Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bumpdate Week 33 & It’s Going A Bit Too Quick Now

For the English version, please go to the bottom of the post.

Nu får tiden gärna sakta ner lite känner jag. Det börjar bli lite väl på riktigt det här med födseln när det är så få veckor kvar.

Jag tycker att det är mysigt att vara gravid och även om jag längtade mycket till att få ”vara mig själv” igen tidigare så är jag lite nervös över hela vattenmelon ur fiffin-momentet. Froggy kan väl få stanna där inne i några månader till kanske? Jag har aldrig känt någon extrem smärta i mitt liv, så jag har verkligen noll koll på vad jag har att förvänta mig och hur mycket jag pallar.

Sedan har man hela den där första tiden med en liten fis som man ska fundera ut och lära känna samtidigt som man får nada sömn och har ont i hela kroppen. Jag är ju en sömntuta som gillar mina 8 timmar per natt. Hur ska det gå? Jag hoppas att jag har någon form av dold övernaturlig mamma-kraft.

Jag är lite av ett kontrollfreak och just runt det här med födsel och små bebisar så känns det som att man inte har någon kontroll alls och det kommer att bli helt nytt för mig. Jag gissar på att det finns någon instinkt som tar över och att man går på autopilot i början. Även om jag går på alla kurser som jag kan hitta så är det en helt annan sak att gå igenom det själv och på samma sätt som jag är unik så kommer bebisen att vara det med.

En blanding mellan mig och Garth kommer absolut att vara en riktig liten personlighet. Jag är mer fokuserad och en smula neurotisk medan Garth är så avslappnad att han glider fram i livet bakåtlutad. Jag är en 165 cm och 47 kg (vanligtvis) svenne och Garth 195 cm och 105 kg rent Zimbabwean kött.  Det finns en hel del olikheter där, så vi får se vem den lilla tar efter eller om det blir en total mix.

Jag har verkligen försökt vara så lugn och harmonisk som möjligt under hela graviditeten för jag tänker att det kanske kan hjälpa Froggy att bli lugn och harmonisk hen med. Jag vet inte om det funkar så men mitt mantra har varit att bygga bebis i en lugn miljö utan stress och press, vi delar trots allt många hormoner och den hör och känner allting som jag hör och känner.

Om ni har några riktiga toppentips på hur man hanterar den första tiden när man kommer hem från sjukhuset så får ni jättegärna lämna en kommentar! Kanske någon pryl som var extra bra att ha, ett knep att få den lilla att somna eller något att tänka på när man börjar amma? Under vecka 32;

? Har jag tagit min första gravidmassage och hur skönt var inte det?

Jag fick sitta på en stol och luta mig över massagebänken med huvudet och armarna på en kudde och det var faktiskt riktigt skönt att sitta så. Sedan när det var dags för ben och armar så fick jag hoppa upp på bänken, men sitta upp istället.

De får inte trycka riktigt lika hårt som när man inte är gravid och jag som gillar riktigt hårda massager var lite orolig att det bara skulle kännas som att jag skulle bli klappad i en timma. Men man är så trött i kroppen att även om det var mjukare så var det himla skönt ändå. Det måste ha gjort någonting för vätskan i kroppen med, för jag var tvungen att gå upp och kissa 6 ggr sedan på natten (inte bara någon droppe heller). Jag kommer utan tvekan att ta minst en till innan det är dags för födseln.

? Har jag haft min sista gravidträning med Sally.

De har uppehåll i Augusti och jag föder i början av September så det fick bli sista rycket för min del. Men jag fortsätter på gravidyogan på torsdagar och lördagar så länge jag bara kan. Det känns så bra att ha tränat 3 ggr i veckan under hela preggo-tiden. Det är säkert därför jag har mått så pass bra.

? Har min foglossning nästan försvunnit.

Jag har varit försiktig med att ta för långa steg och sära för mycket på benen och det har verkligen funkat. Nu gör det bara ont om jag gör en opassande rörelse och jag bär alltid min Belly Bandit så fort jag är ute och går.

? … däremot har jag börjat få svullna fötter. Det är väldigt vanligt och vi gör mycket övningar på yogan för att motverka att vi samlar på oss för mycket vätska. Men nu är det bara platta skor som gäller för mig fram till September. Jag får vara glam senare i höst igen helt enkelt.

? Har vi köpt en bil!

Vi ville ha någonting stort som skulle passa både två barn och en hund (framförhållning där) så det blev en Jaguar F-Pace. Det ska bli intressant att ha den som första bil för mig att köra med tanke på att jag inte har körkort ännu. Men den kändes helt enkelt rätt för oss.

? Kom Froggys lilla byrå, så jag spenderade en hel kväll med att tvätta och organisera alla supersöta pyttesmå kläder. Det var en mysig milstolpe.

? Har jag slutat gå upp i vikt. Jag har legat på +-1 kg i en månad nu. Men +13 kg allt som allt, så jag är inte orolig, det finns lite att ta av. Det är säkert för att magsäcken är mindre nu och jag är helt enkelt inte lika hungrig som förr och känner mig mer som mitt vanliga jag.

I vecka 33

? Fortsätter vi att gå på vår NCT klass.

Vi lärde oss om de olika stadierna av födseln förra gången och även lite närmare runt smärtlindingsmetoder. Jag kommer fortfarande att ta epiduralen om jag känner att jag behöver den, men har bestämt mig för att börja i ”birth centret” med bara barnmorskor först och om det blir extremt långt, för jobbigt eller risk för snitt så ligger den läkarledda avdelningen på samma våning. Det känns verkligen inte som att jag vill försöka planera för mycket för något som jag inte vet hur det kommer att gå. Bättre att hålla det öppet.

? Ska skadorna från läckan vi hade från takfönstret fixas och vi kan äntligen möblera barnrummet ordentligt.

Nu är det ett par hyllor, barnvagnen med tillbehör och sängen som ska stå vid vår säng i vårt sovrum kvar som ska levereras och sen är vi klara. Det känns himla skönt att vi har haft lite framförhållning.

? Ska Garth åka och hämta vår nya bil och jag har en känsla av att premiär turen kommer att gå till Ikea haha.

Det är ett par kuber som jag tänkte använda som både förvaring och som sidobord bredvid amningsstolen att ha vatten och snacks i som jag tror skulle bli fina och praktiska i Froggys rum. Vi får komma på en lite roligare roadtrip att göra i början av Augusti sen istället.

? Ska jag planera min ”mammaledighet”.

Jag har redan börjat trappa ner som ni kanske har märkt här på bloggen, men från och med Augusti, tar jag inga möten alls, min fina kreativa assistent Cecilia tar över min email och jag drar ner inläggen här på bloggen från 10 i veckan till 7. Så en gång per dag kommer ni fortfarande att höra ifrån mig. Jag ska försöka hålla det uppe under hela tiden, med någon/några dags paus för själva födseln då. Jag planerar att komma tillbaka till min vanliga uppdatering i Oktober-November igen.

Men jag kommer att fortsätta att vara lika aktiv på Instagram (@TessMontgomery) och även på Instastories. Så när vi går på ”baby watch”(om 4 veckor kan det hända när som helst) kan det vara värt att följa mig där.

? Har jag min sista casting.

Det känns skönt att det är sista pushen nu och sen inget mer modellandet det här året. Jag har gjort ett par jobb som preggo, men det har inte blivit mycket. Ganska skönt ändå med tanke på hur tufft modellyrket ändå kan vara med långa timmar och mycket resande kors och tvärs.Ni då mina små gullegurkor? Har något kul hänt på senaste, någon som har due date nu i veckan eller kanske en ny romans på G? Oavsett vad det är, dela jättegärna med oss andra.

Foto – Catching_the_sunrise

Mina tidigare gravidveckor hittar ni här;

Week 32 & 9 Pregnancy Myths
Week 31 & Preggo Brain

Week 30 & All The Big Questions

For the English version, please click below. 

 

Ok, hold on a minute. I would not mind time slowing down a bit now. The whole birth thing is getting a tad too close and real for comfort! I only have 4 more weeks until I’m full term and 6 until my due date. What happened?!

I really like being pregnant. I know I moned about not fitting my clothes or feeling like myself earlier, but I take it all back. Froggy can just stay in there and week can keep going like this for at least another year ok? The whole squeezing out a watermelon through the Fifi can hold off for a bit little bit…

I have never experienced any serious physical pain in my life before. So I honestly have no idea of how much I can handle and that is a bit scary. I mean what would you compare it to? Breaking a leg? Having your lungs ripped out or more like a really bad headache? Not that I ever have had any of it.

And after that bit, it’s the whole new mum thing. there will be this little life who will look to me to sustain it and I’m meant to take care of it and get to know it whilst getting absolutely no sleep and feeling like I have been run over by a bus. I’m a massive sleepyhead and I like my 8 hours a night, how will I cope? I’m hoping there is some kind of supernatural mum-power that kicks in after birth.

I’m a massive control freak and all of this birthing and infant stuff is all about not having any control at all. That seriously freaks me out. I guess there will be an instinct to follow and some kind of autopilot to switch on, but I honestly have no idea what to expect. Even if I go to all the courses in the world, it will not be the same thing as going through it myself. The bay will be just as unique as I am and I have no clue how it will react to things.

A mix between Garth and I will definitely make this Bubba a big personality. I’m quite focused, intense and slightly neurotic, whilst Garth is so laid back he might as well be floating through life in a vertical state and that’s not even mentioning that I’m 5’5 and 47 kg (normally) from Sweden and he is 6’3 and 105 kg pure Zimbabwean beef. As you can hear we are not very similar at all, so it will be intriguing to see who Froggy will take after or if there will be some kind of strange mix between the both of us.

I have really made an effort to be as chilled and zen as possible during the pregnancy, mainly because I’m hoping that this will make a calm and relaxed baby. I’m not sure it will work but my mantra has been to build my baby in an environment free from stress and tension. We do after all share all of my emotions and hormones, so it would be strange if Froggy didn’t get affected at all.

Ok, now I need all your best tips on how to handle the first time at home after birth. Any clever advice or maybe a gadget or two that really can help? Please feel free to help a slightly scared mum-to be out by leaving a comment. In week 32;

? I had my first pregnancy massage and it was glorious.

I couldn’t lie down on my back, so instead, I sat on a chair with my arms and head leaning on the massage table and a pillow for comfort. It was a lot more comfortable than I expected. When she did my arms and legs I got to sit up on the bench with a pillow behind my back and I really enjoyed it.

They are not allowed to use as much pressure as normal and I was a bit worried that she was just going to stroke me like a dog for an hour. But it felt great and since my body is a bit sore and swollen it was exactly what I needed. I even ended up going to the loo 6 times in the night after, so I think it actually helped to get rid of some retained water. I will defo have another one before I’m due.

 

? My pregnancy workout sessions with Sally ended.

They are closing shop for August and I’m due early September, so it was the last one for me. I will still do my yoga twice a week and to be honest I don’t mind slowing down a bit now. I’m really happy I have been able to work out 3 times a week almost the whole pregnancy. Go me!

? My pelvic girdle pain is almost gone.

I have been really careful about any naughty movements and it has really paid off. Now it only hurt when I walk for a really long time and if I’m wearing my belly bandit I can’t feel it at all.

? … but I have got slightly swollen feet. It’s to be expected this late on and I’m doing lots of yoga move to help get some circulation going. So from now on, I’m wearing only flat shoes, I can be a glam mum later in fall instead.

? We bought a car! Whoop!

We wanted a big car that could comfortably fit two grown ups, two kids (future thinking here..) a dog and some luggage, so it had to be an SUV. So now we are the proud owners of our very own Jaguar F-Pace. Now I just need that damn license… Garth thinks it’s hilarious that I will drive a big SUV as my first ever car after I pass my test. I might have to go for lessons in it before I’m let loose on the roads.

? Froggy’s little chest of drawers arrived so I spent a very lovely evening washing and folding all the tiny cute baby clothes and organising them by size and colour. I mean how cute?!

? I stopped gaining weight. I have lost and gained the same kg for a month now. Considering I’m +13 kg I’m not too worried about it, I have a little stash to take from. I just don’t feel as hungry and more like my normal old self right now.

In week 33;

? We will go to our 4 of 5 NCT class.

Last time we spoke about the stages of birth and the different pain management options there are to chose from. I have decided I want to start off in the midwife led birthing centre, it’s meant to be a bit like a spa I have heard. And then if I want the epidural they can take me across the hallway to the labour ward in a few minutes and I can continue there.

It feels wrong to plan too much around something I have no clue about. So I prefer to leave it a bit more open.

? So guys will come and fix the damage from the leak in the nursery and we can finally decorate Froggy’s room properly.

We have most things already, only a few shelves, the buggy and the little bed for our bedroom left to arrive. I’m really happy we started early since I feel pretty organised now.

? Garth will go and pick our new car up and I have a feeling we will christen it by going to Ikea lol!Ska Garth åka och hämta vår

I want to use some cube shelves as storage in the nursery, and get some more napkins, and candles and… you know the regular Ikea stuff. We have to plan a proper road trip to really try the car out in August, maybe we can go to the beach?

 

? I will plan my ”maternity leave”.

As you might have noticed I have started slowing down with the blog a bit. But from August there will be no more meetings, my lovely creative assistant will take over my email and the post here on the blog will go from the normal 10 down to about 7 a week. So I will still be here, just a little bit more infrequent and with a day or two breaks for actual labour.

The plan is to be back to normal posting again in October/November. Until then, don’t forget to follow me on Instagram (@TessMontgomery) I will be active as normal there and I’m also planning on using Instastories a lot. So it’s worth adding me there before we get to due date and ”baby-watch” times.

 

? I will have my last casting for this year.

Last push and then no more modelling until 2018. I have had a few maternity jobs, but nothing particularly straining. It has been just enough considering I’m full time blogging too and it would have been a bit of a nightmare to do lots of travelling and work long house, so I’m really happy how it has all worked out.

 What about you my honeybuns? Anything new to report? Maybe a due date coming up or has anyone been on a fun date recently? No matter what it is, please feel free to share with the rest of us!

Photo – Catching_the_sunrise

Find my earlier pregnancy weeks here;

Week 32 & 9 Pregnancy Myths
Week 31 & Preggo Brain

Week 30 & All The Big Questions

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Det kan vara bra att sänka kraven lite på allt annat precis i början, t.ex. på att matlagning, hushållning och allt annat som man brukar göra på ett visst sätt får stå lite åt sidan. Du kommer säkert att hitta tillbaka till fart och fläkt, jobb, vänner och allt som du tycker är kul så småningom, men den första tiden är allt lite krångligt och man är väldigt hormonell (iallafall var jag det) . Så sänk kraven lite på vad du förväntar dig att hinna med, och försök att lära känna varandra som föräldrar och er lilla bebis den första tiden. Snart kommer allting kännas supernaturligt och precis som vanligt igen, fast med en underbar liten bebis som hänger med dig. Och lyssna alltid mer på dina och Garths egna instinkter än på vänner, familj och barnmorskors välmenande tips 🙂 det kommer att gå hur bra som helst! kram och lycka till!

  cissi 2017-07-26 20:26:37
  Svara
 • Ah vad spannande att det ar dags snart! Mitt basta tips ar denna https://lovetodream.com.au/
  Ser ut som en tvangstroja haha men den funkar verkligen och ar jattepoppis har I Australien. Bebisen tror att den ar tillbaka I magen dar den kanner sig trygg. De flesta bebisar vacker sig sjalva med startle reflex men denna stoppar dem fran det. Min son sov I denna fran han var sex veckor gammal och jag kommer ihag forsta natten for bade jag och min man vaknade och trodde att nat var fel eftersom var son hade sovit I 5 h I strack, vilket inte hade hant forut haha! Alla bebisar ar olika saklart, men vart att prova 🙂 lycka till!

  Helena 2017-07-26 12:34:22
  Svara
 • Hej Tess, så spännande att följa din graviditet! Själv är jag i v 20 med min första. Jag är sugen på en belly bandit för foglossningen. Vilken modell använder du?
  Tack på förhand!

  Lilly 2017-07-26 12:00:15
  Svara
 • Vår Moa är en månad + en vecka idag.
  Och herregud vad de växer..! Hon är så liten nu, tänk hur liten hon var när hon kom.. galet.

  Bra grejer:
  Pysventil när fisarna hamnar på tvären. Vi ska även köpa miniform nu. Lillkroppen är ju inte helt ”klar” ännu så magknip är mer regel än undantag..
  Har du köpt amningskudde?
  Blöjhink?

  Carro 2017-07-26 10:15:18
  Svara
 • 1. BabyBjörn gungstol. En fot på stolen för jämnt gung, händerna gör kaffe.
  2. BabyBjörn gungstol. För möjlighet att bebis ligger själv medan du kissar i duschen pga svider satan annars.
  3. En ergonomisk bärsele, ej babybjörn. Sjal eller ergo baby. Att bära mycket minskar bebis magont, stärker dina muskler och möjliggör att du kan bre en macka med två händer istället för en.
  4. Det sista du behöver är att släppa på renlighetsnojjan. Lite kräks på bodyn gör inget. Ingen kommer att titta snett eller tycka att du är en ansvarslös mamma, och om de gör det -well that’s on them. Att hela tiden vara på tårna för att allt ska vara perfekt är en enkel biljett rakt in i väggen. Glid runt i kräkiga mjukisar hemma och sjung en bebisvisa. Färre krav, lugnare mamma, lugnare bebis. Lycka till!

  Hanna 2017-07-26 09:43:31
  Svara
 • 1. Ta emot hjälp!!! Känn ingen prestige.
  2. Ställ alla frågor på BB. Ring på klockan för precis allt.
  3. Babybjörn babysitter, finns ingen lika bra. Var inte rädd för att ”gunga” lite hårdare – jätteskönt tycker alla barn jag mött. Samt att ha den utanför när man duschar. Alla barn (mina plus vänners) har somnat av vattenljudet eller iaf blivit lugnare..
  Lycka till!!!

  Sanna 2017-07-26 06:16:56
  Svara
 • Här är Några råd jag fick som jag tycker är värda att föra vidare:

  White noice – det går att hitta på youtube, räddade mig, speciellt i början när min lilla tjej var såååå ledsen på nätterna pga hade tongue-tie (vet ej vad det heter på svenska?) och fick ej i sig tillräckligt med mat 🙁

  Salva till bröstvårtorna!! – börja smörja så fort du börjat amma, även om du inte har ont än
  Amningen tar ett tag och gör ofta ont i början, men kämpa på bara! (om du vill amma såklart, annars kör du flaskmatning bara!)

  Första toabesöket är lite läskigt….. haha! Men det går bra!

  Tro på dig själv och dina instinkter, det är ändå du som är froggys mamma och du vet bäst!!

  Fixa lite matlådor och lägg i frysen, det är så gott att kunna äta lite hemlagad och nyttig mat men det finns sällan ork till att handla och laga.

  Om vänner och familj erbjuder hjälp så ta gärna emot det! Kanske kan dom istället för att baaaaraaaa gosa med nyfödd bäbis hjälpa till med lite shopping, disk, tvätt eller vad som helst för att underlätta egentligen.

  Allt kommer att gå bra! Heja heja och lycka till! Kram

  Tilde 2017-07-25 21:32:58
  Svara
 • Åh du har fått så många bra tips redan, framför allt gillade jag att titta serier i början när bebisen maratonammar (”cluster feeding” på engelska) och att bära bära bära i ergonomisk sele. Men ville kanske lugna dig lite med att man får världens bästa hormoner av att amma som gör att du klarar 1) sömnbrist och 2) monotoni mycket bättre. Suveränt praktiskt 🙂 Det kommer säkert att gå jättebra!

  Alexandra Eriksson 2017-07-25 16:19:58
  Svara
 • Jag är helt med dig när det kommer till tiden där! Shit, snart ska hon ut!!
  Jag kollar en hel del på youtube, finns olika detaljerade versioner av födelsevideor för att ha ett hum om vad som kommer ske. Rekommenderar inte de allra mest detaljerade för alla dock men jag är otroligt faschinerad av kvinnokroppen och blir taggad av att se bebisar komma ut ur andra haha sen förväntar jag mig det allra värsta och det allra bästa mest magiska när krystmaratonet är slut. Håller fast vid den tanken att jag vill träffa bebis och hoppas hotta kraft i det.

  Ang sömnen… jag sover 11h per natt just nu. Dock höggravid så mer än normalt men är def orolig för det… men vet också av vänner att man klarar det mesta som mamma. Men får liksom en extra växel man aldrig visste fanns 😛

  We can do it!!!

  Hannah 2017-07-25 11:31:30
  Svara
 • Mitt allra bästa tips är en bärsjal. Finns för nyfödda bebisar med. Så skönt att ha händerna fria medan bebis får närhet.

  Sen samsovning och få till att liggamma.

  Men bärsjal absolut!

  Aldoria baby soft är ett tips. I bambu så lite svalare. Finns i många pasteller 😉

  Irina 2017-07-25 11:23:04
  Svara
  • Svar på Irinas kommentar.

   Rekommendera också bärsjal. Man får händerna fria samtidigt som barnet får mycket närhet. Det kan även vara bra för mjölkproduktionen då oxytocinet frigörs av hudkontakten. Samsovningen underlättade nattamningen (liggammade) och jag kände mig rätt utvilad om morgonen. Försök även se till att ha matlådor, snacks och vatten tillgängligt utan att du behöver krångla alltför mycket. De första 12 veckorna (ifall du har tänkt satsa på amningen) kan vara rätt intensiva och det brukas sägas att det är denna tid det tar innan amningen är etablerad. Kvällsoro kommer ni att märka av efter någon vecka efter födsel. Försök hitta ett sätt att lugna barnet, för oss funkade det med mycket närhet (bärsjal) och att erbjuda bröstet mycket (närhet & trygghet) och även att minska på dagsaktiviterna så att det inte blev för mycket stimulans för vårt barn.
   Släpp även på alla måsten och bara följ barnets rytm. När lillen sover, passa själv på att vila. Låt partnern hjälpa till mer med markservicen så att du kan lägga fokusen på lillen.

   Lan 2017-07-29 18:34:50
   Svara
 • Kanske en konstig fråga, men har du något tips för att inte se benig ut? Jag är så himla fascinerad av att du bara väger (som icke-gravid alltså) 47 kg, men ändå har sån snygg kropp. Själv är jag 3 cm längre än du, alltså 168, och väger 53 kg, men jag ser mycket smalare och benigare ut än du. Jag skulle också vilja ha en kropp som ser lite mer hälsosam ut, men fattar inte hur det ska gå till utan att typ gå upp skitmycket i vikt (vilket ju inte alls är lätt, och vill inte vara plufsig heller. Hur gör du? Eller har du kanske bara sjukt lätt benstomme, medan jag har värsta monsterskelettet (har rätt stora händer och fötter)?

  Caroline 2017-07-25 11:07:51
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Jag har fått för mig att det är just mitt skelett som inte väger så mycket (har strl 36 i skor och små händer med), för jag är väldigt ”normal” i kroppen i övrigt. Det enda jag kan komma på är att träna eftersom att muskler ger ett mjukare intryck, speciellt tillsammans med lite underhudsfett. Men det är även viktigt att komma ihåg att vi alla är byggda väldigt olika och det som du ser som ”benigt” tycker många andra är drömkroppen. Så var snäll mot dig själv och uppskatta din kropp för hur unik och vacker den är.

   Tess 2017-07-25 12:10:59 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Jag skulle säga även: ta inte åt dig av ”goda råd” som driver dig till vansinne. Alla är ju olika. Ofta är det folk som har äldre barn ellie barn som fungerar annorlunda som säger att sov när bebisen sover (spyr lite här). Bebisen kanske bara sover 20 min i taget, bara i vagn osv (förhoppningsvis inte givetvis!) men då blir man tokig på det där rådet. Det fungerar helt enkelt inte då och många blir ledsna, frustrerande och känner sig otillräckliga början om de hör det.
  Så stör något råd dig. Ignorera det.

  Annica 2017-07-25 10:21:51
  Svara
 • Mina bästa tips är bärsele (en ergonomisk typ ergobaby adapt ej babybjörn), babynest – perfekt att lägga barnet i och för oss kunde vi lägga henne i soffan framför tv sedan flytta henne till sovrummet när vi skulle sova. Och massa små handdukar från ikea!

  Jenkifer 2017-07-25 08:18:40
  Svara
 • Hej!

  Jag har due date 19e Sep sa tror nagon vecka eller 2 efter dig? Mitt andra barn dock och mitt absolut basta tips I borjan fick jag av en tysk barnmorska (bor ocksa utomlands), amma nar bebisen vaknar under dagen istallet for att amma till somns. De ar piggare da, ater ordentligt och man far in battre rutin och kan bli langre mellan ammningarna. Dessutom blir man inte en levande napp nar de ska sova. La aven ner min dotter redan fran borjan och satt inte och holl I henne hela tiden. Om jag satt I soffan lag hon i ett nest bredvid mig (holl handen pa ibland) ist for pa mig. Hon var trygg for jag var nara men vande sig att inte vara pa oss eller bli buren hela tiden. Att inte bli en levande napp och att kunna lagga ner sitt barn utan att hen blev orolig var guld vart och hon var en valdigt trygg bebis som at och sov bra. Napp ar aven ett hett tips 🙂 Vill poangtera att detta funkade for mig och alla gor pa sitt satt, finns inga ratt och fel. Forsok slappna av och funkar nagot for dig sa gor sa. Lyssna inte pa folk som kritiserar, domer eller sager att nagot ar fel. Lycka till med forlossning och ny bebis, kommer ga jattebra sa oroa dig inte!

  Caroline 2017-07-25 06:19:43
  Svara
 • Jag har blivit ordentligt sårad av ett av mina tjejgäng som betett sig vidrigt mot mig så jag ska inte längre följa med på vår planerade tjejresa i slutet av augusti vilket var väldigt mkt ångest. Särskilt eftersom min kille är bortrest med sina killkompisar under samma period så jag såg inte framemot att tillbringa den veckan ensam hemma.

  MEN idag har jag bokat så jag ska hälsa på mina riktiga vänner i Sverige några dagar följt av ett ensamdygn på Lucknam Park för att spa’a och rida (tack för tipset Tess!) och tre dagar på en Italiensk vingård, också det alldeles ensam. Kommer bli en fantastisk vecka tror jag ändå. SÅ pepp på detta! Xx

  Johanna 2017-07-25 00:44:29
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Helt rätt!! Lucknham park är underbart, du kommer att älska det. Det är skönt att komma iväg själv ibland. Ta med dig en bra bok eller två, bulla upp led peppiga Podcasts och njut. Vem behöver vänner som inte beter sig som vänner?! Kramar till dig!

   Tess 2017-07-25 10:46:25 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Några tips:
  Ladda upp med filmer och serier som du vill se. Om du får en bebbe som vill snutta mycket så kan man bli sittandes i några veckor! Har aldrig tittat sp
  Mycket på serier dom jag gjorde under första månaderna med bebis. Jag hade förberett mig på många långa promenader med vagnen- alla sa att bebisar somnar så bra då. Det tog nog två- fyra månader innan min gillade vagnen- han ville bara vara nära och snutta mycket. Ibland satt jag 4-5 timmar i sträck!! (Helt normalt för många bebisar tydligen, men inget jag visste var normalt då)
  Gick i perioder – brukade kalla dessa maratonamning. Varade ofta några dagar till en vecka under tillväxtfaser.
  Kan rekommendera purelan för ömma/såriga bröstvårtor! Liten tub men dryg och räcker länge! Fick tipset av mödravården. Det blev min räddning! Helt ofarligt för bebis – och gjorde att jag kunde kämpa mig igenom såriga bröstvårtor. När de väl läkt första gången (med hjälp av purelan som lindrade) gick amningen galant- men det var kämpigt i början när det gjorde ont.
  Våga be barnmorskor om hjälp kring amning. Jag gick igenom fyra-fem olika barnmorskor som inte kunde ge bra råd tills en visade jättebra- hur man hjälper bebben greppa, hur man kan ligg-amma osv när mina armar var helt slut i början för jag satt på
  Helspänn när jag ammade. Amningskudde kan hjälpa.
  Babysjal som man knyter själv är toppen under perioder när bebben bara ville vara nära. Tar lite övning innan man hittar knepet hur man ska knyta lagom. Man får händerna fria för annat (äta!) kan gå över till babysele senare när hen är större men jag varvade
  Mellan Båda
  Beroende på vad jag gjorde.

  En skön gungande amningsstol är toppen- gärna med fotpall! Och mjuka armstöd att vila armarna på. Många timmar tillbringades i den stolen- särskilt under gasiga perioder när bebbe hade lite ont i magen. Då hjälpte vara stt gå runt och vagga eller gunga på stolen. Perfekt om den kan fällas lite bakåt så man kan halvsitta/ligga med bebis på bröstet/armen när hen äntligen somnat. (Min vaknade nämligen så snart man la ner honom- så det var bas att gilla läget o låta honom sova i famnen.

  Linda 2017-07-24 23:30:46
  Svara
 • Hej Tess! Mysigt inlägg och kul att läsa bland kommentarerna. Jag ville fråga om du har tagit såna ”magen växer” bilder som många gör? Hade vart kul att se några om du vill dela med dig 🙂

  Ulrika 2017-07-24 23:19:42
  Svara
 • Ett tips om amningen är att fråga barnmorskorna på BB efter förlossningen om hjälp. Jag fick jättebra hjälp och de var där i början varje gång jag skulle amma för att visa hur jag skulle hålla min son och gav massa värdefulla tips! Man kan ju alltid ringa Amningshjälpen senare men att få tips av en barnmorska som stod brevid och kollade på amningen ger så mycket mer!

  Z 2017-07-24 22:16:17
  Svara
 • Hej Tess! Vi är nog ganska lika, jag hade också precis de tankarna som du beskriver inför första förlossningen. Jag har stort sömn-behov (8-10 timmar per natt för att må som bäst) och lite kontrollfreak. Det kändes som nackdelar inför själva födseln och sen bebistiden……men vet du vad? Jag klarade det galant och det kommer du också göra :-)) Förlossningen gick bättre än förväntat (var beredd på det värsta) och sen sov jag JÄTTEMYCKET med bebisen snuttandes brevid mig de första halvåret. Har aldrig varit så utsövd faktiskt! Sen med bebis nr 2 har det dock varit mer sömnbrist och lite tuffare…….men man klarar allt och de små liven är verkligen värda alla uppoffringar i världen. Bara man hjälps åt med sin partner och avlastar varandra när det känns tungt för den ene så blir det bra. Du och Garth verkar vara ett superteam så ni får hjälpa varandra i det nya bebislivet och hitta en balans sim funkar för er <3

  Elisabeth 2017-07-24 22:01:07
  Svara
 • Lägg babyfilten i er säng, då kommer den att dofta mamma o pappa istället för nytvättad. En bra trygghet ❤️

  Caroline 2017-07-24 21:33:15
  Svara
 • Vår dotter föddes den 18:e juli i v.40+3:)
  Tips till värkarbetet: de 4 verktygen i boken ”Föda utan rädsla”. Titeln är missvisande då den inte har med rädsla inför en förlossning att göra utan om hur man hanterar värkarbetet med hjälp av lugn andning och avslappning. Hjälpte något enormt. Födde helt utan smärtlindring och sjukhuspersonalen hade aldrig sett en så lugn och kontrollerad föderska innan. Finns som e-bok. Den är kort, lättläst och i mina ögon guld värd!

  Elle 2017-07-24 20:58:18
  Svara
 • Amningskudde. Mybreastfriend heter min, Guld värd.

  Jenny 2017-07-24 20:29:22
  Svara
 • Mina amningstips:
  – det tar myyyyyyycket mer tid än jag trodde. Hitta en bra serie som du kan kolla på så går tiden lite fortare
  – även om alla säger använd inte plast amningsnappar (glömt ordet) så var det en räddning när min lilla bet sönder mina bröstvårtor
  – det blir bättre och snabbare med tiden – jag lovar, även om det inte känns så i stunden

  Första tiden:
  – skaffa en sling/carrier om du inte har en. Jag föredrog en sling första tiden då bebisen är närmare och det känns mer bekvämt när de kan ligga i grodställning. Min dotter var för liten för en carrier i början så var tvungen att anv en sling
  – det är ett totalt töcken i början där dag är natt och natt är dag. Ha en milstolpe på 6-8 v i huvudet och vid den tiden kände iaf jag att det blev lite enklare och jag fick sova lite mer
  – kroppen vänjer sig efter ett tag vid lite sömn men räkna med hårda dagar speciellt i början och med baby blues kan det bli snäppet jobbigare. Var öppen och prata om allt. Även om det känns rätt skit (tyckte jag iaf) så känns det bättre att dela med sig
  – bebisen sover mycket i början så man kan tro att det ska vara ok med sömnlösheten/uppbrutna sömnen. Det ingned nämnde för mig var att de flesta timmar är sovandes på dig eller rullandes i vagn. Försök därför dela upp och sov med den lille/a på er varannan natt eller halva natten och låt din man eller en hjälpsam vän skjutsa runt din bebis i vagn om hen gillar det medan du sover. Mina föräldrar tog min dotter på en fyra timmar lång promenad direkt efter att hon fått mat och jag fick sova utan att bebis hjärnan var på. Även om man sover så sover man så lätt och vaknar för minsta lilla ljud bebisen gör och de kan vara konstigt högljudda när de sover. Om det är för svårt att sova kan ni alltid dela upp och sova nån natt i gästrummet. En bra natts sömn kan göra så stor skillnad
  – de är underbara små varelser men kräver mycket och låt första tiden vara det kaos det kommer att vara. Det går inte att planera och veta allt och det är ok. Även om man gärna vill ha koll på saker snabbt
  – lyssna på din magkänsla mer än råd. DU känner DIN bebis bäst och vet vad som är bäst för hen

  Lycka till, det kommer att gå skitbra och även om ni aldrig varit föräldrar innan så vet ni vad ni ska göra. Och det ni inte vet kommer ni på, lite nytt varje dag och fråga om råd och tips och prova er fram! Ser så mycket fram emot att få höra om er resa!

  Kristin 2017-07-24 20:23:00
  Svara
 • Så kul att läsa om din graviditet och älskar att du verkligen skriver utförligt och långa inlägg, det uppskattas!! Jag har inga barn själv men kompisar med kids har alla upprepat en mening som ”tips” för första tiden, hehe: sov när bebisen sover och sänk kraven! Jag är nog lite kontrollfreak och kan tänka mig att man vill försöka styra allt, men kanske bara att acceptera att det inte går haha.. så mitt tips till dig angående första tiden är alltså detta, från en barnlös då så ta det med en nypa salt 😉 märker av mitt kontrollbehov extra nu då jag ska gifta mig om bara några veckor och allt är ännu inte klart, vilket stressar ihjäl mig!!! Min blivande man är nog som Garth, såå avslappnad och ”det löser vi sen” vilket leder till irritation från min sida tyvärr.. hur gör man egentligen när man är så olika, vem ska få bestämma? Vissa grejer har jag släppt till honom men vill ändå kontrollera när det gått en viss tid ? Inte lätt men ska bli så kul att gifta sig med mannen i mitt liv! Stor kram till dig Tess!

  Sofia 2017-07-24 19:37:44
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind