Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

My 5 Beauty Treatments Before & After Birth

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag har gjort en liten lista på skönhets- och kroppssaker jag vill göra först innan Froggy kommer och senare när den lilla är här och jag får använda alla cremer och liknande igen. 

Under de senaste månaderna har jag varit väldigt försiktig med många produkter och behandlingar, men så fort bebisen är på utsidan så kommer jag att vara väldigt mycket friare med min kropp (dock inte med min tid, men det är en annan femma).

Först och främst känner jag att det är ett par grejer som är härliga att ha fixat innan själva födseln.

Innan födseln:

1. Frisörbesök.

Jag har fortsatt att slinga håret eftersom att min frisör är grym och har varit väldigt noggrann med att inte ta färgen allt för nära min hårbotten. Det kommer antagligen att dröja ett tag innan jag kommer iväg igen, så jag satt och sög på sista besöket så länge jag kunde. Men i tisdags var det dags och nu har jag ungefär 8 veckor innan håret kommer att se lite tråkigt ut igen.

Om jag ska vara en trött zombie, så kan jag få vara en med fint hår i alla fall resonerar jag.

2. Naglar.

Födslar kan ta lång tid och om jag ska behöva titta på avskavt tånagellack under många timmar så kommer det att irritera mig. Samma sak med de första bilderna på lilla skrutten, då vill man gärna ha fina fingernaglar om de råkar hamna på bild.

Jag tog ner dem en del i längd med, så att jag inte river den lilla av misstag. Jag körde en mani/pedi i går och pedikyren bör hålla i alla fall i 2 veckor, men jag får nog göra om manikyren om Froggy bestämmer sig för att komma senare i September. Oavsett så är det väldigt skönt att få sitta och bli omhändertagen när man är preggo.

3. Gravidmassage.

Jag har tagit två massager de senaste 10 veckorna och om den lilla inte är här runt vår BF så tar jag nog en till. Kroppen har aldrig varit så tacksam för avlastning och ompysslande som just nu.

4. Färga fransar & bryn.

Jag har inte vågat färga själv hemma, men funderar på om jag ska gå till en salong, det är ju en så liten yta, så jag tänker att det kanske inte gör så mycket om lite av färgen nuddar huden. Vad tror ni?

5. Återfuktande ansiktsbehandling.

Mest för att det är så himla skönt med ansiktsmassage, men även för att jag inte vet när jag kommer att få chansen att ta en igen. Så länge jag kan sitta upp eller ligga på sidan och de inte använder några exfolierande syror eller liknande så tror jag att min gravidhud skulle bli ganska så nöjd ändå.

… kan ni komma på något mer som kan vara bra att göra innan födseln? Jag är sådär sugen på att vaxa (aj!) utan rakar fortfarande (med hjälp av en liten spegel i duschen, det går prima!). Jag har antagligen minst en vecka på mig nu och orkar inte göra så himla mycket mer än att gå på yoga, promenera Olive och ta hand om mig själv och vila ändå.

Färgen är OPI ”Look at my bow” från Hello Kitty kollektionen. (adlink)

Efter födseln:

1. Microblading .

Jag vill så gärna microblada mina ögonbryn, men jag är inte säker på om man får det när man ammar. Någon som vet? Sedan gäller det att hitta någon som är riktigt riktigt grymt duktig, så jag tar gärna emot rekommendationer från er.

Det spelar ingen roll om det är i London eller Stockholm.

2. BUS.

Jag har hållt mig i skuggan den här sommaren eftersom att jag har varit rädd för att få pigmentfläckar och det har verkligen funkat. MEN det vore kul att få känna mig lite sommarfräsch i alla fall i sista sluttampen på sommaren, så då tänkte jag bus. Det bör vara ok om jag inte använder det på själva brösten eller magen där bebisen ska ligga mycket utan kanske bara lite i ansiktet och på armar och ben.

Vad tror ni?

3. Massage.

Jag fick rekommenderat att göra en riktigt rejält utrensande massage i vecka 2 efter födseln för att bli av med massor med extra vätska, hormoner och slaggprodukter. Det känns faktiskt himla logiskt och jag kan beställa att de kommer hem till mig, så då kan Garth ta hand om Froggy i någon timma.

4. Shellac.

Vad tror ni om att köra shellac så att jag får känna mig lite fin om naglarna? MEN då måste jag väl gå till salong för att ta av det. Det går kanske ganska fort ändå? Känna bara smidigt när man har en liten, men jag har bara haft shellac på semester tidigare eftersom att det inte funkar att ha permanenta saker när man modellar.

5. Frisören.

De har ett privat rum på min salong FOUR som jag kan använda om jag tar med mig bebis in senare. Men jag vet inte hur hälsosamt det är för hen att vara runt massor med starka kemikalier. Mina besök tar alltid minst 4 timmar, så jag har svårt att se att Garth skulle kunna ta den lilla så länge.

En idé är att jag faktiskt ändrar min färg en smula och kör en ombre variant ett tag. Min egen hårfärg har tyvärr blivit mörkare under graviditeten, så jag kan inte vänta mer än 8 veckor mellan behandilingarna utan att jag riktigt ruttnar på hur det ser ut. Med en ombre kan jag både ha en del av min nya naturliga färg, men samtidigt vara blondare i längderna. Vad tror ni?

Nu är givetvis allt det här ytterst världsliga saker, men jag har varit babymaskin i 9 månader nu och om det finns något jag kan göra som småbarnsmamma för att få mig själv att känna mig lite finare så känns det ändå värt det. Speciellt om det underlättar i vardagen.

Nu vill jag ha alla era skönhetstips som hjälper när man är mamma och har ont om tid!

Fler skönhetsinlägg hittar ni här;

Pregnancy Friendly Haircare – Kérastase Aura Botanica
How I Curl My Hair Using A Curling Wand
8 Makeup & Beauty Products I’m Curious About

For the English version, please click below. 

I have put together a little list of beauty and body treatments I’m keen on 1. Getting done before Froggy joins us and 2. Do after birth when I’m allowed to use all my creams and various products again. 

During the last 9 months, I have been very careful with what I have exposed me and Froggy too. It’s so hard to know how my skin will react and I did not want to take any unnecessary risks exposing the baby to anything harmful in my body.

So as soon as I have a baby on the outside instead of the inside I will have a lot more freedom to do what I want again. (I might not have the time to, but that’s a completely different dilemma)

First and foremost I have a few things I would like to have done pre-birth since I got the time and to make myself feel a little bit better about myself when I’m in the newborn zombie-stage.

Before Birth;

1. Go to the hairdressers.

I know a lot of pregnant women don’t put any colour in their hair during the 9 months, but my hairdresser is amazing at making sure no dye ever touches my skin or scalp and they also have great ventilation. So I have been able to keep up with my highlights as usual. So on Tuesday, I had my last visit before birth, I tried to schedule it for as late as I dared to and 38 weeks

So on Tuesday, I had my last visit before birth, I tried to schedule it for as late as I dared to and 38 weeks is pretty darn close I think. So now I got about 8 weeks before my hair will start looking sad again and that’s plenty of time to squeeze out a baby and get to look myself in the mirror and even if everything else looks like crap, at least I will have nice hair.

2. Get my nails done.

Births can be long… and if I’m forced to look at my chipped toenails for hours on ends it will start to annoy me. Same thing with those first photos of our Bubba, if one of my hands ends up in a picture I prefer for my nails to look somewhat ok.

So yesterday I had a mani and a pedi. And yes I know I’m still not at my due date, but to be honest, it’s just really nice to get pampered for a while, so if I have to redo them in a week or two I really don’t mind.

I made sure to make them a bit shorter than usual so that I can handle the baby without any risk of scratching it.

3. Pregnancy massage.

I have had two gloriosu pregnancy massages so far and I have decided if my duedate comes and the baby is still holding on in it’s crowded little uterine house,  then I will have a third.

My body has never been as grateful for a bit of relaxation and relief as right now.

4. Tint my lashes and brows.

I haven’t dared to tint my lashes and brows in pregnancy, not at home or on a salon. But it would be very useful to have it done for those first few weeks after birth. So I’m wondering if it really would be all that bad if I got such a tiny amount on dye on my skin at this point in pregnancy? What do you think?

5. Moisturizing facial.

Mainly because face massage is insanely relaxing, but also because I have no idea when I will be able to have one again. As long as I can sit up or lie on my side during the treatment, and on the condition of them not using any acids, peels or too much exfoliation I’m pretty sure my skin and body would love it.

… can you think of anything else that would be useful to do before or after birth? I know a lot of people wax, but I don’t feel like I want to scare Froggy with my howls of pain.. so I will probably just continue shaving instead (chair, mirror and lots of concentration in the shower are required…but it works!) I’m assuming I got at least another week to just wait, chill, yoga, walk olive, relax and pamper myself before baby mayhem arrive

I’m assuming I got at least another week to just wait, chill, yoga, walk olive, relax and pamper myself before baby mayhem arrive, so I want to make the most of it.

The nail shade is ”Look at my bow” from the OPI Hello Kitty collection. (adlink)

After Birth;

1. Microblading .

I really badly want to microblade my eyebrows, but I’m not sure if I’m allowed when I’m breastfeeding? It would be so nice just to wake up in the morning and have them done already. Time saver and they will be perfect all the time – no more bad eyebrow days!

Then the big quest is to find someone really amazing to do it. Do you have any recommendations either here in London or in Stockholm?

 

2. Self Tan.

I have kept in the shade as much as possible this summer, adamant not to get any of thos pesky pigmentation spots on my face. And so far so good! However I do feel like a bit of a ghost, so some self-tan would be amazing once Froggy is out.

I’m thinking it should be ok as long as I avoid putting any on my chest and belly where the baby will spend most of its time. Maybe just face, legs and arms?

3. Post- pregnancy massage.

I got recommended to have a proper lymphatic draining massage in week 2 after birth. To help get rid of excess fluid, hormones and all the tension from birth. Sounds pretty logical to me and since I can book them to come to my house, I’m pretty sure Garth can take the baby for an hour.

4. Shellac.

I’m not normally a shellac girl, but it does seem pretty handy for my nail polish to last a bit longer when I have a baby. The only problem is having to go to a salon to remove it. I don’t know, is it quick or should I just put nice nails on my list to do later in the year instead?

5. Hair.

They have a private room at salon FOUR that I can use if I want to bring the baby to my hairdresser. But I’m not sure how healthy it is for a baby to be around all those chemicals… My visits always take at least 4 hours, so it’s too long for Garth to be alone with the baby on his own.

An idé is to change my hair to a bit of an ombre for a while. It would extend the time between visits and make them a lot quicker. My natural hair colour has gotten darker in pregnancy anyway. So maybe it would be nice to have some of my own colour at the top and only be light blonde in the ends?

 

Of course all of this is incredibly shallow things, but I have been a baby machine for 9 months and if there is anything I can do to make myself feel better about the way I look in these next few months, I think it’s pretty important to go for it. Especially if it’s clever fixes that can make everyday life easier. 

Now I would like to hear all of your best beauty tips for a new mom! Preferably quick easy ones to do whilst the baby is sleeping!

Find more of my beauty posts here;

Pregnancy Friendly Haircare – Kérastase Aura Botanica
How I Curl My Hair Using A Curling Wand
8 Makeup & Beauty Products I’m Curious About

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Vet inte om det stämmer helt, men min barnmorska sa att man inte skulle få massage när man ammar just på grund av slaggprodukterna och att dem kan gå ut i bröstmjölken. En lättare massage skulle vara okej, men är ju en ordentlig genomkörare jag skulle behöva nu med en 3 månaders som vill bli buren hela tiden.

  Amanda 2017-08-28 21:34:12
  Svara
 • http://blogg.mama.nu/cissiwallin/tag/microblading/

  Sara 2017-08-27 19:57:55
  Svara
 • Jag har inte fött själv, men jag har vänner som vaxat benen before the big day. Kan kanske kännas skönt att fa det gjort innan, kram! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

  sofia 2017-08-27 15:21:21 https://sofiacm.com/
  Svara
 • Allt som kommer på huden går ju in i blodet! Men det är ju helt upp till var o en hur de vill göra. Jag har valt att bara använda naturligs saker o inga krämer alls tex.

  Loppan 2017-08-27 15:02:13
  Svara
 • Jag skulle själv inte ta med ett spädbarn till en frisörsalong. Det är hårspray, ångor från hårfärg mm. som jag absolut inte skulle utsätta mitt barn för. Däremot skulle jag inte drömma någon som väljer att göra annorlunda. Jag använde vid en gång när jag ammade (min brors bröllop) då köpte jag ställer Tropez express som man bara behöver ha på i 1_2 h. Det blev ganska bra men väldigt svårt att inte få bröstmjölk eller kräk på produkten innan jag sköljde av den. Då passade jag ändå på när bebisen sov och smörjde armar, ben, dekoltage och ansikte. Har inte försökt igen om man säger så ? Vet inte hur kemikalierna är i shellack så vill inte uttala mig om det men det krävs ju en hel del aceton för att ta bort det. Jag var väldigt noggrann med vad jag applicerade på huden när jag ammade och valde bort alla kemiskt framställda produkter (räknar inte in ekotvål här fast det ligger en kemisk process bakom men hittar inget bättre ord så hoppas du förstår vad jag menar ändå ?). Jag använde inga parfymerade produkter och målade tånaglarna någon enstaka gång (bröllop och liknande) och använde bara mineralsmink de få gångerna jag sminkade mig. Jag ammade i nästan 1 år men för mig var det ingen uppoffring. Jag kände inte att det verkar speciellt viktigt eller prioriterat att vara fin när jag var hemma med bebis eller var med andra mammor i samma situation. Tycker du att det är viktigt att vara fin så ska du givetvis göra det som känns rätt för dig. Inget barn kommer att dö för att mamman färgar håret eller målar naglarna och det definierar inte hur bra förälder man är. Däremot tyckte jag det var väldigt skönt att sänka alla krav kring hur jag såg ut under en period.

  C 2017-08-27 06:53:24
  Svara
 • Det finns inget som påverkar bebisen i magen när man färgar fransar/bryn. Det är många som gör det i Sverige när de är gravida!
  Stockholms Beauty Center för Microblading, är de bästa i Sthlm! De har kunder som flyger/reser till dom från hela Sverige och bl. a Finland. Det rekommenderas att man väntar med behandling under tiden man ammar, pga att man har mycket hormoner i kroppen som i värsta fall kan påverka pigmentet.

  Jeanette 2017-08-27 01:31:28
  Svara
 • Bäst i världen (avgjort i faktiska mästerskap) på microblading finns i Uppsala på Creative Makeup 🙂

  Andrea 2017-08-26 21:30:40
  Svara
 • Hej, jag har inga barn så jag ber om ursäkt om detta är världens mest korkade fråga.
  Varför skulle inte Garth kunna ta hand om sitt barn under några timmar? Har det med amningen att göra? Man kan inte pumpa i förväg och låta pappan sköta matningen eller?

  Bara en undran 🙂

  Mici 2017-08-26 20:37:16
  Svara
 • Hej Tess. När det gäller BUS så kan du köra det hela tiden om du vill. Över hela kroppen. Här i SWE är ju nästan alla BUS produkter på naturlig bas dvs helt naturliga ämnen utan kemikalier eller tillsatser. Självklart finns såna också men dem som är certifierade har främst satsat på naturliga ämnen. Det enda som kan va knepigt är att bröstmjölken rinner till väldigt ofta och då är det lätt att man blir väldigt prickig vid brösten och får en ojämn färg. Men ur det medicinska så är BUS inte alls farligt för gravida eller ammade.

  Minna 2017-08-26 20:24:39
  Svara
 • I london ar vi ju sa bortskamda med alla mojligheter. Jag korde mkt pa home service Nar min pojke var newborn. Shellac, waxing, pedicure etc gjorde jag hemma med ett erfaret bolag med good reviews. Skont och avslappnat att kunna sitta hemma I soffan och bli fixad. (Och jo for MIG var det jatteviktigt att fa kanns mig lite fin mitt I all Kaos.)

  Manga beauty therapists ar vana att arbeta runt nyblivna mammor, they won’t bat an eyelid.. jag gjorde faktiskt mitt har hemma ocksa kommer jag ihag.

  Sa det ar mitt basta tips, kop hem tjansten. Och farga fransar och bryn. Lite tid for mascara forsta tiden?

  Caroline Ericsson 2017-08-26 19:21:50
  Svara
 • Varför skulle Garth inte kunna ta den lilla så länge? Jag åkte hemifrån på möhippa när min minsta var 3 veckor. Helammade så tuttarna var lite lätt fyllda när jag var hemma 9 timmar senare hehe

  Alexa 2017-08-26 16:55:13
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Foodjunkie
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand