Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

The Worlds Cutest Baby Mobile

For the English version, please go to the bottom of the post.

Alltså hur fin är inte Froggys mobil? Jag blev sååå glad att den var minst lika fin i verkligheten som på bild när jag packade upp den häromdagen. Den ska hänga från taket över spjälsängen i barnrummet.

Det tog mig hur lång tid som helst att hitta den rätta modellen och tillslut ramlade jag över jag den här. Den är handsydd av en väldigt duktig tjej som jag hittade på nätet. Jag vill inte lägga ut hennes email på bloggen, men om ni är sugna på en liknande så skriv i kommentarerna så skickar jag över adressen.

Jag måste erkänna att barnrummet lätt är det roligaste inredningsprojektet jag har haft hittills. Allting är så himla gulligt och man kan verkligen släppa lös fantasin. Nu i veckan ska alla fina och söta små saker få flytta in på riktigt, jag har ett par grejer från Ikea att köpa i morgon, men i övrigt är allting redo.

Froggys rum är redan mitt favoritrum här hemma.

Jag funderar även på att försöka få tag i lite svenska böcker. Jag skulle gärna vilja att mina barn ska få uppleva Astrid Lindgrens underbara värld och att vi ska läsa lika mycket för dem på svenska som på engelska. Det blir nyttigt för Garth att få öva lite han med…

Någon som vet var jag skulle kunna få tag i svenska böcker här i London?

I början behöver man nog inte så himla mycket leksaker, utan det som flyttar in när hen är så liten är mer för dekoration. Nu kommer Froggy antagligen att föredra leksaker i starka färger när hen kan välja själv, men fram till dess kan jag nog komma undan med grått, vitt och mjuka pasteller.

Det är faktiskt lite klurigare än vad jag trodde att göra rummet så könsneutralt som möjligt, det kräver en bra balans. Även om jag inte riktigt tror på kill och tjejfärger och inte har några problem med rosa för en kille och blått för en tjej så är Garth lite känsligare. Det skulle vara himla enkelt att göra rummet enbart grått och vitt, men det blir lite tråkigt tycker jag.

För att kompromissa lite så har vi tänkt oss en sänghimmel i tyg över spjälsängen, men vi ska vänta med att införskaffa den till bebisen har kommit. Så får den antingen bli gammelrosa om det är en tjej eller mer åt petrolium hållet om det blir en liten kille. Det skulle vara fint att hitta en i linne, så att det blir lite textur i tyget.

Hojta gärna till om ni ser något som skulle passa!

Just nu är Garth och hämtar vår nya bil whoop whoop!

Vi ska fira både bilköp och att köpet av lägenheten över gick igenom i veckan med att åka till Sticks and Sushi i Wimbledon för middag. Jag kanske till och med ska våga mig på ett par klackar nu när jag inte behöver promenera någonstans. 

Det har inte varit praktiskt för oss att ha bil i London tidigare och jag har ju inte ens körkort ännu, men nu med både bebis och hund så kändes det som att det var läge. Jag har förresten precis skickat iväg papprena för att jag ska kunna börja övningsköra, så det ska bli intressant. Undrar om jag vågar nu när jag är så stor eller om det är bättre att vänta till lite senare i höst? Tiden har liksom bara runnit iväg… jag går in i vecka 35 i dag.

Nej, nu ska jag slänga på lite smink och en klänning. Ha en underbar lördagskväll hörrni!

För fler inredningsinlägg, koll in dessa;

The First Piece of (Weird Looking) Furniture in The Nursery
How To Create A Motivational Workspace
My Blog Office At Home

For the English version, please click below.

How adorable is Froggy’s new mobile? I bought it online and had only seen it in pictures and was so excited to see that it is even lovelier in real life. We are going to hang it from the ceiling over the crib in the nursery. 

It took me a really long time to find the perfect mobile, I wanted to steer away from the more plastic-y modern versions and go for something home made. I came across this lovely girl online who makes these by hand and if you are keen to get her details, just leave me a comment and I will email you.

I have to admit that the nursery is by far my favourite room to decorate in the whole house. All the furniture are so cute and I can really let my imagination run wild. Well as wild as a white/grey/pastel theme will allow for. I’m more aiming for serene and pretty than actual wild.

I have most things ready, so later this week we will put the entire room together in one go. I need to go to Ikea tomorrow for the last few bits and it would be really nice to get hold of some Swedish books too. I would like our kids to read as much in Swedish as in English and I’m thinking it could be good practice for Garth too.

In the beginning, the baby won’t need a lot of toys, so the stuff I got so far is mainly for decoration. I have a feeling that as soon as Froggy is allowed to choose for him or herself my light pastel theme will go. Kids tend to prefer really garish colours and that’s completely ok. But until then, I will enjoy a slightly more neutral palette in this room.

It has actually been harder than I thought to keep the room gender neutral. I’m all for dressing boys in pink and for girls to play with cars. But I also don’t want to exclude any colours either. I know Garth is a little bit more traditional and instead of just going for completely neutral tones, we have decided to let the baby’s gender decide the colour of the canopy over the crib. If it’s a girl we will go for a nice linen fabric in a dusty pink shade, whilst if it’s a little guy we will choose petroleum instead.

Hopefully, that will make everyone happy and honestly, I don’t think the baby will care too much about decor.

Right now Garth is on his way home after picking up our new car. Whoop whoop! It has never really been practical for us to have a car in London before and I don’t even have a license. But with both a dog and a baby I have a feeling this might make life a bit easier for us and I can’t wait to get out of the city on weekends.

I just sent off the papers to get my learners sorted, the question is if I should start driving when I’m this big or if I should wait until a bit later this fall…What do you think?

 Tonight we are going straight to Sticks n Sushi in Wimbledon to celebrate both the new car but also that we finally closed on the flat upstairs this week. There are lots of fun stuff happening in our lives at the moment and I’m feeling truly blessed!

Maybe I will even wear heels tonight? Since I won’t have to go on the tube or the bus. Amazing!

For more interiors posts, check these out;

The First Piece of (Weird Looking) Furniture in The Nursery
How To Create A Motivational Workspace
My Blog Office At Home

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Vill hemskt gärna oxå ha adressen 🙂

  Malin 2018-03-10 22:14:14
  Svara
 • I jakten på den perfekta mobilen dök denna upp. Så lämnar du ut uppgifter till personen som gör den vore det toppen.

  Tack på förhand!

  Magdalena Grahn 2018-01-04 09:55:28
  Svara
 • Hej! Sååå himla fin. Vill gärna ha adressen till henne. Tack! 🙂

  Sandra 2017-11-26 21:29:37
  Svara
 • Jag vill väldigt gärna ha adressen till personen som gör mobilen 🙂

  Jenna 2017-08-18 12:42:53
  Svara
 • Vilken fin mobil! Jag skulle väldigt gärna vilja ha adressen 🙂

  Malin 2017-08-03 09:31:27
  Svara
 • Superfin mobil! Vill väldigt gärna ha adressen till hon som syr 🙂

  Karin 2017-08-01 13:42:29
  Svara
 • Herregud vilken söt!

  Josefine 2017-08-01 08:21:57 http://svenskatrappsteg.se
  Svara
 • Vill gärna ha adressen till hon som sydde mobilen:) Fin!!!

  Victoria 2017-07-31 10:27:28
  Svara
 • Superfin! Mina bebisar kom för 8 resp. 10 år sen. Himla svårt att tänka tillbaka på bebistiden!

  Jessica 2017-07-31 10:20:25 http://www.jezzthemess.se
  Svara
 • Det finns en Facebook grupp som heter ”svenska föräldrar i London”. Där kan du säkerligen hitta någon som vill bli av med lite svenska barnböcker 🙂

  Miriam Lindholm 2017-07-31 06:42:47
  Svara
 • Har typ aldrig kommenterat är trots att jag läst din blogg sedan urminnes tider. Är SÅ glad för dig pch Garth med froggy! träffade er på Wall för typ 6 år sedan då jag gick fram till dig pch sa att jag läste bloggen. Din BÄSTA kommentar var ”visst ser jag kortare är än vad jag är” (alltså LOL *hjärtemoji*) sen sa du att jag måste hälsa på Garth. Alltså ni två är så härliga! Nu är det dessutom så fantastiskt att ert due date är på min och min karls blivande bröllopsdag. Önskar er inget annat än all lycka och kärlek! <3

  Anna 2017-07-30 18:58:24
  Svara
 • Hei! jeg vil veldig gjerne ha adressen:)

  Julia Lykke Gyberg 2017-07-30 17:27:31
  Svara
 • Foyles har vuxenböcker på svenska, kan vara värt att kolla in om de även finns barn.

  Annars har Totally Swedish haft ett litet utbud.

  Emma 2017-07-30 16:25:24
  Svara
 • Tack för en härlig blogg! Jag går själv in i vecka 40 imorgon och älskar att få inspiration av andra. Du får jättegärna skicka över adressen till den fina mobilen! Önskar er en fantastisk kväll!

  Matilda Ljungberg 2017-07-30 15:49:08
  Svara
 • Är sååå intresserad av den fina mobilen till spjälsängen ! Kan du skicka hennes adress till mig?

  Sara 2017-07-30 15:43:34
  Svara
 • Har för mig att prinsessan Madeleine invigde ett skandinaviskt bibliotek i London. Är säkert kul att gå dit när barnet blir liiiiite större 🙂

  Anna 2017-07-30 15:34:32
  Svara
 • Du kan trösta G med att rosa till flickor och blått till pojkar är ett relativt nytt påfund. För hundra år sedan hade man rosa till pojkar och blått till flickor som färg och det var inte förrän på femtiotalet som rosa blev förknippat med kvinnlighet som PR-grej (
  Exempel: https://www.sydsvenskan.se/2011-11-14/manlig-nyans-blev-kvinnlig) 🙃

  Supersöt mobil verkligen, älskar din känsla för stil och färg ☺️👌

  Clara, Bossbloggen 2017-07-30 09:50:34 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Åhh jättefin mobil. ☺Har letat länge men inte hittat rätt ännu. Vore gulligt om du ville skicka uppgifter om vart du beställt. Önskar dig en fab day! 🌞

  Christine 2017-07-30 09:45:18
  Svara
 • Vad roligt att du hittade något som var handsytt, blir så mycket mer speciellt 🙂 Kan passa på att tipsa om mylittlemarket.se, massa handgjorda kvalitetsprodukter samlade på ett ställe. Vi skickar bara i Sverige just nu men kan ordna till UK vid behov.

  Stina 2017-07-30 00:52:03
  Svara
 • Kan du skicka uppgifter? Skulla gärna vilja beställa 🙂

  Linda 2017-07-30 00:18:17
  Svara
 • Bokus shippar till Storbritannien mot fraktavgift baserad på svenska postens avgifter 🙂

  Emy 2017-07-29 23:00:07
  Svara
 • Superfin mobil! Visst är det mysigt med prylar till bebisen 🙂 Skulle du kunna skicka över info om vart du hittade mobilen? 🙂

  Nina 2017-07-29 22:54:24
  Svara
 • Sänghimlarna från NG baby😍

  Louise 2017-07-29 21:23:20
  Svara
 • Fast det är ju faktiskt helt i början som starka färger är viktiga för bebisen, dvs när deras syn inte ännu är så bra och utvecklad. Då sticker färger som knallgult och rött ut betydligt bättre.

  Camilla 2017-07-29 20:30:31
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Vår BM sa att ansikten är viktigast i början och sedan kontraster, så att ha saker med mycket svart och vitt. Alla verkar säga olika hela tiden känner jag.

   Tess 2017-07-29 20:47:22 http://tessm.metromode.se/
   Svara
   • Svar på Tesss kommentar.

    Det din barnmorska sade stämmer! Efter några månader (tre, fyra??) så börjar de se bättre i färg och DÅ är knalliga grundfärger bra 🙂

    Alexandra Eriksson 2017-07-30 11:04:23
    Svara
    • Svar på Alexandra Erikssons kommentar.

     Jag är BVC sköterska och där kontrollerar men redan vid 6-8 veckor att barnet kan följa en röd boll med blicken. De ser gärna på rött, svart och andra knalliga färger. Det supermodernt vitt och grått ser de knappt. Men är säkert fint i inredningen och för föräldrarna 😉

     Anna 2017-08-13 00:12:43
     Svara
 • Är rätt intresserad av en sån, har letat länge. Undrar hur man får tag på detta? 😍

  Edina 2017-07-29 20:29:05
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind