Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bumpdate Week 31 & Preggo Brain

For the English version, please go to the bottom of the post.

Hej kompisar! Hur har er helg varit?

Jag har haft två ganska händelserika dagar, men ändå lugna om man jämför med mitt vanliga tempo. I går var det min babyshower och i dag har vi varit och provkört en bil.

Nu är det sådär galet varmt i London igen. Stackars Olive ligger bara och flämtar på sin kylmatta och kan inte gå ut på promenad förrän efter 5-6 på kvällen. Själv vill jag helst även jag bara ligga och flämta på Olives kylmatta jag med, men försöker att få lite saker gjort i alla fall.

Jag har fått riktig preggo-brain. Glömmer saker, lägger grejer på konstiga ställen, försvinner in i min egen värld mitt i en mening och är allmänt bara sjukt disträ. Klumpig är jag med, jag tappar saker stup i kvarten och mina reflexer är sjukt långsamma. Galet att det som händer i magen påverkar hjärnan så mycket! Jag läste någonstans att man har färre hjärnceller i 3e trimestern? Kan det verkligen stämma? Det känns visserligen som att det absolut kan vara sant just nu…

Men nu börjar jag i alla fall se ljuset i slutet av tunneln. Om 6 veckor är vi färdigbakade, om 9 är vi beräknade och om 11 har vi en bebis här hemma oavsett. Det känna så bra att kunna räkna ner på riktigt nu, det känns som att jag har varit gravid i minst 2 år vid det här laget. Hur kan tiden gå så långsamt? Nu vill jag bara ha ett litet bebishuvud att snusa på pronto!

Någon mer än jag som börjar känna sig redo för slutspurten av preggo-fasen?I vecka 30:

?  Har jag haft min babyshower!

Det var finaste Gia som fixade världens mysigaste lunch med 7 av mina favorittjejer på Blake’s Hotel i går. Ni som följer mig på Instastories fick vara med en del under dagen. Det var i alla fall hur trevligt som helst och det kommer ett helt eget inlägg om babyshowern i morgon.

? Har vi varit på vår första NCT klass.

Här i UK så kan man boka in sig på gravidklasser i sitt område. Både för att få lära sig om allting man behöver veta runt födseln och hur man tar hand om en liten knatte sedan efter, men även för att träffa andra par som bor i samma område och ska föda ungefär samtidigt. Det är mysigt att träffa folk att relatera till, även om vi kanske inte riktigt klickade med något annat par sådär direkt som många av mina vänner har gjort på sin NCT.

Jag märkte även hur mycket mer pålästa vi var än många av de andra paren. Så just nu känns det mest som att de gick igenom saker som jag och Garth redan har koll på. Vi får se om det känns likadant nästa vecka. Jag ska även ta sjukhusets egna kurs sen i Augusti, så där finns ännu en chans att träffa lite nya mamma-kompisar.

? Har det på riktigt börjat bli tungt, varmt och jobbigt att vara gravid.

Innan har det mest varit på sin höjd obekvämt, men den här veckan har det verkligen slagit mig att nu är jag tusan sådär stor och otymplig som man blir mot slutet. Jag tycker fortfarande att det är himla mysigt och har inga problem med att ha en extra haka eller två. Men det där med att konstant ha ont i fötterna och att somna i soffan i 4 timmar efter babyshower och bara vakna för att äta och flytta mig vidare till sängen hade jag nog helst hoppat över.

Jag har förvarnat Garth att han nog har ungefär 2-3 veckor till av mig som hyfsat glad och nöjd och sedan kommer jag på riktigt börja längta till att få känna mig normal igen.

? Har Froggy blivit lång och stark.

Då och då sträcker hen på sig och det gör för första gången riktigt ont. Jag tror att den lilla ligger sidleds för det händer mycket runt midjan på båda sidorna av magen på kvällarna. Så länge hen håller sig ifrån kissblåsan (alltså aj!) och revbenen så är jag gladare än gladast!

? Har vi provkört bilar.

I dag var vi inne i Mayfair och provkörde en bil som vi är intresserade av att köpa. Eller rättare sagt, Garth provkörde och jag fick provåka eftersom att jag inte har mitt körkort ännu. Planen var att jag skulle ta det som gravid, men det har gått sådär med det faktiskt… Jag ska i alla fall skicka iväg mitt pass nu så att jag får mitt övningskörningstillstånd. Det går tyvärr inte att få på något annat sätt och man är utan passet i mellan 3-6 veckor. Jag får ändå inte flyga nu, så det är bästa tiden att ta tag i det hela.

Vi har en bil till att provköra och sedan slår vi till. Vi tittar på ett par olika SUV modeller från olika märken och just nu leder min favoritbil. Jag har verkligen saknat att ha bil, så jag ser fram emot att ha mer frihet att åka iväg på helger och så.

I vecka 31

? Är det dags för amningskursen på sjukhuset.

Jag och Bex föder med någon veckas mellanrum, så vi ska gå tillsammans utan killarna den här gången. Jag har förstått att amning är svårt, så jag har skrivit upp mig på två separata kurser och försöker att både läsa och researcha så mycket jag bara kan i ämnet. Jag vill vara förberedd och inte känna mig otillräcklig om det skulle vara så att amningen inte funkar bra.

? Är det även dags för amniningskursen med NCT gruppen.

Mycket amnings info blir det, men jag resonerar så att även om jag bara lär mig en ny grej så är det värt att gå. Den här ska även Garth vara med på vilket jag tycker är viktigt. Han förstår inte alls varför amning på något sätt skulle vara svårt och tror att jag bara ”sitter på forum och läser skrämselpropaganda”. Det blir nyttigt för honom att lära sig lite han med, även om det är jag som står för själva amningsdelen.

? Har jag min 31 veckors check.

Det är hos min doktor, så ingenting mer än att mäta magen, kissa på en sticka och lyssna på hjärtljudet. Men himla viktigt och mysigt ändå, man undrar ju hela tiden över hur den lilla mår där inne.

? Har jag bokat in Garth på en dad-to-be kväll på sjukhuset.

Ja, jag vet, jag har bokat typ allt man kan… Men sån är jag och hellre alldeles för förberedd än tvärtom. Det finns trygghet i kunskap helt enkelt. Jag hoppas att Garth kanske kan hitta en pappa kompis eller två att ventilera med, det är få av hans vänner som har barn nämligen. Han är heller inte typen som läser böcker, så det blir bra för honom att få lite mer koll från en killes perspektiv och inte bara information genom mig.Er tur! Hur mår ni? Vad gör ni och vad firar ni den här veckan?

Fler gravidveckor hittar du här;

Week 30 & All The Big Questions
Week 29 & Becoming That Kind of Mum

Week 28 & Why Am I So Stinky?

For the English version, please click below. 

Hi, guys! How was your weekend?

I have had two unusually eventful days, but still pretty vanilla if you compare to my non-pregnant schedule. Yesterday I had my baby shower and today we test drove a new care we are looking to buy.

The heat is back here in London and I feel so bad for poor Olive. She is a panting little flat frog on her cooling mat and we can’t take her out until after 6 at night. I would love to just join her panting away on the cooling mat, but I’m trying to at least get a few bits and bobs done (even though I’m pretty slow at the moment).

I got proper preggo-brain now. I misplace things, forget stuff, disappear into my own little dream world in the middle of sentences and just feel like a zombie. On top of this im klumsy, drop things and my reflexes are sooo slow! I heard that you have fewer brain cells in the third trimester? Could this really be true? I mean it would not surprise me at all…

At least I’m starting to see the light at the end of the tunnel. In 6 weeks Froggy is ready bakes, in 9 weeks it’s our dues date and in 11 weeks we will have a baby at home no matter what. It’s so nice to be able to count down for real. I swear I have been pregnant for at least 2 years by now. Why is time so slow? I just want a little baby to cuddle asap!

Anyone else in the end of their preggo-journey and feeling the same?In week 30;

?  I have had my baby shower!

My lovely friend Gia organised a great shower with 7 of my favourite girls at Blake’s Hotel. If you follow me on Instastories you got to join me on the day, if not there will be a blog post up tomorrow about it. It was such a lovely and perfect day.

? We have been to our first NCT class.

We are going both to learn about everything to do with birth and caring for a baby, but also to meet some other nice couples who will be giving birth the same time here in Clapham. It was really nice to meet people in the same situation even though we didn’t really click with anyone yet. But there are still a few more sessions to go, so we will see. Most of my friends still hang out with their NCT group years later.

Garth and I are pretty well informed already, so we didn’t really learn anything new so far, but I’m sure there will be plenty of stuff later on. I’m also doing the hospital NCT course later in August, because why not?

?  I have started to feel heavy and tired for real.

Sure, pregnancy has had its uncomfortable moments, but until now it has been minor. Now I’m getting to that big, uncomfortable phase and even though it’s still a great experience it’s starting to take its toll on me. It’s not so much the extra chins or the need to wee exactly every 5 minutes. It’s more the constant achy feet and falling asleep on the sofa for 4 hours after my baby shower and only waking up tp eat and move to the bedroom. I feel so boring!

I have pre-warned Garth that he has about 2-3 weeks more of me being pretty happy and content until I will have had enough of it all and start longing to feel like myself again.

? Froggy has gotten a lot taller and stronger.

Now and then it stretches out and it really hurts! I think it’s placed vertically in my belly at the moment since I can feel it mainly on each side of my waist. I guess as long as Froggy stays away from my bladder (ouch!) and my ribs, I’m pretty grateful.

? We have been test driving cars!

Today we spent the day in Mayfair and test drove a car we are interested in buying. Well, Garth test drove and I test sat next to him. I was meant to get my drivers license whilst pregnant, but I haven’t really started that project yet. I will, however, send off my passport next week to get my learners, so I can at least start. In the past the sending away the passport thing has been pretty much impossible, but at the moment I’m not allowed to fly anyway.

So now we have one more car to have a look at and then we will finally make a decision. All the cars are SUVs and I can’t wait to have the freedom a car will give. Hello, cute countryside B&Bs on weekends!

In week 31;

? It’s time for my hospital breastfeeding course.

Bex and I are due only a week apart, so we both signed up for the same class without the boys. I understand that breastfeeding can be pretty difficult, so I have signed up for two separate courses and I’m also trying to read and research as much as I possibly can on the subject. I want to feel as prepared as possible, so I won’t feel like a failure in case it doesn’t work out straight away.

? I will also be going to the NCT breastfeeding session this week.

Lots of breastfeeding this week, but if I only learn one new thing, it will be worth it. On this one, Garth will join me and I think it’s pretty important he knows about breastfeeding even though he won’t be the one with the food supply. At the moment he doesn’t really understand what can go wrong and think I’m only ”reading negative forums online to freak myself out”. Hopefully, we will both be reassured and have a bit more of an insight after this week.

? I’m having a 31-week check at my GP.

It’s just a simple pee-on-a-stick, measure bump and listen to the heartbeat session. But it’s so nice to know that the little tot inside is doing well and growing as it should.

? I have booked Gart into a dad-to-be evening at the hospital.

I know…. I might have overdone it a bit with all of these classes. But hey, that’s me, I rather am too prepared than the opposite. I find safety and security in knowledge. I’m also hoping he might meet some nice dad-friends. He isn’t really the reading type, so to get to vent and share information with other guys will probably be really nice for him. At the moment he is getting all the info from me and I’m hoping he will come home and share something I don’t know.

 Your turn! How are you this week? Is anything fun going on?

Find more weekly posts from my pregnancy here; Fler 

Week 30 & All The Big Questions
Week 29 & Becoming That Kind of Mum

Week 28 & Why Am I So Stinky?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Tess. Be dem att skicka med ett 1st class tracked kuvert med ansokan (stor det var den softens tracked, annars fraga pa posten) jag gjorde det nar jag skickade efter min ovnings kornings ansokan har I london och jag fick da tillbaks mitt pass efter max 5 dagar. Min kompis gjorde samma sak och hon fick det tillbaks lika snabbt. kostar ju inte mycket extra och battre an att vanta en manad pa att fa tillbaks det. Kram

  L 2017-07-11 12:39:54
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   ÅÅ toppentips, det ska jag verkligen göra, för det där med att skicka bort passet grämer mig verkligen. I fall att något skulle hända där hemma i Sverige om man absolut måste åka över.

   Tess 2017-07-12 13:54:59 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Min skrutt är 5 veckor idag ❤️ Kan dock hälsa att oavsett hur förberedd du är på att amningen kan krångla så kmr det vara jobbigt i början.

  Amanda 2017-07-10 17:15:54
  Svara
 • Min son är 4 veckor nu och hade tänkt våga mig in till London och shoppa med honom imorgon för första gången, är lite nervös för skrik och bajsexplosioner men tar bilen med mig Ifall det krisar!

  Jag gick också på NCT men hade tyvärr inte tur med våran grupp heller(kan va lite hit eller miss) men lärde mig ganska mycket ändå.

  Har du några planer på att styra upp en bumps+babies träff? Jag tror det är hyfsat många som bor i London och är gravida/har bebis som läser din blogg och skulle uppskatta det! Speciellt sen när man ska lära sina barn svenska så kan det va skönt att ha andra svenskar runt om kring sig för att underlätta! Jag själv är lite orolig för det då min man inte kan ett ord svenska haha.

  PS. Jag hade lika mycket braxton hicks som du och han kom i V. 37+5 så det finns möjlighet att din kommer tidigt med! 🙂

  Johanna Persson 2017-07-10 16:40:04
  Svara
  • Svar på Johanna Perssons kommentar.

   Gud så spännande med din lilla och häftigt ändå att du har kommit till den punkten då du vågar dig ut lite mer. Man kan inte göra annat än sitt bästa och oavsett hur det går så är det ett stort och viktigt steg för er.
   Jag ska titta lite på att ha en träff här i London, det är mest det att jag är så trött just nu och inte har energin att styra ihop saker. Kanske efter Froggy har kommit.

   Tess 2017-07-12 14:03:41 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Går i väntans tider här, BF på lördag!
  Vad gäller amning kan jag tipsa om boken ”Amning i vardagen”

  Elle 2017-07-10 13:14:44
  Svara
  • Svar på Elles kommentar.

   Åå vad spännande, det är inte många dagar kvar nu! Känns vare timma som ett år eller lyckas du undvika att tänka och känna så gott som det går? Toppentips, jag ska leta efter den boken! Tack!

   Tess 2017-07-12 14:05:14 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • I morgon firar vi tösens 3-veckorsdag! Kan inte bestämma om tiden gått sakta eller fort. Känns som det var längesedan vi låg på BB!
  Nu har vi nog äntligen hittat rätt namn också… haft det på känn sen hon kom, sen har vi testat med andra men nu blir det nog detta. Moa.

  Moa var det första namn jag hörde när hon precis hade kommit ut och det liksom klickade till i mig.
  Det var visst en av sköterskorna som hette så, och som tur är en väldigt fin och bra sådan som vi fick ha ett par dagar.
  Så det var inte ett namn vi hade på vår lista och tänkt på alls.
  Jag har haft Molly som en favorit redan innan förlossningen, men sambon har inte varit med på det. Men nu känns Moa rätt. Tror jag..Haha!

  Caroline 2017-07-10 10:54:00
  Svara
 • jag går in i v9 på onsdag och på tisdag har jag tidigt ultraljud för att se hjärtat slå pga mitt tidigare MA-missfall). Är så fruktansvärt nervös och hoppfull inför denna gång, jag hoppas så innerligt att hen lever och växer som hen ska.

  Jennifer 2017-07-10 09:47:31
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Åå vad spännande och jag förstår att det är lite läskigt. Jag tog säkert 8 graviditetstest innan vårt första UL bara för att vara säker på att linjen fortfarande var stark.(hormonerna var kvar!) En dag kvar innan du får se lilla hjärtat!

   Tess 2017-07-10 10:32:36 http://tessm.metromode.se/
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind