Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

My Spring Favorites

SE ALLT

3 Gorgeous Perfumes I Wear This Summer

For the English version, please go to the bottom of the post.

Det här inlägget innehåller annonslänkar och pressprov.

Jag är lite av en parfymsamlare, Garth skulle nog kalla det ”hoarder”, men jag ser det som nödvändigt att ha ett gäng parfymer att välja mellan.

Det där med en signaturdoft är inte riktigt för mig. Jag har testat, men så fort jag går förbi någon på stan, eller kramar om någon och känner ”min” doft på dem så känns det så himla oexklusivt helt plötsligt. Det vore en sak om jag kokade ihop en helt egen doft, men med de som finns på marknaden så är det svårt att vara tillräckligt unik.

Istället satsar jag på en doftgarderob som jag kan mixa och matcha vid olika tillfällen. Lite tyngre dofter till vinter och kvällar och lättare till dagtid och sommarhalvåret. Jag har till och med en specifik doft för när jag går till gymmet och numera blir jag riktigt peppad när jag bär den. Pavlovs hundar ni vet…

I sommar har jag 3 stora favoriter som jag roterar till olika dagar och tillfällen. De först två är gamla trotjänare och den sista ramlade ner i min brevlåda häromdagen, men har redan lyckats karva sig en plats i sommarens doftsamling.1. Micheal Kors ”Signature”

Det var min goda vän Nats i LA som alltid bar den här doften och jag minns hur otroligt gott jag tyckte att hon luktade. Så när jag kom tillbaka till London så kunde jag inte låta bli att köpa min egen flaska. Det här är kanske 8-9 år sedan och den har hängt med sedan dess (olika flaskor då, annars hade den nog luktat en smula unket.)

Den är lätt och fräsch med mycket citrus men ändå kraftig nog att stanna kvar på huden en hel dag. Turkisk ros, apelsinblomma, vit pion och torkade fikon är hjärt och basnoterna och den är verkligen en helt perfekt parfym dagtid på sommaren.

2. Issey Miyake ”L’eau D’Issey”. 

Ännu en riktig gammal trotjänare som har hängt med minst lika länge som parfymen över. I början av graviditeten när allting smakade och luktade lite konstigt så var det här den enda parfymen i mitt stall som jag fortfarande kunde använda.

Även detta är en lätt och fräsh doft, men med mer inslag av honung och blommor. Toppnoterna är ros och lotus, med hjärtnot av liljor kombinerat med en basnot av trä. Jag uppskattar verkligen när lite lättare dofter ändå är genomtänkta nog att ha tillräckligt med tyngd för att både stanna på huden och fortfarande lukta nästan precis likadant i slutet av dagen.

3. Hermes ”Eau Des Merveilles Bleue”

När jag först sniffade på den här doften så trodde jag att den var skickad till Garth istället för mig. För den kändes väldigt maskulin för att vara en tjejdoft. Men efter att ha låtit den sjunka ner lite och ”blomma ut” så kunde jag inte låta bli att konstant lukta. Den har en fräschhet i tyngden och känns lyxigt kryddig.

Doftnoter är trä, mysk och patchouli med en hel del mineraler som gör att den inte på något sätt känns blommig alls. Det visar sig att även Garth tycker att den är maskulin nog för det här är en av de få parfymerna som vi numera delar på.Jag tycker att parfym är himla intressant och minns ofta doften av specifika människor och events. Mammas Gaultier, min första pojkväns Acqua Di Gio och doften av min bröllopsparfym från Jo Malone på morgonen innna jag sa ”ja” nere i Zimbabwe.

Det är något alldeles speciellt med härliga doftminnen.

Vilka är era favoritparfymer just nu?

För fler skönhetsinlägg, kolla in dessa;

3 Beauty Products I Love Right Now
5 Summer Makeup Products I Can’t Live Without
Pregnancy friendly Haircare – Kérastase Aura Botanica

For the English version, please click below. 

 

This post contains adlinks and press samples. 

I see myself as a bit of a perfume collector. Garth would probably change it to ”hoarder” but I think it’s absolutely nessecairy to have a good stable of perfumes to choose from. 

The whole ”signature scent” thing is not for me. I have tried it in the past, but as soon as I walk past or hug someone wearing ”my” perfum I get put off. The smell is never exclusive enough and a part from mixing my own completely limited edition bottle, I don’t think I will ever find one perfume special enough for me to forgo the rest. Istället satsar jag på en doftgarderob som jag kan mixa och matcha vid olika tillfällen. Lite tyngre dofter till vinter och kvällar och lättare till dagtid och sommarhalvåret. Jag har till och med en specifik doft för när jag går till gymmet och numera blir jag riktigt peppad när jag bär den. Pavlovs hundar ni vet…

Instead I believe in a scent wardrobe that I can mix and match for different moods, events and time of the year. I tedn to go for slightly heavier smellling perfumes for evenings and in the winter and fresher, lighter ones for daytime and summers. I even have one particular scent I wear when I go to the gym and now I feel all pumped as soon as I put it on. Pavlov’s dogs and all that jazz…

This summer I have 3 big favourites on rotation. The first two I have been wearing for yonks. But the last one is a complete newbie and even though it only came trough my mailbox the other day, it has already carved its way into the inner circle of my collection.1. Micheal Kors ”Signature”

It was my good friend Nats in LA who introduced me to this scent. I remember thinking about how great she always smelled, so when I got back to London I couldn’t help myself but buy my own (there was an ocean between us, so I assumed she didn’t mind my little copycat move).

This is now about 8 or 9 years ago and I’m still using this perfume regularly (obviously there has been a few bottles since otherwise, I think it would have smelled a bit funky by now).

It’s light and fresh with a lot of citrus, but heavy enough to stay on my skin a whole day. Turkish rose, orange blossom, white peony and dried figs are the main ingredients and this is a great daytime perfume in the summer.

2. Issey Miyake ”L’eau D’Issey”. 

AAnother oldie but goodie that has been a frequent fixture on my perfume shelf fo probably about as many years as the one above. In the beginning of my pregnancy most things smelled and tasted weird, this was the only scent I could stomach.

It’s light and fresh but has more of a floral/honey note to it than the Michel Kors. Top notes are rose and lotus with a heart of lilies and a base of wood.

I really appreciate light feminine scents that are heavy and well formulated enough to stay on the skin for many hours and still smell somewhat the same as when I sprayed it on.

3. Hermes ”Eau Des Merveilles Bleue”

When I first opened this perfume, I thought maybe it was meant to be for Garth and not for me. It has a very masculine feel to it. But as I let it settle and the tones develop a bit I decided I really like it. There is a sense of freshness to the weight and a luxurious spiciness that I like.

Wood, musk and a bit of patchouli mixed with minerals make this perfume anything but floral, but really quite intriguing. And it turns out Garth felt exactly the same way, so this is now one of the few perfumes in our home we actually share between us.I find perfumes really fascinating and I often remember what people, places or special events smelled like. Mums Gaultier, the Aqua Di Gio my teenage boyfriend would drown himself in and the memory of Jo Malone Lime Blossom on my wedding day.

There is something truly special about scent memories.

Do you have a favourite perfume at the moment?

 

For more beauty, have a peek at these posts;

3 Beauty Products I Love Right Now
5 Summer Makeup Products I Can’t Live Without
Pregnancy friendly Haircare – Kérastase Aura Botanica

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • I need to try some of these, the pretty bottles alone have me sold! haha. Loving your little blog here, so glad I found it pretty lady! x

  adelelydia.blogspot.com

  adele 2017-08-01 00:42:48 http://adelelydia.blogspot.com
  Svara
 • Michael Kors har vært min sommerfavoritt i mange år nå, og jeg ‘oppdaget’ den også i USA 🙂 Får alltid komplimenter når jeg har den på, og møter sjelden noen andre som bruker den, så den føles fortsatt som ‘min’ 😉
  Eneste ulempen er at den kan være vanskelig å få tak i, de fleste fører bare de nyeste MK-parfymene.
  Vinterfavoritten er Burberry Body.

  Ibe 2017-07-30 16:45:32
  Svara
 • Med risk för att låta som värsta ekotanten här: men parfymer kan innehålla ftalater som är misstänkt hormonstörande. Inget som är så bra för gravida/ammande eller de med små barn i närheten alltså. I Danmark rekommenderas gravida och småbarn att enbart använda parfymfria produkter. Sverige är för mesiga för att göra samma rekommendationer tyvärr…

  Emma 2017-07-03 08:51:13
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Det finns väldigt mycket spridd information inom just vad som är hormonstörande och inte. Parfym har jag förstått sällan är hormonstörande, men kan påverka känslig gravid och amningshud (och bebis hud såklart) när det kommer till allergier.

   Tess 2017-07-12 14:32:01 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Jag har länge använt Chanel Mademoiselle då jag helt enkelt gillar den jättemycket. Sedan något år tillbaka har den däremot sällskap av Löwengrips Blonde bouquet som är lite lättare och mindre strikt. Jag brukar ha Chanel på dagen och Löwengrips vid festligare tillfälle, en bra combo som passar mig super!

  Emilia 2017-07-02 20:33:27
  Svara
 • Jag gillar endast lite tyngre men varma och ändå ett djup i. Kör Clean warm cotton som fräsches parfym på dagen som du också använder men mina riktiga staples är Tom Fords Black orchid, Burberry my black, Lancome Hypnotic, Dior Hypnose eller varför inte Tom Fords Tobacco Vanille. Dessa kostar mer, Tobacco Vanille kostar säkert 2000 kr för 50 ml men dofter är viktigt för mig och ännu har jag inte riktigt doftat dessa på andra tjejer kanske för att de är exklusiva och tyngre men också att tjejer inte vågar använda dem. Jag får en massa uppmärksamhet, speciellt från män, men det viktigaste är ifrån min man som alltid håller sig till mig och älskar min doft =)

  Babbsan 2017-07-02 10:59:57
  Svara
  • Svar på Babbsans kommentar.

   Vad härligt att du vågar dig på lite tyngre dofter, ofta känns det just som att många väljer de lättare parfymerna och kanske därför känns de då genast vanligare. Jag måste lukta på Tom Ford Parfymen, den låter ljuvlig!

   Tess 2017-07-12 15:07:18 http://tessm.metromode.se/
   Svara
 • Gillar YSL Black Opium skarpt efter en provampull. Tar alltid den vid testhyllan på flygplatser. Kryddig för sensuella kvällar och helger. Får nog köpa den snart när den nuvarande parfymen är slut. Gillar annars Michael Kors Radiant Rose Gold som är lite ”ungdomligare” i blommighet och lättare för användning dagtid.

  Frida 2017-06-30 18:39:25
  Svara

senaste från Mode

Tess Montgomerys webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind