Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

The Difference A Great Splashback Can Make To A Kitchen

For the English version, please go to the bottom of the post.

Garth är så rolig! Jag nämde häromdagen att han bestämde sig för att byta ut vår splashback i köket innan bebisen kommer (Jag menar, hur skulle bebisen klara sig utan?!). Vi snackar gravidboande på hög nivå här mina vänner.

Jag har visserligen påpekat att den förra kanske inte riktigt var helt 100 vad jag hade tänkt mig ett par gånger (läs varje vecka). Den var vit i pandomo och lite av ett experiment som kanske inte blev helt lyckat. Helst ville jag ha carrera marmor i stora block när vi gjorde köket för ett par år sedan, men Garth var inte alls så särskilt sugen på det då.

 

Men nu så fick han ett ryck och mellan att städa ur varenda skåp vi har här hemma, köpa bil och komma hem från en pappa-kväll och deklarera att han minsann har hormoner han med. Så funkade helt plötsligt den gamla splashbacken inte alls och måste bytas ut pronto.

…och snabbt gick det. Vi valde ett sexkantigt marmorkakel och redan samma vecka kom en kille och satte upp hela kalaset. Om jag hade vetat att det var så enkelt så hade jag propsat på att få det gjort för länge sedan.

För jag tycker verkligen att det blev superfint och vilket lyft det blev för hela köket! Vi var oroliga att ett kakel skulle ta över lite efterosm att vi har open-plan till vardagsrummet, men det blev verkligen precis lagom mycket.

Det behöver bara komma en silikonkille och fixa skarven mellan kaklet och granitskivan så är det helt och hållet färdigt.

Jag funderar på om vi kanske ska använda samma kakel i badrummet i lägenheten ovanför vår som vi har köpt och ska renovera och hyra ut. Vad tror ni om det?

Just nu sitter jag i barnrummet och Garth har gått på nästa projekt – att sätta upp stjärnor på väggen över spjälsängen.

Först skulle vi köra på en tapet, sedan bestämde vi oss för väggdekaler och nu står han och projecerar olika konstellationer på väggen och sätter upp stjärnorna efter dem. Man kan inte klandra honom för att ta den lätta vägen i alla fall…

Ni som följer mig på Instagram (TessMontgomery) vet att vi var uppe till 01.30 i går och klippte ut alla dessa stjärnor och satte upp dem med tape för att testa och nu åker de upp på riktigt. Jag lovar att visa en bild så fort han är klar!

Det är riktigt mysigt att hålla på och greja så mycket här hemma, jag är inte så himla rörlig längre så jag håller mest sällskap.

Hitta fler inlägg från vårt hem här;

How I Styled Our Bookcase
Choosing Our New Bedside Table Lamps
How To Decorate In A Scandinavian Style With Character

For the English version, please click below.

My beloved hubby is properly hilarious at the moment! You might remember that I mentioned the other day how he on a whim decided we really needed to change the splashback in the kitchen before the baby arrives. (Of course, the baby needs a new splashback, how would it cope?!)

We are talking pregnancy nesting galore.

To be fair, I might have mentioned that I didn’t really love the last one a few times (read every week) since we renovated the kitchen a couple of years ago. We decided to experiment and get one made in white pandomo and it just didn’t work as well as we were hoping for. I actually wanted big blocks of Carrara marble back then, but Garth wasn’t keen at all and we settled on the Pandomo at it never really looked right.

But then all of a sudden in between clearing out every cabinet in the house, buying a car and coming home from a dad-to-be-night declaring that he to have hormones(!) all of a sudden the splashback was no longer acceptable and needed to be changed asap.

…and quickly it happened! We chose a hexagonal marble tile and the same week a guy arrived and put it up in two days. If I would have known it was going to be that easy, I would have insisted on changing it ages ago.

And doesen’t it look great?
I think it lifts the entire kitchen. We were really careful when we chose colours and cabinets to make sure the kitchen wouldn’t be too dominating for the rest of the open-plan living room. At first, a tile felt a bit too …in the lack of a better word, ”messy”. But looking at it now, it’s is just perfect.

The only thing left now is for the silicone guy to come and close the gap between the tiles and the granite worktop and the transformation is done.

I’m actually considering putting the same tile in the bathroom in the flat we just bought upstairs. We are planning a full renovation next year and after we will rent it out again. What do you think?

 

At the moment I’m sitting in my glider chair in the nursery watching Garth tackle his next project – putting up stars on the wall over the crib. 

At first, it was going to be a wallpaper, then we changed it to wall stickers and now he is projecting different constellations onto the wall and is placing the stars to match. He can never be blamed for taking the easy route, my hubby…

You guys who follow me on Instagram (TessMontgomery) know we were up til 01.30 last night cutting these bloody stars out and spacing them out on the wall with tape with the help of a projector and now they are going up for real. I promise to show the result when he is done

I am really enjoying all this DIY and nesting at home at the moment. I’m not particularly agile anymore so I’m more of a moral support and here for the company than actually helping.

Curious about the rest of our home? Check out these posts;

How I Styled Our Bookcase
Choosing Our New Bedside Table Lamps
How To Decorate In A Scandinavian Style With Character

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Vad snyggt det blev! Alltid kul med lite nytt 🙂

  Jag tänkte fråga dig om träning Tess. Du är ju en riktig crossfit-tjej och jag är jättesugen på att testa crossfit. Just nu kör jag mest olika pass på gymmet, som yoga, zumba, spinning osv. Jag pratade med min pojkvän om att jag skulle vilja börja med styrketräning och bygga upp mer muskler men att jag känner mig lite osäker med alla vikter och hur man ska göra rätt när man står där själv på gymmet, det känns helt enkelt lite läskigt.
  Då kom han med förslag att jag skulle testa crossfit, att man verkar få mycket pepp av andra då man kör tillsammans.

  Det låter ju toppen! Men samtidigt lite läskigt det med då det är så okänd mark för mig. Jag ser framför mig hur alla är mycket starkare och bättre på allt än vad jag är. Hur kände du i början när du började med crossfit? Tycker du att det är stor skillnad med det mot att gå på olika pass? Har det haft en positiv inverkan på dig som person och din hälsa?

  Det kanske skulle bli ett bra inlägg på bloggen? , hur man börjar med crossfit. Jag vet att det är många tjejer som inte riktigt vågar köra med vikter och lite ”tyngre” sporter och jag vet också att du är en förebild för många. Om du skulle komma med lite smarta tips och råd som du brukar så skulle säkert många av dina läsare bli peppade och våga ta mod till sig och göra något bra för sin hälsa. 🙂

  Kram Julia

  Julia 2017-08-14 13:19:06
  Svara
 • Superfint! Roligt men diskret kakel! 🙂 När vi köpte vårt hus bytte vi ut/målade om ALLT förutom golv, tak och vitvaror i köket. Med ny färg på luckor, väggar, ny bänkskiva och nytt kakel gick det inte längre att känna igen sig. Vi gjorde allt arbete själva och spenderade 25 000 kronor istället för mer än det 10-dubbla som det skulle kostat att renovera hela köket 🙂 Det spar vi tills vi inte längre ska ha några småbarn som smäller och rycker i luckor och lådor 🙂

  Johanna 2017-08-13 21:18:32 http://nouw.com/johannashouse
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Emelie Walles
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand