Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

I’m Planning A Wardrobe Overhaul

 

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

Så här på sluttampen så är jag förutom att vara galet taggad på att träffa bebis även hel sjukt sugen på att få ha en normal garderob igen.

Jag spenderar hela kvällarna när vi sitter i soffan och tittar på ”Suits” med att kolla in Net-A-Porter, Vestiaire, My Theresa och alla andra favoritsidor och sätter ihop en liten drömgarderob.

Jag har bestämt mig för att det ska bli ändring på både shoppingen och garderoben nu. Jag vill göra mig av med 80% av plaggen jag har, de ska skänkas, slängas eller säljas och bara de absoluta favoriterna ska få stanna.

Så fort magen är borta ska alla mammaplaggen hamna i en spacebag i källaren i väntan på den dagen vi vill ha ett lillasyskon till Froggster. Jag vet att det kan ta ett litet tag att hitta tillbaka till sin vanliga kropp igen, men det får det göra. Jag kommer att vara så busy i början med att fundera ut hur den nya lilla personen funkar att jag har svårt att se att kläder kommer att vara allra högst på agendan ändå.

Men efter!

Så fort jag känner att ”Okey, nu har jag det här” och kroppen känner likadant. Då ska det bli ändring! Jag kan inte tänka mig en bättre period i livet att ha en riktig garderob overhaul.

Planen är;

Att köpa färre, men investera bättre.

Aldrig gå ut och shoppa ”bara för att”.

Få ner andelen partyklänningar vs vardagskläder till en vettigare nivå.

Planera min garderob i början på varje säsong och verkligen bara köpa precis det där som jag vill ha, inga copouts!

Sälja av något så fort det inte känns helt 100%.

Hitta perfekta jeans och t-shirts och sluta köpa halvdanna från kedjorna.

Faktiskt ta plagg till skräddaren och få dem att sitta sådär perfekt. Speciellt skjortor, kavajer och byxor.

Inte ha dåligt samvete om jag köper någonting lite dyrare utan att se det som en investering som ska hålla i många år istället.

Egentligen skulle jag vilja börja rensa redan i dag, men det sista jag vill se när jag kommer hem från BB är stora högar med kläder överallt, så jag håller mig nog ett litet tag. Istället har jag en liten inpirationsmapp på telefonen med screenshots på plagg som känns rätt och så sitter jag och bläddrar i den istället.

Mina Favoriter

Klänning – Ganni
Scarf – Beck Söndergaard
Boots – Kurt Geiger
Skjorta – MSGM
Örhängen – Melissa Joy Manning
Jeans – Off-White
Kimono klänning – Rixo London
Väska – Valentino

Hänger ni med på min garderobsresa? Någon som är sugen på att göra samma sak?

Fler shoppinginlägg hittar ni här;

3 Fall Fashion Trends To Love
Timeless Trends – Lace
3 Trends To Love Right Now

For the English version, please click below. 

 

 

This post contains adlinks.

Right now in the end of pregnancy, I’m of course super excited to meet the little one, but also really ready to get my wardrobe back.

I’m spending my evenings on the sofa, whilst watching ”Suits” screenshotting and building a perfect little capsule wardrobe for fall from sites like Net-A-Porter, Vestiare and My Theresa.

I have decided to change the way I look at shopping and my wardrobe. I want to get rid of 80% of the clothes I got. Give away, sell and throw. Only my absolute favourites will get to stay, I want to have less but better.

As soon as the bump is gone all the maternity wear will go in a space bag and get put in the basement until the day we fancy a sibling for Froggy. I know it will take some time to get my regular body back and that’s ok. I will be very busy getting to know this little person for a good while, so clothes won’t be a priority in the beginning anyway.

But after!

As soon as I feel like ”Ok, I got this” and my body feels the same, then there will be change. I can’t think of a better time in life to do a wardrobe overhaul than after pregnancy.

The plan is;

To buy less, but invest better. 

Never go shopping ”just because”.

Get a better ratio between party dresses and everyday wear. 

Plan my wardrobe at the beginning of every season and only buy exactly what I want. No cop-outs!

Sell anyhting I don’t love. 

Find the perfect jeans and t-shirts and stop buying ok ones from the high street.

Have clothes tailored so they fit really well. Mainly shirt, blazers and trousers.  

Not to feel bad if I buy something a bit more expensive, but look at it as an investment to keep for many years.

I would love to start clearing out right now, but the last thing I want to see when I get home from the hospital is big piles of clothes everywhere. So I will hold tight until after the baby is born. Until then I got my little dream wardrobe in my phone to look at.

My Favs; 

Dress – Ganni
Scarf – Beck Söndergaard
Boots – Kurt Geiger
Shirt – MSGM
Earrings – Melissa Joy Manning
Jeans – Off-White
Kimono dress – Rixo London
Bag – Valentino

I hope you are excited to follow my wardrobe journey, maybe you fancy doing something similar yourself?

Find more shopping-posts here;

3 Fall Fashion Trends To Love
Timeless Trends – Lace
3 Trends To Love Right Now

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Jag är med! Har redan börjat och håller på att bli galen med alla kläder. Men efter jag är färdig kommer det känns väldigt bra för då har jag kvar kläder som jag använder på riktigt 🙂

  Marjukka 2017-08-24 07:05:28
  Svara
 • Hej!

  Läser du Lady Dahmers blogg? Lite nyfiken på hur du skulle förhålla dig till den här konflikten mellan henne och Calle Schulman? ..

  laura 2017-08-23 20:00:47
  Svara
  • Svar på lauras kommentar.

   Jag följer faktiskt inte någon av dem. Men tog en titt nu och det ser ut som att Calle försökte göra någonting som han såg som bra ,som kanske inte riktigt var helt genomtänkt, fick sig en hyfsat lätt känga från Lady Dahmer (och hennes läsare som kanske var lite vassare) som träffade en nerv och så gick han total bananas. Nu känns tyvärr själva grunden till bråket ganska glömt i alla personangrepp. Det är en bra idé med självförsvarsklasser och priset är ganska högt… så båda har en point, men det hela känns ganska smutsigt nu vilket är synd. Mina two cents!

   Tess 2017-08-23 22:47:11 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Hej Tess

  Jag är på! 🙂

  Jag började med att hänga alla partykläder i en garderob och alla jobb-kläder i en garderob och såg ganska direkt varför jag inte har något att ha på mig till vardags… 99% av min garderob består (tydligen!) av partykläder och 10% av vita eller ljusblåa jobbskjortor! Måste omprioritera en del alltså…

  lisa 2017-08-23 18:39:09
  Svara
 • Hi Tess,
  A quick question, are you and Garth going to show Froggy’s face in the blog and on your instagram?
  Love you blog!
  Xx

  Josefine 2017-08-23 15:16:54
  Svara
 • Jag tycker iof sig att just du Tess med LÄTTHET bär partyklänning till vardags 🙂

  Kajsa 2017-08-23 13:49:34
  Svara
 • Jag håller precis på att göra samma sak med min garderob nu efter min graviditet. Jag har så sjukt mycket kläder men använder i princip bara samma plagg hela tiden… Så nu pågår projekt utrensning och början av byggandet av en drömgarderob!

  Anna 2017-08-23 09:34:27
  Svara
 • Hej Tess!! jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg om dina hudvårdsprodukter (face & body) som du använder/har använt under din graviditet?? much love 🙂

  alexa 2017-08-23 01:36:06
  Svara
 • Jag är med! Har gjort ett av mina rum i lgh till walk in closet men ändå har jag ”aldrig” något att ha på mig! Den gyllene 20/80 regeln att 20% av plaggen använder jag 80% av tiden… Har svårt att göra mig av med grejer utan tänker att ”den kan nog vara bra att spara”. Kan sitta på jobbet och vara superpeppad på att rensa ut och sälja, men när jag väl ska göra det så hittar jag oftast någon anledning att behålla plaggen/skorna/väskorna… Så nu måste jag helt enkelt skärpa mig!

  Johanna 2017-08-23 00:09:15
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Emelie Walles
Mode
Imane Asry
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand