Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

…and We Have A Buggy!

For the English version, please go to the bottom of the post.

Vi var lite oroliga att vagnen inte skulle hinna komma i tid, då den är helt slut i vår färg i hela UK. 

Vi beställde den i Maj och nu står det överallt att den inte kommer in förrän i slutet av September… så det kan vara värt att tänka på om ni som är preggo ska köpa antingen en populär eller en lite smått ovanlig vagn. Nu lyckades ”Natural Baby Shower” som vi köpte vår från hitta en i tid till oss och jag är så himla nöjd.

Vi valde en vagn som jag inte vet om den finns tillgänglig i Sverige, men den heter i alla fall ”Egg”. Färgen heter ”Prosecco” (och det går att tvätta tyget). Vi valde mellan den och en svart, men sen såg vi en som hade blivit använd ett tag och det var så mycket slem, kräk och snor som syndes att det kändes bättre att välja den ljusare färgen ändå.

Som ni ser är den ganska äggformad och det som vi verkligen gillar är att den är lagom hög för både Garth och mig (handtagslängden går upp och ner när man vrider på mitten av handtaget), är otroligt lättrullad, har en stor korg undertill, superlätt att ta isär och sätta ihop och så är den riktigt snygg i mitt tycke.

Det enda negativa med just Egg är att själva basen är lite tyngre än vissa andra vagnar. Det är ingenting som märks när man rullar den, men om man måste bära den i trappor eller liknande kan det vara värt att veta.

Just nu har den tillsatsen för en nyfödd, då de måste ligga ner i början, men vi har även köpt till en ordentlig sittdel och så körde vi på deras egen skötväska som ser snygg ut tillsammans och har mycket plats för allt vi kan tänka oss behöva. Vagnen är även kompatibel med vår bilbarnstol och kan förvandlas till en dubbelvagn med en adapter. Så förhoppningsvis är det här ett köp som kommer att hänga med oss ett riktigt bra tag.

Nu saknas bara en snorkande bebis…

I eftermiddag ska jag ta ut Olive och vagnen på en testpromenad, så att hon kan börja vänja sig vid att gå bredvid den.

I går hände någonting lite läskigt.

Jag skulle öppna en låda i min stringbyrå som sitter i hyllan i mitt lilla bloggkontor, någonting hade fastnat och jag lirkade lite med lådan. Då ramlade hela byrån loss och rakt på mig såklart. Som tur är hamnade den mest på min arm och låret, men även på magen (den står ut en del, så den är svårt att missa). Jag fick ringa in till barnmorskan och räkna sparkar resten av dagen, men som tur är verkar allting vara helt ok med Froggy.

Ironiskt nog hade jag en första hjälpen kurs att gå på sedan på kvällen…

Om ni är preggo eller har barn och inte har gått en kurs så rekommenderar jag det verkligen. Vi gick igenom allt från HLR, drukning, kvävning, blödande sår,defiblliratorer, anfall, brännskador, amputation (klämskador), hjärnhinneinflammation och allvarligare infektioner. Jag blev verkligen förvånad över hur olika alla procedurerna är beroende på om det är ett spädbarn, ett barn över ett år eller en vuxen. Bara för att man kan vanlig första hjälpen så betyder det inte att man vet hur man hanterar ett barn i samma situation, så om du har cahnsen att gå på en kurs, ta den.

Förhoppningsvis kommer jag inte att behöva den här kunskapen *peppar peppar* men om det skulle krävas så har jag självförtroendet att veta precis vad som behövs göras nu och det är guld värt.

Hitta fler baby och gravid-inlägg här;

The Big Baby Buggy Decision
My Maternity Wardrobe So Far
Who Am I Now & Who Will I Become

For the English version, please click below.

 

For a while there our buggy was not due to arrive until about a month after Froggy’s due date since it is completely sold out in this colour in the UK. 

We ordered it in May already and now all the websites say it won’t come into stock until the end of September. So you can imagine how happy we are that”Natural Baby Shower” where we bought it from, managed to sort one out for us in time.

In the end, we went for the ”Egg” in the colour ”Prosecco”, my favourite all along.

It’s called the egg because it kind of looks like one.. and what made us go for it is the adjustable handle (one twist of the middle of the handle to pull up or down) since Garth is quite tall, it’s also really easy to push and move around, has a big shopping basket, is really easy to take apart and I think it’s pretty darn good looking too.

The only negative I have found about the Egg so far is that the base is slightly heavier than other buggies. It’s not noticeable at all when you push it, but if you have several flights of stairs, it’s good to know.

At the moment it’s sporting the newborn insert, but we have also bought the toddler version, where they sit up and can be facing either forwards or backwards. We also chose to go with the matching diaper bag since it’s a great size and will fit everything we might need out and about. The base is also compatible with our Cloud Q car seat and you can use an adaptor to make it into a tandem buggy. So hopefully this is an investment that will last us for a while.

Now all that’s missing is a little snoring baby. I’m going to take it for a test spin with Olive this afternoon, it would be great if she could get used to walking next to it before Froggy arrives.

I’m going to take it for a test spin with Olive this afternoon, it would be great if she could get used to walking next to it before Froggy arrives.

Something a bit scary happened to me yesterday.

I went to open the drawer in my chest of drawers attached to the String system in my blog office. It got kind of stuck, so I had to try to wiggle it a bit to get it open and then the whole thing came off and fell right on top of me. Luckily it mainly hit my arm and tight, but also the top of my bump (it is pretty hard to miss these days…). I ended up calling the hospital and got told to count my kicks and be extra vigilant for the rest of the day. Luckily Froggy seems fine, but it was still a bit of a scare.

Ironically, I had a first-aid course booked later in the evening. 

If you are preggo or have small children and haven’t yet attended a course I really recommend you to do it. I booked mine through NCT and it was incredibly informative. We went through CPR, drowning, choking, bleeding, defibrillators, burns, seizures, amputations (fingers stuck in car doors etc), meningitis and sepsis. 

I was really surprised at how different the procedures are for infants, toddlers, children and grown ups. So just because you know regular first aid doesn’t know that you know how to deal with a child or an infant in the same situation. Believe me, it’s an investment worth making and if you never have to use it, great. But if you do, then at least you know you can act with confidence. 

 

You can find more baby and pregnancy posts here;

The Big Baby Buggy Decision
My Maternity Wardrobe So Far
Who Am I Now & Who Will I Become

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Jag skulle rekommendera en solkeps att sätta på suffletten då den inte verkar gå att dra ner så mycket 🙂 Lägg absolut inte en filt över suffletten då det blir varmt och luften står stilla där inne.

    Nina 2017-08-16 21:39:20 http://ninsan.se
    Svara
  • Otäckt med rasande hylla och tur att det gick bra! Tycker det är jätteklokt att gå en HLR-kurs måste jag säga. Borde inte det egentligen vara en självklar del i föräldrakurser? Har alltså inte barn och därför ingen aning så ha överseende med min tanke grundad i okunskap ?☺️

    Clara, Bossbloggen 2017-08-12 09:28:32 http://www.bossbloggen.se/
    Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Emelie Walles
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand