråt 1/3 inne i bäcknet. Så jag fick åka hem med uppmaningen att ”promenera ner bebisen”. Det var skönt att se att allting såg bra ut och få en sista liten titt in i livmodern innan det är dags.

?  Har jag haft förvärkar.

1-2 stycken rejäla om dagen, så inte mycket. Men när de väl kommer så får jag chansen att öva på att andas. Jag har märkt att sitta på soffkanten med armarna över pilatesbollen känns toppen och det är bra att veta när det är dags på riktigt.

?  Har två av mina NCT tjejer fått sina barn.

Vi var 8 par i gruppen och nu är det bara 6 gravida kvar. En av tjejerna fick sin lilla tjej i dag, på sin BF och om man tittar på datum så bör vi vara nästa par på tur. Men man vet ju aldrig…

?  Har jag blivit gravid i ansiktet och nått mitt viktmål.

Jag trodde att jag skulle klara mig utan att svullna, men den här veckan kom det ändå. Men jag kunde faktiskt inte bry mig mindre just nu. Det är inte bara mina kinder som har svullnat utan även mina läppar vilket av någon skum anledning får mig att se yngre ut. Så jag klagar inte.

Jag har även nått mina 16 kg som jag estimerade att jag skulle gå upp och jag tror att jag nog kommer att stanna här nu. Coolt att jag gissade så bra redan från början!

? Får jag inte ringa Garth längre.

Jag måste messa om det är något jag vill för annars freakar både han och hela kontoret ut totalt och tror att det är dags. Paniken i hans röst när jag ringer visar hur nervös han faktiskt börjar bli.

I vecka 37

? Ska Garth packa sin Dad-bag

Han måste ju också ha med sig en liten väska med kläder och pryttlar. Det var hans själv som kom på att det nog var en bra idé att få det gjort nu.

?  Tänker jag jobba på att få Froggy att fixera sig.

Jag ska promenera, sitta på bollen, gå i trappor och göra squats. Allt för att den lilla ska ramla ner lite mer så att hen är redo för förlossningen. Josefina är drygt två veckor efter mig och hennes är redan fixerad…

? Ska jag boka en ansiktsbehandling.

Jag vet inte när jag har chansen sen, så det är lika bra att göra det nu. Sedan är det typ det skönaste som finns och det är meningen att jag ska chilla och bygga upp mina oxytocin nivåer (födselhormonet som man får när man är lugn och glad) nu inför födseln.

?  Väntar vi.

Ja… vem vet. Kanske blir vi till och med föräldrar den här veckan?

Det vore lite kul att gissa nu när det är så nära! Vad tror ni, blir det en kille eller tjej, när kommer hen och om ni vill får ni gärna slänga in ett namnförslag med!

Fler gravidveckor hittar ni här;

Week 37 & The Wait Begins
Week 36 & All The Negativity
Week 35 & I’m Bloody Massive!

For the English version, please click below. 

 

Now I know exactly what people talk about when they say that the last weeks are incredibly slow. 

I had the idea that I would just be able to relax and know that no matter what Froggy is all fully-baked in there and will come when he or she is ready. But I didn’t count on constantly wondering when it was going to happen and how much I would be analyzing every little tickle och pinch in my body.

Doesn’t this contraction feel a bit different than the other ones? What happens if my water breaks when I’m having a wee or showering, how will I know? Isn’t my lower back a tiny bit sorer today than yesterday? etc etc

And then the googling begins. ”Signs that labour is close”, ”how to start labour” and all the rest. We buy raspberry leaf tea, drink 1,2,3 even 4 cups of something that tastes like wet hay every day. Not to forget all the walks and hours spent on the birthing ball bouncing up and down to get the baby to drop.

Is it going to be a September baby or might he or she already join us this week? Will I have the time to go and do that thing or see that person, do I even dare to make any plans? Should I rest/eat/read up a bit more?

I’m living in a vacuum between an extreme longing to meet our baby and slightly terrified about labour. I’m a control freak, I like to know when, where and how things will happen. I want to be able to PLAN the birth damn it!

So I’m in limbo…

I know it’s completely up to Froggy to decide when he/she want to make the grand entrance, but I’m really hoping it will be before or on our due date. Not only because I get heavier and more tired every day, but also for my poor neurotic brain’s sake.

My ultimate birth would start mid-day after 10 hours of sleep and a nice breakfast. My water would break, so I know it was the real deal and I would labour for as long as possible here at home with the help och Garth and Olive (I have started calling her my little dogxicytin *preggo humour*). When we are ready we will go into hospital, go straight to the birth centre and get one of those lovely rooms with a pool. I would labour there for a few hour with some gas and air before it’s time to push. Everything goes great, I don’t need any stitches and out comes a happy healthy baby.

About the 1-2 September would be pretty perfect. Weekend an all!

 

I wonder what the chanses are…

In week 36;

?  I visited my GP.

…and I saw this new guy who was a bit of a clown. You can read all about that comical visit here.

?  I went to the hospital and had a mini-scan.

Since the nutty doctor told me the baby had turned, I got an appointement to go in to check it out properly. Of course he was completely wrong and the baby is in a perfect position, head down and 1/3 into the pelvis. It still need to drop a alittle bit more, so the midwife told me to go home and ”walk that baby down”.

It was great to get to have one last cheeky peek into the uterus before the big day and a relief to know that the little one is doing well.

?  I have had pre-contractions.

1-2 proper ones every day. So not very many, but when they come I get the chance to practice my breathing. I have noticed that sitting on the edge of the sofa hanging over the birth ball gives nice relief and that’s great news for one labour starts for real.

?  Two of the girls from our NCT group had their babies.

We were 8 couples in the group and now there are only 6 preggos left. One of them had her little girl today, on the actual due date and looking and timings, I should be the next one up. But who knows…

?  My face got pregnant and I reached my weight goal.

I was hoping to make it to the end without too much swelling, but this week it came. Honestly, I’m not bothered at all, I’m soo close to the end now. Not only my cheeks has puffed up, but also my lips and by some strange reason, it’s actually making me look a bit younger. So I’m not complaining.

I have also reached my goal of putting on 16 kgs and I’m quite impressed with my own estimate!

? I’m not allowed to call Garth anymore.

I have to text him instead because both he and the entire office freaks out if I call him. The panic in his voice…lol!

 

In week 37 

? Garth will pack his dad-bag.

Dads need to take some stuff too, so he decided to start tomorrow since we are getting close.

?  I will work on getting Froggy to drop.

I will go for walks, sit on my ball and do squats. All to make the little one fall further down into the pelvis and be ready for birth. Josefina is due a bit over two weeks after me and hers is already fully engaged…

? I will book a facial.

Who knows when I will have the time to get one later, so I might as well do it now. Also, it’s soooo relaxing and I am meant to chill out and work on my oxytocin levels (the hormones that make you relaxed for birth).

?  We wait…

Well, who knows. Maybe this is the week we will become parents?

Ok, let’s do some guessing! What do you guys think? Will it be a boy or a girl? What date will he or she arrive and maybe you have some great names to suggest?

Find more pregnancy weeks here;
Week 37 & The Wait Begins
Week 36 & All The Negativity
Week 35 & I’m Bloody Massive!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • I’m so so so excited for you and Garth! I’m guessing a boy! And I think he will arrive on 6th September! (Of course I could be completely wrong!) XX

  Harriet 2017-08-30 18:53:53
  Svara
 • Hoppas det går som du har planerat, speciellt om du prickar in rätt datum! 🙂

  Josefine 2017-08-29 14:29:47 http://scandicave.se/
  Svara
 • Min barnmorska som inte var särskilt hokus pokus tyckte att hon hade ett säkert tecken på när det var dags. Hon tittade efter vit linje längs överläppen, som om man ritat dit en ytterkontur. Hade man den var det dags. Stämde på mig!

  Fredrika Åkermark 2017-08-29 11:23:44
  Svara
 • Har ju själv noll erfarenhet men kan verkligen både tänka mig och förstå frustrationen att man inte kan kontrollera bebis! Håller tummar och tår att Froggy kommer ut precis så som du hoppas och önskar ??

  Clara, Bossbloggen 2017-08-29 09:22:20 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Ett tips är att försöka att inte ställa in sig på att föda i ”tid”. Har av mina vänner som gick över tid var så inställda på att föda som beräknat att de minns de sista två veckorna som jätte tunga, en tyckte tom att de sista 2 veckorna var tyngre än hela graviditeten innan, medan de som inte stressat har i vissa fall t.o.m tyckt att det varit skönt att ha extra tid att förbereda sig på och vila.
  Oroa dig inte ifall vattnet går! Du kommer definitivt märka skillnad! Däremot betyder det inte att den lille kommer direkt för att vattnet går.
  Mitt vatten gick och ändå fick jag till slut bli igångsatt efter 2 dygn väntan. Min envisa bebis föddes först 3.5 dygn efter att vattnet gått. Du kommer veta när det är dags även om det inte känns så nu!

  Anna 2017-08-28 21:59:45
  Svara
 • Du har säkert googlat alla tecken redan 🙂 men för mig så fick jag samma symptom båda graviditerna veckan/dagarna innan;
  1. Slemmis börja släppa (sjukt äckligt men så är det)
  2. Sinnesjuk trötthet, måste plötsligt sova mitt på dagen för att överhuvud taget orka dagen.
  3. Ökade sammandragningar.
  Efter dessa tecken har lätt mensvärk infunnit sig och sedan pang! Vattnet går..
  Det är så spännande men håller med om att väntan är olidlig, man blir nästan arg för varje dag som går. Hursomhelst, snart kommer ju froggy (jag tror det är tjej:) ) och önskar dig och er ALL lycka till!!

  Sanna 2017-08-28 21:43:44
  Svara
 • Jag tror på en flicka som kommer 15/9! Jag förstår att när du skriver hur du önskar det skall gå att det är ”the secret”- tänk – och det är precis så du skall tänka.

  Jag hoppas dock att du inte känner dig ”dålig” om du spricker/behöver göra akut kejsarsnitt. De allra flesta kvinnor spricker. En del kvinnor är väldigt prestationsinriktade och om de inte får en ”drömförlossning” så känner de sig misslyckade. Men du känns som ganska snäll och förlåtande mot dig själv. ❤️

  Zinnia 2017-08-28 21:04:35
  Svara
 • Jag tror det blir en flicka och att hon kommer på sin due date! När det gäller namn tycker jag Lily är fint. Tess, Garth & Lily! Låter som ett bra gäng! Skickar kramar o massa pepp! ❤️

  Karin 2017-08-28 19:14:41
  Svara
 • Kille, hmm, svårt med dag men gissar 4/9

  Emma 2017-08-28 17:39:15
  Svara
 • Jag tror det är en tjej som kommer 3/9! 🙂
  Men oavsett när hen kommer så är ni snart föräldrar, sååå coolt!!!! 🙂
  Hmm namn är svårt, tänker att ni vill ha något som är internationellt som fungerar i för Garths familj men också som är enkelt att säga på svenska. Chloe kanske? 🙂

  Angelica 2017-08-28 16:46:36
  Svara
 • Jag tror att Froggy trivs så bra inne i magen att han väntar med att komma ut ett tag. Jag tror att han kommer den 17/9 och kanske att han ska heta Jonathan. Hoppas du får en bra sista tid, det är så spännande att gå och vänta om än något frustrerande.

  Helen 2017-08-28 14:31:15 https://www.instagram.com/im.hille/
  Svara
 • Alltså så komiskt! Känner igen mig så himla mycket i precis allt det du skriver. Har BF 13 september men det känns redan som jag gått över tiden när man vet att bebis egentligen är färdigbakad där inne! dagarna är så himla långa just nu.. Känner efter efter minsta lilla annorlunda känsla och hoppas det är på g och är så pirrig varje kväll när jag ska gå och lägga mig utifall det är just den natten bebisen kommer ? all lycka till till dig när det väl är dags!

  Madeleine 2017-08-28 13:23:33
  Svara
 • Så mysigt att följa er bebisväntan! Jag tror att det blir en tjej. Gissar på att hon (eller han) tittar ut den 8 september. Namn förslag; Emma eller Ella. Fina på alla språk och passar bra med era namn!

  Annika Persson 2017-08-28 13:21:09
  Svara
 • Torsdag 31/8 och tror på en liten Deborah 🙂 Lycka till!

  Anna 2017-08-28 13:01:13
  Svara
 • Jag gissar på en flicka som anländer 4/9! ?

  Elisabeth 2017-08-28 11:24:02
  Svara
 • En bra artikel angående Raspberry Leaf Tea som även innehåller ett recept på hur starkt du ska brygga téet om du vill ”sätta igång” din förlossning (Labor Day Tea ingredients: 1 1/2 cups of loose red raspberry leaf tea (or 24 tea bags! Yes, it’s a strong brew), 4 cups of filtered water) https://www.mamanatural.com/red-raspberry-leaf-tea/

  Bella 2017-08-28 11:05:51
  Svara
 • Å vad jag känner igen mig i allt du skriver! Denna eviga väntan och man vet inte när det ska starta. Det hade varit skönt att kunna planera när det ska gå igång 😉 Mitt vatten gick, som en störtflod, kl ett på natten och jag hade bara slumrat i någon timme. Så från vattnet gick tills min lilla tjej föddes (det tog ett dygn…) kunde jag inte sova eller vila så mycket mer. Jag tror att ni får en pojke och att han kommer 3/9!

  Anna 2017-08-28 10:27:00
  Svara
 • Du är så himla bra på att sätta ord på känslor! Är i exakt samma vacum(beräknad bf idag!), får inte heller ringa min man på jobbet och letar konstant tecken på att det är på gång..? törs inte chansa när froggy kommer, det blir när det blir helt enkelt. Hoppas det inte dröjer alltför länge! ♡

  Emma 2017-08-28 09:43:32
  Svara
 • Åh så spännande! Förstår att det är jobbigt att vänta men det dröjer nog inte länge till! Tror att ni får en liten son nu i veckan 🙂

  Louise 2017-08-28 08:28:29
  Svara
 • Åh, förstår att du längtar och väntar just nu. Kan bara meddela att du märker om vattnet går, även om du är på toaletten eller i duschen! Helt plötsligt är det som att du blivit inkontinent och det sipprar lite vid varje rörelse typ, binda på! Fast det sätter inte alltid igång i samband med att vattnet går tyvärr, vi fick vänta två dagar efter vattenavgång innan vår skrutt föddes (man blir igångsatt om det inte startat naturligt efter tre dagar pga infektionsrisken).

  Emma 2017-08-28 08:25:51
  Svara
 • Min gissning har ju redan passerat, förra tisdagen. Haha! Så jag slänger in en ny, imorgon kommer Froggy. Bestämd över att det blir på en tisdag.

  Åh vad jag hade velat vara utvilad när det var dags! Blev allt annat än det men det gick ju ändå! Med lite nyponsoppa mellan krystningarna fick jag energi.

  Carro 2017-08-28 08:15:23
  Svara
 • Men så mysigt. Blir helt förväntansfull av att läsa. ? Så fint skrivet. Skrattade gott när du skrev stycket om att ringa Garth med. Underbart!

  Seos Fotografi - Gravid & Bröllop 2017-08-28 07:39:28 http://seosfoto.se
  Svara
 • Åhhh vad spännande!! Till och med jag blir alldeles pirrig när du skriver ”kanske blir vi föräldrar den här veckan”! Jag gissar på en liten tjej och att hon kommer den 10/9 🙂

  Emma 2017-08-28 07:26:40
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Eller tänker jag helt fel med BF haha?! Trodde det var mitten av september.. håller tummarna för så snart som möjligt 😉

   Emma 2017-08-28 12:28:36
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Emelie Walles
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand