Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Fall Favorites

SE ALLT

What is a Mindful Drinking Festival?

For the English version, please go to the bottom of the post.

I går var vi på något så passande som en ”Mindful Drinking Festival” här i London.

Det var Olly och Niamh som hade hittat en inbjudan online och då vi båda är preggo så kunde det ju inte vara ett bättre tillfälle att gå på en alkoholfri drinkfestival.

Det var säkert 30 olika märken där som sålde och gav ut provsmaker på allt från alkoholfri öl, vin och champagne till botaniska bitters och mer gin-liknande varianter. Sedan fanns det även kombucha, olika typer av vuxenläsk med mer smak och mindre socker och även en alkoholfri cocktailbar.

Jag som drack min sista drink på nyårsafton och verkligen inte ens har smuttat på någonting med alkohol i år var helt överlycklig och testade så många olika varianter som jag kunde. Det är lätt att man annars hamnar med ett glas vatten i handen och även om det är nyttigt, så är det inte alltid så himla kul.

Då är det mycket festligare att hälla upp ett bra alkoholfritt alternativ i ett vinglas. Mina favoriter var de alkoholfria champagnerna, några av läskerna och en vattenmelon cocktail som jag drack i baren.

Rödvin verkar vara allra svårast att få till utan att det blir som söt saft och även om ölen verkligen smakar öl, så har det aldrig varit en av mina favoriter.

Man skulle kunna tro att en festival som denna skulle vara översvämmad av gravida kvinnor, men Niamh och jag var ganska så ensamma faktiskt. Det var mest personer i 20-årsåldern som har valt att inte dricka alkohol av hälsoskäl.

Man kan verkligen märka av en trend bland de yngre generationen här i London, det har blivit som en tillbakakaka på hela pubkulturen som många anser ohälsosam och förlegad. Coolt ändå!

Själv kommer jag absolut att dricka på ett helt annat sätt efter Froggy är född. I början blir det halva glas av någonting riktigt gott och i bra kvalité och lite senare kanske ett glas då och då. Men jag kommer aldrig igen att dricka bara för att dricka och komma ihåg att det finns massor med bra alkoholfria alternativ.

Lustigt hur 9 månader utan att dricka alkohol ger perspektiv.

For the English version, please click below. 

Yesterday we went to something as suitable as a ”Mindful drinking festival”. 

Our lovely friends Olly and Niamh found tickets online and since we are both preggo, it couldn’t be better timing to go to a non-alcoholic drink festival.

About 30 different brands of non-alcoholic drinks brands were present giving tastings and selling great alcohol-free alternatives.

We got to try wine, champagne, beer, botanic bitters and a couple of gin-ish kind of drinks.The also had kombucha, grown up sodas with stronger flavours and less sugar and a great alcohol-free cocktail bar.

I had my last drink on new years eve and haven’t touched any kind of alcohol since. So as you might understand I was like a kid at Christmas getting to try out all of these interesting and fun drinks. Most of the time I end up with a glass of water in my hand when I get out and although it’s the healthier option is hardly fun.

Then I rather choose a fun non-alcoholic option in a nice glass and get to feel like I’m having a bit of a party too. My favourites were by far the champagne, some of the sodas and a watermelon cocktail I had in the bar.

Red wine seems to be the hardest taste to get right. It very easily ends up tasting like sweet fruit juice and even though the beer tastes a lot like regular beer, it has never been my thing, so I will probably skip those too.

You would think a festival like this would have been over-run by mamas-to-be, but Niahm and I seemed to be the only ones. Instead, there were lots of people in their 20s who have chosen to live a healthier life and give up alcohol.

You can really notice a trend amongst the younger generations here in London to drink less, I think it’s a reaction to the classic pub culture that to them seem quite unhealthy and old fashioned. Pretty cool if you ask me!

 

I know I for one will be looking at alcohol completely differently after Froggy is born. I will start with half glasses of really lovely wines and champagnes that I really like and later on, I will most likely only have a glass now and then. I will never again drink to drink and always keep in mind that there are great non-alcoholic options out there.

Funny how 9 months without a drink can give you some pretty sobering perspective.  

For the English version, please click below. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Kul idé med en sån festival! Det hade jag lätt kunnat tänka mig att gå på 🙂

  Däremot så undrar jag varför du inte dricker alls under graviditeten? Det finns ju ingen risk med att dricka lite (typ ett halvt glas vin) när man är tillräckligt långt gången (om det är i tredje trimestern eller helt precis kommer jag inte ihåg..), även om läkare bl.a inte får rekommendera annat än avhållsamhet (det är ju oetiskt att göra specifika studier på exakt var gränsen går, därför är ”gränsen” liksom satt till 0 alkohol, även om det finns studier som visar på att små mängder alkohol är ok, bara man förstår sig på vad ”små mängder” betyder ;D )

  Ulrika 2017-08-15 19:53:18
  Svara
 • Och jag kan tycka att det är underbar frihetskänsla att bli lite småfull ute med bästa kompisar nu när ungen är 1,5 år haha, sån motvikt till den småtuffa vardagen med en liten överaktiv apa + heltidsjobb. Men mest av allt älskar jag hemmalivet och det är jag glad över <3

  Camilla 2017-08-15 18:51:49
  Svara
 • Vilken rolig idé! Jag kan sakna ett glas vin ibland, drack sällan mer än så även innan bebis. Men gjorde samma, slutade dricka nyårsafton, blev gravid i februari och fick Alice i oktober förra året. Sedan hade jag ju kunnat ta det där glaset vin trots att jag ammar (bara promille som går ut i mjölken ju!) men samsover och då rekommenderas det inte. Så jag saknar mitt glas vin, men inte tillräckligt för att missa en natts gos med min bebis ❤️

  Alexandra Eriksson 2017-08-15 10:25:43
  Svara
  • Svar på Alexandra Erikssons kommentar.

   Anledningen till att det inte rekommenderas är för att om man är redlöst full så är det en risk för barnet = därför kan de inte rekommendera samsovning om man har druckit över huvud taget. Det betyder dock INTE att man inte får samsova om man bara har druckit ett litet glas, det gör ingen skillnad. Tror visst du kan samsova utan dåligt samvete 😉

   Ulrika 2017-08-15 19:50:13
   Svara
Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!