Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Timeless Trends – Lace

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Det här inlägget innehåller annonslänkar.

Jag försöker verkligen att tänka ”tidlöst” när jag shoppar nuförtiden, det är så lätt att hoppa på senaste flugan bara för att inse att trenden redan är över månaden efter och jag har ännu ett plagg som är fint, men ligger oanvänt i en låda.

Jag vet inte hur många gånger jag har köpt någonting bara för att det kändes inne och roligt då, men verkligen ångrat mig senare. Speciellt när det kommer till lite dyrare inköp så är det så himla viktigt att plagget är kul att ha på sig år efter år. Stil handlar inte om att ha på sig vad alla andra gillar just då, utan om att kurera en garderob som passar perfekt just för oss.

Då och då blir det en ”perfect storm” det vill säga att någonting tidlöst blir trendigt och just nu har vi precis en sån med spets. Det är superinne att ha klänningar och toppar med spets den här sommaren, men det är även svårt att tänka sig ett mer tidlöst material som återkommer om och om igen. Det är ett riktigt bra investering helt enkelt.

En blus i spets går till exempel att klä ner enkelt med ett par riktigt välsittande jeans eller upp med en matchande (eller varför inte missmatchande) kjol. Du är aldrig fel ute i spets, så är det bara.

Just nu vill jag ha spets i ljusa färger så som vitt, ljusblått och dovt rosa. Gärna så romantiskt som det bara går. Välj antingen en mer strukturerad siluett a la Self Portrait eller om du är mer av en Chloé-tjej satsa på franskt, böljande bohemiskt. Båda är lika snyggt.

Om jag inte hade varit preggo så hade jag slagit till på settet från Ganni uppe till vänster. Fast med tanke på hur tidlöst det faktiskt är så kanske det blir ett köp ändå. Mina Spetsfavoriter

1. Ganni
2. Ganni
3. Asos (finns även i vanlig längd här)
4. Zimmermann
5. YAS
6. Self Portrait
7. Missguided
8. PrettyLittleThing
9. Missguided
10. & Other stories (trosa)Fler shopping-inlägg hittas här;

The Perfect Sales Finds (Please get them since I can’t)
3 Trends To Love Right Now
The Sales – My Top Picks

For the English version, please click below. 

This post contains adlinks.

I really try to keep the word ”timeless” in my head when I’m shopping these days. It’s too easy to jump on the latest trend only to release a month later that it has passed and the item is lovely, but still unworn in a drawer and most likely will stay so until I clear out my wardrobe. 

I honestly can’t count how many times I have bought into a ”fun” trend and regretted it very soon after. Style is not about wearing what everyone else likes at that moment. It’s about curating a wardrobe that works for us. Especially when it comes to investment pieces it’s super important that we want to wear it and feel like it suits our style year after year.

Now and then there will be a ”perfect storm”, ie when something timeless becomes trendy. And right now we can see exactly this with lace. It’s hard to imagine a more popular material in fashion and because it’s so loved, it always feels right. So lace items are usually an excellent investment.

At the moment, I especially love lace in white, light blue and dusty pinks, preferably as romantic as possible.

It’s really easy to dress down a lace blouse with some really well fitting jeans or up with a matching skirt (or why not mismatching? All is allowed!) And dress-wise you can either opt for a more structured version a la Self Portrait or go down the French boho floaty Chloe-girl route. Both are super gorgeous!

If I didn’t grow a tiny human in my belly I would have bought the Ganni set in the top left corner… actually thinking about it, I think it might be one of those timeless looks I’m talking about. So maybe I should…My Lace Favs

1. Ganni
2. Ganni
3. Asos (also in regular sizes here)
4. Zimmermann
5. YAS
6. Self Portrait
7. Missguided
8. PrettyLittleThing
9. Missguided
10. & Other stories (knicker here)Find more shopping posts here;

The Perfect Sales Finds (Please get them since I can’t)
3 Trends To Love Right Now
The Sales – My Top Picks

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind