Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

How Can A Tiny Human Need So Much Stuff?

For the English version, please go to the bottom of the post.

Ha, det syns på mina ögon hur trött jag är just nu. 

Det beror till mesta del på att Froggy har bestämt sig för att det är partytime mellan 12-03 varje natt. Jag har börjat ge upp och går upp och läser istället för att ligga och vara obekväm, så får hen köra alla sina bästa moves tills den tröttnar. Men det gör att jag snittar på 6 timmars sömn om natten för tillfället. Bra träning till inför efter förlossningen är det i alla fall.

I dag har jag varit och mött Josefina i Angel för lite lunch på Bill’s. Det blir mycket bebis snack nu, vi är ju bara 2 veckor ifrån varandra och det är så mysigt att kunna prata om allting som vi går igenom tillsammans. Just nu blir det mest om alla saker man har fått rekommenderat, vad man bör införskaffa, packning av sjukhusväskan och hur mycket kläder man egentligen behöver ha till den lilla i början.

Det är en djungel, en dyr djungel det här med nyföddingar. Men så roligt och gulligt att det inte gör någonting.

 

Jag är en person som gör galet mycket research och läser recensioner på allt innan jag köper det. Jag har även gärna för mycket än för lite och vill vara helt i ordning i riktigt god tid innan det är dags.

Josefina och Bex är precis tvärtom. Bex föder 10 dagar efter mig, så väldigt nära i tid och båda två är sjukt laid back med allt. Jag önskar att jag kunde vara lite mer så, men mitt organisations sinne är för neurotiskt, jag bara måste få ordning på allt så att jag kan slappna av och bara låta bebisen komma.

Nu när jag kom hem satt jag med både sjukhusväskan och Froggys lilla (stora) korg med kläder. Vi har inte köpt en byrå ännu, så allting måste fortfarande tvättas och lappar ska klippas ur plaggen (så att de inte river på den känsliga huden, man kan märka storlek med tygpenna istället). Men jag konstaterade nöjt att förutom ett gäng sockor och någon till liten pyjamas så är vi hyfsat klara. Jätteskönt!

Jag tänkte göra ett inlägg om precis vad och hur mycket vi har köpt av alla kläder om ett litet tag om det vore intressant?

Jag är även halvvägs klar med sjukhusväskan. Jag har märkt upp små plastpåsar med precis vad vi behöver. Allt från ”Amning – skydd och kräm” till ”bebisens kläder”, ”Garths snacks” och ”Födseln” har fått sina egna påsar. Mest så att Garth enkelt ska kunna hitta allt när det väl är dags.

Jag funderar på att göra ett par vloggar om saker som vad jag har i min sjukhusväska och kanske även lite hur jag tänker runt att klä sig som gravid. Vad tror ni om det?

Nej, nu måste jag springa till min yoga! Ha en härlig torsdag gullungar!

For the English version, please click below.

 

Hah, you can really see in my eyes how tired I am at the moment. 

I’m blaming Froggy and it’s late night party antics. One could almost think I have a little teenager living in my belly since the dancing starts at midnight and goes on until about 3 in the morning. I have given up on trying to sleep trough it, so I just get up and read until the baby has had enough throwing shapes. It’s ok, my life is not too hectic at the moment and 6 h sleep a night is certainly preparing me for life as a new mother.

Today I met up with Josefina at Bill’s in Angel for some lunch and baby talk. We can’t help it, we are due 14 days apart and it’s relly starting to get close now. Mainly we talk about all the stuff these little humans seem to need, what’s essential to get, packing hospital bags and how much clothes do they really need?

It’s a jungle this infant-business, an expencive jungle… But it’s all so cute, so I really don’t mind.

 

I’m one of those OCD neurotic people who do lots of research and read many reviews of everything as I can before I get it. I also rather have too much than too little and want to be fully prepared in really good time before the baby arrives.

Josefina and Bex (who is due a week after me) are both the opposite and completely laid back with everything. I wish I could be a bit more like them, but my brain is just not wired that way. When I get it all done, then I can relax and just wait for the baby to get here.

When I got home I sat down in the nursery with the task of sorting all the baby clothes and going trough what I need for my hospital bag. I’m pleased to say that apart from a pyjamas and some socks, we are pretty much sorted for clothes. Now I just need a chest of drawers to put it all in. I still have to wash and de-tag all the clothes, so they don’t itch(I mark the sizes with a fabric pen instead), but at least it’s all here in the house.

I thought I would do a post on exactly how much of everything we got clothes wise later if that would be interesting?

I’m also about halfway done with the hospital bag. I have marked lots of freezer bags with things like ”breastfeeding”, ”Tess snacks”, ”Baby clothes”, ”Labour” and ”Garth’s snacks” to keep it all organised in there. mainly so Garth can find it all when it’s time.

I’m thinking maybe I should do some vlogs about things like what I have chosen to bring in my hospital bag and maybe one on how I dress when pregnant. What do you think, would that be a good idea?

Now I have to dash off to my preggo-yoga! Have a wonderful Thursday night lovelies!

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Jaaaaa jättegärna!!

  Klara 2017-07-07 12:19:44
  Svara
 • Jag har gått 3 dagar över tiden med mitt andra barn och känner mig galet avslappnad kring allt. Jo, vi har ju allt sen första bebisen, men inget blir ändå som man tänkt sig så jag är sjukt avslappnad denna gång. Här kommer dock mina bästa tips på det som stundar.

  BB-väskan:
  1. Låt Garth packa BB-väskan. Det är han som kommer stå och rota efter det du vill ha och även om du skulle packa allt mycket bättre och finare så kvittar det när han ska ha det där läppbalsamet och börjar rota. Lägg fram allt du vill ha och om du känner för det så lite grundläggande riktlinjer men låt Garth lägga ner allt så är det mer troligt att han vet vart det ligger. Vill du inte släppa kontrollen så packa allt i små väskor/påsar med tydlig märkning så att du kan hänvisa enkelt. Jag är en organisation och kontrollfreak själv men det var hopplöst förra gången när min man skulle hitta något i min väldigt organiserade väska
  2. Vattenflaska som är enkel att dricka ur liggandes
  3. Tidsfördriv som du enkelt kan pausa. Jag hade med mig en bok sist men det va värdelöst för jag blev ju avbruten stup i kvarten och läste samma sidor om och om igen. Denna gången har jag med mig en tidning jag sparat lite på och en korsordstidning.
  4. Tofflor och morgonrock som inte känns som myskläder. Vi gick omkring på sjukhuset en del och jag hatade känslan av att gå omkring i pyjamas. Denna gång har jag lite bättre tofflor och en bättre morgonrock som känns mer som en kimono men är lika skön.
  5. Snacks. Ovärdeligt.
  6. Flera ombyten till Garth. Min man svettades igenom sina tröjor och han luktade inte mumma efter ett tag. En tröja man kan öppna hela vägen så han slipper sitta i bar överkropp men ändå få hud-mot-hud och sen flera t-shirts. Han behöver ju egentligen fler ombyten än du för du har ju ofta sjukhuskläder på dig. Samma sak med inneskor till Garth. Strumplästen är inte så rolig och man vill gärna inte gå i ytterskorna i flera dagar.
  7. Packa i en väska med hjul på och/eller ryggsäck så att det blir enkelt för dig att hjälpa till. När vi lämnade BB så fick min man gå flera gånger till och från bilen för jag kunde inte bära någonting så denna gång så har vi en rullväska som jag kan dra samt en ryggsäck som min man kan bära samtidigt som han bär babyskyddet med bebis i.
  8. Avböj presenter om ni får besök på BB- ni måste släpa hem dom sen bara och man är nog av en packåsna när man åker hem utan massa små presentpåsar med snuttefiltar osv.
  9. Ta hellre en för stor väska än en där ni precis får plats med allt. Sak samma om det ser ut som ni flyttar in, det är bara ni som reagerar på det i så fall.

  Förlossningen:
  Fånigt som fasen, men jag hann inte bättra på nagellacket på mina tår innan jag födde och usch va jag va irriterad, jag låg ju och kollade på dom i evigheter. Denna gång har det blivit en besatthet att ha perfekta naglar. Haha…

  När ni kommer hem:
  1. Bunkra upp med mat som är snabblagad, god och energigivande. Har för mig att Garth är ganska hemma i köket men det är inte min man så vi såg till att vi hade matlådor och mat som han kunde laga då jag inte hade tid eller ork. Vi hade också som rolig ”regel” att om man kom på besök så fick man ta med mat/mellis/fika =). Det blev en rolig grej för våra besökare som vi uppskattade ENORMT då vi slapp tänka på maten i flera veckor i princip.

  Blöjor:
  Ha inte för många i ministorlekarna, för dom växer ur dom galet fort. Just blöjor är också enkelt att be någon annan köpa ”pampers stl. 2” går liksom inte att göra fel då. Vi hade alldeles för många i stl 2 och sparade 7 paket till lillasyster. Galet….

  Amning/flaska.
  1. Vi fick ge upp amningen efter en vecka och då började jakten på flaska… Jag önskar sååå att vi hade haft 2-3 olika hemma från början att testa och detsamma gäller ersättningen. Det var enormt påfrestande att mitt i ångesten över att amningen inte funkade så skulle man hitta en flaska som var anpassad för spädbarn. Usch vilken panik jag hade i några dagar innan det landade.
  2. BE OM HJÄLP. Amning kan vara skitsvårt vilket jag inte fattade. Jag var inte alls beredd på att behöva kämpa och därför gick det åt helvete. Denna gång har jag en plan men om det inte funkar så är inte det hela världen för flaska gick finfint med sonen.
  3. Amningsbhar utan sömmar är ett måste. Minsta lilla söm skaver och byglar ska man inte prata om.
  4. Fina mjukisbyxor du kan åka till affären med. Magen var inte redo för något som satt åt men ut vill man ändå så då vill man ha sköna byxor man inte tycker känns som pyjamas.

  Tänk ett extravarv på vad Garth behöver i de olika skedena (inför, under och efter förlossning). Mycket fokus ligger på mamman vilket är såklart ett måste, men för att upplevelsen ska bli så positiv som möjligt för er båda så kanske vissa saker behöver gås igenom. Min man är sjukhusrädd och väldigt hungrig av sig. Vi hade därför en tydlig dialog med förlossningen om att han behövde få tydlig info om när vissa saker skulle ske så att han kunde förbereda sig. Min mardröm var ju att inte ha honom där och då behövde viss fokus hamna på honom. I sverige får inte pappan alltid mat så vi hade bunkrat upp med sjuka mängder snacks och proteinbars för att hålla hanns hunger i skick.

  Stort lycka till!

  Erika 2017-07-07 11:13:26
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Gud vad ,mycket bra tips, jag ska sätta mig ner och skriva ner allting. Det där om att låta Garth packa väskan tror jag är en toppen idé, han ska även få titta på allting som ligger i påsarna, så att han vet precis vad som är vad. Samma sak med mycket mat till honom. Han är som tur var inte alls rädd för blod, snarare tvärtom. Han vill vara där och hjälpa till att dra ut bebisen om han får, så vi får se hur det blir med det. Det jag är mest orolig med honom är att han kommer att bli så exalterad och typ ta över från barnmorskan haha.

   Tess 2017-07-12 14:16:20 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Bra idé om vlog! Så spännande att få följa din resa. Du inspirerade mig med dina klädtips under min graviditet!
  Något jag hade behövt i BB väskan var flera mössor till bebisen. Vår son är nu 2 månader. Hade med både pyjamas, bodys och strumpor i flera upplagor om de skulle bli nerspydda m.m men endast en tunn söt mössa. Trodde inte mössan skulle bli smutsig, det blev den direkt! Så ta med några extra är mitt tips. 🙂
  Det var 28 grader när han föddes men svalt på BB så mössa behövdes ändå trots värmen.
  Mvh Kristina

  Kristina 2017-07-07 10:22:01
  Svara
 • Åh ja, vill gärna höra allt om det du nämner! 🙂 Funderar själv mycket på hur mycket man behöver av allting! Så mycket funderingar och tankar man har inför bebis ankomst alltså 🙂 Är själv i vecka 27 (26+1) nu så känner hur det närmar sig med stormsteg!

  Gabs 2017-07-06 22:26:27
  Svara
 • I’m so excited for you! Time is going so quickly! It will be your due-date so soon! I think you are amazing, organising everything for froggy when you’re nearly full term and it’s just so damn hot in London! I’m finding it so hot and sweaty in London at the moment, and I’m not even pregnant! I would love to see some vlogs., would be great see a ‘nursery tour’ as well. Maybe Garth could film you as you go around the room and talk about the furniture you chose etc. Also, lots of people say they wasted money on cute 1-3month baby clothes which they didn’t use because a brand new baby tends to just eat, sleep, poop, be sick etc, so it’s not really worth buying cute outfits when the baby is tiny? What is your plan for the baby’s wardrobe when it’s really little? XX

  Harriet 2017-07-06 19:57:53
  Svara
  • Svar på Harriets kommentar.

   Thank you Harriet! yes, the heat is pretty intense, but I’m trying to find a bit of shade in the garden and just drink lots of water.
   I will for sure make a blog post about the clothes, but also a vlog on the nursery, the hospital bag and a couple of other things. At the moment, we have a leak in the nursery ceiling, super annoying. So I haven’t been able to put most things up yet. We are hoping to have it sorted by next week.

   Tess 2017-07-12 14:20:41 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Åh vad spännande! Ja snälla dela med dig om vad ni införskaffat till er lilla bebis så här långt. Du verkar ha stenkoll men tips till bb-väskan är att packa med mer än ett lipbalm. Jag gav ett till min partner att ha i fickan och tur var det för jag blev flyttad till theatre utan min väska. Du blir riktigt torr om läpparna av gasen nämligen (om du väljer den som smärtlindring). Lansinoh nipple cream fungerar superbra på läpparna också efteråt :-). Jag fick också tips om att be min partner packa väskan så att han enkelt skulle kunna hitta det jag behövde och det var rätt smart tyckte han. Det närmar sig. Se till att njuta av tiden fram till den stora dagen. Lycka til x

  Sandra 2017-07-06 19:54:51
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
By Momo
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind