Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Summer WishList

SE ALLT

Sometimes All You Need Is Girlfriends & Blueberry Pancakes

I lördags mötte jag upp Gia, Bailee och Lara för att fira Gias födelsedag med en härlig brunch på Chiltern Firehouse. Det var lite grått ute, så vi hamnade inne i restaurangen i stället. Inte riktigt lika mysigt som på utegården, men ändå helt ok.

Det här gänget tjejer har känt varandra i över 10 år nu, på ett eller annat sätt genom modellandet.

Vi har gått från jetsettande singeltjejer i 20-årsåldern till att vara gifta, att ha/vänta barn under den här tiden. Det är så härligt att följa sina vänners liv parallellt med sitt eget. Vad som också är himla mysigt är att när man har känt någon så här länge så förstår man varandra på riktigt. Jag kände alla dessa brudorna långt innan jag träffade Garth tillexempel.

Så att få sitta på en långbrunch, äta pannkakor och prata och lyssna på varandra på den nivån som det blir nu är som balsam för själen. Vi kan ventilera på ett sätt som blir otvingat,  inte laddat eller med rädsla av att bli dömd. Det kan vara något litet som bara är skönt att få sagt och ingen kommer att förstora det till något jätteproblem eller tvärtom.

Sedan är det skönt när någon hör en utan att försöka ”fixa” saker.

Ofta är det bara lite empati och ett öra man behöver för att känna sig lite bättre till mods. Jag har märkt att många killar gärna sätter på sig ”fixarhatten” och blir frustrerad om de inte får hjälpa aktivit i vad det nu är man vill få prata av sig om. De förstår inte alltid att ibland behöver man bara få prata för att kunna fixa problemet själv. Det räcker ofta med att nicka och en kram och så känns det redan bättre. Ibland orkar man inte höra hela planen på hur den här grejen ska lösa sig precis just då.

Nu låter det som att vi ventilerade värsta problemen under brunchen, absolut inte. Jag personligen är faktiskt väldigt nöjd för tillfället. Men om jag skulle behöva så kan jag och det är guld värt. Och om jag bara lite lättsamt vill klaga på att Garth inte plockar upp hundbajset i trädgården så ofta som det skulle behövas så är det helt ok med. Inget är för stort, inget är för litet.

Nu sitter vi ju så klart inte som värsta klagokärringarna och bara djupdyker ner i det negativa heller. Men det finns utrymme för allt och det känns så himla hälsosamt.

(Om ni ska till Chiltern, testa deras pannkakor, men missa inte för guds skull krabb doughnutsen, de är helt galna!)

For the English version, please click below. 

This weekend I met up with Gia, Bailee and Lara to celebrate Gia’s birthday with a long brunch at Chiltern Firehouse. The weather wasn’t all that, so we sat inside instead of out in the courtyard, but it was nice too.

This little group of girls have known each other for over 10 years now, in one way or another through modelling.

We have gone from jet setting singles girls in our 20s, to married with kids and/or pregnant in our mid-30s. It’s amazing to get to follow your friend’s life journey parallel to your own for such a long time. I would say that we understand each other pretty well by now. Itäs crazy to think I knew these girls way before I met Garth even.

To get to spend a few hours with these ladies, have a slow brunch, chat, eat lovely pancakes and just listen to each other is like conditioner for the soul. We are at the point where we can air our thoughts, troubles or ideas without ever feeling judged, uncomfortable or with the risk of it getting blown out of proportion or be made to feel silly. It doesenät even have to be anything particularly serious, something a girl just needs to get to vent without anyone trying to ”fix” it for you.

Most of the time all you need is for someone to listen and give an emphatic response. Boys are very good at becoming ”fixers”. If someone has a problem, no matter size, they want to make a plan straight away to fix it. But sometimes that’s not really what you need. You just want to have a little moan and then fix it yourself.

Most of the time you need someone to nod their head, make the appropriate sounds and give you a hug and that’s all.

I’m aware I made it sound like we discussed all these very serious problems at this brunch and that was not the case at all… this time. But if we would have needed to, we could have. And sometimes it’s just nice to have a little moan about the hubby not picking up the dog poops in the garden often enough, without it needing to be anything else than just that. Nothing is too big, nothing is too small.

Of course, we don’t just sit around and dig ourselves into a big negative pit, most of the stuff we talk about is positive and fun, but there is space for all of it, good, bad and ugly and that’s very healthy.

 

(The blueberry pancakes at Chiltern are amazing but don’t forget to try their crab doughnuts too, they are insane!)

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hur tror du det skulle kännas om du tex skulle fortfarande vara singel? Skulle ni umgås lika mycket ändå? Kan nämligen bli knepigt i vissa kompisjeng om alla förutom en eller två gifter sig och skaffar barn.

  Camilla 2017-07-18 20:16:30
  Svara
 • Ahh sa gott det ser ut. Kramar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

  sofia 2017-07-18 10:35:00 https://sofiacm.com/
  Svara
 • Förstår precis vad du menar! Verkligen det att män ofta vill lösa problemen med en konkret handlingsplan och sedan är det ”färdigt”. Och man bara: Jag ville bara klaga lite… Haha! Vad underbart det låter att du har såna fina vänner, jag är så väldigt tacksam för mina! <3

  Sofia 2017-07-17 18:36:31
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Marie Serneholt
Home
34 kvadrat
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sophia Anderberg
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Pamela Bellafesta