Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Fashionbloggers & Pregnancy

For the English version, please go to the bottom of the post. 

Jag var på ett event för ett par veckor sedan och hamnade i konversation med en stor internationell modebloggerska. 

Vi är i ungefär samma ålder och pratade just om bloggande och graviditet. Hon berättade att hon har velat ha barn länge, men bävar inför att vara gravid och plåta outfits. Hon kände inte att en graviditet skulle vara så väldigt inspirerande för hennes läsare modemässigt, så hon har skjutit på att skaffa barn på grund av det.

Jag förstår precis vad hon menar, det är kan vara klurigt att se hur man kan relatera outfitmässigt till en gravid person när man inte är väntar barn själv. Men det betyder absolut inte att det är omöjligt.

Personligen läser jag lika många vanliga modebloggar nu som innan och det är knappast några gravida modeller i Vogue och jag finner fortfarande tidningen inspirerande. Jag tar helt enkelt till mig andra saker än vad jag annars skulle ha gjort.
Detaljer, plagg som går att gravidanpassa, känslor, vackra miljöer, accessoarer, makeup. Ja, det finns hur mycket som helst förutom just kroppens form att titta på tycker jag.

Så om jag fortsätter att inspireras från mina vanliga källor, så tänker jag att det funkar även åt andra hållet. De flesta av oss kommer att vara gravida någon gång i livet, så om inte annat, framtida inspiration.

Ett tag tänkte jag att jag kanske skulle lägga upp förre outfits här på bloggen när det börjar närma sig, för det kommer att bli svårare att klä mig ju mer magen växer. Men sedan bestämde jag mig för att det bara är en utmaning och om jag kan inspirera någon alls med vad jag har på mig så räcker det för mig.

Jag är ingen renodlad modebloggare så det är säkert mycket svårare för den andra tjejen att få ihop det, men det rådet jag gav till henne var att fortsätta som vanligt, fast med mage. Det är en kort tid och hon kommer att vilja klä sig snyggt ändå, så det kommer att bli inspirerande oavsett. Hennes läsare följer säkert bloggen av mer än en anledning och kommer antagligen att tycka att det är roligt att följa henne oavsett.

Personligen tycker jag att det är jätteinspirerande att se gravida kvinnor som klär sig bra.

Det är det där jäkla karriär vs familj dilemmat som tyvärr ofta drabbar oss kvinnor i livet. Fram till att killar kan bära på ungarna så får vi helt enkelt försöka hitta någon form av balans. Outfit

Klänning – Maje (köpt på Bicester village)
Sandaler – Zara (liknande här– adlink)
Väska – Chloé  (adlink)Fler outfitsinlägg hittar ni här;

2 Preggo-Friendly Key Trends This Summer
Why We All Need A Princess Moment Now and Then
How To Still Wear Your Favorite Outfit When You Are Pregnant

For the English version, please click below.

So I was at this event a few weeks ago and I ended up in conversation with a big international fashion blogger. 

We are about the same age and the topic was pregnancy and blogging. She told me that she has been wanting children for a while now, but she is terrified who it would affect her blog and career. Her main concern was how to still be inspirational to her reader with a big belly. She has pushed having children because she was worried about losing her readers.

I can see exactly where she is coming from. It can be hard to see how a ”normal” person would be inspired by a pregnant persons outfit. But it doesn’t mean that they won’t.

If we flip the question on its head and go at it backwards. I still read a lot of fashion blogs and most of them are not pregnant, I also find Vogue inspiring and there are hardly any knocked up models in there. I just look at slightly different things.

Things like mood, details, makeup, accessories, pregnancy friendly trends, beautiful surroundings and lots of other things that has noting to do with the body shape of the blogger or the model

I’m still just as inspired by my regular sources, so why can’t a non-pregnant person feel the same? I mean they might be pregnant one day themselves or just take away all the stuff around?

 

For a while, I was considering posting fewer outfits the closer I got to my due date. But I scrapped that idea since I blog as much for myself as for anyone else and if I can inspire only one other person, then that’s enough for me.

Of course, I’m far from a proper fashion blogger, so it’s probably a lot easier said than done. But pregnancy is such a short time and she will want to dress nicely anyway, so I’m pretty sure her readers will be inspired no matter what.  said than done for the other girl.

I have always loved when pregnant women dress well and now I know exactly how much thought and skill go into it.

It’s just another version of that damn old career vs family dilemma most of us women have to battle. Until the men can take over the preggo-bit, we just have to try our best to find a balance. 

Outfit

Dress – Maje (Bought at Bicester village)
Sandals – Zara (similar here– adlink)
Bag – Chloé  (adlink)

Find more of my outfit posts here;

2 Preggo-Friendly Key Trends This Summer
Why We All Need A Princess Moment Now and Then
How To Still Wear Your Favorite Outfit When You Are Pregnant

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag älskar kläder men det resonemanget har inte slagit mig någonsin, vad olika världsbild man kan ha! Blir lite ledsen nästan när jag läser det. Jag följer dig tess för hur du är, kul att följa din resa!

  Lowa 2017-07-04 21:00:31
  Svara
  • Svar på Lowas kommentar.

   Ja, för henne så påverkar något så ”världsligt” som kläder hela hennes karriär och business och då kan man förstå att hon är lite orolig. Det är jättetråkigt att det är så, men svårt att komma runt. Det hade varit skillnad om det hade varit på hobbynivå och inte hennes fulltidsjobb. Jag hoppas att hon hittar en bra balans som funkar. Tack för att du läser

   Tess 2017-07-04 21:32:34 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Vad trakigt att hon kande att hon ville skjuta pa det, men jag forstar ocksa tyvarr. Personligen sa gillar jag alla dina gravid-inlagg aven fast det ar nagra ar tills det forhoppningsvis blir min tur! Super mysigt att folja med pa resan. Puss!

  Noelle 2017-07-03 22:36:54 http://bynoelle.co.uk
  Svara
  • Svar på Noelles kommentar.

   Tack fina du. Ja, jag kan både förstå henne på grund av hennes karriär, men även känna att livet måste få gå vidare. jag hoppas verkligen att hon hitta en bra medelväg och inte behöver vara orolig.

   Tess 2017-07-12 14:25:43 http://tessm.metromode.se/
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind