Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

Bumpdate Week 30 & All The Big Questions

For the English version, please click below. 

Hej finaste ni! Hur har er helg varit?

Vi har rensat, fixat och nestat här hemma. Lita gravidyoga, lunch med vänner och promenader med Olive. Ja, alltså det är inte så värst rock n roll, men det är precis vad jag vill göra just nu. Jag är lite som en björn i ide för tillfället, läser mycket böcker, grejar hemma, tränar, gosar med Olive, pratar barn med Garth, lagar mat och planerar.

Det är få saker i livet som är så tidsbestämda som en graviditet. Det är 40 veckor (+-) och sen är det klart och man blir förälder istället. Den andra tiden jag kan tänka på som är någorlunda tidsbestämd är en förlovning. När man sen är gift så är det gjort liksom.

Det är ganska läskigt att tänka att livet kommer att ändras ganska drastiskt om bara ett par veckor. Jag kommer att bära en helt ny hatt och har ett ansvar som gäller hela livet, vilket är både läskigt och helt fantastiskt på samma gång. Grejen är den att jag inte har någon aning om vad jag har att förvänta mig. Jag gissar att det inte går att veta hur det kommer att kännas innan man är där.

Men frågorna finns konstant där. Kommer jag att bli en bra mamma? Är jag redo? Hur kommer mitt och Garths förhållande att ändras? Hur kommer mitt förhållande med mig själv att ändras? Kommer jag fortfarande att vara samma person? Vad kommer jag att prioritera annorlunda i livet? …och hundra saker till.

Men jag gissar att den som lever får se och jag har tillit till mig själv, mina val och mitt äktenskap. Så förhoppningsvis kommer allting att falla på plats när det är dags.

I vecka 29 har;

? Jag och Garth varit och besökt det först dagiset på listan.

Vi lärde oss en hel del, bland annat att Froggy inte kommer att gå på dagis förrän 2020. Vi kan klämma in hen på en vänteplats 2019, men då måste hen födas i Augusti (September är brytningspunkten på året här) och kommer alltid att vara yngst i klassen, även senare i skolan. Så det känns givet att vänta ett år. Dagiset är bara i 2 år innan de går vidare till skolan, så innan dess funderar vi på att fixa ihop ett ”nanny share” med ett par vänner. Det blir lite som en dagmamma hemma i Sverige.

Vi älskar i alla fall det här dagiset, så jag tror att vi har hittat rätt direkt.

? Vi börjat sätta ihop bebisrummet på riktigt

Och det blir sååå fint! Vi väntar fortfarande på en massa saker, men på bilden över får ni en liten tjuvkik på hur min amningshörna kommer att se ut. Jag ska byta ut pallen mot ett litet bord med förvaring och det ska upp hyllor och liknande där på väggen.

Stolen är en sk ”glider chair” som vi har köpt från Mothercare, ungefär som en gungstol fast den glider fram och tillbaka istället och den är så skön! Eftersom att mina armar kommer att vara fulla så får inte Olive sitta i själva stolen, istället har hon bestämt sig för att pallen är hennes domän och så fort jag börjar vagga den så somnar hon på en sekund. Hoppas att stolen har samma effekt på bebisen sen…

? Jag börjat få ont i ländryggen.

MEN om jag kör min yoga två gånger i veckan så går det helt bort. Skillnaden när jag kliver in i klassen och efter är helt galen, gravidyoga är the bomb. Min foglossning är mycket bättre den med, men det har nog mer att göra med att jag är försiktig med att belasta höften ojämt.

? Jag varit hungrig precis hela tiden.

En timma efter att jag har ätit vill jag äta igen. Jag som annars mer äter på rutin är för en gångs skull riktigt hungrig och det är verkligen en ny känsla. Jag satsar på att äta 4 mål mat om dagen och sedan snacksa på nyttigheter därimellan. Det blir även en glass om dagen, för själens skull.

I vecka 30; 

? Har jag min babyshower!

På lördag har Gia styrt ihop en härlig babyshower med ett gäng glada tjejer på ”The Birdsnest” i Blake’s Hotel. Det blir lunch, tårta och massor med bebissnack då 90% av tjejerna som kommer är gravida, vilket är extra kul. De senaste två dagarna har två till graviditeter poppat upp i vår närhet. Vilken babyboom! Nu är det lättare att räkna upp vem som inte är gravid än dem som är.

? Börjar vår Antenatal kurs.

Varje onsdagkväll under hela Juli kommer jag och Garth att gå ”i föräldrarskola” och lära oss allt från att andas rätt till amning och massor mer. Jag ser fram emot att möta andra par här i området som ska föda samma månad, det är alltid kul att träffa nya vänner.

Vi kommer även att gå på sjukhusets egna kurs sen i Augusti. Men det är bara tre tillfällen och paren där kommer att komma från hela London och inte bara Clapham som den första. Vi kommer att vara riktiga bebisexperter när Froggy tittar ut!

? Ska jag börja tänka på min ”Birthplan”.

Här skriver man inte förlossningsbrev utan mer av en plan på hur man vill att födseln ska gå till. Om man vill ha smärtstillande, om barnet ska tvättas innan det kommer till mamman och så vidare. Jag frågade om jag kunde be min barnmorska om att vara så lugn som möjligt eftersom att jag blir stressad av allt för intensiva människor. Men det var visst ingenting som jag kan bestämma över, vilket jag har förstått är lite skillnad från hur man gör i Sverige.

Jag undrar hur annorlunda det är att föda barn i UK jämfört med Sverige? Det skulle vara intressant att höra från någon som har fött i båda länderna.

Ok er tur! Hur mår ni? Några roliga nyheter att dela, kanske ett plus, en bebis som har tittat ut eller en jobbframgång?

Mina tidigare gravidveckor hittar ni här;

Week 29 & Becoming That Kind of Mum
Week 28 & Why Am I So Stinky?
Week 27

For the English version, please click below.

Hello, my lovelies! How was your weekend?

I have mainly been cleaning out, sorting stuff and basically just done a whole lot of nesting at home. Such a pregnancy cliché. Apart from that I went to pregnancy yoga, lunch with friends and walks with Olive. Not so very rock n roll maybe, but this is exactly what I feel like doing right now. I feel a bit like a bear in hibernation all want to do is to read books, sort the house out, snuggle Olive, spend time with Garth, work out and plan for our future.

There are few things in life that are as time specific as a pregnancy. You get 40 weeks (+-) and then it’s over no matter if you want it to be or not and you become a parent instead. The only other thing I can think of that is determined by time in a similar way is an engagement. It’s a transitional time and once you are married, well then that’s that.

It’s a bit scary to think about how drastically our lives will change in only a few weeks. I will be acting in a new role and have a responsibility that will last my whole life. It’s pretty scary and completely amazing at the same time. What bothers me a bit is that I have no idea what to expect. I guess you don’t really know what it will be like until you are there.

But the questions still pops into my head most days. Will I be a good mother? Am I really ready? How will my relationship to Garth change? How will my relationship with myself change? Will I still be the same old Tess? What will my priorities be like?…and about one hundred other things.

I guess I will have to live and learn and I have faith in myself, my abilities, my marriage and my common sense. So hopefully it will all feel completely right once it happens.

 

In week 29;

? Garth and I went to see the first nursery.

We learnt a lot, one thing is that Froggy will most likely only start nursery in 2020. We could fit him/her in for the 2019 class, but then our child will forever be the youngest in class in school. And since I have a lot of experience with being younger than the rest, I’m not sure that’s fair. So I rather keep the child home for another year and make sure it will get a head start instead. Until then I will most likely pool together with a few of the other girls who are having babies at the same-ish time and do a nanny share a few days a week.

We loved the nursery we went to see and I think it’s the one for us. But we will go and tour one more before we make our minds up.

? We started putting together the babies nursery at home.

…and it will look sooooo cute! We are still waiting for a lot of stuff to arrive, but in the picture above you can see my little nursing corner. I’m going to change the stool for a proper table with some storage for snacks and then we need to put some shelves and things up on the walls too.

The chair is a glider chair from Mothercare. It’s like a rocking chair but it glides back and forth instead. It’s really super comfy and even Olive has found her own little spot. I won’t allow her to sit in my lap since that will be the baby’s spot, but she has taken residence on the footstool and as soon as I start rocking it she falls fast asleep in seconds. I really hope the chair will have the same soothing effect on Froggy!

? I have got a bit of lower back pain for the first time.

BUT if I go to my yoga twice a week it goes away completely. The difference when I step into class and after is insane. Pregnancy yoga really is the bomb! My pelvic girdle pain is a lot better too, but I’m also making sure to take really good care of it and not to put any uneven weight onto my hips at all.

? I have been hungry ALL the time.

An hour after I have eaten I’m hungry again. It’s crazy! I have always been a person who eats more by routine than actual hunger, so this is really new to me. At the moment, I have 4 main meals and then I snack on healthy snacks the rest o the day. I also have an ice cream a day at the moment, it’s good for my soul.

In week 30; 

? It’s time for my baby shower. Whoop whoop!

Next Saturday Gia has organised for a whole bunch of my favourite people to have lunch and cake at ”The bird’s nest” in Blake’s Hotel. 90% of the girls who will be there are pregnant, so that’s an extra bonus. The last two days another two pregnancies have been announced amongst our friends. Talk about a baby boom! Now it’s easier to count the people who are not pregnant than those who are.

? We will start NCT.

Every Wednesday in July Garth and I will go to a parenting class and learn about everything from breathing right in labour to breastfeeding and lots more. I’m really looking forward to meeting other couples in our area who will be giving birth around the same time. It’s always fun to meet new people and you can’t have too many mum friends.

We have also signed up for the hospitals own antenatal class, but that course is shorter and the couples will be coming from all over London. We are going to be proper baby experts when Froggy joins us in a few weeks.

? I will start writing my birthplan. Här skriver man inte förlossningsbrev utan mer av en plan på hur man vill att födseln ska gå till. Om man vill ha smärtstillande, om barnet ska tvättas innan det kommer till mamman och så vidare. Jag frågade om jag kunde be min barnmorska om att vara så lugn som möjligt eftersom att jag blir stressad av allt för intensiva människor. Men det var visst ingenting som jag kan bestämma över, vilket är lite anorlunda än i Sverige.

In Sweden you write a ”Birth letter” to your midwife where you talk about birth and a bit about you as a person and what you like a dislike. Here in the UK we write more of a plan with our choices and how we would like our birth to pan out if possible. , Här skriver man inte förlossningsbrev utan mer av en plan på hur man vill att födseln ska gå till. Om man vill ha smärtstillande, om barnet ska tvättas innan det kommer till mamman och så vidare. Jag frågade om jag kunde be min barnmorska om att vara så lugn som möjligt eftersom att jag blir stressad av allt för intensiva människor. Men det var visst ingenting som jag kan bestämma över, vilket är lite anorlunda än i Sverige.

I asked my midwife if it was possible to ask for a calm person to be there in labour since I get very stressed out by to upbeat people. But she laughed at me and said I didn’t really have a choice in the matter. In Sweden it’s really important you have the right midwife, someone you get along with and that can make you relax. Here in the UK, no one seems to take it into consideration wich is a shame since a happy and relaxed mother will have a better birth experience and often a quicker labour process.

I would love to see a general comparison between both countries when it comes to giving birth. The process just seems really different.

Ok, you guys are up! How are you? Do you have any good news to share? Maybe a birth, a plus on the stick or a win at work? Please feel free to leave a comment so we can get to know each other a bit better. 

For earlier pregnancy updates, why not check these posts out?;

Week 29 & Becoming That Kind of Mum
Week 28 & Why Am I So Stinky?
Week 27

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej fina Tess. Jag tror att i slutändan när dagen väl är kommen kommer du uppskatta om du får en barnmorska som det är lite krut i. Någon som kan pusha dig dem sista värkarna när man tror att man ska dö (fast det gör man inte 🙂 ). Det ger så otroligt mkt energi. Första förlossningen fick jag en väldigt lugn och fokuserad barnmorska. Hela tiden som hon var så lugn tänkte jag att något är fel med barnet, varför är hon så lugn? Vad fokuserar hon så mkt på? Och massa sådana konstiga tankar. Andra förlossning kom ett energipiller!! Hon var lite högljudd och tog för sig och skrattade väldigt högt och uppmanade mig att andas och kryst!! Det gav mig SÅ mkt energi. Givetvis är deras kunskap det allra viktigaste och inte deras personlighet. Jag önskar dig allt det bästa den dagen du får möta din lilla bebis. Kram

  Minna 2017-07-03 23:51:42
  Svara
  • Svar på Minnas kommentar.

   Ja jag tar gärna någon som är riktigt peppig. Det jag är rädd för är att få någon surig eller lite för barsk. Men förhoppningsvis är man kanske inte barnmorska om man har den typen av personlighet. Det låter som att din andra förlossning var en riktigt bra erfarenhet, det hoppas jag att jag får jag med!

   Tess 2017-07-12 14:24:50 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Spännande för oss är att vi idag kommit ner på tvåsiffrigt i vår väntan på bebis, alltså 9o dagar ? Ska bli så spännande att de vem som finns där inne!

  Har även börjat röja ut ur gästrummet och förbereda för att kunna måla och inreda inför bebis ankomst. Målet är att ha målat klart innan semestern om 5 veckor så att semestern kan ägnas åt att skruva ihop lite möbler och fixa småpysslet ?

  Så spännande att få följa dig i din graviditet! Tack för alla härliga uppdateringar ❤

  Gabs 2017-07-03 18:25:00
  Svara
 • Imorrn fyller vår tös 2 veckor.
  Och det är tufft! Hon är ju klistrad på mig för det mesta, men jag är såå glad att min kille har semester nu. Plus pappaledighet då.
  Jag är ju rätt instabil annars också, så att ta hand om en liten bebis är svårt för mig märker jag. Men förhoppningsvis blir det lättare snart, när man känner henne lite mer, får bättre ordning på amningen osv.

  Jag skulle vilja tipsa om TOTAL avslappning i värkarna! Jag tog ingen smärtlindring förutom 2 alvedon som barnmorskan tvingade i mig, innan krystvärkarna satte igång tror jag det var.
  Jag hängde med huvudet på min killes axel och andades som om jag skulle sova, slappnade av i hela ansiktet. SÅ NÖJD med värkarbetet! Ingen såg att jag hade värkar.
  Krystvärkarna tog jag också utan något, men de var riktigt tuffa. Sån enorm kraft och så en bebis som inte kommer ut på det. Phu!
  Däremot fick jag lustgas när jag skulle sys, eftersom jag fick smått panik då. Kände inte av den nånting dock, mer än att det blir lite mer fokus på andningen.

  Carro 2017-07-03 13:08:36
  Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Men nusse, vilken liten! Jag har förtått att de är otroligt mammiga i början och inte riktigt förstår att de är en egen liten person efter att ha varit en del av oss så länge.
   Vad bra tips just med avslappningen. jag vet att hypnobirthing fokuserar mycket just på andningen och att välkomna värkarna. Det låter som att det kan vara svårt, men jag ska försöka så långt det går.

   Tess 2017-07-12 14:29:54 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Ha en bra start pa din mandag Tess! Kram Sofia

  sofia 2017-07-03 11:29:19 https://sofiacm.com/
  Svara
 • Tycker det är så fascinerande hur annorlunda det är i England vs Sverige. Nu när du skrev om brytningspunkten i september så påminner det mig om när jag var aupair i London för 5 år sedan. De hade redan 3 barn och mamman var höggravid när jag anlände i slutet av augusti och vägrade lämna liggande ställning i soffan just för att hon var fast besluten att den fjärde pojken skulle födas i september och inte augusti haha! Aldrig tänkt på sådant tidigare!

  Clara 2017-07-03 07:24:27
  Svara
  • Svar på Claras kommentar.

   Ja alltså det är helt sjukt hur olika det faktiskt är inom många punkter. Jag förstår att hon höll ”inne” på den lilla. Men skulle det vara så att barnet kommer i Augusti så kan man hålla det kvar ett år från skolan ändå.

   Tess 2017-07-12 15:02:09 http://tessm.metromode.se/
   Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Sassa Asli
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind