Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

3 Fall Fashion Trends To Love

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

Även om sommarmode är hur härligt som helst, så kommer man tillslut till en punkt då vimsiga klänningar, jeansshorts och små toppar känns ganska gjort och börjar snegla lite smått mot höstmodet.

Det är någonting speciellt med att byta säsong och få förnya sin look och sin garderob.

Jag tycker som alltid att trender egentligen inte är så särskilt viktiga utan vi ska alla klä oss induvuduellt och i precis det vi tycker om. Men trender leder dock mycket vad som finns i butikerna och om vi är ute efter att köpa nytt, så kommer vi mest troligt att bli påverkade av vad som hänger på galgarna.

Jag tittar ofta efter trender jag gillar och går sedan igenom min garderob för att se vad jag redan har som passar. Du behöver absolut inte köpa nytt för att hänga med i modet, om du har en bra basgarderob och ett gäng tidlösa statement plagg så kommer du garanterat redan att ha vissa trendiga detaljer redan. Det handlar bara om att faktiskt ta sig en ordentlig titt på vad som redan finns där hemma och sedan forma trenden efter din egna unika stil.Just nu är det 3 stora trender som verkligen sticker ut till hösten:

Dark Florals

Våra blommiga klänningar hänger med även nästa säsong, men i en lite mörkare palett. Personligen är jag sugen på en maxiklänning att matcha till mockaboots och stora örhängen för en lite höstigare variant. Jag kommer även att ta inspiration från bloggerskan Happily Grey och styla min med vimsigt hår och en riktigt snygg väska.

Maxiklänning – Ganni
Slip klänning  – Oasis
Midi wrapklänning – Vero Moda
Teadress med vida ärmar – Rage

Embellished Shoes

De mest omskrivna skodonen från höstens visningar är utan tvekan Saint Laurents glitterboots. Väldigt disko och helt fantastiska, men kanske en smula ott till vardags. Då kan det vara kul att satsa på en lite höstigare version av sommarens skomode med pärlor, strass och andra dekorationer. Till hösten är more more, så själv vill jag hitta ett par klackar eller boots som ser ut som riktiga statement smycken på mina fötter.

Silverboots – Asos
Strasstäckta klackar – Balenciaga
Plimsolls med pärlor – Miss KG
Pumps med avtagbar glitterrosett – Gucci

Fall Reds

Den röda färgen är tillbaka i höst och den här gången graviterar vi från den mer brända orangeröda nyansen från förra året och satsar mer på klarröda plagg och burgundy. Finast är att göra som Leandra Medine aka Manrepeller och sätta ihop en hel outfit ton-i-ton men med olika texturer. Själv har jag alltid drömt om en riktigt snygg klassisk röd rock, så det står högst upp på min shoppinglista.

Röd kappa – Cooper & Stollbrand
Röda byxor – Love
Miniklänning i leopard – Kiss The Sky
Plisserad maxiklänning – True DecedenceVad ser du fram emot att ha på dig till hösten?

Fler shoppinginlägg hittar du här;

Timeless Trends – Lace
3 Trends To Love Right Now
The 3 Most Desirable Items This Summer

For the English version, please click below.

This post contains adlinks.

Even though summer fashion is pretty spectacular, there will come a time when floaty dresses, jeans shorts and little cute tops will feel, well a bit done. And that’s when we know we are ready to start throwing glances at what is going on in fashion for fall. 

There is something really special about the changing of the season and with this get to renew our looks and our wardrobes.

I don’t really think trends are all that important and always advocate for us all to dress in what we like and feel comfortable in. It’s all about personal style and not what the designers are saying you ”should” wear.

However, what walked down those runways in early spring will affect what will be on the shelves in our favourite shops at the moment. So the chance is pretty big we will be at least somewhat affected by the current trends.

I make a point out of researching the new season’s fashion, picking out the trends I like and then go home and have a good look at my wardrobe to see what I already got. If you have a good base and a few great statement pieces hanging in your closet, then it’s pretty likely that you will already have an item or two that could feel completely new and ”in” with a bit of styling.

Trends are always best when you do them your own way and put your own spin on them. Noone wants to look like they stepped right out of a product catalogue, so make sure to mix any new purchases with items that you already have and love.Right now there are 3 big trends I really fancy for fall; 

Dark Florals

Our obsession with floral dresses will continue into the next season, only with a slightly darker colour palette. I’m quite keen on finding a great maxi dress to match with my black suede boots and big earrings. I will also take inspiration from the blogger Happily Grey and pair my ensemble with whimsical hair and a great bag.

Maxidress – Ganni
Slip dress  – Oasis
Midi wrapdress – Vero Moda
Teadress  – Rage

Embellished Shoes

The most blogged about shoes from this year’s crop of shows are by far the extraordinary embellished glitter boots by Saint Laurent. So disco and maybe a little bit OTT for general everyday use. So a way of taking this trend and making it a bit more wearable is to spin on the embellished look from summer and go for pearls, sparkling stones and other decorations. More is more and you basically want your feet to look like they are wearing statement jewellery.

I’m going out on a hunt to find the perfect embellished heels that will be able to lift any casual outfit I wear to a disco-level.

 

Silver boots – Asos
Embellished heels – Balenciaga
Plimsolls with pearls – Miss KG
Pumps with removable glitter bow – Gucci

Fall Reds

Red is like always back again for spring, the difference this year from last is that we are moving away from the more burnt shades and diving deeper into clear reds and burgundy. I will take inspiration from Leandra Medine aka The Man repeller and match my reds tone in tone with a great mix of textures. I have also always dreamed of owning the perfect red coat and I think this is the season for me to go for it.

Red coat – Cooper & Stollbrand
Red trousers – Love
Mini dress in leopard – Kiss The Sky
Plissed maxi dress – True DecedenceWhat are you looking forward to wearing this fall?

 

Find more shopping posts here;

Timeless Trends – Lace
3 Trends To Love Right Now
The 3 Most Desirable Items This Summer

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Tess Montgomerys webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Hälsa
    Joanna Swica
    Lifestyle
    Sophia Anderberg
    Lifestyle
    Cassandra Lundgren
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Lifestyle
    Sara Che
    Hälsa
    Foodjunkie
    Home
    Jannike Ebbing
    Lifestyle
    Emelie Walles
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Hälsa
    Sassa Asli
    Lifestyle
    Cassandra Klatzkow
    Hälsa
    Jenny Sunding
    Mode
    Mathilda Weihager
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Emma Danielsson
    Lifestyle
    Evelina Andersson
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Mode
    Paulina Forsberg
    Lifestyle
    Fanna Ndow Norrby
    Mode
    Imane Asry
    Home
    34 kvadrat
    Mode
    Tyra-Stina Wilhelmsson
    Mode
    Fanny Ekstrand