Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

A Day In The Life Of Me

For the English version, please go to the bottom of the post.

Jag har haft en riktigt skum dag i dag med ett riktigt misslyckat doktorsbesök och sedan blev det bara värre…

Hur kan man vara läkare, ta emot någon som är 38 veckor gravid och varken veta hur man;

A – Använder dopplern

B – Mäter magen

C – Känner hur bebisen ligger?

Helt galet!

Han påstod att bebisen har vänt på sig och låg med huvudet upp nu (det har den inte känner jag själv). Sedan försökte han  lyssna med dopplern på fel sida av magen och efter att jag hade pekat ut var hjärtat var (bebisen hade hicka samtidigt, så det var inte svårt att gissa direkt…) så glömde han att kolla hur hjärtfrekvensen låg, så jag tvingade honom att lyssna igen.

Han mätte magen från min ljumske upp till brösten och kom fram till att den är 50 cm.. alltså 12 veckor större än mina 38 och man kan bara vara gravid i 43… När jag påpekade det hmmade han lite och höftade att den nog är 39.5 cm.

Han missade att ta blodtrycket till jag påminde honom och sedan på toppen av allt så kunde han inte svara på några frågor utan bad mig ringa min barnmorska i kväll och sedan komma på återbesök till honom i morgon. Toppen!

Det kändes som att jag hade råkat gå in till vaktmästaren av misstag!

Efter mitt misslyckade läkarbesök går jag vidare till Boots för att handla ett nytt paket gravidvitaminer och då kommer en typ 7-8 årig liten kille fram och spottar mig på armen(!). Han hade tuggat en sån där pappersboll som man sköt i sugrör när man var liten. Som tur var såg jag hans mamma som stod och betalade, så jag ledde honom bestämt dit och påpekade att hennes barn precis hade spottat på mig och att hon gärna får ta bort slempappret från min arm. Vilket hon givetvis gjorde och bad så mycket om ursäkt.

Jag tyckte faktiskt ganska synd om henne, hon hade ett till barn i vagnen och var även på toppen av det gravid. Är det vad man har att se fram emot om några år?

Man skulle kunna tro att det här räckte med konstigheter för en dag, men ödet hade sparat det värsta till sist.

5 minuter senare när jag är på väg hem ser jag en man i 50-årsåldern som promenerar mot mig med en liten hund. Jag tänker inte mer på det förrän han kommer nämare och jag inser att inte bara är hans gylf är öppen,  snoppen hänger ut!! Jag blev helt ställd! Det blev att jag låtsades som att jag inte hade sett någonting och fortsatte att gå med blicken i marken.

Jag ångrar så himla mycket att jag inte tog upp mobilen och tog en bild. Men jag har lovat Garth att peka ut honom om jag ser honom igen…

Vad är det för fel på folk?

Ja, så det var min dag. Hur var er?

For the English version, please click below. 

I have had a bit of a day today and I feel like sharing it with you.

So it all started with my 38-week check at the GP.

Pretty basic stuff one might assume. Well, not to this guy! How can you be allowed to see pregnant patients without knowing;

A – how to measure a bump.

B- How to use the doppler.

C – How to feel what direction the baby is in?

This guy must never have had a pregnant patient before because he asked me to estimate how big my belly was after trying to measure from my groin to my boob area… I know I’m measuring big, but pretty sure 50 cm is a bit excessive. That is 12 weeks ahead…and a human is only pregnant for maximum of 43.

Then I asked him if the baby was in a good place for labour and he decided it’s now in breach. Even though I’m pretty sure I still can feel the little head really far down on the right-hand side. So I’m thinking he was talking out of his ass.

After looking for a heartbeat with the doppler on the wrong side of my belly, I showed him exactly the spot. It’s pretty hard to miss when the baby has hiccups… He went on to not actually checking the heartrate, so we had to do it again.

Oh and then he forgot to take my blood pressure, luckily I remembered and since he couldn’t answer any of my questions he sent me home to call my midwife and come back to see him again tomorrow. Great!

I mean, did I accidentally walk into the janitor’s office?

So after this disaster of a GP visit, I went to Boots to pick up some more pregnancy vitamins. Completely normal and harmless right? Wrong!

A kid maybe 7-8 years old comes up to me and spits (!) on my arm. You know one of those chewed on paper spitballs… Luckily I spotted his Mom in the line to the till, so I took him by the arm and marched him over. I told her that her son spat on my arm and if she could please remove the spitball? So she did and apologised profusely.

I honestly felt quite sorry for her, she had another child in a buggy and was pregnant as well, so I didn’t give her a hard time about her son’s bad behaviour. It did, however, make me wonder if she will be me in a few years time…

You might think that this weird day would end there, but no. The universe had something really special in store for me.

Waddling down the road on my way home I see a man in his 50s walking a small dog coming towards me. I don’t think too much about it until he is fairly close and I realise that not only is his fly open, his penis is hanging out!!

I was too shocked to actually say or do anything and just pretended I didn’t see it. But I really should have got my phone up and taken a photo. At least I’m pretty sure I would recognize the guy and the dog again, so I have promised Garth to point him out or take a photo if I ever see him around.

So that was my day, how was yours?

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Usch har också blivit utsatt för en blottare! Är verkligen obehagligt! Och det västa är ju att de är så sjuka att de njuter av att man blir illa till mods! Bläää.

  Anna 2017-08-27 12:10:28
  Svara
 • Hahahaha! 🙂

  Lizie 2017-08-26 19:19:36
  Svara
 • Men gud vilken dag… Hoppas att det blir bättre! Det märkligaste var väl ändå läkarbesöket… så sjukt att en läkare inte är kunnigare än så!! Kram xxx

  JL 2017-08-25 20:55:01
  Svara
 • Haha, jag ska inte skratta men det låter som att vi har samma GP. Jag hade exakt samma upplevelse i vecka 38. Min GP hittade först inget hjärtljud trots att jag sa vart ryggen på babyn var. Sedan så var han helt hundra på att beben hade vänt på sig för så brett huvud kan absolut inte bebisen ha så det måste bara rumpan som ligger ned eller så har jag en bebis med onormalt stort huvud. Tack för det, att säga till en gravid kvinna att hennes bebis är såååå stor att det typ inte kommer gå att föda. Jag be skickad till walk in centret (som ligger i väntrummet för ultraljuden du har gjort på CW) för att checka vilket håll han låg åt och såklart låg bebisen med huvudet ned.

  Jag förstår helt ärligt inte varför de rekommender att man går till GP för de har ingen koll. Barnmorskorna är så mycket kunnigare och bättre.

  Ta hand om dig och njut av en långhelg med mannen

  Linda 2017-08-25 12:33:00
  Svara
 • Men oj, vilken dag! Men så fin bild på dig med magen!

  Vilma 2017-08-25 11:09:36 http://scandicave.se/
  Svara
 • Det går bara att skratta när allt hamnar på hög såhär. ? Tycker du ska anmäla läkarbesöket/läkaren till rätt instans. Angående mannen så undrar jag om han kanske var sjuk på något vis? Tråkigt att han inte får hjälp med vardagsbestyr isf..

  Kram

  Seos Fotografi - Gravid & Bröllop 2017-08-25 09:09:01 http://seosfoto.se
  Svara
 • What..? Borde kanske inte skratta, men måste erkänna att jag inte kunde låta bli… Vilken knäpp dag! Ibland hopas liksom allt märkligt. Men allra konstigast låter ju ändå läkarbesöket, det där låter väl nästan så inkompetent att det borde rapporteras?

  Mia 2017-08-25 08:31:23 http://miajohanna.blogspot.com
  Svara
 • Den dagen slår man inte så lätt ?
  Gravid v 36 och här har tyvärr bebisen bestämt sig för att ligga åt fel håll. Sjukt nervös för vändningsförsöket på måndag men är precis lika nervös inför ett kejsarsnitt så jag hoppas det går bra.

  Hoppas du får en bättre dag idag ❤️?

  Sandra 2017-08-25 08:26:35
  Svara
 • Hahahha sjukaste!! Bra att du tog tag i ungen och att mamman bad om ursäkt iaf.
  Jag har haft en riktig megapreggo-dag. Sååå trött och ont i kroppen :/ bara 2-6v kvar nu iaf ??
  Varför skulle du till läkaren förresten? Gör inte bm alla kontroller av bebis?

  Hannah 2017-08-25 07:49:44
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Foodjunkie
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand